FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 oktober 2007

Meisje (5) aangereden door politieauto

Icoon PolitieEen 5-jarig meisje is gistermiddag gewond geraakt toen zij op de Sliedrechtstraat in Rotterdam werd aangereden door een politieauto. Dat gebeurde toen ze plotseling tussen twee geparkeerde auto's de weg opliep.

De kleuter liep tegen de politieauto op en kwam met haar voet onder een wiel. Daarna werd direct de GGD gealarmeerd. Een motorrijder van de GGD kwam ter plaatse, onderzocht het kind en stuurde haar naar de huisarts. Die stuurde het meisje door naar het Zuiderziekenhuis, waar bleek dat de kleuter haar voetje had gebroken.

De Technische Ongevallen Dienst heeft een sporenonderzoek ingesteld. Voor de beide politieagenten is opvang geregeld, omdat ze erg aangeslagen waren door het ongeluk.

Urban Nintendo kleding gelanceerd

Torrel LLC heeft het beste van Nintendo genomen en heeft die basis met een urban sausje gemixed. Dat klinkt als een aparte combinatie... en dat is het ook. Wat krijg je dan namelijk? Juist, een kledinglijn die zelfs de grootste nerds nog cool kunnen laten voelen met over-sized urban kleding met nintendo prints.

De kledinglijn die simpelweg "Nintendo by Torrel" heet, is deze week officieel gelanceerd. Als je deze kleding wilt bemachtigen zul je wel flink in de buidel moeten tasten. Niet omdat de kleding zo duur is, maar omdat het alleen vanaf november in de Nintendo World Store in New York City te verkrijgen is.

Je kunt voor meer informatie naar de website van Torrel

Dutroux: 'Cel erger dan concentratiekamp'

Icoon Misdaad"De gevangenis van Ittre is nog erger dan het concentratiekamp van Buchenwald", zo schrijft kindermoordenaar Marc Dutroux in een brief die onlangs is gepubliceerd in 'Dag Allemaal'. Ook blijkt uit getuigenissen vanuit de bak waar hij verblijft dat hij nog altijd geen spijt heeft van zijn daden.

Een cipier beweert verder dat Dutroux onlangs het boek 'Ik was twaalf en ik fietste naar school' van zijn slachtoffer Sabine Dardenne heeft aangeschaft. Daarin zou hij passages hebben geschrapt die volgens hem onjuist zijn.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Oprah Winfrey heeft schildklieraandoening

Icoon ShowbizzPresentatrice Oprah Winfrey heeft een schildklieraandoening. Dat vertelt ze in haar tijdschrift O. Daardoor voelt ze zich moe en sloom. Dat wordt veroorzaakt door haar schildklier die uit balans is.

De 53-jarige Oprah vertelt: "Eerst had ik last van een te snel werkende schildklier, waardoor mijn stofwisseling werd versneld en ik nachtenlang wakker lag. De meeste mensen verliezen dan veel gewicht, ik niet." Daarna kreeg Oprah last van een langzaam werkende schildklier die haar stofwisseling vertraagde.

Daardoor wilde de Amerikaanse dagenlang slapen en kwam ze negen kilo aan. Oprah heeft zich er door heen gesleept door zich een maand terug te trekken in haar vakantiehuis in Hawaii.

Radiostation verloot work-out met Roelvink

Icoon RadioAltijd al jaloers geweest op het afgetrainde lichaam van volkszanger Dries Roelvink? Dan is er goed nieuws, de Brabantse radiozender 8FM verloot een heuse work-out met de 48-jarige spierbundel.

Wie die wil winnen moet een smsje sturen naar de radiozender. Dries duikt dan met de winnaar twee uur lang de sportschool in voor een work-out. Roelvink heeft inmiddels negen albums en 34 singles uitgebracht. Ook scoorde hij deze zomer zijn eerste toptienhit en speelt hij een hoofdrol in een film.

[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 8

Komend weekend is het weer tijd voor een speelronde in de Eredivisie. De afgelopen week stond volledig in het teken van kwalificatiewedstrijden voor het EK, maar de komende dagen wordt er ook weer in de diverse competities gespeeld.

De Graafschap en Sparta openen het voetbalweekend. De ploeg uit Doetinchem begon goed aan het seizoen 2007/2008, maar is inmiddels naar de tiende plaats afgezakt. Dat is nog altijd geen slechte prestatie voor een ploeg die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Sparta staat drie plaatsen lager en wist slechts vijf punten uit zeven wedstrijden te halen. Twee weken geleden wist de club uit Rotterdam nog wel te verrassen door gelijk te spelen tegen Ajax (2-2).

Op zaterdag staat de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior op het programma. Vorig seizoen wist de ploeg uit Rotterdam-Zuid dit duel in eigen huis te winnen. Johanthan de Guzman zette zijn ploeg in de negende minuut op voorsprong. Uiteindelijk zou dit de enige treffer van het duel blijven. Verder nemen op deze dag ook Heracles en Vitesse het tegen elkaar op. De club uit Almelo ging vorig weekend hard onderuit tegen SC Heerenveen, mede door zeven treffers van Afonso Alves.

Een dag later staat de beladen derby tussen Willem II en NAC Breda op het programma. Vorig seizoen ging de Bredase formatie met de drie punten aan de haal. Het duel werd toen pas in de slotfase beslist. In de 84 minuut bracht Glen Salmon zijn ploeg op voorsprong. Zeven minuten later besliste Mike Zonneveld het duel door de tweede treffer binnen te schieten. Verder strijden ook AZ en SC Heerenveen tegen elkaar. De Alkmaarse formatie is niet in goede doen en speelde twee weken geleden gelijk tegen FC Groningen. De Friezen kenden twee weken geleden wel een goed weekeinde door negen keer tegen Heracles te scoren.

Is Alves komend weekend weer trefzeker? Weet Heracles de wedstrijd tegen Vitesse te winnen? En weet Feyenoord de koppositie in de Eredivisie te behouden of staat na dit weekend Ajax of PSV op de eerste plaats? Na de achtste speelronde zal duidelijk worden welke ploegen goede zaken hebben gedaan. Of het weer een weekend met veel doelpunten wordt, zal zondagavond duidelijk zijn.

Programma speelronde acht:

DatumThuis:Uit:
19-10De GraafschapSparta
20-10FeyenoordExcelsior
20-10AjaxNEC
20-10PSVVVV-Venlo
20-10HeraclesVitesse
21-10AZHeerenveen
21-10Willem IINAC Breda
21-10Roda JCFC Utrecht
21-10FC GroningenFC Twente

Vrouw twee keer beroofd

Icoon MisdaadIn de Utrechtse wijk Overvecht is een vrouw binnen korte tijd twee keer beroofd. De vrouw fietste over de Mykonosdreef toen twee jongens op een scooter haar inhaalden. Zij trokken de tas van de schouder van de vrouw.

Korte tijd later werd de vrouw ook nog door twee andere jongens op een scooter bedreigd. De twee pakten de fiets van de vrouw af.

De vier jongens zijn tussen de 15 en de 18 jaar oud. De scooters waren wit en zilvermetallic. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de berovingen.

Uitslagen Eredivisie vrouwen speelronde 6

Vanavond werden in de Plus Eredivisie voor vrouwen een volledige speelronde afgewerkt. ADO heeft na het puntverlies van twee weken geleden opnieuw punten laten liggen. Ditmaal verloor ADO van FC Twente. Door deze overwinning neemt FC Twente de koppositie over.

FC Twente - ADO Den Haag 3-2
Ongeveer 1000 toeschouwers waren getuigen van een leuke pot voetbal. De tweehonderd ADO supporters zagen hun ploeg in de eerste helft op voorsprong komen. Karin Legemate wist in de 27ste minuut een penalty te benutten. In de tweede helft wist de thuisclub hun achterstand om te buigen in een voorsprong door twee doelpunten van Sylvia Smit. Carolien Dekkers wist in de vijftigste minuut nog de gelijkmaker binnen te tikken maar Anouk Dekker wist twintig minuten voor tijd de winnende treffer binnen te koppen.

SC Heerenveen - FC Utrecht 0-1
Snel samengevat een slechte wedstrijd tussen twee matige ploegen. Beide teams wisten het niveau van de hoofdklasse nauwelijks te evenaren. Een blunder van de keeper zorgde voor het enige doelpunt aan de kant van FC Utrecht.

Alle Uitslagen

ThuisUitUitslag
AZ Willem II2-1
FC Twente ADO Den Haag3-2
SC HeerenveenFC Utrecht0-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1FC Twente641111-613
2 ADO Den Haag641110-513
3AZ63125-310
4FC Utrecht630310-86
5Willem II61144-104
6SC Heerenveen61055-133

Programma

DatumThuisUit
24-10ADO Den HaagSC Heerenveen
25-10FC TwenteAZ
25-10FC UtrechtWillem II

Donkere griezeladventure Darkness Within demo

De demo van de griezeladventure Darkness Within is vandaag verschenen. De demo neemt spelers mee naar een wereld waarin niets is als het lijkt. Raadsels ontrafelen langzaam en spelers balanceren op de grens tussen normaal en gestoord. Spelers worden in deze angstaanjagende game gevraagd de moordenaar van Loath Nolder op te sporen, maar zullen tegelijkertijd de mysteries van hun eigen personage ontdekken.

Je kunt de game op één van de volgende sites downloaden:
Spawnpoint
Gamer.no
Gamershell
Twitchy.co.uk
Boomtown
Worthplaying
Filefront
Strategy informer
Gamezone

Timmer kijkt uit naar WK sprint

Marianne Timmer heeft zich, voor aanvang van een nieuw schaatsseizoen, twee doelen gesteld. Ze wil aan de start van de WK sprint en de WK afstanden in topvorm aan de start verschijnen. De Groningse liet dit donderdag, tijdens de perspresentatie van de DSB-ploeg, weten.

Timmer liet merken dat ze uitkijkt naar de wereldkampioenschappen sprint. Deze zullen in januari in het Thialf-stadion in Heerenveen worden gehouden. "Het is fantastisch daar te mogen schaatsen voor zoveel mensen die achter je staan", aldus de Nederlandse.

Net als vorig jaar zal Timmer dit jaar ook niet op de 1.500 meter verschijnen. Annette Gerritsen is wel op de schaatsmijl te bezichtigen. "Ik ga dit jaar ook voor de 1.500 meter. Dat is goed voor mijn ontwikkeling op de duizend meter", liet de Noord-Hollandse in een reactie weten.

Timmer kende een prima voorbereiding op het naderende schaatsseizoen. Naast Gerritsen, die ook deel uit maakt van de DSB-ploeg, geven ook nieuwkomers Margot Boer en Laurien van Riessen acte de présence. De Groningse is van mening dat de ploeg op de korte afstanden kan schitteren. ""Met de dames train ik natuurlijk veel en qua snelheid past het gewoon prima bij elkaar. Het niveau is hoog."

De Nederlandse schaatsster was echter nog niet van plan om aan de Olympische Spelen van Vancouver, die voor 2010 op de kalender staan, te denken. "Ik ga eerst afwachten hoe dit seizoen verloopt en daarna zal ik overwegen wat ik ga doen", aldus Timmer. "Vind ik het nog leuk genoeg? Ben ik nog fit genoeg om nog een jaar bij te tekenen? Als dat zo is, zal ik het zeker van jaar tot jaar bekijken."

Bij de herenploeg krijgen Mark Tuitert en Simon Kuipers dit seizoen een hoofdrol toebedeeld. De eerstgenoemde schaatser moet zich van trainer Jac Orie vooral bezig gaan houden met de 1.500 meter. Mocht deze afstand goed gaan lopen, dan komen de allround-toernooien vanzelf. Ook Kuipers zal voor de schaatsmijl gaan, maar pakt er de 1.000 meter ook nog bij.

Volgende week staat de eerste krachtmeting op het programma. Dan worden namelijk de NK afstanden in Heerenveen verreden. Hier worden ook meteen de plaatsbewijzen voor de wereldbekerwedstrijden verdeeld.

KNVB praat met Blatter over WK 2018

Op 14 november zal de Nederlandse voetbalbond een gesprek met FIFA-voorzitter Sepp Blatter aangaan. De aanleiding hiervoor is het WK van 2018. De voorzitter van de KNVB, Henk Kesler, liet dit donderdag weten.

De nationale voetbalbond is namelijk aan het kijken naar mogelijkheden om, met financiële steun van het kabinet, het wereldkampioenschap voetbal te organiseren. Dit zou dan samen met België moeten gebeuren. "In dat gesprek zullen tevens de plannen die Blatter vorige week lanceerde aan de orde komen", aldus Kesler.

De voorzitter vervolgde: "In het huidige systeem van de FIFA roteert het wereldkampioenschap elke vier jaar naar een ander werelddeel. Dat moet volgens Blatter anders. Hij pleit ervoor dat de markt wordt opengegooid, waarbij het WK in 2018 aan de hoogste bieder wordt toegewezen. Het spreekt voor zich dat als het enigszins kan het WK 2018 natuurlijk aan ons moet worden toegewezen. Als elke Nederlander nu tien euro stort, dan zijn we met 160 miljoen in de pot goed op weg."

EU-top begonnen

Icoon EuropaVandaag zijn de EU-leiders in Lissabon begonnen met een informele top die moet leiden tot een definitieve overeenstemming over het Hervormingsverdrag. Balkenende voorspelde vooraf een "pittig gesprek."

Balkenende voorspelde dit omdat landen als Italië en Polen nog wensen hebben. Italië wil meer zetels in het Europees Parlement. Polen wil graag dat er officieel wordt vastgelegd dat een klein aantal landen een besluit van een meerderheid kan laten heroverwegen.

Britney mag kinderen niet meer bezoeken

Icoon ShowbizzVoorlopig mag Britney Spears haar twee zoontjes niet meer bezoeken. Gisteren heeft een rechter dit in een spoedzitting besloten. Britney voldoet niet aan de eisen die de rechter haar opgelegd heeft.

De voogdij over Sean Preston (2) en Jayden James (1) is onlangs toegekend aan haar ex Kevin Federline. Om de dag mocht Britney haar zoontjes een bezoekje brengen. Ook mochten ze één nacht in de week bij hun moeder logeren.

Britney moest van de rechter wekelijks een alcohol- en drugstest ondergaan. Dit was om haar een kans te geven om aan te tonen dat ze ook nuchter door het leven kan.

De bezoekregeling is opgeschort omdat Britney de mensen die deze tests moeten afnemen geen contactgegevens heeft verstrekt. Een beetje dom van d'r.
Met dank aan Kyrano voor de submit.

'PlayStation Home geen systemseller'

Thomas Bidaux, baas van de afdeling product development van NCsoft, denkt dat het succes van Home afhankelijk is van het aantal PlayStation 3 bezitters, en niet andersom zoals Sony hoopt.

Bidaux vindt Home "very interesting" maar denkt het het erg beperkt blijft qua mogelijkheden als het niet meer biedt dan enkel het aanpassen van avatars. Het succes van Home is helemaal afhankelijk van het succes van de PlayStation 3 in de markt, en die is niet echt groot. "I don't think you can say you will sell more PS3s because of Home, but if the PS3 had the right penetration in the market, then yes - Home will be very interesting." aldus Bidaux.

Aan de andere kant heeft Bidaux wel vertrouwen in Sony. Het is van het bedrijf bekend dat zij consoles geruime tijd op de markt houden voordat er een nieuwe console wordt geintroduceerd. Dit, en Sony's kwaliteiten als hardware fabrikant zorgden ervoor dat NCsoft toch met het bedrijf samen wilde werken. NCsoft heeft vertrouwen in de PlayStation 3.

"You don't want to roll out an MMO and make it obsolete because of a new platform a year after that," zei hij "You want to have your MMO for many, many, many years - as many as possible." "So the PlayStation 3 is a good platform for us, and we assume it's going to be around for quite a long time. Early adopters, and the early days - we don't really worry too much at that point."

Montolivo langer bij Fiorentina

Ricardo Montolivo blijft voorlopig nog actief voor Fiorentina. De club uit Florence heeft het contract met de speler namelijk opgebroken en tot 2012 verlengd. Afgelopen woensdag maakte de middenvelder zijn debuut voor de nationale ploeg van Italië.

Het gaat Montolivo tot nu toe behoorlijk voor de wind. Diverse Italiaanse media suggereren zelfs al dat hij de opvolger van Andrea Pirlo is. Deze laatste speelt echter bij AC Milan en de 22-jarige voetballer heeft het vooralsnog prima naar zijn zin bij Fiorentina. "Het was altijd al mijn intentie hier bij te tekenen en eigenlijk is het nog jammer dat ik niet tot 2013 ben vastgelegd."

Robben anderhalve maand uitgeschakeld

Real Madrid zal het ongeveer anderhalve maand moeten doen zonder Arjen Robben. De vleugelspeler liep in de interland met Slovenië een spierscheuring in het linkerbovenbeen op.

Robben werd gisteren na 63 minuten vervangen nadat hij zelf in de eerste helft al de geblesseerde Rafael van de Vaart verving. Robben mist hierdoor de competitietoppers tegen Sevilla en Valencia, de Champions League-dubbel tegen Olympiakos Piraeus en de laatste EK-kwalificatieduels van Nederland.

Marokkaanse organisaties: bewaar kalmte

Icoon AlgemeenMarokkaanse organisaties in Amsterdam hebben vandaag tot kalmte opgeroepen. De organisaties betreuren de rellen die in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart zijn uitgebroken na de dood van de 20-jarige Bilal B..

De organisaties vinden het zorgelijk dat na de gebeurtenissen de roep om repressie en een harde aanpak steeds luider klinken. "Wij roepen het Amsterdamse Gemeentebestuur en lokale politiek op om haar verantwoordelijkheid te dragen en zich niet te laten leiden door de waan van de dag, maar duurzaam te investeren in mensen", aldus de organisaties in een verklaring.

De onrust in het stadsdeel begon nadat zondag een politiemedewerkster in het politiebureau Slotervaart de 20-jarige Bilal B. had doodgeschoten. B. was het bureau binnengedrongen en stak met een mes in op de vrouw en een collega.

Frank van Gemert, universitair docent criminologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, twijfelt over de aanleiding van de rellen in Slotervaart. "Ik kan me niet echt voorstellen dat er een groot gevoel van onrecht en onbehagen bij deze jongeren heerst over wat er in het politiebureau is gebeurd". Van Gemert denkt aan 'een ander soort onvrede'. "Dat zou te maken kunnen hebben met een hardere aanpak van een specifieke groep jongeren in de buurt, die nergens meer welkom zijn, hun kansen hebben verspeeld en nu buiten rondlopen."

Betreed nu zelf de Hellgate van London

De 1.4 gig grote demo van Hellgate london is online verschenen. In de demo zal je de beschikking krijgen over twee van de zes karakters, namelijk de melee-combat-specialist Blademaster en de sniper Marksman. Je zult met één van deze twee een klein deel van het verhaal en een paar side-quests kunnen spelen. Je kunt de demo downloaden vanaf een van de onderstaande websites:

Worthdownloading
Gamershell
Fileplanet
Gamedaily
Gbase
GC.ro
3dgamers
K-files
Gamedemos
gamesfire
ActionTrip
FZ
4Players



Met dank aan RDJ134, Moe_Szyslak en Laurenzo66 voor het submitten van dit bericht

Paris wil zichzelf invriezen

Icoon ShowbizzParis Hilton heeft het plan opgevat om zichzelf na haar dood te laten invriezen. De diva wil daar miljoenen voor investeren. De Hiltontelg hoopt dat de wetenschap haar in de toekomst na het ontdooien weer tot leven kan wekken.

"Het is geweldig!" vertelt Paris. "Wanneer je wordt ingevroren leven bijna alle cellen in het lichaam voort. Mijn leven kan honderden, zelfs duizenden jaren verlengd worden." Wanneer Paris ontdooit wil ze wel wel haar huisdieren terugzien. Haar huisdieren gaan mee de vriezer in. Paris heeft het plan bedacht haar chihuahua Tinkerbell als eerste op te offeren. Ze vreest namelijk dat het hondje niet lang meer leeft, dus kan hij als eerste de vriezer in.

Kat draait twintig minuten in wasmachine

Een tien weken oude poes uit het Engelse County Durham heeft nu al de rit van haar leven gemaakt. De poes, Molly genaamd, heeft zeker twintig minuten meegedraaid in de wasmachine. Het beestje werd ontdekt door de elfjarige dochter van haar bazin.

"Toen we eindelijk het deurtje konden openen, zat ze rechtop in de machine met haar ogen dicht", vertelt Sonia hall aan de BBC. Ze is hevig geschrokken van haar natte poes. Wel is ze dolblij dat Molly springlevend uit het apparaat is gehaald.

De poes maakt het naar omstandigheden goed. Wel heeft ze problemen met haar ademhaling en ogen meegekregen als aandenken aan het dolle avontuur.


Grote katjes, kleine katjes. Stop ze in je wasmasjien!


Met dank aan JeFFJuH en stefan1187 voor de submit.

UCI schrapt Di Luca uit ProTour

De internationale wielrenunie (UCI) heeft Danilo di Luca uit het klassement van de ProTour gehaald. De Italiaan van Liquigas is namelijk schuldig bevonden aan het hebben van banden met Carlo Santuccione, een omstreden sportarts. Eerder werd de wielrenner ook al drie maanden geschorst.

Di Luca wist in 2005 de eerste editie van de ProTour op zijn naam te schrijven en won dit seizoen de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië. Cadel Evans mag zich, door de uitsluiting van de Italiaan, de nieuwe leider in het klassement van de ProTour noemen. Aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd in deze cyclus verreden, namelijk de Ronde van Lombardije.

De 31-jarige wielrenner gaf bij het Italiaans Olympisch Comité (CONI) toe dat hij Santuccione kende. Deze laatstgenoemde was namelijk een aantal jaren arts van de familie van Di Luca.

In 1995 werd Santuccione voor de duur van vijf jaar geschorst, omdat hij Italiaanse sporters van doping voorzag. Di Luca heeft overigens altijd gezegd onschuldig te zijn aan het gebruik van verboden middelen. Door deze affaire kon de renner van Liquigas ook niet deelnemen aan het WK wielrennen, dat eind september in Stuttgart werd gehouden.

In het verleden werd de naam van Di Luca ook al genoemd in de zogenaamde Oil for Drugs-affaire. In deze zaak is de Italiaan tot op de dag van vandaag niet schuldig bevonden. Afgelopen juni, tijdens een onaangekondigde dopingcontrole van het CONI, werden overigens ongewone waarden in het bloed van de renner gevonden.

HSV twee weken zonder Van der Vaart

Hamburger SV moet het de komende twee weken zonder Rafael van der Vaart stellen. De international van Oranje liep afgelopen woensdag, tijden het EK-kwalificatieduel tegen Slovenië (2-0), een klein scheurtje in zijn hamstring op.

Van der Vaart liep de kwetsuur na een half uur spelen op. Bondscoach Marco van Basten greep direct in en wisselde de middenvelder. Door de blessure zal de Nederlander verstek moeten laten gaan tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen SK Brann Bergen. Ook de wedstrijden tegen VfB Stuttgart en MSV Duisburg in de Bundesliga zal de speler moeten missen.

Naast Van der Vaart moeten ook Nigel de Jong en Romeo Castelen de komende weken forfait geven. Het duo is zit ook in de lappenmand en is nog niet inzetbaar. Hierdoor is Joris Mathijsen de enige fitte Nederlander in Duitse dienst.

Drogba wil weg bij Chelsea

Didier Drogba heeft zijn vertrek bij Chelsea aangekondigd. De Ivoriaan maakte dit in het tijdschrift 'France Football', dat vrijdag gepubliceerd wordt, laten weten. Drogba voelt zich, sinds het vertrek van José Mourinho, niet meer op zijn gemak.

"Ik wil weg bij Chelsea", was de harde taal van Drogba. "Niets kan me meer op andere gedachten brengen. Er is iets kapot gegaan tussen mij en de club dat niet meer te lijmen valt. Ik heb ook gehoord dat spelers als Kaka en Ronaldinho mogelijk naar Chelsea komen, maar dat maakt me niet uit. Zelfs als die spelers zouden komen, wil ik vertrekken."

De Ivoriaanse aanvaller heeft nog altijd moeite met het ontslag van Mourinho. De Portugees kreeg het namelijk voor elkaar om Drogba naar Londen te halen. "Het vertrek van Mourinho heeft veel schade aangericht in de kleedkamer, omdat wij precies weten waarom en van wie hij moest vertrekken", aldus de gefrustreerde speler.

Meer Nederlandse toeristen in problemen in Spanje

Icoon WeerOngeveer veertig Nederlandse gezinnen en stellen zijn de afgelopen dagen in de Spaanse provincie Alicante in de problemen geraakt door het noodweer. Dat maakte de ANWB vandaag bekend.

Het heeft de afgelopen dagen hard geregend in het gebied. Veel van de Nederlanders hebben te maken met ondergelopen auto's en caravans.

De ANWB had eerder deze week een hulpverleenster naar het gebied gestuurd. Ook is er een dieplader ingezet om de auto's terug naar Nederland te halen. Verder zijn er twee 'Wegenwachters' in het gebied aanwezig. Een zat er toevallig al zelf voor een vakantie, de ander heeft de ANWB ingevlogen.

Onder de Nederlanders vielen geen gewonden. Volgens een woordvoerder van de ANWB zijn er in het gebied honderden Spaanse gezinnen dakloos geraakt.


Noodweer in Spanje.

Verdachte van steekpartij 't Snuitje vrij

Icoon JustitieJustitie in Den Haag heeft een van de twee Britse verdachten van de dodelijke steekpartij in café 't Snuitje in Scheveningen vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag laten weten.

De 49-jarige man blijft wel verdacht, maar volgens het OM zijn er "onvoldoende aanwijzingen dat hij direct bij het steken betrokken was". Bij de steekpartij op 12 augustus werd de 52-jarige eigenaar doodgestoken. Twee Britse verdachten werden in Antwerpen gearresteerd en aan Nederland uitgeleverd. De 31-jarige hoofdverdachte zit nog vast.

Schumacher leeft mee met titelkandidaten

Michael Schumacher zal aanstaande zondag, tijdens de Grand Prix van Brazilië, meeleven met de drie coureurs die nog kans maken op de wereldtitel. De Duitser weet als geen ander onder welke druk Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen staan.

"Ik kan de spanningen die ik bij zulke weekeinden voelde zo weer oproepen. Ik weet precies wat ze doormaken. Ik ben blij dat ik de race dit keer rustig vanaf mijn bank kan bekijken", liet Schumacher in een reactie weten.

Hamilton, rijdend voor McLaren Mercedes, begint aanstaande zondag als leider in het algemeen klassement. De Brit heeft maar vier punten voorsprong op ploeggenoot Alonso. Op de derde positie is Räikkönen, coureur van Scuderia Ferrari, terug te vinden. De Fin staat zeven punten achter op de klassementsleider. Schumacher: "Het zal een geweldig spannende race worden, zoals dat het hele seizoen al was."

Drankgebruik onder de 16 wordt aangepakt

Icoon BinnenlandsHet kabinet wil dat het alcoholgebruik bij jongeren tot 16 jaar met een kwart verminderd wordt. Dit plan staat in een concept-nota van de ministers Klink, Ter Horst en Rouvoet, die in het bezit is van de NOS. Volgens het plan moeten winkels die alcohol aan jongeren onder de 16 verkopen hun vergunning kwijtraken.

Niet alleen de winkels kunnen bestraft worden. Ook de jongeren moeten strafbaar zijn als ze met drank over straat lopen. Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van mixdrankjes, die zullen alleen te koop zijn bij de slijter. Ook moeten de alcoholreclames op TV overdag en aan het begin van de avond beperkt worden.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Palyama uitgeschakeld op Dutch Open

Dicky Palyama is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Dutch Open te bereiken. De Nederlands kampioen, die met een voetblessure aan zijn wedstrijd in de derde ronde begon, verloor met 16-21 en 19-21 van Yunyong Wu uit China.

Wu speelde vorig jaar de finale van de Dutch Open, maar verloor deze uiteindelijk van Sairul Amar Ayob uit Maleisië. Door de uitschakeling van onze landgenoot is Eric Pang de enige Nederlander, die nog in het enkelspel actief is.

Pang wist zich wel voor de kwartfinales van de Dutch Open te kwalificeren. Morgen zal duidelijk worden of hij zich voor de halve finales weet te plaatsen, aangezien zijn wedstrijd dan op het programma staat.

Stekelenburg: "Er is leven na Van der Sar"

Veel mensen vragen zich af wat er gebeurt als Edwin van der Sar niet meer voor het Nederlands Elftal uitkomt. Toch lijkt er een antwoord op deze vraag te zijn. Maarten Stekelenburg kent tot nu toe een prima seizoen en lijkt de aangewezen opvolger van de record-international.

Van der Sar kon de afgelopen twee kwalificatiewedstrijden voor het EK, vanwege een blessure, niet in actie komen. Stekelenburg verving hem logischerwijs en deed dit met verve. De sluitpost van Ajax liet namelijk een zeer goede indruk achter. Toch is de voetballer wel van mening dat hij, bij een terugkeer van de keeper van Manchester United, weer op de bank terecht zal komen.

"Toen Edwin voor deze twee interlands geblesseerd afhaakte, wist ik meteen dat ik zou keepen. Maar een fitte Van der Sar blijft, zolang hij zich beschikbaar stelt voor Oranje, de nummer één van Nederland. Ik hoop nog zo veel mogelijk van hem te leren", liet Stekelenburg in een reactie weten.

Van der Sar is nog altijd onomstreden keeper van het Nederlands Elftal, maar Stekelenburg is van mening dat de keeper niet onvervangbaar is. "Neem maar van mij aan dat er genoeg goede talentvolle keepers in Nederland rondlopen. Dus ja, er is leven na Van der Sar. Of ik zijn opvolger ben? Daar wil ik helemaal nog niet aan denken. Wat heeft het voor zin om nu al zover vooruit te kijken? Misschien kiest de bondscoach dan wel voor iemand anders."

Hoger beroep Dida maandag behandeld

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond (UEFA) behandelt aanstaande maandag het hoger beroep van AC Milan. De Italiaanse club tekende dit aan, nadat Dida een schorsing van twee wedstrijden kreeg opgelegd.

Dida wordt namelijk onsportief gedrag, tijdens het Champions League-duel tegen Celtic, ten laste gelegd. De Braziliaan deed namelijk of hij geblesseerd was geraakt, nadat een supporter van de Schotse club hem een tikje op zijn wang gaf.

In eerste instantie ging Dida achter deze persoon aan, maar bedacht zich kort daarna en liet zich met veel theater op het veld vallen. De sluitpost van AC Milan werd daarna op een brandcard van het veld gedragen.

Van Persie maand buitenspel

Robin van Persie staat de komende maand buitenspel. De speler van Arsenal liep woensdagavond, tijdens het EK-kwalificatieduel van Nederland tegen Slovenië (2-0), een blessure aan zijn knie op.

Later vandaag zal Van Persie in het ziekenhuis worden onderzocht. "Maar het ziet ernaar uit dat we hem een maand moeten missen", liet de trainer van The Gunners, Arsène Wenger, in een reactie weten. "Het is een flinke aderlating. Robin is erg belangrijk voor ons en we zullen dan ook al het mogelijke doen om hem zo snel mogelijk fit te krijgen."

Van Persie is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tot nu toe speelde de Nederlander zeven wedstrijden in de Premier League en trof hierin vijf keer doel.

Zwaargewonde na aanrijding in Breda

Icoon OngelukEen 13-jarige jongen is vanochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Breda. Het ongeluk vond rond 8.00 uur plaats op de kruising van de Komoord en de Emerparklaan. Dit meldt de politie vandaag.

De 23-jarige automobilist reed over de Emerparklaan toen de jongen ineens de weg op fietste van rechts. De automobilist probeerde een aanrijding te voorkomen maar dit lukte niet. De fietser viel op de grond en was niet aanspreekbaar. Hij is met ernstig hersenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Mohammed Cheppih niet meer radicaal

BinnenlandsMohammed Cheppih heeft de radicaliteit afgezworen. Dat blijkt uit een interview met dagblad Trouw. Cheppih zegt dat hij al langere tijd een heel ander verhaal laat horen. Hij heeft nu zelfs meegewerkt aan een lespakket dat radicalisering van moslimjongeren moet voorkomen en dat vandaag wordt aangeboden aan Integratie minister Ella Vogelaar.

Cheppih komen we in de FOK!-archieven voor het eerst tegen als hij zich opwerpt als kandidaat-voorzitter van de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL). Hij liet toen onder meer weten dat hij een islamitische zuil in Nederland wilde stichten. Ook was hij met de AEL van plan om geld te doneren aan Palestijnse organisaties die zelfmoordaanslagen steunden in Israël.

In die tijd pleitte hij ook tegen zoenen op straat en de Gay Pride, was hij voor lijfstraffen en sprak Cheppih openlijk vol bewondering over terroristenleider Osama Bin Laden. Het is dan ook niet verwondelijk dat Cheppih een vooraanstaand naam werd op het waarschuwingslijstje van veiligheidsdienst AIVD.

Hij kwam in conflict met schrijver en toenmalig dichter des vaderlands Gerrit Komrij. Cheppi was boos dat Komrij hem de 'loonslaaf van moordenaars en bloedjassen' noemde. Volgens Komrij kon hij zijn achterban beter aan een opleiding helpen in plaats ze op het spoor van Bin Laden te zetten.

Na een paar maanden zegde Cheppih de AEL echter al weer vaarwel. Nog voordat hij tot voorzitter was gekozen.

Tunnelvisie
De inmiddels 30-jarige Cheppih heeft nu een andere kijk op de zaken gekregen zegt hij. ''De scherpe kanten zijn er vanaf. Ik had door mijn vroomheid een tunnelvisie, ik ga nu eenmaal desnoods tegen de massa in. Ik ben blij dat ik, ondanks een verleden dat me allerlei etiketjes heeft opgeleverd, steeds weer kansen krijg een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren.''

Cheppih heeft samen met jongerenimam Ali Eddaoudi meegeschreven aan het lesplan tegen radicalisering dat het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland (SMN) heeft samengesteld. Het plan is gericht op preventie, met een methodiek om de identiteit van moslimjongeren te versterken. SMN wil van die jongeren in 'empowerment'-trainingen kritische burgers maken, die zich afvragen of het klopt wat de imam vertelt en goed nadenken over uitspraken van Geert Wilders.

Cheppih: ''Het gaat om jongeren met angst, die zich niet erkend, niet gewaardeerd voelen. Leegte. Wij willen die leegte vullen. Dat lege gevoel is niet gek, in dit klimaat, in deze tijd. Maar ga die leegte niet vullen met gekke dingen als geweld. Die jongeren hebben begeleiding nodig.''

De uit Marokko afkomstige Cheppih, die inmiddels ook voor de gemeente Amsterdam voor allerlei projecten wordt ingeschakeld, geeft toe in het verleden grove missers te hebben begaan: ''Ik heb fouten gemaakt. Dingen echt te zwart-wit, veel te simplistisch, uitgelegd. Ik vergat de dingen die echt relevant zijn. Hoe ga je met elkaar om, met je buurman, binnen de samenleving? Met andersdenkenden en andersgelovigen?''

Minister Guusje Ter Horst heeft 28 miljoen euro uitgetrokken voor projecten die radicalisering moeten tegengaan. Het grootste deel van dat geld gaat naar gemeenten om hen te ondersteunen bij de lokale aanpak van plaatselijke problemen.


Cheppih

Okami toch op de Wii?

Volgens een Franse gamesite zal Okami toch op de Wii uitgebracht worden. Al langer waren er deze geruchten, maar een bevestiging is er nooit geweest.

Een officiële bevestiging is er ook dit keer niet, maar volgens de Fransen komt het gerucht dit keer van Capcom zelf. De game zou zelfs al in 2008 moeten verschijnen.

Dit zou natuurlijk goed nieuws zijn voor de Wii-bezitters, aangezien goede titels schaars zijn en de gameplay en de stijl zich goed lenen voor de Nintendo console. Zodra er meer bekend is over Okami en het wel of niet verschijnen op de Wii laten we het jullie horen.


In 2008 te spelen met de Wiimote?

Jihad, botox en seks populair op Google

InternetZoekmachine Google heeft statistieken vrijgegeven van de zoektermen die internetters gebruiken. De gegevens zijn per land ingedeeld. Hieruit blijkt dat het van land tot land veel verschilt waarnaar gezocht wordt.

Google-gebruikers in Egypte, India en Turkije zijn vooral op zoek naar seks. Duitsers, Britten en Italianen zoeken verdacht vaak naar Viagra. 'Liefde' scoort goed op de Filippijnen, Australië en de Verenigde Staten.

'Hitler'
Marokkanen zoeken online het meest naar jihad en ook Indonesiers en Pakistanen zijn hierin geïnteresseerd. Pakistanen zijn het fanatiekst op zoek naar informatie over de taliban en terrorisme.

Naar 'Hitler' wordt het vaakst gezocht door Duitsers, Mexicanen en Oostenrijkers. 'Nazi' scoort de meeste hits in Chili, Australië en Groot-Brittannië.

Naar homo (gay) wordt het vaakst gezocht door inwoners van Chili, gevolgd door Mexico en Colombia. In de Filippijnen googlen ze het meest naar 'homosexual'. Chili en Venezuela staan met dat woord op twee en drie.

Bekende mensen doen het ook goed op de zoekmachine. Britney scoort in Mexico, Venezuela en Canada. In dat laatste land is ook Tom Cruise populair. In Venezuela zijn ze geïnteresseerd in David Beckham. Australiërs en Amerikanen willen er ook uitzien zoals de sterren, zij zoeken vaak naar 'Botox'.

'Toekomst Toyota onzeker'

De toekomst van Toyota Racing in de Formule 1 zou op losse schroeven staan. Volgens geruchten zou 2008 het laatste jaar zijn dat het Japanse merk in de klasse deelneemt.

Toyota neemt sinds 2002 deel aan de Formule 1 en heeft verreweg het grootste budget van alle teams. Het team heeft echter nog geen race gewonnen en de teleurstellende resultaten zouden voor de directie reden zijn om de handdoek in de ring te gooien. In het seizoen 2008 zou het team nog alles op alles willen zetten om toch resultaten te boeken.

Het nieuws zou bij Nicolas Todt vandaan komen, zoon van Jean Todt en manager van onder andere Felipe Massa. Hij zou voor een contract met zijn protegé op Toyota hebben gemikt, maar door de gewijzigde toekomstplannen van het team deze plannen hebben afgebroken. Massa's contract met Ferrari is verlengd tot en met 2010, naar verluidt op aandringen van zoon Todt.

Ter Horst verwacht geen Parijse toestanden

PvdA-Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft niet de indruk dat de onrust in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart tot Parijse toestanden zal leiden. ''De schaal staat niet in verhouding tot wat er in Parijs is gebeurd'', zei ze vanmiddag.

Ze had 's ochtends een bezoek gebracht aan het politiebureau in Slotervaart. Een agente schoot daar zondag de 22-jarige Bilal B. dood, nadat zij en een collega door hem waren gestoken met een mes. Sindsdien zijn er ongeregeldheden in de wijk.

De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten zei gisteravond op televisie dat hij er elke dag rekening mee houdt dat in Slotervaart Parijse toestanden zouden kunnen uitbreken. Daarmee verwees hij naar de aanhoudende rellen van allochtone jongeren in Franse voorsteden in de herfst van 2005.

Overigens heeft de politie afgelopen nacht in Slotervaart acht jongeren aangehouden. Drie van hen werden in een auto betrapt met jerrycans vol benzine. Agenten haalden de andere vijf van de straat omdat ze het vermoeden hadden dat de jongeren de openbare orde wilde verstoren. Dankzij een nieuwe regel is dat voldoende om ze op te pakken. Deze maatregel volgt op de voorgenomen hardere aanpak van de relschoppers.

Sporthistorie: De fist of glory van Tommie Smith

In 1968 worden de Olympische spelen in Mexico gehouden. Het worden legendarische Spelen. Bob Beamon, Dick Fosbury en Tommie Smith en John Carlos schrijven sportgeschiedenis. De komende tijd besteden we aandacht aan hun legendarische prestaties. Vandaag de “Fist of Glory” van de Amerikanen Smith en Carlos.

1968 was een bijzonder jaar. In 1968 werden Robert Kennedy en Martin Luther King vermoord. Het Amerikaanse leger zat in Vietnam. Datzelfde Amerika had binnen de eigen landsgrenzen genoeg aan zichzelf. De brandende Amerikaanse binnensteden, de studentenrevoltes in elke stad met een universiteit, en ondertussen waren de Amerikanen nog bezig naar de maan te vliegen ook.

In 1968 was er in de Verenigde Staten sprake van raciale spanningen. De zwarte inwoners van Amerika werden nog allerminst geaccepteerd in het dagelijkse leven. De zwarte bevolking ging zich als gevolg hiervan steeds mee roeren. In eerste instantie vreedzaam, via Martin Luther King, maar als snel radicaler via organisaties als de Black Panther-beweging.

Het beeld wat de Black Panthers verspreidden over de wereld was krachtig. Ze creeërden een beeld van zichzelf als revolutionaire zwarte krijger. De Panthers hadden een krachtige boodschap, met een krachtige beeldtaal. Hun sterkste symbool was de “Fist of Glory”, een omhooggehouden gebalde zwarte vuist. De vuist representeerde de trots en kracht van het zwarte volk, een kenmerk voor de zwarte gemeenschap dat revolueerde tegen de raciale stereotypering van de blanke overheerser in de afgelopen eeuwen
In deze sfeer van onlusten ging een gemengde Amerikaanse Olympische ploeg naar Mexico. De raciale spanningen waren niet thuis gelaten. Al snel kwam de tegenstellingen uit de Amerikaanse maatschappij ook in het Olympisch dorp naar voren.

De zwarte Amerikaanse atleten brachten in het olympisch dorp een protestbeweging op gang tegen de rassendiscriminatie waarvan zij in hun land het slachtoffer waren. Ze droegen allen een insigne waarop stond 'Olympic Project for Human Rights'.

Er broeide dus al iets in het Olympisch dorp. Een aantal zwarte atleten was vastbesloten om tijdens de Spelen, in de spotlights, aandacht te vragen voor gelijke behandeling van rassen in Amerika.

Tommie Smith en John Carlos voegen de daad bij het woord. Tijdens de medailleceremonie voor de 200 meter luisteren de Amerikaanse sprinters naar het Amerikaanse volkslied. Ze stonden blootvoets, het hoofd hing naar beneden en zij brachten een gehandschoende vuist de lucht in, de Black Powergroet. De zilveren medaille-winnaar Peter Norman sympathiseerde met de twee Amerikanen. Norman stak een badge op als steun voor de zwarte atleten.

Het vreedzame protest van Smith en Carlos deed de Amerikaanse samenleving op zijn grondvesten trillen. De beide atleten werden uitgescholden voor “Niggers en communisten”. Niemand had een goed woord over voor de twee atleten. Het NOC van de VS kondigde al snel represailles aan. Maar Smith en Carlos waren de Amerikaanse Sportbobo’s voor. Zij verlieten uit eigen beweging het Olympisch dorp.

Twee dagen later toonden de 400 meter-lopers Lee Evans, Larry James en Ron Freeman zich solidair met Smith en Carlos. Ook zij staken hun vuisten in de lucht. Vreemd genoeg had hun actie geen gevolgen. De actie van de Amerikanen kreeg ook nauwelijks aandacht in de media.

De carriere van Smith en Carlos is dan wel voorbij. De twee werden persona non grata in hun land. Beiden deden nog een poging om zich om te scholen naar American footballer. Hun carriere was van korte duur. De gebalde vuist bleef hen achtervolgen.

Al snel pleegde de vrouw van Smith zelfmoord. Zij kon de druk die constant op haar man werd uitgeoefend niet aan. Uitendelijk volgt er in 1984 rehabilitatie. De twee atleten werden opgenomen in het “Olympic Spirit team’ vanwege de Spelen in Los Angeles.

Opvallend is dat Peter Norman contact bleef houden met Smith en Carlos. Norman overleed op 64-jarige leeftijd aan een hartaanval. Smith en Carlos kwamen over naar Australië om hem de laatste groet te brengen. Ze hielpen ook zijn doodskist te dragen.

Verdonk zou met TON 29 zetels krijgen

Icoon Enquête Rita Verdonk zou met haar politieke beweging Trots op Nederland (TON) 29 zetels in de Tweede Kamer halen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Dat bleek vandaag uit een peiling van TNS/NIPO, in opdracht van RTL Nieuws.

Volgens het onderzoeksbureau komt de meeste aanhang van TON van de VVD en de PVV van Geert Wilders. In de peiling zou het CDA, nu goed voor 41 zetels, op tien minder uitkomen. De PvdA zakt van 33 naar 25, de ChristenUnie verliest een zetel en komt uit op zes. In de oppositie zakken SP (van 25 naar 20), VVD (van 22 naar 15), PVV (van 9 naar 8). GroenLinks blijft op zeven zetels staan, terwijl D66 (naar 4) en SGP (naar 3) een zetel winnen.

Jeugd-tbs voor gefilmde steekpartij

Icoon Justitie De rechtbank in Den Haag heeft vanmiddag de 16-jarige Dannyboy T. veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor de moord op de 25-jarige Pascal Triep.  Zijn 46-jarige vader Thierry T. werd vrijgesproken van medeplichtigheid aan de moord. Tegen vader Thierry was twee weken terug anderhalf jaar celstraf geëist.

De afloop van de steekpartij die op het dak van een schuurtje in Scheveningen plaatsvond, werd gefilmd en stond al snel op websites van AD en GeenStijl, tot woede van de advocaat van T.


Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder twee jaar jeugddetentie tegen Dannyboy. Tegen de vader was celstraf geëist omdat hij niets zou hebben gedaan om de confrontatie tussen zijn zoon en buurjongen Pascal te voorkomen.

Met dank aan RazorEdge33 en Kwootzak voor de submit.

De achievements van Rock Band

Onlangs is de totale achievementlijst van het spel Rock Band bekend gemaakt. De gehele lijst is goed voor zo een 49 achievements ter waarde van 1000 punten.

1. Top Artist (10 punten)
Unlock an Arena in Solo Tour on Medium, Hard or Expert
2. Score Duel Streak (20 punten)
Win 5 Score Duel ranked matches in a row
3. Got Wheels (20 punten)
Unlock the Van in Band World Tour
4. Killer Performance (10 punten)
Five Star a song on Easy, Medium, Hard or Expert
5. Hot Artist (10 punten)
Unlock a Theatre in Solo Tour on Easy, Medium, Hard or Expert
6. Breakthrough Act (10 punten)
Unlock a Big Club in Solo Tour on Easy, Medium, Hard or Expert
7. String Shredder (20 punten)
Finish Guitar Solo Tour on Easy
8. Fret Ripper (30 punten)
Finish Guitar Solo Tour on Medium
9. Axe Assassin (40 punten)
Finish Guitar Solo Tour on Hard
10. Lord of the Strings (50 punten)
Finish Guitar Solo Tour on Expert
11. Rhythm Rocker (20 punten)
Finish Drum Solo Tour on Easy
12. Groove Technician (30 punten)
Finish Drum Solo Tour on Medium
13. Heavy Hitter (40 punten)
Finish Drum Solo Tour on Hard
14. AN-I-MAL!!! (50 punten)
Finish Drum Solo Tour on Expert
15. Howler (20 punten)
Finish Vocal Solo Tour on Easy
16. Screamer (30 punten)
Finish Vocal Solo Tour on Medium
17. Crooner (40 punten)
Finish Vocal Solo Tour on Hard
18. Virtuoso (50 punten)
Finish Vocal Solo Tour on Expert
19. Open Road (20 punten)
Unlock the Bus in Band World Tour
20. Jet Setter (20 punten)
Unlock the Jet in Band World Tour
21. One Million Fans (10 punten)
Reach 1 million fans in Band World Tour
22. Hall of Fame Inductee (100 punten)
Finish the Hall of Fame Induction in Band World Tour
23. Vinyl Artist (10 punten)
Finish the Endless Setlist in Band World Tour in Medium
24. Gold Artist (20 punten)
Finish the Endless Setlist in Band World Tour on Hard
25. Platinum Artist (25 punten)
Finish the Endless Setlist in Band World Tour on Expert
26. Big in London (10 punten)
Finish the last remaining gig in London (Band World Tour)
27. Big in Paris (10 punten)
Finish the last remaining gig in Paris (Band World Tour)
28. Big in Amsterdam (10 punten)
Finish the last remaining gig in Amsterdam (Band World Tour)
29. Big in Stockholm (10 punten)
Finish the last remaining gig in Stockholm (Band World Tour)
30. Big in Rome (10 punten)
Finish the last remaining gig in Rome (Band World Tour)
31. Big in Boston (10 punten)
Finish the last remaining gig in Boston(Band World Tour)
32. Big in NYC (10 punten)
Finish the last remaining gig in NYC (Band World Tour)
33. Big in Chicago (10 punten)
Finish the last remaining gig in Chicago (Band World Tour)
34. Big in LA (10 punten)
Finish the last remaining gig in LA (Band World Tour)
35. Big in Seattle (10 punten)
Finish the last remaining gig in Seattle (Band World Tour)
36. Big in San Francisco (10 punten)
Finish the last remaining gig in San Francisco (Band World Tour)
37. Big in Japan (10 punten)
Finish the last remaining gig in Japan (Band World Tour)
38. Big in Sydney (10 punten)
Finish the last remaining gig in Sydney (Band World Tour)
39. Big in Reykjavik (10 punten)
Finish the last remaining gig in Reykjavik (Band World Tour)
40. Big in Rio De Janeiro (10 punten)
Finish the last remaining gig in Rio De Janeiro (Band World Tour)
41. Big in Moscow (10 punten)
Finish the last remaining gig in Moscow (Band World Tour)
42. Tug of War Champ (30 punten)
Win 20 Tug of War ranked matches
43. Tug of War Streak (20 punten)
Win 5 Tug of War ranked matches in a row
44. Score Duel Streak (30 punten)
Win 20 Score Duel ranked matches
45. Flawless Groove (10 punten)
Score 100% notes hit as bassist, up-strums only, on Expert
46. Flawless Drumming (10 punten)
Score 100% notes hit as a drummer on Expert
47. Flawless Fretwork (10 punten)
Score 100% notes as a guitarist on Expert
48. Flawless Singing (10 punten)
Score a 100% rating as a vocalist on Expert
49. Riding on Coattails (5 punten)
Play with a Platinum Artist

EK Hockey 2009 naar Nederland

Het EK Hockey van 2009 zal worden georganiseerd door Nederland. De Europese Hockey Federatie heeft deze beslissing vandaag genomen.

Samen met de gemeenten Amstelveen en Amsterdam is de Nederlandse hockeybond (KNHB) inmiddels in gesprek om het toernooi in het Wagener stadion te laten spelen. Eerder werd het EK voor mannen (1983) en het EK voor vrouwen (1995) georganiseerd in het Wagener Stadion. Op het Europees Kampioenschap, dat zal plaatsvinden van 22 tot en met 30 augustus 2009, kan een ticket worden verdiend voor het wereldkampioenschap.

Jaarlijks 540 doden door pijnstillers

Icoon GezondheidEen schokkende conclusie, die waarschijnlijk wel even slikken is voor sommige landgenoten, werd vandaag door het het Medisch Spectrum Twente in Enschede naar buiten gebracht. Reumatoloog Harald Vonkeman schrijft in een proefschrift aan de Universiteit Twente dat er jaarlijks 540 doden vallen in Nederland, door het gebruik van diverse pijnstillers.

De afgelopen twee jaar zijn 52.000 gebruikers van ontstekingsremmende pijnstillers, zoals diclofenac en ibuprofen, gevolgd door onderzoekers van de Universiteit Twente en het Medisch Spectrum Twente. Hierbij werd nadrukkelijk gekeken wat de gevolgen waren van het overmatige en langdurige gebruik van deze pijnstillers. Vooral het risico op ernstige maagbloedingen werd bekeken.

Jaarlijks krijgen bijna 5100 gebruikers last van een ernstige maagbloeding. Dit is bijna 10 procent. Van hen overlijden er 540, zo meldt het Medisch Spectrum Twente. In juni van dit jaar werd ook al opgemerkt dat deze pijnstillers onnodige vergiftigingen kunnen veroorzaken.

Volgens Vonkeman toont het onderzoek aan dat ruim zeven procent van de onderzochte patiënten, meer pillen slikt, dan eigenlijk was voorgeschreven door de huisarts. Zeventien procent van alle patiënten blijkt ook nog eens beide soorten tegelijkertijd te slikken, wat de kans op maagbloedingen nog groter maakt.

Gordon wenst Idolskandidate nekschot toe

Icoon ShowbizzEen opmerking van Gordon over een Idolskandidate heeft de montage van het zangprogramma niet gehaald. Hij vond dat een jong meisje dat vals zong een nekschot verdiende voor haar gekraai. RTL4 vond de opmerking echter te ver gaan.

De schaar gaat in de opmerking, maar Gordon wordt verder niet berispt. Een woordvoerder meldt: "We willen niet dat hij zich inhoudt, als je Gordon inhuurt dan weet je dat je dit kunt verwachten. Hij mag zeggen wat hij wil, maar wij bepalen wat we uitzenden." Gordon is samen met John Ewbank dit jaar nieuw in de jury van Idols. Zij vervangen samen Henkjan Smits, die naar SBS6 is overgestapt.

Update: RTL4 zendt zaterdag toch het omstreden citaat uit. Programmadirecteur Erland Galjaard bracht dit nieuws donderdagmiddag naar buiten omdat niet duidelijk wordt tegen wie Gordon dat zegt. "Bovendien is een "scherpe en kritische" jurybeoordeling nou eenmaal onderdeel van de formule van Idols," aldus Galjaard.

Voor meer Idolsnieuws kijk je in het tijdelijke Idols 4-forum!

'Geweldplegers ontsnappen makkelijk aan therapie'

Icoon Justitie Delinquenten die een geweldsmisdrijf hebben gepleegd, krijgen soms van de rechter geen gevangenisstraf opgelegd, onder de voorwaarde dat zij verplicht deelnemen aan poliklinische gedragstherapie.

Wie de therapie niet volgt, moet alsnog naar de gevangenis. Maar in de praktijk komen veroordeeldegeweldplegers heel makkelijk onder deze straf uit, constateert klinisch psycholoog Ruud Hornsveld.

Hornsveld deed onderzoek naar het resultaat van agressietherapie bij tbs'ers en poliklinische delinquente patiënten. Maar bijna de helft van de poliklinische patiënten kwam helemaal niet opdagen of haakte halverwege af. Onder veroordeelden is volgens Hornsveld bekend dat zulk gedrag toch geen gevolgen heeft, terwijl uit het onderzoek is gebleken dat afhakers eerder terugvallen in gewelddadig gedrag.

Hellgate: London is gold en demo aangekondigd

Hellgate: London is klaar. De beta-fase is succesvol afgerond, de laatste bugs zijn verwijderd en de master-disc ligt momenteel bij de fabriek om in grote aantallen geperst te worden. Flagship Studios levert hiermee hun eerste titel af sinds hun afsplitsing van Blizzard, waar zij meewerkten aan de Diablo-games en diesn bijbehorende uitbreidingssets.

De mensen die niet aan de beta-test mee mochten doen, hebben alsnog de kans de game even uit te proberen voordat zij over gaan tot de aanschaf van deze demonen-killer. Morgen zal er namelijk een demo uitgebracht worden via GameDaily.
De demo zal je de beschikking geven over twee van de zes karakters, namelijk de melee-combat-specialist Blademaster en de sniper Marksman. Je zult met één van deze twee een klein deel van het verhaal en een paar side-quests kunnen spelen.

Vijftal bekent aanslag op Haarlemse moskee

Icoon MisdaadDe vijf Haarlemse jongeren die eerder deze maand zijn opgepakt voor de mislukte brandbomaanslag op de Turkse Selimiye-moskee aan de Prins Bernhardlaan, hebben een bekentenis afgelegd. Het vijftal, twee jongens van 18 jaar, één jongen van 17 jaar en twee meisjes van 16 en 21 jaar, heeft toegegeven in de nacht van 21 op 22 juli molotovcocktails te hebben gegooid naar de moskee. Die belandden tegen de achtergevel en zetten alleen wat struiken in brand.

De vijf zitten nog allen in voorarrest. Inmiddels is ook een zesde verdachte aangehouden. Het betreft een 18-jarige vrouw uit Hoofddorp die dinsdag is gearresteerd.

De poging tot de mislukte brandstichting leidde deze zomer zowel binnen als buiten de moslimgemeenschap tot veel verontwaardiging. Eerder in juli werden er van de Turkse moskee al ruiten ingegooid en bekladdingen aangericht met onder meer hakenkruizen en white power-tekens. Toen was ook de Marokkaanse moskee aan het Spijkerboorpad doelwit van vandalen

Spyker krijgt betere motor

Ferrari gaat de klantenmotor voor Spyker F1 en Toro Rosso serieus upgraden met meer pk's. Na een lange leerfase werd deze belofte aan de teams gedaan.

In het huidige seizoen had Ferrari weinig tijd om de klantenmotor verder door te ontwikkelen. "We hadden heel weinig tijd om de motoren goed in te passen in de Spyker en Toro Rosso", aldus Ferrari-ingenieur Binotto. "Daarnaast moesten wij er voor zorgen dat iedereen tijdig over genoeg motoren beschikte. Dat kon enkel op deze manier, maar een nadeel was het niet."

De heren uit Maranello benadrukken dat de samenwerking met Spyker en Toro Rosso prima verloopt, zowel voor de teams als Ferrari zelf. "De prestaties van de motor werden steeds beter, dat heeft Toro Rosso heel duidelijk aangetoond in de voorbije races. Wij leveren motoren aan beide teams voornamelijk vanwege technische redenen, het is een voordeel als er zes dezelfde motoren op het circuit rijden. De feedback die wij krijgen van de teams is belangrijk voor de ontwikkeling van de motor."

Van der Vaart: "Blijf bij HSV"

Rafaeal van der Vaart zal deze winter niet vertrekken bij Hamburger SV, zo maakte hij vandaag bekend.

"Ik speel tenminste tot de zomer bij HSV, deze winter verander ik niet van club", zo was vanochtend in de Duitse krant Bild te lezen. Valencia deed begin dit seizoen nog een poging om de middenvelder te halen, maar tot teleurstelling van Van der Vaart wilde HSV hem niet laten gaan.

Van der Vaart blesseerde zich gisteravond in het EK-kwalificatieduel met Slovenië. Door zijn hamstringblessure zal de oud-Ajacied in ieder geval de wedstrijd tegen VfB Stuttgart missen, aanstaande zaterdag.

Beroepsverbod voor haatzaaiende prediker

Icoon PolitiekDe rechter moet meer mogelijkheden krijgen om radicale predikers als aanvullende straf een beroepsverbod op te leggen. Nu kan dat alleen als een prediker een opruiend geschrift verspreidt of discriminerende of haatzaaiende uitlatingen doet.

Het kabinet wil een beroepsverbod ook mogelijk maken bij opruiing, de belediging van een groep mensen wegens ras, godsdienst of seksuele geaardheid en het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. Het kabinet stuurt binnenkort een wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State waarin deze uitbreiding wordt geregeld.

Dat kondigde PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Ze geeft daarin een overzicht van activiteiten om de invloed van het toenemend aantal niet-gewelddadige radicale moslims tegen te gaan. Het gaat om aanhangers van het salafisme, een ultraorthodoxe stroming die een antiwesterse en antidemocratische boodschap voorstaat.

Scholen doen te weinig aan overgewicht

Icoon GezondheidMiddelbare scholen doen te weinig in de strijd tegen overgewicht bij leerlingen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ op 500 middelbare scholen. Op bijna 90 procent van de scholen staat een frisdrankautomaat of is er een kantine en 77 procent heeft een snoepautomaat.

Drie kwart van de schoollocaties bevindt zich bovendien op minder dan 1 kilometer afstand van een supermarkt, snackbar of tankstation. Op ongeveer de helft van de schoollocaties hebben leerlingen toegang tot deze voorzieningen tijdens tussenuren en pauzes.

De scholen erkennen dat het aanbod van eten niet echt verantwoord is. Ruim de helft noemt de producten die de leerlingen kunnen krijgen op school calorierijk.

Volgens het RIVM kan er veel worden verbeterd. Zo is er op maar 1 op de drie scholen buiten de gewone lessen aandacht voor het thema overgewicht. De scholen zeggen dat ze in de toekomst wel meer willen doen met dit onderwerp.

Vermoord meisje stond onder toezicht

Icoon PolitieDe 16-jarige Alissa Geelhoed die gisterochtend vermoord werd gevonden in haar ouderlijke woning in de wijk Wesselerbrink in Enschede, stond onder toezicht van het Bureau Jeugdzorg Overijssel. Haar 37-jarige moeder Yvonne de Gier pleegde gisterenochtend zelfmoord door voor een trein te springen. De politie vond het lichaam van het meisje toen ze naar de woning van de moeder gingen.

Alissa is mogelijk het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen ruzie. De politie onderzoekt nog steeds of de moeder verantwoordelijk is voor de dood van haar dochter. Over de omstandigheden waaronder Alissa om het leven is gebracht, wil de politie alleen kwijt dat er sprake was van een geweldsmisdrijf.

Moeder De Gier, die gescheiden van haar man leefde, en haar dochter Alissa waren bij de hulpverlening bekend. Op last van de kinderrechter was Alissa vorig jaar onder toezicht gesteld van Bureau Jeugdzorg. Tot begin augustus van dit jaar kregen beiden begeleiding van gezinszorg.

Volgens Bureau Jeugdzorg Overijssel was er ''beslist geen sprake van mishandeling of agressie.'' In augustus werd de onder toezichtstelling opgeheven nadat Jeugdzorg had geconstateerd dat de situatie aanzienlijk was verbeterd.

Het regionaal opleidingscentrum ROC Twente informeert vandaag telefonisch de klasgenoten van Alissa. Ze zat nog maar enkele weken op het ROC voor een oriëntatiejaar. De leerlingen hebben nu vakantie. Maandag gaan de leerlingen weer naar school. Het ROC zal verder geen speciale actie ondernemen.


Alissa Geelhoed

Met dank aan mouthman voor de submit.

Waarom Britney geen ondergoed draagt

Icoon ShowbizzEindelijk is bekend waarom Britney Spears geen ondergoed draagt. De reden is simpel: de zangeres vindt het niet lekker zitten. Het voormalige popprinsesje weet dat het niet verstandig is om geen lingerie te dragen onder haar korte rokjes, maar dat lijkt haar niet uit te maken.

"Ik heb haar al zo vaak gewaarschuwd. Mensen nemen haar nu niet meer serieus", zegt haar vriendin Tuesday Knight. Britney verloor vorige week de voogdij over haar zoontjes Sean Preston (2) en Jayden James (1). De jochies vallen nu onder de verantwoordelijkheid van Britney's ex Kevin Federline. Die roept iedere keer wanneer Britney weer zonder ondergoed wordt gekiekt dat ze een onverantwoordelijke moeder is.

Vriendin Tuesday over Kevin: "Britney is altijd een goede moeder geweest. Kevin kan daar nog wat van leren. Dat weten de mensen niet omdat ze nooit die kant van Britney belicht krijgen. Wel zien ze steeds die foto's van Britney in haar blote kont. Jammer."

Prost: "Alonso had eerste rijder moeten zijn"

Met een spannende Grand Prix in het vooruitzicht geven de oud wereldkampioenen graag hun commentaar op het gevecht tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is de volgende die zijn commentaar geeft.

Prost kan een aardig woordje meepraten over een interne strijd bij een F1-team. In de jaren tachtig reed Prost zelf enkele seizoenen voor McLaren en kwam in een zelfde situatie terecht als Alonso, toen Ayrton Senna zijn teamgenoot werd. Prost vond dat Senna Ron Dennis zijn maatje was. Het was voor Prost genoeg reden om toen over te stappen naar Ferrari. De Fransman vergelijkt de huidige situatie met zijn situatie toen.

"Ik denk dat Ron de controle over de situatie een beetje is kwijtgeraakt", aldus Prost. "Zijn probleem is dat hij altijd de neiging heeft meer sympathie te hebben voor één van zijn rijders, waardoor hij zich meer over die coureur gaat ontfermen. Zo was het met Senna, zo was het met Häkkinen en zo is het met Hamilton. Het hoeft niet te betekenen dat de ene coureur technisch meer voordeel heeft dan de andere, maar het is gewoon de manier hoe Ron zich opstelt en communiceert met zijn coureurs."

Prost gaat verder: Dat zal volgens mij de reden zijn waarom Alonso zich steeds minder is gaan thuis voelen bij McLaren. Ron heeft een grote fout gemaakt door niet van te voren de hiërarchie te bepalen. Was dat wel gebeurd, dan was Alonso weer wereldkampioen geworden en had Hamilton kunnen meestrijden in 2008. Het is ook volgens mij de toekomst voor de Formule 1: een sterke hiërarchie binnen een team zal de verhoudingen veel duidelijker maken. Misschien jammer voor de sport, maar het is wel de richting waarin de sport zich ontwikkelt."

Toch concludeert Prost dat Alonso het verhaal zelf ook wat opgeblazen heeft. "Alonso heeft de situatie ook wat overdreven volgens mij met zijn kritiek en zijn gedragingen", aldus Prost. "De hele situatie is echter ontstaan omdat Ron Dennis denkt dat hij twee rijders het zelfde kan behandelen. Zoiets is moeilijk om waar te maken. Daarnaast heb je naast het technische ook nog het humane en psychologische aspect, en dat gaat verder dan het technische verhaal. Dat is het punt waar Alonso's probleem begint."

'Orlando Bloom pleegt vluchtmisdrijf'

Icoon ShowbizzDe politie van Los Angeles onderzoekt of Orlando Bloom vluchtmisdrijf heeft gepleegd bij een ongeval. Het ongeluk gebeurde vrijdagnacht toen Bloom een club in Hollywood had bezocht. De vrouw die achterin Orlando's auto zat, de styliste Cher Coultier, brak daarbij haar nek.

Bloom was tegen een geparkeerde Porsche gereden, waarna hij wegliep van de plaats van het ongeluk. Paparazzi maanden Orlando terug te keren, wat hij ook deed. Agenten hebben Orlando ondervraagd. Hij verklaart dat een terreinwagen van de paparazzi hem de pas afsneed en dat hij daardoor tegen de Porsche knalde. Orlando heeft geen alcoholtest hoeven afleggen.

Soldier of Fortune verboden in Australië

Na het gerommel rond Manhunt 2 lijkt nu ook een tweede game problemen te gaan krijgen met de keuringsdiensten. Soldier of Fortune: Pay Back is volgens de Australische keuringsdienst voor film, media en games te gewelddadig en zal daarom geen leeftijdskeuring ontvangen.

Dit houdt niet in dat de game zonder keurmerk in de winkel mag liggen, maar betekent juist dat het spel helemaal niet verkocht mag worden. In Australië is de hoogste rating voor games MA15+, als een game dus niet geschikt wordt bevonden voor 15-jarigen mag het niet verkocht worden.

Activision heeft nog geen reactie gegeven op het besluit van de Australische instantie. In Europa lijken er voor de launch van Soldier of Fortune alsnog geen problemen te zijn.



Dat wordt online bestellen voor de Australiërs...

Met dank aan Laurenzo66 en Markofnikoff voor de submit

Klappen voor Britse met dikke tieten

De 17-jarige Britse Sherri Razavi heeft rake klappen ontvangen nadat een man haar uitschold vanwege haar grote borstenpartij. Het tienermeisje uit Brighton liep samen met een vriendin op straat toen een 33-jarige agressieve man begon uit te schelden. ''Hij noemde me een slet en riep dikke tieten'', aldus de Britse.

Toen Sherri zei dat de man zijn grote smoel moest houden liep de situatie uit de hand. Sherri's vriendin bemoeide zich er ook mee, waarna de man Sherri aanviel: ''Hij gooide mijn hoofd tegen een auto. Hij duwde me omver en begon te slaan.'' Ze hield aan de mishandeling snijwonden en blauwe plekken over. De aanvaller is aangehouden en later heengezonden na het betalen van een borgsom.

Sherri is al vaker lastig gevallen vanwege haar enorme bos hout voor de deur. Ze wil een borstverkleining maar moet daar eerst 6.500 pond voor zien te sparen.

CD: Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience and Grace

Na zes albums en 12 jaar aan de weg timmeren zou je bijna vergeten dat er voor Dave Grohl ook nog zoiets als 'Nirvana' is geweest. Met Foo Fighters heeft hij drie keer zoveel albums opgenomen als met Kurt Cobain en Krist Novoselic en nadert hij de plaatverkoop van de legendarische grungeband uit Seattle. Toch zal hij zich nooit kunnen losweken van labels als 'de voormalige drummer van Nirvana'. Dat is vreemd, want met de Foo Fighters is hij toch op weg om één van de grootste en bekendste rockbands van de laatste tien jaar te worden. En misschien belangrijker: de meest consistente.

'Noord-Korea op rand hongersnood'

Icoon Buitenlands Noord-Korea zal vermoedelijk te maken krijgen met hongersnoden als gevolg van de verwoestende overstromingen eerder dit jaar. Dat meldde een Zuid-Koreaanse overheidsdenktank vandaag.

De voedselvoorraad in Noord-Korea is bijna op. Als er geen speciale maatregelen worden genomen, dreigen volgend jaar nieuwe hongersnoden zoals eind jaren negentig, aldus het Koreaanse Rurale Economische Instituut (KREI).

Aan het eind van het vorige decennium kwamen volgens sommige schattingen tot 10 procent van de 22 miljoen Noord-Koreanen om door hongersnood. Die was veroorzaakt door overstromingen, droogte en jaren van mismanagement.

Einde carrière Boogerd

De carrière van Michael Boogerd is tot een vroegtijdig einde gekomen. De 35-jarige renner wilde graag zijn loopbaan afsluiten met de Ronde van Lombardije die aanstaande zaterdag van start zal gaan, maar die moet hij door zijn blessure laten schieten.

Boogerd kwam tijdens een training vorige week ten val en raakte daarbij geblesseerd aan de knie. De Nederlander ondervindt op dit moment nog te veel hinder van de antibioticakuur die hij slikt voor een opgelopen infectie in zijn knie. "Ik heb de beslissing vanmorgen met pijn in mijn hart genomen", aldus Boogerd. "Maar ik moet realistisch zijn. Mijn knie doet te veel pijn en ik kan hem niet buigen. Dit heeft geen zin. Ik neem afscheid met een twaalfde plaats tijdens het WK in Stuttgart, ik zal er vrede mee moeten hebben."

Vis leeft maanden in boom

WetenschapWetenschappers hebben ontdekt dat er een vis bestaat die jaarlijks enige maanden in een boom leeft. Het betreft de Mangrove killifish die weet te overleven aan de binnenkant van rottende stronken en boomstammen. De killifish doet dat door zijn eigen ademhaling aan te passen, zodat hij lucht kan inademen.

De biologen die de ontdekking deden, verbazen zich erover dat een vis zo lang buiten zijn natuurlijke habitat in leven weet te blijven. Het 5 centimeter kleine visje leeft normaal gesproken in mangroves, modderige poelen en het overstroomde gedeelte van moerassen van Florida, Latijnse Amerika en de Caribisch gebieden.

In Belize en Florida werden honderden killifish gevonden die zich buiten het water verborgen in rottende delen van bomen. Ze hadden zich daar verstopt toen het water in de poelen waarin ze leefde opdroogde. Ze kropen in gaten en gangen die insecten in de boomstammen hadden gemaakt.

De killifish kan overigens ook nog zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelen en zichzelf bevruchten.


Mangrove killifish

Project Exile, een RPG in de stijl van Final Fantasy VI

Er zijn een hoop kleine ontwikkelaars die werken zonder uitgever, zogenaamde INDIE developers. Zo heel af en toe hebben deze developers een game die opgemerkt wordt en dan toch een uitgever vindt. Dit overkwam ook Archcraft uit Canada welke in Graffiti Entertainment een uitgever vond voor Project Exile, een actie RPG voor de Nintendo DS.

Archcraft begon in 2003 met het developen van de game en het project was toen nog gepland voor de GameBoy Advance. Aangezien de Nintendo DS ondertussen de GBA heeft overgenomen als belangrijkste handheld heeft Archcraft besloten de game over te zetten naar een DS-game.

Project Exile is een actie RPG en is een eerbetoon aan de SNES RPG's. Zoals je aan de screens kunt zien heeft de game qua grafische stijl veel overeenkomsten met Final Fantasy VI. De makers van de Project Exile zien dit overigens niet als 'jatten' maar als een eerbetoon.

Kenmerken van de game:
Complexe werelden vol met personages die bezig zijn om hun innerlijke krachten te begrijpen en onder controle te krijgen.
Een episch verhaal, vol met duistere geheimen en een flinke plottwist
Acht speelbare personages
Meer dan 100 verschillende vaardigheden en combinaties
Meer dan 30 uur gameplay
Een hoogstaande soundtrack
Een release begin 2008

Screens (zijn nog GBA screenshots):

Trailer:

Slechtziende bejaarde is rijbewijs kwijt

Icoon OpmerkelijkEen 80-jarige man is gistermiddag in Rijswijk door de politie van de weg gehaald omdat hij met zijn auto alle kanten op slingerde. De man reed hierbij ook vlak langs een aantal autospiegels.

De man vertelde dat hij, om de weg goed te kunnen zien, zijn rechteroog dicht diende te knijpen. Zelf vond hij dat hij eigenlijk niet meer op de weg thuishoorde. De agenten gaven de bejaarde man gelijk. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Welten vreest dagelijks 'Parijse toestanden'

Icoon PolitieDe Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Bernard Welten houdt er dagelijks rekening mee dat in stadsdeel Slotervaart 'Parijse toestanden' kunnen plaatsvinden. Daarbij doelde hij op de grootschalige rellen in Frankrijk waarbij talloze auto's in vlammen opgingen. Welten zei dat gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Welten besprak met Pauw en Witteman de situatie in Slotervaart na het doodschieten van de politieaanvaller Bilal B. Sindsdien is het onrustig in de buurt.

Volgens de hoofdcommissaris kent Slotervaart een harde kern van zo'n 40 raddraaiers die tussen de 12 en 17 jaar oud zijn. Zij zijn al talloze malen opgepakt, maar ook even zo vaak weer vrijgelaten.

Welten zegt dat de Amsterdamse agenten veel respect verdienen. Die lopen dagelijks op eieren om de situatie niet te laten escaleren. ''Het gaat er vooral om de vrede in de buurt te bewaren, rust te behouden en te zorgen dat de vlam niet in de pan slaat.'' Toch houdt de commissaris er altijd rekening mee ''dat er een paar gewetenloze kwelgeesten uit het riool naar boven komen kruipen.''

De korpschef bezocht gisteren de twee gewonde agenten. Volgens hem gaat het met hen naar omstandigheden goed. Alleen de vrouwelijke agente die als eerste werd gestoken was volgens hem bewapend. ''Het was voor haar een kwestie van 'jij of ik'. Ze vertelde me dat ze niet eens in de gaten had dat ze was gestoken.'' De mannelijke agent ligt overigens nog aan een sonde. Zijn slokdarm is tijdens de steekpartij beschadigd geraakt en hij kan voorlopig niet eten. Ook zijn neus is half doorgesneden.


'Dagelijks bezig de vrede te bewaren'

China roept ambassadeur VS op matje

Icoon BuitenlandsDe Chinese regering heeft vandaag de Amerikaanse ambassadeur in Peking op het matje geroepen om te protesteren tegen de uitreiking van een hoge Amerikaanse onderscheiding aan de geestelijke leider van Tibet, de Dalai Lama. Dat zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Dalai Lama ontving gisteren de Gouden Medaille van het Congres. Bij de ceremonie was ook president George Bush aanwezig. Die stak de loftrompet over de Dalai Lama en riep China op de dialoog aan te gaan met de 72-jarige boeddhistische icoon van Tibet.

China bezet Tibet sinds begin jaren vijftig. De Dalai Lama ontvluchtte zijn land in 1959. China ziet de Dalai Lama als een separatist en verrader. De Dalai Lama herhaalde in Washington slechts te streven naar meer autonomie en religieuze vrijheid.

'Deense premier laakt Nederland om Hirsi Ali'

Icoon BuitenlandsDe Deense premier Anders Fogh Rasmussen heeft kritiek op de Nederlandse regering omdat zij de beveiliging van islamcritica Ayaan Hirsi Ali in het buitenland niet langer wil betalen.

De premier uit zijn kritiek volgens de krant Jyllands-Posten later vandaag tijdens een rede tot het congres van de Europese Liberalen in Berlijn. De krant zegt de tekst te hebben van de toespraak van de premier.

Daarin zegt Rasmussen: ''Elke vrije samenleving en democratie heeft een verplichting om vervolgde schrijvers zoals Ayaan Hirsi Ali te beschermen.'' Eerder deze week bood de Deense minister van Cultuur Brian Mikkelsen de oud-VVD-parlementariër al aan om in Denemarken te komen wonen. De Deense regering zou dan haar bewaking betalen. Hirsi Ali sloeg dit aanbod 'dankbaar af'.

Speel Half Life 2 met een Portal-gun

Mensen die The Orange Box hebben aangeschaft, hebben zich ongetwijfeld vermaakt met Portal. Maar zou het niet tof zijn om de Portal-gun te kunnen gebruiken in Half-Life 2, of één van de andere games die op de Source-engine draaien? Ene Alex P vond van wel, en ging op zoek naar een manier om de Portal-gun in Half-Life 2 te krijgen. Zijn zoektocht was niet zonder succes, zoals je hieronder kunt aanschouwen.

Alex is de lulligste niet, en heeft beschreven hoe je dat zelf ook voor elkaar kunt krijgen. Z'n site ligt momenteel regelmatig plat vanwege hoge drukte, maar de tekst hebben we ge-copy-paste voor jullie.


Now, follow our instructions below to the letter and you’ll be firing your gravity gun through portals at unsuspecting Combine in no time.

* First off, backup up your entire Portal directory in a safe place. It’s the folder marked ‘portal’ in ..\Steam\steamapps\(your_username)\. We, nor Valve, take any responsibility in the unlikely event of you hosing your game files. Worse comes to worse though, you could always just redownload.
* Next, download and install, if you haven’t already, GCFScape. This handy program will allow you to access the cached game files for any Source-powered game, in addition to several other Steam games you may have downloaded.
* Once that’s done, browse to the directory ..\Steam\steamapps\. There, you’ll see all the available GCF archives. We’ll start with Half-Life 2.
* Open the GCF marked ‘half-life 2 content.gcf’ You’ll see a directory tree in the left pane. Click the box to the left of the folder marked ‘hl2’ to see the directory listing contained within it. Then, right-click ‘maps,’ select ‘Extract’ and extract the entire folder into the directory \Steam\steamapps\the_great_bundini\portal\portal. This will merge it with the existing Portal map folder.
* Do the same with the ’scenes’ folder
* Fire up Steam and run Portal. When it’s done doing its thing, open up the developer console with ‘~’ (you may need to enable it under your keyboard options).
* At the console, type ‘maps *’ to list all the available maps. Now that you’ve imported the Half-Life 2 maps, this will be a fairly lengthy list and some of the names, like citadel and canals, should seem familiar.
* Type ‘map’ and then the map name to open that map. For instance, ‘map d1_canals_01’
* When the map is done loading, pull up the console again and enable cheats by entering ‘sv_cheats 1’
* To give yourself all weapons, including the portal gun, enter ‘impulse 101’
* Depending on how far you got in Portal, you may need to upgrade the portal gun to fire both portals. Enter ‘upgrade_portalgun’ to do so
* Go lay waste to some alien scum with the power of portals!




HL2P04

Here are some more thoughts on our experiences:

* Follow the same steps if you’d like to try it out with Half-Life 2: Deatmatch or Episodes 1 and 2.
* We actually highly recommend starting with the HL2: DM maps to give you a feel of how things operate and allow you to experiment with various techniques. You can spawn an enemy by first looking where you would like him to be placed and then entering, say, ‘npc_create_equipment weapon_shotgun; wait; npc_create npc_combine_s’ to create a Combine soldier with a shotgun. (Visit this HL2 Filefront page for more details)
* Sorry, but we’ve racked our brains and can’t figure out a simple way to get multiple people into a game of HL2: DM this way. We’re sure some enterprising group of modders will come up with something in the coming weeks, though.
* We did not attempt to do this with Team Fortress 2, Counter-Strike: Source, or Day of Defeat: Source. As fun as it might sound in theory, we would like to dissuade you from trying it as well, as it probably won’t yield any real satisfactory results.
* All the same basic concepts of Portal apply here, including realistic momentum and gravity. You’ll also automatically regain health very quickly as in Portal. We’ll try to find a fix for this and post it soon.
* It may take some time to figure out which surfaces work and which don’t, since obviously this is no longer clearly indicated by the textures. Generally speaking, shoot only for flat walls, floors, and ceilings and not objects like rocks or boxes.
* Sadly, NPC’s and enemies cannot pass through portals. However, almost all ammunition, from bullets shot to grenades tossed to objects flung with the gravity gun, can and will make their way through smoothly.
* You’ll also probably notice a weird, floating colored cloud that follows you around (it appears a few times in the video above). We couldn’t figure out a way to disable this, but thankfully it’s only a minor annoyance.

Softwareverkopen Japan, Lair in top 10

De PlayStation 3 heeft weer 'ns een game in de top 10. Dit keer is het de drakengame Lair. Hiermee is de PS3 de enige next-gen console met een game in de top 10. De eerste Wiigame vinden we pas terug op de 13e plaats en de eerste Xbox 360-game pas op plek 25. De DS is zoals gewoonlijk heer en meester en zijn directe concurrent de PSP is weer langzaam aan het inkakken met nog maar drie titels in de top 30.

Game ConsoleUitgeverAantalTotaal
Deadly Intent DetectiveNDSTecmo61.00061.000
DBZ Sparking MeteorPS2Bandai Namco47.000251.000
Gundam Battle ChroniclePSPBandai Namco28.000114.000
Pokemon Dungeon: Time PartyNDSNintendo26.000502.000
Arcana HeartPS2AQ Interactive23.00023.000
Pokemon Dungeon Shadow PartyNDSNintendo22.000440.000
LairPS3Sony22.00022.000
ASHNDSNintendo17.00067.000
Kanji Test 2NDSRocket Co.16.00067.000
Vision TrainingNDSNintendo16.000631.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [NDS] Tamagotchi no Puchi-Puchi Omisecchi: Thanks Everybody! (Bandai-Namco)
12. [PSP] Crisis Core: Final Fantasy VII (Square-Enix)
13. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
14. [NDS] Tashi Ten (Nintendo)
15. [PS2] Jikkyou Powerful Major League 2 (Konami)
16. [WII] Dragon Ball Z: Sparking! Meteor (Bandai-Namco)
17. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
18. [PSP] Metal Gear Solid Portable Ops+ (Konami)
19. [WII] Wii Sports (Nintendo)
20. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
21. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
22. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
23. [PS2] Jissen Pachislo Hisshou-hou! Fist of the North Star 2 (Sega)
24. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
25. [360] Project Gotham Racing 4 (Microsoft)
26. [NDS] Namco Museum DS (Bandai-Namco)
27. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
28. [PS2] Arabians Lost: The Engagement on the Desert (Prototype)
29. [WII] Wii Play (Nintendo)
30. [WII] Mario Strikers Charged (Nintendo)

De verdeling per console:
NDS - 15
PS2 - 5
WII - 5
PSP - 3
PS3 - 1
360 - 1

Fraudeur op pokersite betrapt

Icoon OpmerkelijkHeeft mijn tegenstander echt goede kaarten, of bluft hij? Zijn mijn kaarten beter? Moet ik mijn geld inzetten of toch niet? De voormalige directeur van Absolute Poker, ene Scott Tom, hoefde nooit stil te staan bij deze vragen. Hij had de software namelijk zo geprogrammeerd, dat hij inzage had in de kaarten van zijn tegenstanders.

Medespeler 'CrazyMarco' kwam tot deze ontdekking, nadat hij tijdens een pokertoernooi met duizend euro prijzengeld werd uitgeschakeld door 'Potripper'. Deze laatste zette tegen CrazyMarco al zijn geld op beroerde kaarten, maar wist toch te winnen.

Dat wekte argwaan. CrazyMarco vroeg bij de organisatie een uitdraai van het speelgedrag van Potripper aan. Met een clubje bevriende pokerspelers analyseerde hij IP-adressen, e-mailadressen en speelgewoontes. Na enkele weken bleek Potripper niemand anders dan de voormalige CEO van Absolute Poker. Door een simpel trucje kon hij de kaarten van alle spelers zien en tegelijkertijd zelf meespelen. Op basis van de gedeelde handen en de keuzes van de spelers, maakte CrazyMarco een filmpje, dat in vier delen op YouTube is gezet. Oordeel zelf over de geloofwaardigheid van Potripper: 1, 2, 3, 4.

Sommige websites melden dat niet alleen Tom Scott, maar ook andere spelers die beschikten over een een zogenoemde 'Super User Account' de kaarten van hun tegenstanders konden zien. Hoe vaak Tom heeft geprofiteerd van deze methode en hoeveel hij daaraan heeft verdiend is nog niet duidelijk. Een andere vraag is of de pokersoftware van vergelijkbare websites dezelfde mogelijkheden bevat. In een markt waarin jaarlijks naar schatting 1,5 miljard dollar omgaat zou dat bijzonder lucratief zijn.



Met dank aan Bas Kooij voor de submit.

CD: Hollywood Porn Stars - Satellites

Wat een heerlijk gevoel levert dat toch altijd op. Je staat bij een concert te wachten op een act die je al kan waarderen en het voorprogramma blijkt ook nog eens zo plezierig te zijn dat je tussen de nummers door blijft hopen dat de band na de set hun album op een karig versierd tafeltje te koop heeft liggen. Dit gebeurde onlangs bij het concert dat Mintzkov gaf. De opwarmers voor dit Belgische gezelschap waren de Hollywood Porn Stars. Zij komen eveneens uit het land van de verdeeldheid, frieten en vele interessante muziekacts. Ditmaal niet uit Antwerpen of Gent, maar uit Luik, weer eens wat anders.

Bitchfight tussen Roelvink en Gordon

Icoon ShowbizzDries Roelvink en Gordon zijn verwikkeld in een bitchfight. Het begon met Roelvink die Gordon een valse nicht noemde in een interview. Gordon reageerde er op met het gerucht dat Dries óók van de herenliefde is. Iets wat de volkszanger ontkent.

"Gordon is gewoon boos dat ik hem een valse nicht noemde", zegt Roelvink in een reactie. "Maar dat hoeft toch niet per se negatief te zijn. Je hebt ook gezellige valse nichten. Maar goed, Gordon roept maar. Als zanger is hij toch niet meer wat hij geweest is, zijn beste jaren liggen wat dat betreft achter hem."

Met de kaartverkoop van Roelvinks Ahoyconcert gaat het overigens prima, er zijn er ruim 7000 verkocht en er kunnen 10.000 man in. Over het gerucht dat de kaarten zouden zijn opgekocht door een bedrijf is hij kort en bondig: "Dat is onzin. Ik heb alleen een keer gezegd dat er een bedrijf is die eventueel de kaarten zou kopen als de zaal leeg bleef, en dat is niet het geval."

Gerard Joling gaat naar het Songfestival

Icoon ShowbizzGerard Joling gaat naar alle waarschijnlijkheid naar het Songfestival. Dat bevestigde de zanger in het programma van Edwin Evers op Radio538. De organisatie heeft Joling benaderd, iets dat hij een grote eer vindt. Het was alleen de bedoeling dat het nog werd stilgehouden.

Joling hield nog een slappe slag om de arm in verband met zijn tv-programma's en Toppers 2008, maar duidelijk te horen was dat hij het wel wil doen. Het zou ook precies 20 jaar na zijn eerste deelname zijn. Hij kwam met het nummer Shangri-la op de negende plaats. Nederland maakt met Joling een goede kans, aangezien het Songfestival tegenwoordig vooral draait om bizarre homoseksuele acts, iets waar Joling in grossiert.



Sorry, we hebben met 2-0 gewonnen

Ik heb me enigzins zitten ergeren aan het nederlands publiek gisterenavond tijdens de voetbal wedstrijd. Op het forum kwam ik een stuk tekst tegen die het goed samenvat en uitlegd. Dank aan twi voor het schrijven.

Er zijn genoeg negatieve zeikerige kuttopics over het Nederlands Elftal, Van Basten en weet ik veel wat nog meer. Maar persoonlijk ben ik het gejammer, gezeik, gezeur, gezever en gekanker echt spuugzat.

Afgelopen zaterdag werd in een povere partij in bizar slechte omstandigheden met 1-0 verloren van een Europese outsider. Het was ineens het einde van de wereld, en het moest tegen Slovenie maar eens recht gezet worden. Vier nul, vijf nul, van de mat tikken die gastjes. Het publiek moet vermaakt worden!!! Schneller slaaf, ik sla je op je rug! Wij betalen geld en willen goed voetbal zien! Winst interesseert ons geen kut!

Engeland heeft oogje op Antarctica

Icoon Buitenlands In de afgelopen maanden werd, door diverse landen, de Noordpool al geclaimd. Nu lijkt ook de Zuidpool aan de beurt te zijn. Ditmaal heeft Groot-Brittannië zijn oog laten vallen op grote delen van de Atlantische Oceaan en Antarctica. Deskundigen luiden dan ook de noodklok over de Britse plannen.

De Engelse claim komt voort uit een VN-verdrag dat landen die grenzen aan zee toestaat een stuk zeebodem te claimen tot bijna 650 kilometer uit de kust. Tevens heeft dat land recht om in dat gebied te boren naar gas en olie. In 1908 eiste Groot-Brittannië het Brits Antarctisch Territorium op. Nu wil men de grenzen van dit gebieden verleggen, wat waarschijnlijk problemen op gaat leveren met Argentinië en Chili, die overlappende claims zullen maken.

In 1959 werd het Antarctische Verdrag opgesteld, wat inhoudt dat er niet in Antarctica geboord mag worden, behalve voor wetenschappelijke doeleinden. Dit verdrag loopt nu gevaar als gevolg van de Britse drang naar gebiedsuitbreiding.
Robin Churchill, professor internationaal recht aan de Dundee Universiteit meldt dan ook:"Ik denk dat hier een basis wordt gelegd voor een enorm conflict."

"Het zou een enorme domper zijn als het Atlantische Verdrag wordt ontbonden", aldus Churchill. "Dit verdrag heeft er juist voor gezorgd dat onenigheid over de eigendom van Antarctica verleden tijd werd en bleef de mogelijkheid bestaan om grote hoeveelheden wetenschappelijke onderzoeken te doen. Ook voor het milieu en de flora en fauna in het gebied kan dit enorme gevolgen hebben."

Woensdag verklaarde een vertegenwoordiger van het Britse ministerie dat Groot-Brittannië van plan is om zeker vijf territoriale claims in te dienen, inclusief het Britse Antarctische Territorium en de Falkland Eilanden.

De nieuwe claims zijn van toepassing op een VN-verdrag uit 1994, dat bepaalt dat landen tot tien jaar na eigen ratificatie de tijd hebben om een groter stuk van het grondgebied op te eisen. Eerdere verdragen maakten het mogelijk om claims in de dienen over grondgebied dat maximaal 370 kilometer uit de eigen kust lag. De Britse deadline ligt in 2009.

'Nazi-Duitsland had ook zijn voordelen'

Icoon BuitenlandsEen kwart van alle Duitsers vindt dat de nationaal-socialistische regering van Adolf Hitler ook zijn positieve kanten had. Dat blijkt uit een peiling van het Duitse weekblad Stern.

Enquêteurs vroegen de ondervraagden of het nationaal-socialisme ook goede kanten kende, "zoals de aanleg van het Duitse snelwegenstelsel, het terugdringen van de werkloosheid, de lage criminaliteit en het stimuleren van gezinnen". 25% vond van wel, tegenover 70% van niet. Oudere Duitsers (>60) bleken het positiefst: 37 procent zegt goede kanten te zien aan het nazi-regime. Mensen tussen de 45 en 59, die net na de oorlog opgroeiden, waren het negatiefst; slechts 15 procent antwoordde bevestigend.

De Centrale Raad van Joden reageerde bij monde van vice-voorzitter Dieter Graumann geschokt op de uitslag. "Het is een lelijk en rampzalig resultaat. Het maakt me boos en verdrietig". Volgens Graumann is de peiling een waarschuwingssignaal, waarop de huidige regering moet reageren door op scholen meer aandacht te laten besteden aan het Nazi-bewind.

'Adolf Rulez'

Boek: Elizabeth Kostova - De Historicus

Een debuutroman van zo'n 700 bladzijden, is dat nou wel zo'n goed plan? Is het niet handig om eerst eens met een novelletje van twee- à driehonderd pagina's uit te proberen of het lezerspubliek het wel ziet zitten dat jij ze boeken voert? Elizabeth Kostova heeft in ieder geval hard gewerkt om haar product in elkaar te draaien. De Historicus verscheen toen Elizabeth Kostova 31 jaar was, na tien jaar schrijven, plotten, puzzelen en schrappen. Daarbij is het boek gebaseerd op verhalen die haar vader haar vertelde tijdens een bezoek aan Amsterdam. Dat kweekt toch wat goodwill. Als je het boek eenmaal openslaat, blijkt goodwill niet eens nodig zijn om het boek te kunnen waarderen.

Verdonk is een kuthoer!

Woensdag 17 oktober 2007. Dat je het weet, Verdonk heeft geen politieke partij opgericht, maar een politike beweging. Tja, partij is ook zo ouderwets. Overigens ook weer niet zo heel erg ouderwets kennelijk, want nadat ons schatje eerst krampachtig heeft geprobeerd zich aan de VVD vast te klampen, heeft ze nu weer een motto van het CDA gejat: "Hart voor Nederland". Uiteraard is het CDA vervolgens weer zo dom om daar een punt van te maken, wat de publiciteitsgeile Verdonk natuurlijk precies in de kaart speelt.

Maar goed, dat allemaal even terzijde. Wat heeft de politieke beweging van Verdonk ons straks te bieden? Nou ze gaat zich vooral bezighouden met maatschappelijke problemen als files, ouderenzorg, onderwijs, immigratie en integratie en we moeten geen ingewikkeld partijprogramma verwachten. Het is mij wel duidelijk hoe het er ongeveer gaat uitzien. Files? al die kutauto's het land uitzetten! Ouderenzorg? Schop die oudjes gewoon het land uit! Onderwijs? Niks basisbeurs weg, alle studenten het land uit. De andere onderwerpen waren al helder. Oh ja ze wil in het torentje zitten, dus Balkenende ook jij een enkele reis.

Verder nog wat? Eh ja, foutje  moet kunnen, dit lag voor de hand, en wederom geen nieuws over Maddie.

ohw ja, Halle berry wil haar kind helemaal biologisch opvoeden. Interessant, maar het blijft moeilijk voor te stellen, een nu in hoog tempo opzwellende Berry. Laten we dit beeld nog maar even voor ogen houden...

Courbis twee jaar achter tralies

De huidige trainer van Montpellier HSC, Rolland Courbis, is door de rechtbank in Aix-en-Provence veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

In zijn tijd bij Olympique Marseille (1997-1999) heeft Courbis zich schuldig gemaakt aan fraude bij transfers van vijftien spelers. Hoofdaandeelhouder Robert Louis-Dreyfus kreeg tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast kregen de twee mannen een boete van 200.000 euro.

Franse atleet Keita twee jaar geschorst

De Franse atleet Naman Keita is gisteren voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van verboden, stimulerende middelen. Keita testte tijdens een trainingskamp voor het WK atletiek in Osaka positief op testosteron.

Vorige maand zei Keita, winnaar van de bronzen medaille op de 400 meter horden tijdens de Olympische Spelen van Athene, dat hij het advies had gekregen een voedingssupplement te nemen en die bestelde hij dan ook via internet. "Het was een fout die ik zelf heb gemaakt", aldus de Fransman.

McClaren: "Strafschop Rusland is een schande"

Voor het eerst sinds 1994 dreigt Engeland de eindronde van een WK of EK te moeten missen. De 2-1 nederlaag gisteren tegen Rusland lijkt fataal in de race naar EURO 2008.

Na afloop van de wedstrijd bekritiseerde de Engelse bondscoach Steve McClaren de beslissing van arbiter Luis Medina Cantalejo om bij de stand van 0-1 een strafschop toe te kennen aan Rusland. Wayne Rooney zou Konstanin Zurianov ten val hebben gebracht. "Ik heb het net teruggezien, het is een absolute schande. Het was buiten het strafschopgebied. De assisent-scheidsrechter vlagde niet en de arbiter stond er wel heel ver vandaan. Zulke incidenten beslissen wedstrijden. We bevonden ons in een comfortabele positie," aldus McClaren.

Engeland mist het EK wanneer Rusland weet te winnen van zowel Andorra als Israël.

DVD: Mork and Mindy - Seizoen 1

'Het is 1978, je zit op de bank in je pyjama. Een glas limonade en een bakje chips zijn door je moeder neergezet. Ze heeft ook de televisie aangezet (nog zónder afstandsbediening - kun je het je nog voorstellen?). De eerste tonen van een tv-tune klinken in de woonkamer. Het is tijd voor... Mork & Mindy!'

Herken je dit ritueel? Je kunt het nu opnieuw beleven, want sinds begin oktober is van de serie Mork & Mindy het eerste seizoen op dvd verschenen. Even terug in de tijd met Robin Williams (Mork) en Pam Dawber (Mindy). Deze box zal gegarandeerd je herinneringen weer levens maken. Geniet en herbeleef de avonturen van Mork van Ork.

Boek: Niemand komt aan mijn kinderen - Donya Al Nahi

Helaas hoor je het nog regelmatig: een vader die zijn kinderen 'ontvoert', ze meeneemt naar zijn geboorteland. Veelal gaat het hier om landen in het Midden-Oosten en landen die overwegend islamitisch zijn. De regels en normen en waarden daar zijn anders en dat is vaak niet meer te verenigen met het leven in het land waar zij wonen. Zo was er niet zo lang geleden het verhaal van Sara en Ammar die ontvoerd waren door hun vader. Maanden zaten zij vast op de ambassade in Syrië, voor zij uiteindelijk terug konden keren naar ons land, hun land. Dit thema is de basis voor het boek Niemand komt aan mijn kinderen van Donya Al-Nahi. Een aangrijpend verhaal dat je op plaatsen in je ziel weet te raken. Moeder of geen moeder, de wanhoop en het verdriet zijn voelbaar. Een emotioneel relaas van het verdriet, maar tevens ook de vechtlust van een moeder op zoek naar de opening van de grenzen. Grenzen die haar kinderen overgingen om met vader mee te gaan, maar grenzen die gesloten lijken als zij ze weer terug wil nemen naar het vaderland, Engeland.

Film: Trade

Elk jaar worden er meer dan 800.000 jongens en meisjes internationaal getransporteerd tegen hun wil, om seksslaven te worden. Veel van deze meisjes, 12 à 13 jaar oud, moeten seks hebben met soms wel 30 mannen per dag. Als je hiervan schrikt, kun je beter niet naar de film Trade gaan. Kinderen die worden ontvoerd en als seksslaven via online veilingen aan pedofielen worden verkocht, dat is waar deze film over gaat. Niet bepaald een vrolijke film dus.
De film is gebaseerd op het artikel 'Sex Slaves on Main Street' van journalist Peter Landesman in de New York Times. Hij verbleef vijf maanden in Mexico Stad om onderzoek te doen naar seksslavernij in Mexico. Het artikel werd het meest aangevraagde artikel op de website van de Times van het hele jaar. Het script werd geschreven door Jose Rivera (The Motorcycle Diaries), de film werd geregisseerd door Marco Kreuzpaintner.


Rat Race aangekondigd voor PSN

Greg Easley, een van de oprichters van Super-Ego Games, heeft op de officiële PlayStation blog hun nieuwste PlayStation Network spel Rat Race aangekondigd. In dit spel zul je een medewerker van het bedrijf BiggCo zijn. Het doel van het spel is simpel, gewoon een dag overleven op de werkvloer. Dit klinkt misschien niet zo moeilijk maar je collega's hebben allemaal een steekje los en zullen er alles aan doen om je het leven zuur te maken. Je zult in het spel onder andere moeten sluipen, rennen en puzzelen om de dag door te komen.

Rat Race zal exclusief uitkomen op de PS3 en zal deze winter beschikbaar zijn op het Playstation Netwerk. Het spel zal uit verschillende episodes bestaan die zijn geschreven en ingesproken door mensen die hebben gewerkt aan series zoals,
Late Night with Conan O�Brien, My Name Is Earl, Saturday Night Live, South Park, Flight of the Conchords, Sex and the City, en Ugly Betty.


Verbod op gloeilamp van de baan

Icoon MilieuPlannen van milieuminister Jacqueline Cramer om de gloeilamp in Nederland in de ban te doen, zijn definitief van de baan. Zulke maatregelen zijn niet langer nodig omdat er voldoende marktinitiatieven zijn om over te schakelen op andere vormen van verlichting zoals led-verlichting, liet de woordvoerder van de PvdA-bewindsvrouw gisteren weten.

Na een werkbezoek aan Philips in Eindhoven liet Cramer in mei weten dat zij binnen vier jaar af wilde van de aloude gloeilamp. Spaarlampen zouden veel beter zijn voor het milieu en de portemonnee. Coalitiegenoot CDA vond Cramer te ver gaan. De plannen zouden niet goed zijn voor de publieke steun voor energiemaatregelen.

In antwoord op Kamervragen erkent Cramer overigens ook dat het op nationaal niveau "uitfaseren'' van gloeilampen nagenoeg niet verenigbaar is met het vrije verkeer van goederen in de Europese Unie.

De bewindsvrouw wil in EU-verband afspraken maken over energiezuinige verlichting, liet haar woordvoerder verder weten. De Europese Commissie liet in mei al weten werk te maken van nieuwe normen. Dat zou betekenen dat de industrie op termijn de productie van gloeilampen staakt en vervangt door beter presterende verlichting.

"Een forse uitglijder van de minister'', reageert niettemin Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak van GroenLinks. De klimaatcrisis is volgens hem veel te ernstig om zo'n ban eerst aan te kondigen en dan weer in te slikken.

Een andere maatregel die wel kans maakt, zijn verbeterde energielabels op apparaten zoals drogers en koelkasten. Nu staat op die labels hoe zuinig producten zijn, maar niet hoe duur ze in het gebruik zijn, aldus PvdA'er Diederik Samsom. "De duurste droger verbruikt maar 50 euro per jaar. De aanschafkosten verdien je dan in vier of vijf jaar terug. Die informatie zou op de labels moeten staan. Dat zou consumenten moeten overtuigen.''

Samsom wil vrijwillige afspraken met het bedrijfsleven maken. "Zo zijn ook de huidige energielabels tot stand gekomen.'' Hij claimt daarom de steun van CDA en ChristenUnie, maar de minister loopt er ook warm voor. Het idee spreekt haar aan, aldus haar woordvoerder. Cramer wil nog wel overleggen met het bedrijfsleven over de eventuele voor- en nadelen. Over drie weken debateert de Tweede Kamer over Cramers begroting voor 2008.

Geen verbod op gloeilampen.

Kamer tegen aantasting basisbeurs

Icoon PolitiekEen ruime meerderheid van de Tweede Kamer is op voorhand tegen aantasting van de basisbeurs voor studenten. Dat is woensdag gebleken in een spoeddebat met minister Ronald Plasterk van Onderwijs.

Dinsdag werd bekend dat Plasterk overweegt de basisbeurs om te zetten in een lening om geld vrij te maken voor het optrekken van de lerarensalarissen. Andere mogelijkheden zijn het verhogen van het collegegeld of het vergroten van de klassen. Voor de hogere lonen voor docenten is 1,1 miljard euro nodig.

In de Tweede Kamer wilde PvdA'er Plasterk alleen kwijt dat hij op dit moment bezig is voorstellen te maken om aan dat geld te komen. Eerder op woensdag zei minister Wouter Bos van Financiën dat daarvoor tientallen ideeën de revue zijn gepasseerd en dat elk idee serieus wordt bekeken.

Alleen de PvdA en de SGP wilden niets loslaten over een eventuele aantasting van de basisbeurs. In tegenstelling tot de PvdA schoten de andere regeringspartijen CDA en ChristenUnie een aantasting van de basisbeurs af. Zij vrezen dat omzetting van de beurs in een lening veel mogelijke studenten ervan zal weerhouden een studie te beginnen.

Het CDA vindt dat Plasterk het probleem van een dreigend tekort aan leraren niet moet oplossen door een nieuw probleem te creëren. "Wat ons betreft wordt de basisbeurs niet afgeschaft", aldus Kamerlid Jan Jacob van Dijk van de partij. De ChristenUnie ziet het plan als een bezuinigingsmaatregel die alleen maar onrust veroorzaakt onder studenten.

De SP vindt dat het huidige stelsel van studiefinanciering al een obstakel vormt om te gaan studeren. Als studenten nog meer moeten gaan lenen, zal de toegankelijkheid van het hoger onderwijs verder in gevaar komen, vindt SP-Kamerlid Renske Leijten.

Tweede Kamerlid Alexander Pechtold van D66 stelt: "Het salaris van de leraar mag niet ten koste gaan van de student." Ook de VVD wil de rekening niet bij de student neerleggen. Voor SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren liggen bezuinigingen op onderwijs sowieso slecht. Zij eisen dat Plasterk bij Bos gaat pleiten voor meer geld voor zijn ministerie.

FOK!ker van de week: WAARHEID

Bij de vaste bezoekers van de Frontpage staat WAARHEID bekend als het christelijke geluid op FOK!, maar wie is deze user eigenlijk? Je leest het hieronder, want WAARHEID is de FOK!ker van de week!


Zhenar


Je schrijft in je reacties eigenlijk altijd over hoe een nieuwsbericht zich verhoudt tot je geloofsovertuiging. Wat is precies je geloofsovertuiging en wat zijn daarvan voor jou de belangrijkste punten?
Ik ben katholiek. God staat centraal en Jezus is zijn zoon. Persoonlijk vind ik het belangrijk om ook je omgeving erop te wijzen dat het ook anders kan en dat je daarmee een gelukkiger en beter mens wordt.

Je lijkt vaak teleurgesteld in de gebruikers op de frontpage. Wat beweegt je om te blijven reageren?
Parels voor de zwijnen is een spreekwoord wat ik wel eens gebruikt hebt. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, ook al verander je 1 mening dan is dat toch een resultaat. Ik vindt het vooral belangrijk dat ook mijn meer conservatieve mening gehoord wordt temidden van het vaak eenzijdige commentaar.

Je hebt nu het imago van een nogal conservatieve en ouderwetse protestant. Klopt dat imago volgens jou?
Nee. Ik ben van huis uit een Katholiek. Het probleem is dat als je ergens een grens trekt, betreft met wat allemaal kan tegenwoordig, dat je al snel in een rechts conservatieve hoek wordt gedrukt. Alles moet maar kunnen is een hele populaire gedachte. Dat is natuurlijk nonsens! Om een voorbeeld te geven: als men zou wachten tot het huwelijk en elkaar trouw zou blijven zou er nooit zo’n enorme aids epidemie heersen in sommige landen. En dan halen sommige mensen het nog in hun hoofd met de vinger naar de Paus te wijzen alsof hij zich zo misdragen heeft! De mens is in het algemeen gebaat bij wetten en regels, niet teveel en niet te weinig zoals nu, in het persoonlijke leven en in de wet. L

Wat vind je dat er moet veranderen in de wereld? En waarom?
Wij zouden wat vaker met zijn allen aan God moeten denken, ik hoop dat iedereen dan de wijsheid en kracht zou vinden om de aarde wat mooier en rechtvaardiger te maken.

Je schrijft regelmatig dat je geschiedenisleraar bent. Op wat voor school geef je les? Zou je je leerlingen FOK! aanraden?
Ik geef les op een OPENBARE scholengemeenschap. Dit is een bewuste keuze van mij geweest. De Bijbel is een eeuwen oud boek waar veel zaken uit onze maatschappij op gebaseerd zijn en waar veel wijsheden in staan (of je het leuk vindt of niet). Het is vreselijk dat deze kennis aan het verdwijnen is, leerlingen (gelovig en ongelovig) weten vaak niet eens meer wat er met Pasen of Pinksteren gevierd wordt. Schandalig! Ik probeer leerlingen ook hierover iets mee te geven.. Ik zou Fok aanraden als nieuws site voor kinderen vanaf 16 jaar. Wel met de opmerking dat er ook andere meningen zijn die de moeite waard zijn wil je een genuanceerd beeld krijgen.

Welke berichten trekken je op de frontpage het meeste aan en waarom?
Berichten over de problemen met sommige groepen medelanders. In de eerste plaats omdat dit soort stukken het failliet van de linkse filosofie aantonen, en in de tweede plaats omdat dit vaak levendige discussies oplevert.

Bid je wel eens voor de gebruikers op de frontpage? Wat vraag je dan?
Nee ik bid in het algemeen niet voor de gebruikers op de frontpage omdat het moeilijk is in te schatten in hoeverre hun soms puberale gedrag serieus te nemen is. Het is in ieder geval wel belangrijk dat zij ook weten dat er iemand voor hun is die hun altijd kan helpen en met hun mee kijkt, als zij hiervoor open staan.

Wat vind je van Geert Wilders? En van Jan-Peter Balkenende? En van André
Rouvoet? En van Bas van der Vlies? En van Wouter Bos?

Geert Wilders zegt soms goede dingen. Dingen die elke slager of groenteman in de grote stad je ook kan vertellen. Echter soms werkt hij op de lachspieren door gebrek aan nuance. Jan Peter Balkenende is een man die ik respecteer. Hij heeft zijn baan weer elan gegeven door als een echte burgervader op te treden en ook te spreken over normen en waarden. Alhoewel hij wat vaker een uitgesproken mening mag ventileren, hij had bijvoorbeeld Maxima moeten terug fluiten toen zij zich ongevraagd in het multiculturele debat mengde met de opmerking dat de Nederlandse identiteit niet bestond, wat ik schandalig vond. Rouvoet komt integer over en dat is een enorm pluspunt voor een politicus. Wouter Bos is een huichelaar, omdat hij tijdens de verkiezingen leugens heeft verteld aan het Nederlandse volk ( EU-grondwet) En in de tweede plaats omdat hij de filosofie van zijn eigen partij (waar ik het niet mee eens ben overigens) verraadt door in deze regering te stappen.

Wat heb je liever dat je kinderen worden, als je alleen maar de keuze had tussen een atheïst of een moslim?
Een atheïst heeft een bepaalde levensfilosofie waarover je met hem of haar kunt debatteren. Een moslim staat daar veel minder open voor. Je zou natuurlijk kunnen stellen dat dit ook voor christenen geldt maar dat is niet waar. Een christen zou geconfronteerd met de evolutie leer gaan nadenken en inzien dat dit ook onderdeel van Gods plan kan zijn geweest. De oude Grieken waren bijvoorbeeld al gefascineerd door de schoonheid van de goddelijke regelmaat van het heelal, in plaats van de wetenschapper op een voetstuk te plaatsen die deze bevindingen deed. De meeste moslims zijn nogal star in hun opvattingen ook al is hun ongelijk feitelijk bewezen, dat vindt ik gevaarlijk. Atheïst dus.

En de rest...

Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
Ik vermoed via een link ergens.

Hoe kom je op je username?
Het leven zit zó mooi in elkaar, daar moet wel iets of iemand achter zitten, helaas wordt er steeds minder aandacht besteed aan het boek dat de basis is van onze westerse beschaving. De waarheid wordt helaas steeds vaker verzwegen onder het mom van respect voor andere visies hoe vreemd en primitief deze ook zijn. Dat steekt mij.

Wie mogen er wat jou betreft onmiddelijk een ban krijgen?
Zij die het nodig vinden om bij elk bericht over voetbal zich laatdunkend uit te laten over joden of het joodse volk, volstrekt onacceptabel en onzinnig. Jammer dat hier niet tegen wordt opgetreden terwijl dit in andere gevallen wel direct gebeurt.

Stel: morgen word je gevraagd om admin te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
Niet veel, alhoewel FOK! wel zou moeten proberen een meer gemengd publiek te trekken. Het is jammer dat men de mening van een gelovig mens automatisch als minderwaardig bestempeld terwijl deze mening toch wel een wereldwijde meerderheid vertegenwoordigt.

Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
Normen en Waarden test
Wat is je score bij deze normen en waarden test?

...en de vraag van Vader_Aardbei: Met of zonder slagroom?
Met is heel verleidelijk maar ik heb het leven liever puur en rein...

De aanhouder wint!


De games.fok.nl editorial uitgave, awesomeness

Een oud gezegde dat volgens mij is verzonnen door een vriend van een loser die een meisje niet kon krijgen, maar toch smoorverliefd bleef. De dagelijkse praktijk wijst echter wel uit dat dit spreekwoord onzin is en dat de aanhouder meestal aan het kortste eind trekt. De aanhouder put echter hoop uit de enkele uitzondering die de regel bevestigt. Niet alleen in de liefde komen we dit verhaal tegen, want ook in de gamesindustrie is dit dagelijkse kost.

Wederom auto in brand in Slotervaart

Icoon MisdaadOpnieuw is er in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart een auto in de brand gestoken. Dit gebeurde deze keer in de Nachtwachtlaan.

Of de daders zijn gevlucht of aangehouden kon de politiewoordvoerder nog niet zeggen. "In de buurt is een behoorlijke hoeveelheid politie ingezet." Het is de derde achtereenvolgende avond dat jongeren een auto in brand hebben gestoken in de Amsterdamse wijk.

Update 0.25 uur
Vier jongens zijn door de politie op heterdaad betrapt met een jerrycan benzine. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De situatie in Slotervaart is nu rustig.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.