[WK-20] Argentinië velt Mexico

Maikel (WeebI)
Argentinië ligt op koers zijn wereldtitel onder-20 te prolongeren. Mexico werd met 1-0 verslagen. In de halve finale ontmoeten ze Chili, dat na verlenging alsnog ruim over Nigeria ging.

Chili en Nigeria vochten een zeer mooi duel uit in Montréal. De runner up van Nederland 2005 had alle mogelijke moeite met Chili, en mocht vaak van geluk spreken dat de bal niet langs doelman Ikechukwu Ezenwa in het net verdween. De Nigerianen zelf kwamen er sporadisch uit, maar werden nog minder vaak gevaarlijk. Nadat de speeltijd was verstreken, moest een verlenging de doorslag geven. De Afrikanen waren moegestreden, terwijl Chili er nog volop op gebrand was het niet op strafschoppen aan te laten komen. Dat pakte bijzonder goed uit. De Zuid-Amerikanen walsten over hun opponent heen. Jaime Grondona maakte al snel de 1-0, om de ban eindelijk te breken. In de tweede helft van de extra tijd scoorde Mauricio Isla tweemaal, en bepaalde Matthias Vidangossy de eindstand op een blamerende 4-0.

Argentinië had het weer eens aan de stok met Mexico. De regerend wereldkampioen begon in Ottawa zeer aanvallend, en zette de Midden-Amerikanen met de rug tegen de muur. Een boeiend eerste bedrijf werd in de laatste minuut met een doelpunt besloten. Maximilliano Morález knalde de bal via Julio César Domínguez achter de Mexicaanse goalie. De tweede helft was beduidend minder, en Mexico kwam niet tot een gelijkmaker. Door de minieme winst is Argentinië de volgende opponent van Chili, met als inzet een plaats in een Europees-Zuid Amerikaanse finale tegen ofwel Oostenrijk of Tsjechië.

Chili - Nigeria 4-0 (nv)
96' Grondona 1-0
114' Isla 2-0 (Pen)
118' Isla 3-0
120+2' Vidangossy 4-0

Argentinië - Mexico 1-0
45' Morález 1-0