Sony start kiosk-verkooptest

Sony gaat binnenkort beginnen met het plaatsen van Sony Access kiosks. Dit zijn verkoop-automaten zoals we die allemaal kennen van het snoep en frisdrank, alleen deze zullen gevuld zijn met Sony-artikelen. De automaten zullen onder meer DVD-, BluRay- en UMD-films verkopen, maar ook PS3- en PSP-games. Sommige apparaten zullen zelfs PSP's gaan verkopen. Maar ook voor andere Sony-producten kun je er terecht, zoals VAIO-accesoires, digitale camera's en CD's.

De bedoeling is om binnen twee minuten een selectie te maken, te betalen, en weg te lopen met het door jou gekochte product. Betalingen gebeuren door middel van een credit- of debitcard. Producten worden met een robot-arm voorzichtig in het aflever-emmertje geplaatst. Om te voorkomen dat een product niet afgeleverd wordt, wordt het gehele proces in de gaten gehouden door sensors, en wanneer een product niet afgeleverd kan worden, zal de transactie geannuleerd worden.

Sony zal deze nieuwe verkoopmethode testen door tien apparaten te plaatsen op onder meer vliegvelden en in winkelcentra. De verkoop zal via internet bijgehouden worden, zodat Sony de vulling van de apparaten kan aanpassen aan de plaatselijke behoeftes.