Nederlandse toerist wil seks of geld terug

Icoon Opmerkelijk"This one gives going Dutch a whole new meaning", zo begint een artikel in The Times of India van afgelopen week. Wat is het geval? Een Nederlandse toerist is boos omdat twee vrouwen die hij had betaald voor seks zijn hotel in India niet in mochten. De vrouwen weigerden hem vervolgens zijn geld terug te geven.

De 23-jarige Nederlandse man, in de Indiase krant met naam en toenaam genoemd als 'voormalig bankier Cornelis Van Deghee' had de twee vrouwen opgepikt. Nadat hij enige tijd met ze had doorgebracht, kwam hij er achter dat hij was vergeten voldoende geld mee te nemen. Hij vroeg de vrouwen hem te volgen naar een pinautomaat.

Nadat hij geld uit de automaat had gehaald, bedacht hij zich. Hij wilde meer van de vrouwen. Hij vroeg wat ze dachten van een nacht lang 'plezier' in zijn hotel. Hij betaalde de vrouwen vooraf en ze stemden in met het verzoek.

Bij de ingang van het hotel werd hij echter tegengehouden door de hoteleigenaar. Die weigerde hem en zijn aanhang de toegang, omdat prostitutie in India niet legaal is. De boze Nederlander probeerde nog aan te voeren dat het zijn recht was om de vrouwen mee te nemen, omdat hij al had betaald. Tevergeefs: de eigenaar bleef weigeren.

Uiteindelijk besloot de Nederlander de vrouwen dan maar te laten gaan, maar toen begon het gedonder voor hem. De vrouwen weigerden hem zijn betaalde geld voor de nacht terug te geven. Volgens hen hadden ze recht op het geld, omdat ze al seks met hem hadden gehad en ze nu tijd met hem verdaan hadden.

Op dat moment kwam er een politiewagen voorbijrijden, die tussenbeide kwam. De Nederlander werd meegenomen naar het bureau, waar hij aangifte wilde doen. De politie wist echter niet wat ze ermee aan moesten. In hun ogen zaten zowel de twee vrouwen als de hoteleigenaar niet fout. Bovendien is prostitutie illegaal in het land.

De Nederlander was er toen helemaal klaar mee. Boos verliet hij het bureau. Hij liet nog weten dat hij teleurgesteld was in zowel de politie als de twee vrouwen. Hij voegde eraan toe snel het land te verlaten en te hopen dat hij in Bangkok, zijn volgende bestemming, meer plezier zou beleven.