Man bedreigt eigenaar schiettent met eigen geweer

Icoon MisdaadEen 48-jarige man en zijn 19-jarige zoon uit Valkenswaard zijn zondagavond opgepakt na een ruzie op de kermis in hun woonplaats. Het duo kreeg rond 23.30 uur onenigheid met de eigenaar van een schiettent. De vader bedreigde de man met een van zijn eigen geweren. Een medewerker van de schiettent kreeg klappen van de twee.

Vader en zoon waren van mening dat ze een prijs hadden verdiend. De 47-jarige uitbater van de schiettent was het daar niet mee eens. Hierop ontstond een vechtpartij. De twee verdachten sprongen over de toonbank. De vader bedreigde de eigenaar met een van de luchtdrukgeweren uit de schiettent. Een 18-jarige medewerker van de schiettent wilde ingrijpen en kreeg een aantal klappen.

De vader en zijn zoon vernielden een teddybeer, daarna gingen ze ervandoor. Ze namen hierbij een ander knuffelbeest mee. De politie wist het duo snel te achterhalen.

De aanhouding verliep problematisch doordat meerdere mensen zich ermee bemoeiden. De politie moest twee politiehonden inzetten. Een 25-jarige man uit Valkenswaard die de arrestatie van de vader probeerde te voorkomen, werd door een politiehond in zijn arm gebeten. Hij is later in het ziekenhuis aangehouden door de politie. Ook de vader en zijn zoon zitten nog steeds vast.