Brazilië Argentinië de baas

Maikel (WeebI)
Brazilië heeft de Copa América op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi in Venezuela werd aartsrivaal Argentinië met ruime cijfers aan de kant geschoven: 3-0.

Brazilië begon zeer goed aan het beladen duel. Middenvelder van Real Madrid Julio Baptista ontving de bal in de zestien, omspeelde Roberto Ayala en ramde de bal in de verre hoek binnen. Dit alles speelde zich reeds in de vierde minuut af. De beide teams gingen vervolgens beiden in de aanval, en na veel mogelijkheden aan beide zijden was het uiteindelijk Brazilië dat opnieuw scoorde. De ingevallen Daniel Alves bracht de bal voor, en Ayala tikte de bal knullig langs zijn eigen doelman, Roberto Abbondanzieri.

In de tweede helft zakte Brazilië terug, en liet Argentinië komen. Met Juan Román Riquelme en de snelle Lionel Messi creëerde Argentinië veel mogelijkheden, maar echt heel gevaarlijk werd het nauwelijks. Vanuit een counter werd vervolgens de beslissende 3-0 gemaakt. Vágner Love zette Dani Alves met een prachtige pass voor Abbondanzieri, en de Sevilla-speler rondde af met een strak schot. Argentinië geloofde het niet meer, waardoor het bij de 3-0 zou blijven.

Brazilië - Argentinië 3-0
4' Julio Baptista 1-0
39' Roberto Ayala 2-0 (eigen doelpunt)
69' Daniel Alves 3-0