Boogerd niet blij met rustdag

Maurice (Maurisico)
Michael Boogerd wordt niet blij van de rustdagen in de Tour de France. "Ik weet niet voor wie ze het doen. Je wordt volstrekt uit je ritme gehaald. Daar komt bij dat ik altijd slecht uit zo'n dag kom.”

Voor Boogerd hoeven de rustdagen niet zo nodig. "Ik heb het jaren meegemaakt dat we van Metz per vliegtuig naar Genève moesten en daarna anderhalf uur per bus naar Grand-Bornand. Daarna moesten we nog twee uur gaan fietsen. En dat noemen ze dan een rustdag. Ik heb er een hekel aan. Het risico is dat je de volgende dag in de bergen geblokkeerd staat. Ik hoop dat te hebben voorkomen door vanmorgen bergop net zo hard te hebben gereden als zondag.”

Boogerd trainde vanochtend samen met Thomas Dekker op de hellingen van Tignes. De twee Nederlanders bereden de col zoals die gisteren als laatste obstakel in het parkoers was opgenomen.

Boogerd hoopt dat hij klaar is voor morgen. De Rabo-renner verwacht snel vuurwerk in de etappe van Val d'Isère naar Briançon. "Er zullen er ongetwijfeld snel een paar in de aanval gaan, zoals Thomas fucker (Voeckler). Daar word ik zo moe van."