Opnieuw fysiek geweld in De Gouden Kooi

Icoon TelevisieEr is al veel gezegd en geschreven over De Gouden Kooi, het televisieprogramma op Tien. Gisteren ging het er opnieuw heftig aan toe in de villa in Eemnes. Drie bewoonsters probeerden met geweld bewoonster Lieke te ontkleden. Bewoner Huub wilde Lieke bevrijden, maar werd tegengehouden door andere bewoners. Het geheel resulteerde in getrap, geprik in de ogen en veel gescheld.

De makers van het programma hebben inmiddels straffen uitgedeeld. Geen van de bewoners werd uit het huis gezet (eerder gebeurde dat wel na een 'karatetrap' van bewoonster Nena en na een ruzie tussen twee andere bewoners). Bewoners Jaap, Natasia, Amanda, Nadia, Dennis en Brian kregen allen een boete van 1000 euro opgelegd en bij eventuele winst gaat er 100.000 euro van hun jackpot af.

RTL, dat tv-zender Tien onlangs overnam, gaat in het nieuwe seizoen voorlopig door met de serie. RTL-baas Fons van Westerloo liet eerder echter al wel weten dat er gekeken moet worden naar de inhoud, die ook hij regelmatig te ver vindt gaan. Bovendien moet de show misschien veranderen, omdat het anders mogelijk niet toegestaan is binnen de Luxemburgse mediawet, waar RTL onder valt.
Beelden van het incident

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK!forum De Gouden Kooi.