After E3-special

De E3 was jarenlang de belangrijkste gamebeurs ter wereld en dit jaar is de beurs iets veranderd. Voorgaande jaren was de beurs in de maand mei en te vinden in Los Angeles. Als website/magazine kon je zelf toegangskaarten aanvragen en als je ook maar iets met games te maken had kon je naar de E3 toe.

Dit jaar hebben ze het anders aangepakt omdat het volgens de bedrijven veel te prijzig was geworden en niet iedereen genoeg aandacht kreeg. De hele E3 is afgeslankt en de organisatie zelf deelde deze keer de uitnodigingen uit. Het doel was om ongeveer 5000 mensen de nieuwe games te laten zien, maar dan wel op verschillende locaties in Santa Monica.

Op woensdag waren er de conferenties van de drie grote console-ontwikkelaars. Microsoft, Sony en Nintendo deden hun praatje over de (toekomstige) games die uitkomen of al te spelen zijn op hun console. De samenvatting van de conferenties kun je hier bekijken.



Naast deze conferenties waren er door de stad nog verschillende presentaties van de grote games-bedrijven. Hier werden de gams getoond aan de pers en heel vaak kon de pers ook een demo van het spel spelen. In de dagen na de conferenties kwamen er meer plaatjes en filmpjes te voorschijn en er waren zelfs nog een aantal (kleine) onthullingen.

Hoe de E3 is verlopen en welke games er allemaal getoond zijn kun je lezen in deze special van FOK!games. Lang niet alle games zullen aan bod komen, maar we hebben geprobeerd de belangrijkste games per platform te samenvatten. Op de laatste pagina kun je ook de top vijf vinden van de FOK!games-crew.