Stekende eiergooiers raakten vrouw slachtoffer

MisdaadDe drie eierengooiende jongeren uit Almere van 15, 16 en 18 jaar oud die zaterdagavond betrokken waren bij het doodsteken van een 56-jarige automobilist, bekogelden niet alleen de auto van het slachtoffer maar ook zijn vrouw. Via een open raam kreeg zij een volle lading eierstruif over haar heen toen de auto door de Zomerstraat in Almere-Buiten reed. Dat zegt de schoonzoon van het slachtoffer vandaag in De Telegraaf.

De man in kwestie, Henk Schuurman, stapte hierop uit om verhaal te halen bij het trio. Hierbij ontstond een handgemeen waarbij één van de drie een zogenoemd rambomes trok en Schuurman neerstak. De politie wil in verband met onderzoek het verhaal nog niet bevestigen.

Henk Schuurman werd met het mes onder meer in zijn rug gestoken. Zijn long werd geraakt, evenals zijn aorta. Een politieagent verleende in afwachting van ambulancepersoneel eerste hulp. De hulp mocht echter niet meer baten.

Agenten hebben ter plaatse twee inwoners van Almere aangehouden: één van 15 jaar en één van 18 jaar. Een 16-jarige plaatsgenoot meldde zich zondagmorgen zelf op het bureau. Zij worden deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. De verdachten zijn van Surinaamse en Antilliaanse komaf.