Wederom wateroverlast West-Brabant

Icoon WeerIn West-Brabant heeft zware regenval opnieuw voor overlast gezorgd. In de plaatsjes Sprundel en Halsteren moest de brandweer er aan te pas komen om ondergelopen straten en huizen droog te pompen. Vooral in Putte was de schade aanzienlijk. Daar zorgde een flinke hagelbui voor kapotte ruiten en lichtkoepels. Volgens een woordvoerder van de brandweer viel de overlast mee. Twee weken geleden was er in West-Brabant ook al veel wateroverlast als gevolg van zware regenval.

Op 4 juli kwamen bij de politie en brandweer tientallen meldingen binnen van onder meer ondergelopen woningen en kelders. Vooral in Etten-Leur en Oudenbosch was de overlast groot. Ook in Rotterdam en Numansdorp zorgden de zware buien voor schade. Daar woedden vanochtend branden als gevolg van een blikseminslag. Bij de branden raakte niemand gewond. In Rotterdam had de bliksem het voorzien op een woning aan de Kerkstraat. Op het moment van de inslag was er niemand thuis.

De bewoners van een vrijstaand huis aan de Rijksstraatweg in Numansdorp wisten op tijd naar buiten te komen. De bliksem had het daar op de schoorsteen van de woning voorzien. Niet alleen Nederland heeft last van het noodweer. In de Belgische provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen veroorzaakten de zware buien veel schade. Twee Belgen raakten zwaar gewond toen een weggewaaide container op hun auto neerkwam.

Het hete weer van het afgelopen weekend resulteerde rond 7 uur vanochtend in flinke onweersbuien en plaatselijk zelfs een windhoos. Daarna zijn de onweerscomplexen naar Nederland getrokken. Hoewel de Vlaamse autoriteiten van geluk spreken dat er geen doden zijn gevallen als gevolg van het weer, is er forse schade. Daken zijn weggewaaid en kelders zijn blank komen te staan. Op een aantal plekken vielen bomen op auto's. Volgens getuigen vielen er hagelstenen met een diameter van twee centimeter. Ook het trein- en wegverkeer ondervond veel overlast als gevolg van het noodweer.