Opnieuw meerdere branden in Boxmeer

Icoon Politie Zeker zes auto's, een vrachtwagen, een carport en een schuur zijn maandagochtend vroeg in vlammen opgegaan in de Brabantse gemeente Boxmeer. Dat heeft een woordvoerster van de politie vanmorgen gezegd. De politie gaat uit van brandstichting.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De branden deden zich voor tussen twee en vier uur 's ochtends. In de Jan van Scorelstraat vatten drie auto's, die onder een carport stonden, vlam. Ook de gevel van een nabijgelegen huis liep schade op.

In de Steenstraat raakten een auto en de vrachtwagen in brand. Ook werd daar de gevel van een pand beschadigd. Op de Bakelgeertstraat brandde een auto volledig uit. Een schuur in die straat ging in vlammen op, vermoedelijk stond ook daarin een auto.

Boxmeer kent al langer een bijzonder hoog aantal verdachte branden. Vorig jaar werd in verband daarmee een groep jongeren aangehouden. Vijf van hen werden veroordeeld, maar niet voor alle branden was voldoende bewijs dat zij daarbij betrokken waren, zei de politiewoordvoerster.

In de regio is inmiddels een speciaal brandonderzoeksteam ingesteld.