FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 april 2007

Jood vanwege keppeltje rechtszaal uitgezet

Icoon JustitieEen rechter in Antwerpen heeft een joodse man de rechtszaal uitgezet, omdat hij zijn keppeltje niet wilde afdoen. De man moest voor de rechter verschijnen omdat hij op 8 oktober niet was komen opdagen als bijzitter van de Belgische gemeenteraadsverkiezingen. In de rechtszaal hield hij vanwege geloofsovertuigingen zijn keppeltje op.

De rechter stuurde hem daarop de zaal uit. De joodse man klampte daarop een advocate aan in de gang om hem te vertegenwoordigen. Zij trad namens hem op en zorgde ervoor dat de man werd vrijgesproken. Op 26 april stuurde dezelfde rechter een moslim de rechtszaal uit, omdat die weigerde zijn tulband af te doen. De islamitische man moest voorkomen vanwege smaad.

Meisje (6) dood teruggevonden

Icoon BuitenlandsEen zesjarig meisje is woensdagavond dood teruggevonden bij een rivier in het Waalse plaatsje Wanlin. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen.

De politie neemt de zaak zeer ernstig. Het meisje heeft verdachte sporen in haar hals zitten. Het gerecht houdt rekening met zowel een misdrijf als een ongeval. De sporen in haar hals zouden ook afkomstig kunnen zijn van takken. De resultaten van de lijkschouwing die donderdag werd uitgevoerd worden vrijdagmorgen verwacht.

Het meisje –de zesjarige Mégane – verdween woensdag om 15.00 uur. Het kind is licht gehandicapt en speelde buiten. De ouders van het meisje zochten eerst zelf voordat ze de hulpdiensten belden. Die vonden het lichaam van het kind om 21:00 uur bij rivier de Lesse op 250 meter van het ouderlijk huis.

Lamp tegen acne

Icoon GezondheidDonderdag werd een speciale lamp tegen acne gepresenteerd. De presentatie vond plaats op het carrière-evenement 'Design your own Future' op de Eindhovense High Tech Campus. Aan deze lamp wordt door Philips op dit moment nog volop gewerkt.

Enige jaren geleden werd ontdekt dat fel blauw licht de bacteriën kan doden die verantwoordelijk zijn voor de bekende huidaandoening. De eerste resultaten van een onderzoek zijn volgens Philips 'zeer bemoedigend': Enkele tientallen jongeren werden getest en bij 80% werd de acne behoorlijk verminderd. De elektronica-gigant beweert dat de afname groter is dan mogelijk met zalfjes en crèmes.

De lamp, die nog het meeste weg heeft van een gezichtsbruiner, is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Volgens het concern zou een kuur van twee weken lang elke dag een kwartier afdoende zijn. Het is nog onbekend wanneer het product klaar is voor de markt. Volgens een woordvoerder zal de prijs "enkele honderden euro's" zijn. Overigens is Philips ook bezig met het experimenteren van gelijksoortige lampen tegen rimpelvorming en om wondgenezing te bevorderen.


Uit het fotoboek.

Voetbal: Uitslagen 1/4 finales UEFA Cup

Icoon UEFA CupVanavond werden de heenwestrijden in het kader van de kwartfinales van de UEFA Cup gespeeld. Bayer Leverkusen kreeg Osasuna op bezoek, Werder Bremen nam het in Alkmaar op tegen AZ, Espanyol kruiste de degens met Benfica en Sevilla speelde tegen Tottenham Hotspur. Hieronder vind je alle uitslagen.

Bayer Leverkusen - Osasuna 0-3
Het wordt voor Bayer Leverkusen moeilijk om de halve finales van de UEFA Cup te bereiken. Osasuna wist verrassend met 3-0 van de Duitsers te winnen. Na twee minuten stond de Spaanse ploeg al op voorsprong door een treffer van Javier Cuellar. De thuisploeg zette de bezoekers onder druk, maar kwamen niet op gelijke hoogte. In de tweede helft werd het duel binnen drie minuten beslist door David Lopez en Pierre Webó. Milosevic had een belangrijk aandeel in de doelpunten.

AZ - Werder Bremen 0-0
AZ is er niet in geslaagd te scoren tegen Werder Bremen. In het eigen DSB stadion bleef het 0-0. De eerste helft kreeg Werder Bremen de beste kans via Frings. Zijn doelpoging in de tiende minuut was echter niet zuiver genoeg om een doelpunt op te leveren. Geluk voor de thuisploeg dat zelf weinig uitgespeelde kansen creëerde. Ook Bremen wist weinig kansen te creeren waardoor de stand 0-0 bleef. In de tweede helft was AZ de betere ploeg en kreeg betere kansen dan in de eerste helft ondermeer via Koevermans en Dembele. Ook een misverstand tussen Womé en zijn doelman leverde bijna een doelpunt op maar de verdediger van Werder wist de bal net op tijd uit het doel te weren. Al met al een redelijke uitgangspositie voor de ploeg van Louis van Gaal dat het betere van het spel had.
Klik hier voor het complete verslag

Espanyol - Benfica 3-2
Espanyol heeft in de kwartfinales van de UEFA Cup een zege geboekt op Benfica. In eigen huis stond na negentig minuten 3-2 op het scorebord. Het was een hard duel waarin 46 overtredingen werden geregistreerd. Ook waren goed voetbal en kansen maar zelden op het veld te zien. Toch bleken de twee teams erg effectief in het afronden van kansen. De Spaanse ploeg wist uit anderhalve kans twee keer te scoren. Na de derde treffer voor de Spanjaarden leek het duel gespeeld. Toch beschikten de bezoekers over veerkracht. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in twee treffers in het tijdsbestek van twee minuten.

Sevilla - Tottenham Hotspur 2-1
Tottenham Hotspur is in Spanje tegen een nederlaag aangelopen. In de wedstrijd tegen Sevilla verloor het elftal van trainer Martin Jol met 2-1. De Engelse ploeg begon goed en stond na twee minuten spelen al op voorsprong. Nog voor de thee boog de UEFA Cup-winnaar van vorig seizoen de achterstand om in een voorsprong. Kanouté benutte een strafschop en Kerzjakov zorgde ervoor dat zijn ploeg de voorsprong pakte. In de tweede helft zakte het niveau wat weg. De twee ploegen kregen nog wel wat kansen, maar deze werden niet meer verzilverd.

Kijk voor meer nieuws over de UEFA Cup op de FOK! Voetbalmanager!

Paus moet ingrijpen tegen racende pastoor

De paus is zelfs gevraagd in te grijpen tegen een racende pastoor. De Portugese pastoor is de leden van een Portugese vereniging van automobilisten namelijk een doorn in het oog. De geestelijke scheurt geregeld met een gangetje van boven de tweehonderd kilometer per uur door Portugal.

De vereniging, die in actie komt tegen onveilige situaties in het verkeer, vindt dat de pastoor het verkeerde voorbeeld geeft. Vooral de jeugd is niet bij zijn hippe Ford Fiesta 2000 ST weg te slaan.

Een lokale krant springt in de bres voor de 42-jarige eerwaarde. Volgens het streekblad moeten geestelijken zich snel tussen hun parochies kunnen bewegen. De pastoor met coureurambities heeft drie parochiën onder zijn hoede.

Vrouw smokkelt drugs in vibrator

Icoon OpmerkelijkGeen batterijen maar drugs in de vibrator, dat is wat de 26-jarige Svetlana Ivanyshka overkwam bij haar aankomst op de luchthaven van Kiev in Oekraïne. De douane was namelijk getipt dat een jongedame onderweg was met drugs. De zoektocht leverde een zeer verrassend resultaat op.

De Oekraïense had de drugs namelijk in haar vibrator verstopt. "Ze had het gedaan in de overtuiging dat we het seksspeeltje niet zouden controleren, maar ze heeft onze controleurs schromelijk onderschat", aldus een woordvoerder.


Klik. Brrrrrrrrrrrrrrr.


Met dank aan BabblingBrook voor de submit.

Uitslag AZ - Werder Bremen

In de kwartfinale van de UEFA-Cup nam AZ het op tegen Werder Bremen. In het DSB stadion bleef het 0-0 na negentig minuten. AZ speelde de betere wedstrijd en er werden enkele mogelijkheid heden gecreëerd. Aan beide kanten vielen er echter geen doelpunten.

De eerste helft leverde voor beide ploegen weinig kansen op. AZ was de ploeg met het meeste balbezit maar verder dan enkele kleine kansen kwam het niet. Na tien minuten kreeg Werder Bremen de eerste serieuze, en ook de enige, kans van de wedstrijd. Frings mocht alleen op Waterman afstevenen maar zijn schot was niet zuiver genoeg. Bovendien wist de doelman van AZ de bal nog ligt aan te raken.

Jenner was voor AZ dichtbij een doelpunt maar zijn inzet met het hoofd werd o sierlijke wijze door de Duitse doelman gepareerd. Kort voor de pauze nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, ditmaal via Arveladze maar ook zijn kopbal ging niet tussen de palen waardoor de beginstand op het bord bleef staan.

Direct na de thee had AZ een aardige mogelijkheid via Arveladze en Martens. De voorzet van Martens rolde echter voor iedereen langs over de lijn. Womé was voor de bezoekers dichtbij met een vervaarlijk schot, Waterman dook in de goede hoek en voorkwam daarmee een tegentreffer. De beste kans van de wedstrijd was voor Dembele na slecht uitverdedigen van Naldo die de bal in de voet van Dembele legde. Zijn doelpoging strandde in de handen van Wiese.

Een gigantisch misverstand tussen Womé en Wiese leverde bijna een treffer op voor AZ. De verdediger kopte de bal volkomen verkeerd terug op de doelman waarna de bal richting het doel rolde. De verdediger was echter snel genoeg om de bal in te halen en uit de goal te houden. Kort daarvoor probeerde De Cler in eigen doel te scoren maar gelukkig voor heel Alkmaar vloog de bal slechtst in het zijnet.

Enige opwinding ontstond ook toen de Portugese scheidsrechter Steinsson de rode kaart voor hield. Volgens hem had hij twee maal geel gekregen, hiervan was echter geen sprake waarna de rode kaart weer werd ingetrokken en het bij éénmaal geel bleef. Wel is Steinsson geschorst voor de volgende wedstrijd. AZ was in de tweede helft de betere ploeg en creëerde ook nog enkele kansen, ondermeer via Dembele maar doelpunten vielen er niet meer. Werder was in blessuretijd nog dichtbij maar Waterman redde andermaal en stelde een gelijkspel veilig.

Karakteristieken

AZ – Werder Bremen

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Benquerença (POR)

Gele kaart: Jenner, Steinsson (AZ) Fritz (Werder Bremen)

Opstellingen

AZ Waterman,Steinsson, Jaliens,Donk, De Cler, Jenner/ (86’- Lens),De Zeeuw/ (75’- Luirink), Dembélé, Martens,Koevermans/ (83’- Cziommer), Arveladze


Werder Bremen: Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé, Owomoyela, Frings,Diego, Vranje ,Klose, Almeida/ (67’- Hunt)

Nederland marktleider in dierenporno

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Nederland is het grootste land wat betreft de distributie van dierenporno. Dat komt omdat Nederland één van de weinige landen is waar dierenporno niet verboden is. Het filmen van dierenporno gebeurt vooral in Centraal-Europa en Brazilië, omdat daar ook geen wetgeving is op dit gebied.

"De twee grootste bedrijven op dit gebied zitten in Nederland", aldus de directeur van Topscore in Doetinchem, één van de bedrijven. Het andere bedrijf is Cybermedia uit Nieuwegein. Dat laatste bedrijf heeft zich jaren geleden gespecialiseerd in dierenporno door de hoge vraag. "Omdat we voorzagen dat vanuit Amerika scheepsladingen met het gewone rechttoe-rechtaanwerk zouden komen. Specialisatie levert meer op". Dierenporno verkoopt het beste. "Van de tien nieuwe films die we per maand uitbrengen, steken de drie animal titels er qua verkoop ver bovenuit".

Bij het bedrijf werken 18 mensen. "De medewerkers zijn allemaal hele normale mensen" stelt de directeur die niet bij naam genoemd wil worden. "Als we naar de beelden kijken, doen we dat om de kleuren en de pixels te checken".

Er wordt veel verdiend aan dierenporno. Veel buitenlanders komen speciaal naar Amsterdam om het te kopen, omdat dat in hun eigen land niet mogelijk is. "Bij ons staat animal op nummer één", aldus de uitbater van de winkel Sexy Amsterdam. Volgens hem wordt seks met ezels, honden en paarden ook steeds vaker in Nederland gefilmd.

Naast de distributie worden in Nederland ook de meeste websites wat betreft dierenporno gehost. De minister van Justitie Hirsch Ballin overweegt om dierenporno in Nederland te verbieden.

Turkse student woedend om Koerdistankaart

Icoon Binnenlands Een Turkse student van de Universiteit van Amsterdam ging door het lint toen een Chinese professor een landkaart toonde met de staat Koerdistan erop. Dat bevestigt UvA-woordvoerder Godfried Jansen nadat de Turkse krant Hurriyet erover berichtte.

De professor toonde de kaart tijdens een gastcollege aan het International School for Humanities and Social Sciences aan de UvA. De landkaart diende als illustratie om een verhaal over een oliepijplijn in Azië. De Turkse jongen pikte dit niet, omdat de staat Koerdistan niet bestaat. Turkije beschouwt separatistische Koerden als bedreiging voor de eenheid van het land.

De student eiste na het vertoon van de kaart excuses van de professor. Het is niet duidelijk of de professor dit gegeven heeft. De student pikte het niet en zei dat hij een klacht zou indienen. Vervolgens stuurde hij de hoogleraar beledigende e-mails en riep hij Turkse studenten op om de mailbox van de docent te bombarderen. Ook lichtte hij het ministerie van Buitenlandse Zaken in. Uiteindelijk hebben student en docent een gesprek gehad en is de kou uit de lucht.Kaart van Koerdistan, een niet-bestaande staat

Topmannen Google krijgen 1 dollar loon

Sergey Brin en Larry Page, de oprichters van de populaire internetzoekmachine Google, ontvingen vorig jaar voor het derde jaar op rij het symbolische salaris van 1 dollar en een vakantiebonus van 1723 dollar per persoon.

Dat blijkt uit documenten die woensdagavond werden ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, werd ook 1 dollar loon betaald over heel 2006. Daarnaast kreeg hij meer dan half miljoen dollar op zijn rekening gestort om de kosten van zijn persoonlijke beveiliging te dekken.

De drie zijn al multimiljardairs door hun belangen in Google. Brin bezit een pakket aandelen Google ter waarde van meer dan 28 miljard dollar en Page heeft meer dan 29 miljard dollar aan aandelen. Schmidt, die in 2001 bij Google kwam werken, bezit voor meer dan 10 miljard dollar aan Google-aandelen. De beurswaarde van Google bedraagt ongeveer 150 miljard dollar.

Kijk Danny, zó word je wèl rijk

Ook Halle Berry scheert zich kaal

Icoon Showbizz Na popdiva Britney Spears zal ook filmster Halle Berry haar hoofd kaal scheren. Belangrijk verschil is dat Halle Berry haar hoofd laat kaalscheren voor een scène in de film Nappily Ever After.

De Oscarwinnares is bang voor de scène. "In de loop van het verhaal gebeurt er iets slechts met mijn karakter's haar en ze moet het er allemaal afscheren", laat ze weten tegen de pers. "Ik ben er bang als de dood voor, maar dat is wat ik moet doen". Toch ziet ze uit naar de scène. "Ik denk dat kaal worden ook wel spannend kan zijn, dus waarschijnlijk filmen we het proces van het begin tot het eind".

Jezus zonder cola in de film

Een klacht van colagigant Coca-Cola heeft ervoor gezorgd dat de premièredatum van een Italiaanse film wordt uitgesteld. In de film drinkt Jezus namelijk een blikje cola.

Halverwege de film 'Seven kilometres from Jerusalem' ontmoet een reclameman, die midden in een midlifecrisis zit, een man die beweert Jezus te zijn. De man ziet Jezus een blikje cola leegdrinken, waarop de reclameman roept hoe geweldig die cola wel niet is. Coca-Cola wil dat deze scène eruit wordt geknipt, omdat ze geen toestemming hebben gegeven hun handelsmerk te gebruiken. "We vinden het niet netjes om het onderwerp van deze film te gebruiken om publiciteit te genereren voor ons product", zo bepaalt de colafabriek.

De producent van de film kreeg al eerder het dringende verzoek de scène niet te gebruiken, maar daar wilde de producent niets van weten. De regisseur en de producent gaven het argument dat het schrappen van de scène hen te veel geld zou kosten.

Uiteindelijk moest de rechter eraan te pas komen om de film opnieuw te laten monteren. De geplande première op Pasen kunnen ze wel shaken.

'Belspellen in strijd met gedragscode'

Icoon TelevisieBelspelletjes op de commerciële televisiezenders zijn in strijd met de Gedragscode Promotionele Kansspelen. In die code staat dat belspelletjes alleen zijn toegestaan ter promotie van een product of organisatie. Daar houden de programma's zich niet aan, meldde de Consumentenbond woensdag, op basis van eigen onderzoek.

Volgens het onderzoek blijkt dat de meeste belspelletjes worden uitgezonden zonder een duidelijk promotioneel karakter. Wordt er wel een boek of dvd getoond, dan vervult dit product geen enkele rol en staat het programma niet in het teken van promotie van dit artikel.

Het onderzoek toont verder aan dat kijkers onvoldoende worden voorgelicht over de spelregels. Soms is het voor consumenten ook onduidelijk wat ze kunnen winnen.

Met dank aan Honky voor de submit.

Banken verhogen hypotheekrente

Icoon EconomieABN Amro, ING Bank en Postbank verhogen hun hypotheekrente als gevolg van de ontwikkelingen op de geld- en hypotheekmarkt. Dat hebben de drie banken donderdag bekendgemaakt.

De stijgingen zijn het gevolg van de oplopende rente op de kapitaalmarkt. "De inkoopprijs van het geld loopt gewoon steeds verder op", lichtte een woordvoerder van ABN Amro toe. De bank verhoogt de tarieven vanaf dinsdag voor alle perioden met 0,1 procent.

ING Bank en Postbank verhogen vanaf donderdag de hypotheekrentes. ING verhoogt de tarieven voor de rentevaste periode van een tot en met drie jaar, van vijftien jaar en van twintig jaar met 0,2 procent. De tarieven voor de periode van vier tot en met twaalf jaar worden verhoogd met 0,1 procent. De rente voor een hypotheek bij ING voor vijf jaar komt daardoor uit op 5,2 procent en voor tien jaar op 5,3 procent.

Postbank verhoogt de tarieven voor een periode van een, twee, vijftien en twintig jaar met 0,1 procent. De hypotheekrente voor een periode van vijf jaar komt nu uit op 5,3 procent.

Fortis laat de hypotheekrente ongewijzigd. "We zien geen aanleiding de rente te verhogen of te verlagen", zei een woordvoerder van Nederlandse-Belgische bankverzekeraar. SNS Bank twijfelt nog. "We volgen de markt heel scherp", aldus een woordvoerder van SNS. "Na de paasdagen besluiten we of de hypotheekrente wel of niet wordt verhoogd".

Markleider Rabobank maakt sinds medio vorig jaar geen hypotheektarieven meer bekend. "Lokale banken stellen hun eigen hypotheekrente vast", lichtte een woordvoerder van de coöperatieve bank toe. "We stellen wel marges waarbinnen de banken moeten opereren, maar die maken we niet bekend".

Drie mannen aangeklaagd voor Londense aanslagen

Drie mannen zijn donderdag aangeklaagd voor hun rol in de bomaanslagen op het openbaar vervoer in Londen op 7 juli 2005. Dat heeft de Britse openbaar aanklager voor terreurzaken laten weten.

De drie verdachten werden in maart aangehouden. Twee van de arrestanten, 23 en 30 jaar oud, werden op de luchthaven van Manchester opgepakt toen zij een vliegtuig naar Pakistan wilden nemen. De derde man (26) werd kort daarna in een huis in Leeds aangehouden.

Ze zijn aangeklaagd voor samenzwering met het doel explosies te veroorzaken in het openbaar vervoer in Londen. Bij de aanslag op drie metrotreinen en een bus vielen 56 doden, inclusief de vier daders. Meer dan zevenhonderd mensen raakten gewond.

Een woordvoerder van Scotland Yard zei dat in het politieonderzoek naar de ,,moord op 52 onschuldige slachtoffers'' in de afgelopen 21 maanden 15.000 verklaringen zijn opgenomen. Hij zei dat zeer waarschijnlijk meer aanhoudingen zullen volgen.Britney Spears betaalt ex ruim 9 miljoen euro

Britney Spears en Kevin Federline hebben overeenstemming bereikt over hun scheiding. De zangeres betaalt ruim 9 miljoen euro aan haar ex. De opbrengst van de verkoop van hun huis op Malibu deelt het voormalige stel.

Federline krijgt vier dagen per week de voogdij over hun twee jongens. Daarvoor draagt Spears iedere maand 17.500 euro bij. De rapper is door de gulle gaven van zijn ex wel verboden uit de school te klappen over hun huwelijk. Spears zelf deed nog wel een laatste mededeling. "Jij bent mijn grootste vergissing, maar bedankt voor de kinderen", aldus Star Magazine.


Britney vóór haar mentale en fysieke breakdown

Huizinga niet naar EK

Mark Huizinga zal komend weekend, tijdens het EK judo in Belgrado, niet in actie komen. Chris de Korte, de coach van de Nederlander, heeft inmiddels laten weten dat een verbroken relatie de reden van de absentie van zijn pupil is.

Korte verbleef al in Belgrado toen hij hoorde dat Huizinga zich terug had getrokken. De judoka werd in het verleden al vier keer Europees kampioen. In 2000 bekroonde hij zijn carrière met een Olympische titel. Zes jaar geleden was de laatste keer dat de Nederlander een Europees toernooi op zijn naam schreef.

Huizinga wordt in Belgrado vervangen door Henk Grol. Hij zal uitkomen in de klasse onder 90 kilogram.

Benítez: "Operatie Aurelio succesvol"

Rafael Benítez, trainer van Liverpool, heeft de hoop uitgesproken dat Fabio Aurelio op tijd hersteld zal zijn voor de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De verdediger van de Engelse club liep in het Champions League-duel met PSV (0-3) een zware blessure op.

Aurelio scheurde namelijk zijn achillespees, waardoor hij drie tot vier maanden niet in actie kan komen. Hier is hij inmiddels aan geopereerd. "Hij zal fit zijn voor het nieuwe voorseizoen", aldus Benítez. "Hij is woensdag met succes onder het mes gegaan. De chirurg heeft een nieuw soort operatie uitgevoerd. Het is jammer dat hij de blessure heeft opgelopen, want hij speelde zeer goed."

Wapenaar kan tot 2009 bijtekenen

De kans is groot dat Harald Wapenaar zijn overeenkomst met Sparta met twee jaar gaat verlengen. De sluitpost liet dit donderdag tegenover Omroep Gelderland weten. In de winterstop namen de Rotterdammers hem over van Vitesse.

"Het is bij ons vaak alles of niks. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Sparta. een mooie club met veel historie en traditie. De mensen zijn blij met me, ik kan hier voor twee jaar bijtekenen.", aldus een opgetogen Wapenaar.

Komend weekend keert Wapenaar terug bij zijn voormalige club, aangezien Sparta het tegen Vitesse op moet nemen. Het is al geruime tijd bekend dat de speler en de Arnhemse club elkaar niet lagen. Ondanks dat is er geen sprake van rancune. "Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben niet op een leuke manier weggegaan, maar ik ben daar verder goed mee omgegaan. Ik heb daarom zin in deze wedstrijd, het is wel speciaal."

Nat gebeuk

Zelfs ik weet dat als het erg nat is op de weg je snelheid moet aanpassen aan de omstandigheden, liever een paar minuten later thuis dan helemaal niet thuis komen.

En toch lijkt het erop dat de coureurs in dit filmpje voor het eerst met het verschijnsel aquaplaning te maken krijgen en dat zorgt voor flink wat schade aan niet al te goedkope racebolides.

Met dank aan ouwe_dibbes voor de submit.

Onderzoek voor Löwik en Posthuma

Joost Posthuma en Gerben Löwik zullen zich vrijdag in het ziekenhuis melden. Het duo heeft last van wat lichte blessures die dan worden onderzocht. Komende weekend wordt namelijk de Ronde van Vlaanderen verreden. Aan deze voorjaarsklassieker zullen de twee renners van Rabobank ook deelnemen.

Posthuma eindigde eerder vandaag als tweede in de Driedaagse De Panne - Koksijde, maar kreeg in België weer klachten aan een blessure aan zijn bovenbeen, welke hij in Dwars door Vlaanderen op liep. "Woensdag begon de blessure weer te zeuren, donderdag had hij er echt last van. In de tijdrit is hij daar volledig doorheen getrapt", lichtte Erik Dekker, ploegleider van Rabobank, toe.

Löwik viel tijdens de ochtendrit van de Belgische etappekoers, maar wist de etappe wel te voltooien. De afsluitende tijdrit liet de renner aan zich voorbij gaan.

Bakkal twijfelt over terugkeer

Eerder deze week werd bekend dat PSV van plan was om Otman Bakkal, verhuurd aan FC Twente, terug naar Eindhoven te halen. De middenvelder heeft inmiddels laten weten niet op de hoogte te zijn van deze plannen.

"De beslissing waar ik ga spelen is nog niet genomen", aldus Bakkal tegenover De Twentsche Courant Tubantia. De 22-jarige speler werd aan het begin van dit seizoen aan De Tukkers, waar hij inmiddels tot een vaste waarde is uitgegroeid. Dit seizoen speelde de jeugdinternational al 28 wedstrijden. Hierin wist hij drie keer het net te vinden.

FC Twente heeft ambitieuze plannen en wil Bakkal graag inlijven. De Eindhovenaren zijn vooralsnog niet van plan om hieraan mee te werken. "Aan de ene kant trekt PSV, omdat dat de club is waar ik vandaan kom. Aan de andere kant besef ik ook dat de kans op speeltijd bij Twente een stuk groter is dan bij PSV", concludeerde de speler.

'Neville krijgt nieuw contract bij United'

Het is zo goed als zeker dat Gary Neville zijn carrière als profvoetballer bij Manchester United af zal sluiten. Dit meldt The Sun donderdag. De verdediger kent een prima seizoen, waardoor er geruchten gaan dat de Engelse club hem een driejarig contract aan wil bieden.

Neville speelt al zijn hele leven voor Manchester United. De rechtsback begon zijn loopbaan in 1992 en kwam sindsdien al 371 wedstrijden in actie voor The Mancunians. Hierin wist hij vijf keer te scoren. Dit seizoen is de speler alweer goed voor 25 wedstrijden bij de club van Sir Alex Ferguson.

Ballan wint Driedaagse De Panne

Alessandro Ballan is er in geslaagd om de Driedaagse De Panne - Koksijde op zijn naam te schrijven. In de afsluitende tijdrit, die elf kilometer lang was, wist de Italiaanse renner zijn landgenoot Luca Paolini van de eerste plaats te stoten.

Joost Posthuma eindigde in het eindklassement als tweede, nadat hij een goede tijdrit reed. De dagzege ging naar Stijd Devolder. De Belg klokte een tijd van dertien minuten en achttien seconden. David Millar beëindigde de tijdrit als tweede met acht tellen verschil op de ritwinnaar. Posthuma stond na de ochtendrit op de vierde plaats en verloor gedurende de middag negentien seconden op Devolder.

Lange tijd leek het er echter op dat de renner van Rabobank de driedaagse koers op zijn naam zou schrijven, aangezien hij zijn achterstand op Ballan aan het goedmaken was. De Italiaan begon in de tijdrit als de nummer twee van het algemeen klassement en mocht slechts dertien seconden verliezen. Uiteindelijk had de Italiaan nog enkele seconden over om de eerste plaats voor zich op te eisen.

'Mogelijk aanval op Iran binnen 24 uur'

Icoon OorlogDe geruchten dat Amerika een militaire actie gaat beginnen in Iran worden steeds sterker. Diverse media, waaronder veel Russische persbureaus melden dat Amerika ondertussen genoeg troepen heeft opgebouwd langs de Iraanse grens. Deze troepen bestaan uit, onder andere, twee vliegdekschepen, vier nucleaire onderzeeboten, twee dozijn kruisers en meer dan vierhonderd vliegtuigen.

De Russen zijn het erover eens dat de aanval waarschijnlijk zal bestaan uit het bombarderen van de Iraanse nucleaire installaties gedurende een periode van twaalf uur. Er wordt gezegd dat de aanval op 6 april zal plaatsvinden alhoewel militair experts het daar niet over eens zijn. Zou de aanval werkelijk op 6 april om 04.00 uur lokale tijd plaatsvinden dan heeft Amerika geen tijd om persconferenties te houden waarin uitgelegd zal worden dat deze inval onontkoombaar is.

Iran heeft ondertussen aangekondigd klaar te zijn voor een mogelijke Amerikaanse inval en heeft haar luchtafweerinstallaties in hoogste staat van paraatheid gebracht. Het Witte Huis heeft op het moment geen persconferenties of toespraken van president George W. Bush in de planning staan. Ook melden bronnen binnen de BBC dat zij zichzelf klaarmaken voor uitzendingen mochten de geruchten waar zijn.

'Ahold wil Hema kopen'

Icoon Financieel Supermarktconcern Ahold wil de Hema inlijven. Het concern bereidt een bod voor op de winkelformule met 336 winkels, zo meldden bronnen tegen Het Financieele Dagblad. Maxeda, voorheen Vendex KBB, zette onlangs dochterbedrijf Hema te koop.

De krant meldde donderdag dat het informatiememorandum over de Hema vorige week is verspreid onder potentiële kopers. Eind deze maand moeten de eerste biedingen binnen zijn, aldus Het Financieele Dagblad. De Hema heeft een jaaromzet van ongeveer 1,3 miljard euro.

Ahold wilde donderdag geen commentaar geven op de berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

'Wereldwonderen in gevaar door klimaat'

Icoon Buitenlands De opwarming van de aarde dreigt zeker tien wereldwonderen in de natuur te verwoesten. Dat stelt het Wereld Natuur Fonds (WNF) in een rapportage die vandaag werd gepresenteerd in Brussel.

Het WNF geeft in de studie een overzicht van zijn activiteiten om de negatieve trend te stuiten. Het moment van publicatie is niet toevallig gekozen. Vrijdag heeft eveneens in Brussel de presentatie plaats van een belangrijk VN-rapport over de wereldwijde gevolgen van klimaatverandering.

Als de temperatuur in het huidige hoge tempo blijft stijgen, heeft dat desastreuze gevolgen voor onder meer de koraalriffen op aarde, het Amazonegebied, de gletsjers in het Himalaya-gebergte, het leven in de Chihuahua-woestijn (Mexico en VS), een millennia-oud regenwoud (Chili en Argentinië) en de kustwouden in Oost-Afrika.

Het WNF noemt ook een aantal dieren die wordt bedreigd door de klimaatverandering. Het gaat dan om de wilde zalm, de Bengaalse tijger en de zeeschildpad.

Lara Hansen benadrukte als hoofd van een team van WNF-wetenschappers dat haar organisatie doorgaat met het uitoefenen van druk op regeringen om de uitstoot van broeikasgassen sterk terug te dringen. Daarnaast ontwikkelt het WNF plannen om de natuurwereldwonderen te beschermen, en tegelijkertijd de mensen die daar leven.

Whitney mag dochter hebben

Feest in huize Houston. Een Amerikaanse rechter heeft namelijk bepaald dat Whitney Houston de voogdij krijgt over de dochter die ze samen met haar bijna ex-man Bobby Brown heeft. Op 24 april is de scheiding officieel.

Whitney staat financieel haar mannetje, en verklaarde dan ook in de rechtbank dat ze geen alimentatie wenst van Brown. Ze vertelde tevens dat hun dochter, die Bobbi Kristina heet, niet op haar vader kan rekenen. "Hij is onbetrouwbaar", aldus Whitney.

Na een huwelijk van veertien jaar vroeg Whitney in oktober vorig jaar een echtscheiding aan vanwege onoverkomelijke verschillen. De rapper werd meerdere malen veroordeeld wegens drank- en drugsproblemen. Ook Whitney is geen heilig boontje als het om drugs gaat; ze heeft in het verleden menig lijntje opgesnoven.

Hockey: Ook dames Amsterdam winnen

Nadat we eerder vandaag al meldde dat de heren van Amsterdam hun wedstrijd in de Europa Cup II wonnen. Kunnen we nu melden dat de vrouwen van de club uit de hoofdstad hetzelfde hebben gedaan. De titelverdediger wist met 4-1 te winnen van HF Libertas San Seba uit Italië.

De dames van Amsterdam nemen het morgen op tegen het Spaanse Club de Campo de Madrid en zaterdag is Viktoria Smolevichi uit Wit-Rusland de tegenstander. De nummer één van poule A mag het opnemen in de finale tegen de winnaar van poule B.

'Alves moet 20 miljoen opbrengen'

Een mogelijke transfer van de Braziliaan Afonso Alves bij SC Heerenveen moet de Friezen een aardige duit opleveren. Voorzitter Koos Formsma heeft laten weten dat het twintig miljoen voor de aanvaller wil ontvangen.

De aanvaller die op dit moment de topscorer is van de Nederlandse Eredivisie heeft in Heerenveen nog een contract tot 2010. Eerder deze week gaf Henk ten Cate aan dat hij geïnteresseerd is in de diensten van de Zuid-Amerikaan. De oefenmeester van Ajax is echter niet bereid om een transfersom boven de vijftien miljoen neer te tellen, dus lijkt een transfer van de baan.

Spel: Go Squirrel Go

Het is weer donderdagavond: studentenavond in de meeste steden. Voordat de girls met hun heupen schudden en de guys onder de tap hangen, is er natuurlijk nog even tijd voor een spelletje. Dit spelletje had mijn aandacht eigenlijk al meteen te pakken door geluiden van Super Mario en Naruto te combineren. Ik dacht eigenlijk dat ik met een konijn te maken zou hebben, maar de vertaler van de website moet zijn Engels beter leren.

Ik heb het over Go Squirrel Go, waarin je met een eekhoorn het luchtruim opzoekt door zo hoog mogelijk te springen. Spring met de muis van wolk naar wolk en grijp de noten mee die binnen je bereik liggen om zoveel mogelijk punten te scoren. Zorg daarnaast ook dat je zo hoog mogelijk komt. Mijn highscore is 236460 punten met Rank A, zie hier.

Stewards leggen beslag op onderdelen STR

Nadat Spyker F1 eerder vandaag protest heeft aangetekend tegen Scuderia Toro Rosso, heeft de wedstrijdleiding van de Grand Prix van Maleisië een aantal onderdelen van het Italiaanse team in beslag genomen voor nader onderzoek.

De onderdelen van de STR2-bolide zouden door de technisch directeur van Toro Rosso, Giorgio Ascanelli, zijn overgedragen aan de stewards voor het onderzoek met betrekking tot het protest van Spyker.

Spyker claimt nieuw bewijs tegen het tweede team van Red Bull Racing te hebben. Het Nederlandse team zou in bezit zijn gekomen van ontwerptekeningen waarop duidelijk is dat er onderdelen zijn ontworpen die zowel voor de RB3 als voor de STR2 zijn bedoeld.

Hockey: Amsterdam wint ruim

Het paasweekeinde is voor de hockeyers traditioneel een weekend waarin er door de verschillende teams voor de Europa cup gestreden zal worden. In de Europa cup II zijn de heren van Amsterdam voor Nederland actief. De Amsterdammers zijn goed aan het toernooi begonnen door hun eerste wedstrijd met 10-0 te winnen van Grunwald Poznan.

De nummer 4 van de Nederlandse competitie stond voor rust door doelpunten van Taeke Taekema en Roderick Huber met 2-0 voor. Door doelpunten van onder anderen Mark Neumeier, Floris Evers en Timme Hoyng kwam de eindstand van 10-0 op de borden.


Zola: "Palladino de nieuwe Van Basten"

Voormalig Chelsea-speler Gianfranco Zola denkt in de talentvolle aanvaller van Juventus, Raffaele Palladino, een jongere versie van Marco van Basten te hebben gevonden.

Zola zit in de technische staf van het Italiaanse efltal onder de 21-jaar. "Hij kan van ver komen en hij kan op meerdere manieren in de aanval spelen. Qua bewegingen doet hij me erg aan Van Basten denken", aldus Zola.

Palladino is een groot talent in Italië en staat regelmatig in de basis bij Juventus.

Santa Cruz wil weg uit München

Roque Santa Cruz heeft zijn langste tijd gehad bij Bayern München. Dat zegt de spits althans zelf, want hij wil koste wat kost vertrekken bij de Duitse titelhouder.

Santa Cruz is op z'n zachtst gezegd ontevreden over zijn rol als reserve, en wil derhalve zo snel mogelijk zijn handtekening zetten onder een contract bij een andere club. De Paraguayaans international is zeer duidelijk: hij wil gewoon spelen.

"Wat er ook gebeurt, of er nieuwe spelers komen of niet - mijn positie is duidelijk: ik ga weg", aldus Santa Cruz. "Ik krijg niet de speltijd die ik wil, en zo zie ik mijn toekomst niet. Ik heb hier een geweldige tijd gehad, maar ik wil nu gewoon spelen."

De 25-jarige Santa Cruz verruilde Paraguay voor Duitsland in 1999, maar wist zijn status als toptalent nooit echt waar te maken, mede door vele blessures. Dit seizoen kwam hij tot negentien optredens in de Bundesliga, het merendeel als invaller en ook nog eens zonder doelpunten. De Paraguayaan heeft technisch directeur Uli Hoeness reeds verteld dat hij graag naar het buitenland wil.

Volstoppen huisdier strafbaar in GB

Icoon OpmerkelijkBritse eigenaren van honden en katten lopen het risico op een forse boete of een gevangenisstraf als hun huisdier overtallige kilo's meetorst. In Groot-Britannië wordt vrijdag een nieuwe wet op dierenwelzijn van kracht, waarin het volstoppen van een huisdier strafbaar wordt gesteld.

Dat heeft de donderdageditie van de krant The Daily Telegraph gemeld. Volgens de nieuwe wet is het de verantwoordelijkheid van eigenaren dat huisdieren een geschikt dieet en een goede huisvesting krijgen. Ook moeten bezitters van honden en andere dieren die moeilijk alleen kunnen zijn, zorgen voor gezelschap van mensen of van de eigen diersoort.

Op het verwaarlozen van huisdieren staan strenge straffen. Die variëren van een verbod op het houden van dieren tot geldstraffen van 20.000 pond (bijna 30.000 euro) of 51 weken celstraf.

Vicente maand langs de kant

Vicente Rodríguez, beter bekend als simpelweg Vicente, zal met zijn club Valencia de return tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League aan zich voorbij moeten laten gaan.

Vicente raakte in het uitduel in Londen (1-1) geblesseerd aan zijn dijbeen. De Spaanse vleugelspeler zal door deze blessure zo'n vier weken moeten toekijken. Het is niet voor het eerst dat de international een blessure oploopt.

Het is dit seizoen al de derde keer dat Vicente uit de roulatie ligt, terwijl hij ook het WK moest missen vanwege een blessure. "Dit komt als een klap aan, en op het slechtst mogelijke moment", zei Vicente, die het lopende seizoen slechts zeventien maal in actie kwam voor de titelkandidaat uit Valencia.

Fries verkracht pony 45 keer

Icoon BinnenlandsDe politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht in negen maanden tijd een pony in het Friese Marssum 45 keer te hebben verkracht. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten.

De eigenaar van de pony kon aan verschillende sporen zien wanneer de ponyverkrachter langs was geweest. Na verschillende keren te hebben gepost, wist hij de man deze week te overmeesteren.

Seks met dieren is in Nederland niet verboden. De politie probeert daarom bewijs te verzamelen dat de man heeft ingebroken in de schuur waar de pony staat.

De pony is eigendom van een familie uit Gytsjerk. Hun 12-jarige dochter verzorgt het dier. De familie wil niets zeggen over het misbruik van de pony.

Naar aanleiding van de verkrachting in Friesland stuurt de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren vrijdag een brief naar minister Hirsch Ballin (Justitie) om maatregelen te vragen. Ze wil dat seks met dieren verboden wordt. "In België is het sinds kort ook verboden", aldus voorzitter Henk ten Napel van de stichting uit Enschede.

Cornelisse mag weg bij Groningen

FC Groningen heeft aan Yuri Cornelisse laten weten dat hij mag vertrekken. Daarnaast willen de Groningers Danny Holla volgend seizoen verhuren.

Vorig jaar was Cornelisse nog een bepalende speler. Dit jaar komt hij voornamelijk als invaller aan bod in het team van trainer Ron Jans. Onlangs hadden club en speler een gesprek en daaruit is gekomen dat Cornelisse, die nog een doorlopend contract heeft tot medio 2008, mag uitzien naar een andere club.

De technische leiding van FC Groningen sprak tevens met Danny Holla. De club is te spreken over de ontwikkeling van de 19-jarige middenvelder, maar achtten het beter om hem voor volgend seizoen te verhuren.

[CCWS] ChampCar live op Eurosport 2

De Champ Car World series zal dit jaar live te zien zijn op Eurosport 2. Dit heeft de zender vandaag bekend gemaakt. Niet alleen de races, maar ook de kwalificaties zullen live worden uitgezonden, aangevuld met voorbeschouwingen, reportages en nieuws.

"Het complete seizoen van deze spannende Amerikaanse raceklasse is live te zien op Eurosport 2, Europa's snelst groeiende zender. Met dit speciaal op maat gemaakte programma kunnen de Europese kijkers weer genieten van dit spektakel," zegt algemeen directeur van de Eurosport Group, Laurent-Eric Le Lay. Eurosport 2 is te ontvangen via de digitale tv en satelliet.

Red Bull moet motoren begrenzen

Red Bull Racing kan nog geen optimaal gebruik maken van de door Renault geleverde motoren. Volgens Fabrice Lom, race-ingenieur bij Renault, zal Red Bull deze kinderziektes pas na dit weekend kunnen oplossen.

Ondanks dat zowel David Coulthard als Mark Webber geen grote problemen kende tijdens de race in Australië schijnt met name de betrouwbaarheid van het gehele pakket nog niet optimaal te zijn. Fabrice Lom: "Red Bull Racing was nog niet in staat om de hele race af te leggen met de hoogst mogelijke prestatie van de motor. Ze kenden enkele kleine problemen die het tempo verhinderden, en dat was teleurstellend, maar de relatie is nog steeds heel nieuw en werkmethoden moeten nog instinctief worden."

Witte Donderdag

Het is Witte Donderdag vandaag.
Wat zeggu?
Het is vandaag: Witte Donderdag
Ja ja, en morgen blauwe vrijdag zeker.
Nee, morgen is het Goede Vrijdag, je weet wel, Pasen?
Oooooooooh, paaseitjes, chocola, brunch, vreten!!
Euhm, niet echt.
Ondanks het heersende beeld van kuikentjes, haasjes, eitjes en vreten wordt er toch echt iets anders gevierd.

Vandaag herdenken vele gelovigen over de hele wereld de viering van Het laatste Avondmaal. En op Witte Donderdag wordt Jezus in de Hof van Getsemane in de steek gelaten door zijn leerlingen (Matt. 26, 36-46), en pleegt Judas het verraad waardoor Jezus door zijn vijanden gevangen genomen kan worden (Matt. 26, 47-56).
Op Witte Donderdag gaf Jezus zijn leerlingen de opdracht om de Joodse paasmaaltijd, het Pascha, voor te bereiden. Toen het avond was lag Jezus met zijn leerlingen aan. Het zou zijn Laatste Avondmaal worden. Tijdens de maaltijd brak Jezus het brood en gaf het aan zijn leerlingen met de woorden ‘Neem en eet, dit is mijn lichaam’. Ook gaf hij hun de wijnbeker met de woorden ‘Drink er allen uit, want dit is mijn bloed van het verbond, voor velen uitgegoten tot vergeving van zonden’ (Matt. 26, 26-28).

Brood
In hun Pesachfeest herdenken de Joden dat hun voorvaderen door God uit de slavernij in Egypte werden geleid. Tijdens de vlucht uit Egypte was er geen tijd om brooddeeg te laten rijzen. Er werd ongedesemd brood gegeten. Bij het Pesachfeest eten de Joden, in dankbare herinnering aan hun bevrijding, alleen ongedesemd brood. Het is dit brood dat Jezus tijdens het Laatste Avondmaal met zijn leerlingen deelt. Door het brood als zijn eigen lichaam uit te delen, geeft Jezus aan, dat hij alle mensen uit de slavernij van de Zonden zal leiden.

Wijn
Jezus laat de wijn rondgaan en noemt het zijn bloed. In het Joodse Pesach is het bloed van het Pascha oftewel het Paaslam het teken van het Verbond dat God heeft gesloten met het volk dat hij uit Egypte heeft geleid. Jezus brengt een Nieuw Verbond. Zijn eigen bloed is het teken van dit Nieuwe Verbond. Door de wijn bij het Laatste Avondmaal als zijn bloed te presenteren, kondigt Jezus aan dat hij het nieuwe paaslam is, wiens bloed op Goede Vrijdag vergoten zal worden, tot vergeving van de zonden.

Daar komen dus ook de matzes vandaan die je bij veel mensen bij de brunch zult aantreffen.
In veel landen is men nu bezig stapels hout te verzamelen voor het grote paasvuur op zondag en is het ook een echte feestdag en is alles gesloten.

Nog even over het woord “Witte”
Wit staat voor ‘goed’, ‘vreugdevol’ en ‘heilig’, passend dus bij deze donderdag.

Artikel in VVD-blad tegen de Koran

In het partijblad Liberaal Reveil staat in de nieuwste editie een artikel waarin wordt gesteld dat verspreiding van de Koran in de huidige vorm, een misdrijf is. Het artikel is geschreven door ene 'H.S.M. Frankenvrij'. Volgens VVD-senator Heleen Dupuis, voorzitter van de redactie van het blad, is dat een pseudoniem zodat de schrijver zonder gevaar zijn mening kon uiten. Het VVD Eerste Kamerlid zegt zich bovendien grotendeels achter het artikel te scharen.

Schrijver 'Frankenvrij' stelt dat het verspreiden of openlijk ten gehore brengen van de Koran discriminatie en opruiing inhoudt. Als oplossing stelt de auteur voor om 'islamitische redacteuren' een legale versie van de Koran te laten maken. Alle oproepen tot haat en geweld moeten daaruit verwijderd zijn. De Bijbel is volgens de auteur een stuk verdraagzamer.

De stelling dat de Koran 'primitief, ongenuanceerd, onverdraagzaam, agressief en haatdragend is, met name jegens andersdenkenden', onderbouwt de auteur onder meer met het volgende Koran-citaat: ''Wij zullen de ongelovigen braden in een vuur waarbij telkens hun huid, wanneer die gebakken is, zal worden vervangen door een andere opdat zij een waarlijke bestraffing smaken'' (Soera 4, 56). Ook met citaten uit andere koranverzen wil hij aantonen dat het heilige boek voor de moslims herhaaldelijk expliciet oproept tot geweld tegen joden, ongelovigen en afvalligen.

Dupuis
Senator Dupuis - oud hoogleraar medische ethiek - zegt in het Parool dat experts in de islamitische theologie het artikel hebben bekeken en vonden dat het kon worden gepubliceerd. ''Het is ook onder moslims een veel gehoorde opinie.'' Ze noemt het artikel ''een bijdrage aan het debat.''

Tegen de webredactie van Elsevier zei Dupuis: ''We wisten allemaal al dat de koran een gewelddadig en haatzaaiend geschrift is, maar een verbod gaat me te ver. Om het verspreiden een misdrijf te noemen lijkt mij niet erg productief. Er moet stevig naar gekeken worden, maar we moeten dat debat niet voeren in termen van de strafwet.''

Liberaal Reveil is een uitgave van de Teldersstichting die op haar beurt het wetenschappelijk bureau ten behoeve van het liberalisme en de VVD is. Dupuis benadrukt dat de redactie van Liberaal Reveil vrij is om zelf te kiezen welke artikelen ze plaatst.

In februari zorgde PVV-leider Geert Wilders nog voor de nodige ophef door te stellen dat moslims die in Nederland willen blijven, de helft uit de Koran zouden moeten scheuren en weggooien omdat er ''genoeg verschrikkelijke dingen in het heilige boek van moslims staan.'' Vanuit VVD-kring werd Wilders later bekritiseerd vanwege zijn (te) harde anti-islam standpunten.

DC: Sluiter begint tegen Murray

Raemon Sluiter bijt morgen het spits af in de Davis Cup-wedstrijd tegen Groot-Brittannië. De 28-jarige Rotterdammer neemt het in Birmingham in het eerste enkelspel op tegen Andy Murray, die op tijd hersteld is van een heup- en liesblessure.

Het tweede enkelspel morgen gaat tussen Robin Haase en Tim Henman. Captain Jan Siemerink doet een dag later een beroep op het duo Igor Sijsling/Rogier Wassen voor het dubbelspel tegen Jamie Murray en Greg Rusedski.

Radiostations moeten 28 miljoen euro dokken

Icoon RadioEen aantal commerciële radiostations moet alsnog flink in de buidel tasten voor het gebruik van hun FM-frequenties. RTL FM, Radio 538, BNR Nieuwsradio, Q-Music, Sky Radio en Yorin moeten nog met 28 miljoen euro over de brug komen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald.

In 2005 bepaalde de Rotterdamse rechtbank nog dat het geld niet betaald hoefde te worden. Oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst (D66) stelde hier hoger beroep tegen in.

Overigens wisten de zenders van tevoren dat ze wellicht moesten betalen. De regeling die bepaalt dat omroepen eenmalig moeten betalen, hoort bij de procedure waarmee in 2003 de vergunningen voor commerciële radio-omroep zijn verdeeld, de zogenoemde zero-baseverdeling.

WAO-uitkering volledig afgekeurden omhoog

De uitkeringen voor volledig arbeidsongeschikten WAO'ers gaan deze zomer, per 1 juli, omhoog van 70 procent naar 75 procent van het laatst verdiende loon. De verhoging geldt ook voor jonggehandicapten met een Wajong-uitkering en arbeidsongeschikte zelfstandigen in de WAZ-regeling.

Dat heeft het kabinet donderdag op voorstel van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken besloten. De verhoging volgt op de hogere IVA-uitkering voor volledig arbeidsongeschikten in het nieuwe, strengere WAO-stelsel.

Holleeder onwel geworden

Vermeend topcrimineel Willem Holleeder is vanmiddag in de extra-beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp onwel geworden tijdens de behandeling van zijn proces. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers vroeg daarom om een arts: ''Mijn cliënt zit te tollen op zijn stoel'', aldus de raadsman.

De rechtbankpresident vroeg aan Holleeder hoe het ging. Die gaf aan nog door te kunnen. Volgens de rechtbank is er iemand aanwezig die Holleeder kan behandelen zodra dat nodig is.

Toen de rechter even later het verzoek van de advocaat van Willem Holleeder afwees om twee anonieme getuigen in het proces van zijn cliënt toe te staan, zakte Holleeder ineen. Een toegesnelde arts onderzocht hem daarop.

Vanochtend al zei advocaat Kuijpers dat de behandeling van zijn cliënt grenst aan marteling. Holleeder zou de uitputting nabij zijn, omdat hij op zittingsdagen rond 03.00 uur uit zijn bed wordt gehaald in de extra beveiligde gevangenis in Vught waarna hij geblinddoekt naar Amsterdam wordt gereden in een gepantserde auto. Om 06.00 uur zou hij dan in de rechtbank zijn, waar hij moet wachten tot de zitting begint, die vervolgens tot 's avonds duurt. Dan wordt hij geblinddoekt weer teruggereden naar Vught, waar hij laat in de avond aankomt.

Kuijpers wil dat Holleeder op zittingsdagen in de buurt van de rechtbank kan slapen. Een verzoek daartoe ligt momenteel bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. ''De huidige situatie grenst aan marteling. Mijn cliënt heeft recht op een eerlijk proces'', benadrukte hij.


Met dank aan Simsfan88 voor de submit.

Maaskant naar MVV

FOK!sport meldde het eind vorige maand al, Robert Maaskant kon tekenen voor MVV. De presentatie van de bij RBC ontslagen trainer werd eerder verwacht, maar het duurde tot vandaag voordat Maaskant kon worden gepresenteerd bij de Limburgers.

Maaskant zal bij Maastrichtse Voetbal Vereniging een contract tekenen voor één seizoen met nog een optie voor twee seizoenen. Voorzitter Joseph Goumans maakte verder nog bekend tijdens de presentatie van Maaskant dat de Limburgers de accommodatie op Klein Geusselt zullen gaan verlaten voor een nog nieuw te bouwen accomodatie.

Zanger Stapp wint sekstape-zaak

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Voormalige Creed-zanger Scott Stapp heeft van een Amerikaanse rechter gelijk gekregen in een door hem aangespannen zaak tegen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verspreiding via internet van een sekstape. In het filmpje uit 1999 is te zien hoe Stapp samen met Kid Rock seks heeft met bevallige vrouwelijke fans. Het zou gaan om opnamen uit de periode dat de twee artiesten samen op tournee waren. Stapps advocaat wil over de rechtszaak alleen kwijt dat de uitspraak in het voordeel is van zijn cliënt. De tape zou van net gehaald moeten worden.

Pornobedrijf Red Light District kocht de opnamen en wilde ze vorig jaar commercieel gaan uitbuiten. Het bedrijf bracht eerder de sekstape met Paris Hilton op de markt. Stapp beweert dat de film uit zijn woning is gestolen.

Het pornobedrijf zette indertijd een korte preview van de film op internet. Expliciete beelden zijn daarop niet te zien. Wel lijken de groupies zo weggelopen uit een of andere seksfilm (mirror van die preview).

DVD: Armin Only - The Next Level

Afgestudeerd rechtenstudent, dj en producer Armin van Buuren werd in 2006 door het blad DJ Mag uitgeroepen tot nummer 2 dj van de wereld, achter de Duitser Paul van Dyk. Armins liefde voor muziek ontstond mede door zijn vader, die een groot muziekkenner was. Armin werd geïnspireerd door hem en door zijn grote idolen Jean Michel Jarre en Ben Liebrand, waardoor zijn passie voor (het mixen van) muziek bleef groeien. Zijn debuut als dj maakte Armin in discotheek Nexus tijdens het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden.
Het mag duidelijk zijn hoe snel het daarna allemaal is verlopen voor Armin van Buuren. Op 11 November 2006 vond voor de tweede keer op grote schaal in Nederland een Armin Only feest plaats, dit keer georganiseerd door UDC en Armada Music in Ahoy Rotterdam. De visuele impressies van dit feest zijn recentelijk op dvd uitgebracht.

Tik eens een biologisch eitje

Mocht je het ondanks een stortvloed aan reclamefolders en tv reclames ontgaan zijn, hierbij de mededeling het is bijna Pasen, waarin we iets vieren maar het net als Kerst vooral op een vreten zetten.

En natuurlijk verstopt de paashaas eitjes voor de kinderen, en dat de paashaas niet bestaat is een grove leugen, want hij wordt in dit filmpje ontmaskerd. Dat het uiteindelijk niet om de paashaas gaat maar om de bioindustrie die in Amerika nog welig tiert dat maakt het filmpje niet alleen leuk maar ook nog iets om over na te denken.

Blessure Farfán valt mee

De blessure van Jefferson Farfán valt mee. De spits van PSV heeft dinsdagavond, in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool, niet zijn hamstring gescheurd maar slechts verrekt.

De Peruviaan is aankomende zaterdag tijdens de uitwedstrijd bij NEC waarschijnlijk nog niet inzetbaar. Met een beetje geluk kan hij een week later wel tegen FC Twente spelen.

Er was nog meer goed nieuws voor trainer Ronald Koeman: Arouna Koné verscheen weer op het trainingsveld. De kans is groot dat de van een knieblessure genezen spits zaterdag al tegen NEC kan voetballen.

Nieuwe Bosatlas voorzien van terreurkaart

Icoon AlgemeenUitgever Wolters-Noordhoff heeft besloten om de nieuwe editie van de Bosatlas te voorzien van speciale kaart waarop de plekken met een relatief grote terreurdreiging staan aangegeven. Leerlingen moeten met behulp van deze kaart naar de wereld kunnen kijken zoals een verzekeraar de wereld ziet.

De kaart is samengesteld aan de hand van gegevens van een Amerikaanse verzekeringmaatschappij. Volgens de gegevens loopt ook Nederland kans om doelwit te worden van een aanslag, maar is die kans niet bijzonder groot. In de 53e editie van de Bosatlas staan nog meer nieuwe maatschappijgerelateerde kaarten, onder andere over inspraak en over culturele tegenstellingen. Deze kaarten zijn bedoeld om discussies in schoolklassen (de atlas is gericht op leerlingen uit de Tweede Fase) aan te zetten.

De nieuwe Bosatlas wordt vandaag gepresenteerd en verschijnt ook vandaag in de winkel.
Met dank aan Longmen voor de submit.

Murray toch tegen Nederland

Andy Murray is aankomend weekend toch van de partij in het Davis Cup-duel van Groot-Brittannië tegen Nederland. Zijn deelname was lange tijd onzeker omdat hij met een lichte liesblessure kampte.

Jesse Huta Galung zal dit weekend niet voor Nederland spelen. Davis Cup-captain Jan Siemerink geeft Raemon Sluiter, Rogier Wassen en Robin Haase op voor de loting die vanmiddag zal plaats vinden. De winnaar van de wedstrijd in Birmingham (hardcourt) gaat naar de play-offs voor een plaats in de wereldgroep.

Toekomst Kluivert onzeker

Het is onzeker of Patrick Kluivert langer in het shirt van PSV te bewonderen zal zijn. De aanvaller kwam vorig jaar nog over van Valencia, maar tot nu toe heeft hij nog geen goede indruk achter gelaten.

"Als PSV verder met me wil, hoor ik dat vast nog wel", aldus Kluivert. "Zolang wij nog geen kampioen zijn, ben ik daar niet mee bezig. En zoals we tegen NAC Breda hebben gezien, is het behalen van de titel nog moeilijk genoeg te noemen."

De zaakwaarnemer van Kluivert, Paul Foortse, heet gezegd dat er nooit gesproken is van een eventuele verlenging van het contract van de aanvaller. Het was de bedoeling dat wij met PSV over Patrick’s toekomst zouden gaan praten zodra de titel binnen was, maar zoals bekend is er nog geen duidelijke winnaar die zich dit jaar kampioen mag gaan noemen. Misschien blijft Patrick dus nog wel drie jaar in Eindhoven, maar dit zal gewoon nog even afwachten worden."

Huisbaas betrapt bij treiteren studentes

Icoon JustitieDe beheerder van een studentenflat in Rotterdam-Oost heeft van de rechter samen met zijn buurman een werkstraf opgelegd gekregen van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie weken. De huisbaas kreeg deze straf voor het herhaaldelijk treiteren van twee studentes die in het pand woonden.

De man had samen met zijn buurman op verschillende manieren de meiden angst willen aanjagen. Zo stak hij met spiritus een krukje op het balkon van de studentes in brand. Daarnaast had de plaaggeest de huisdeur eens dichtgelijmd, banden lekgeprikt en stenen bij het appartement naar binnen gesmeten als de ramen openstonden.

De man en zijn kompaan liepen tegen de lamp toen op een door de studentes geplaatste webcam te zien was hoe de man aan hun slot op de voordeur aan het morrelen was. De man ontkent echter alles en zegt dat hij slechts wilde controleren of het slot nog werkte. De medeverdachte heeft wel bekend en heeft als verklaring opgegeven dat de meiden kapsones hadden en de heren niet met respect behandelden.

Met dank aan Risce voor de submit.

Spyker dient protest in tegen STR

Waar het Spyker F1-team in Australië te laat mee was, heeft het in Maleisië wel gedaan. Na de technische keuring heeft de technische staff van het Nederlandse team een protest ingediend tegen de STR02-bolide van Scuderia Toro Rosso.

Na de scrutineering (de technische keuring) bezochten Colin Kolles, James Key, Ian Phillips en Andy Stevenson de stewards waarna een formeel protest werd ingediend. Naar verluidt heeft Spyker F1 nieuw bewijsmateriaal gevonden, waarmee duidelijk wordt wie de STR02 heeft ontworpen.

De stewards hebben het protest in behandeling genomen. Zij zouden echter wel om duidelijkheid hebben gevraagd omtrent de gerechtelijke stappen die Spyker heeft genomen tegen Scuderia Toro Rosso.

Steegmans wint ochtendetappe De Panne

Gert Steegmans heeft de ochtendetappe van de Driedaagse De Panne - Koksijde gewonnen. De Belg van Quick-Step was alle sprinters te rap af na een rit over 119 kilometer met vertrek en aankomst in De Panne. De Italianen Daniele Bennati en Gabrielle Balducci eindigden als respectievelijk tweede en derde.


De Italiaan Luca Paolini behield de leiderstrui. Joost Posthuma staat vierde op 23 seconden. Vanmiddag wordt de Vlaamse rittenkoers afgesloten met een tijdrit over 11 kilometer.

Leon van Bon en Tom Boonen kwamen niet meer aan de start van de derde etappe. De renner van Rabobank en de Belgische topsprinter bleven uit voorzorg aan de kant om zondag ongeschonden aan de start van de Ronde van Vlaanderen te kunnen verschijnen.

[Update] Gears of War Annex mode op 9 april te downloaden

Epic heeft op haar website aangegeven dat de nieuwe downloadable content voor Gears of War op 9 april beschikbaar zal zijn. De nu al veel besproken 'Annex' mode zal hier ook bij horen. Bij dit speltype moeten er locaties veroverd worden, een soort 'domination' dat we kennen van games als Unreal Tournament en Battlefield. Het team dat een dergelijk objective in handen heeft krijgt hiervoor punten. Maximaal zijn er 60 punten per objective te verdelen, de zijde die er op het laatste het meeste heeft wint.

Met dank aan LordTeddybeer en RDJ134 voor de submits!

Update
Volgens websites Kotaku en 1UP hebben Microsoft en Epic per ongeluk een verkeerde datum gegeven. Het bericht dat op de Gears of War site stond is ook volledig weg gehaald. De update voor Gears of War komt waarschijnlijk wel in de nabije toekomst, maar niet op 9 april.Hieronder gedetailleerde informatie over de Annex mode.

Annex

Objective: Capture and hold key locations to collect enough points to win the round.

Description: In Annex, you win by keeping control over key map locations, or objectives, long enough to collect a winning number of points. Every map has two to five identified objectives available for capture, with one objective active at a time. Objectives are based on map weapon-spawn locations and have a potential value of 60 points toward either team’s score. Teams collect those points by maintaining ownership of an objective until all its 60 points have been distributed. Every second that a team controls an objective, the team gets one point. When an objective falls to zero points, the next objective is selected at random.

On the HUD, the current objective appears below the team scores at top left. This indicator contains several pieces of relevant information. The weapon icon inside the circle indicates which weapon-spawn location is being used as the objective. The compass along the outer edge of the circle shows the relative direction to the objective. The number inside the circle indicates how many points remain at that objective and the background icon color indicates which team currently controls it. No color means the objective awaits capture, a red icon means the Locust Horde hold the objective and a blue icon means the COG hold it. When the icon in the indicator circle fills, the corresponding team's score also changes color, the team begins collecting points from the objective, and the point value of the objective drops.

On the map, a projected ring marks the physical location and boundaries of the objective in the world. The ring's color indicates the current captor: White means neutral, blue COG, and red Locust. To capture an objective, players must stand inside the glowing ring uncontested for a short period of time. How long depends on how many teammates stand in the ring at once. One player can capture an objective in eight seconds, two players in four seconds, three players in two seconds, and four players in one second. Once a team takes an objective, they are not required to remain inside the ring to maintain ownership. The captured objective's points drain until an opposing team member enters the ring, or until its points fall to zero.

-Round scores can be set as low as 120 points or as high as 480 points. The first team to reach the target score wins the round.

-Respawns: Infinite, wave-based every 15 seconds.

-Annex became available as a Gears of War multiplayer game mode in the April 9 update.

Bioware: 'Laatste Mass Effect screens waren een foutje'

Eergisteren lieten wij jullie vier nieuwe Mass Effect screens zien. De publieke opinie was nogal negatief jegens deze nogal teleurstellende afbeeldingen. Een aantal mensen waren al bang dat Mass Effect toch niet zo mooi zou worden als beloofd.

Maar er is hoop. BioWare geeft zelf namelijk ook toe dat de laatste screens er niet goed uitzagen. Ze bieden echter ook hun excuses aan en geven aan dat het hier om een "mistake" gaat. BioWare's community coördinator Chris Priestly, verklaarde dat het vrijgeven van deze screens een foutje is geweest van een onvoorzichtige medewerker. Er waren namelijk afbeeldingen nodig voor een artikel, waarop deze medewerker ongevraagd een aantal screens pakte uit omgevingen die nog niet helemaal af waren.

Ter vergelijking heeft BioWare een nieuwe screen vrijgegeven.


Ach, foutje moet kunnen baas.

Opschieten!

Tegenwoordig heeft de hele wereld het motto 'tijd is een luxe die ik niet heb'. Neem nou deze man, hij heeft haast en stapt snel de lift in. Er stappen daarna om beurten meer mensen in, de liftdeur gaat zelfs een paar keer dicht maar meteen weer open zodat er nog net even iemand bij kan. Die hele lange minuut is natuurlijk veel te kostbaar, dus het eerste wat de man denkt is natuurlijk: Schiet eens op!

Met dank aan een anonieme submitter.

Atteveld langer bij Roda JC

Raymond Atteveld en Roda JC zijn gisteravond tot overeenstemming gekomen over een contract tot medio 2008, met een optie op nog één seizoen.

Sinds het vertrek van Huub Stevens in januari is Atteveld hoofdtrainer van Roda JC. De Limburgers zetten eerst in op Bert van Marwijk als nieuwe oefenmeester, maar die had geen interesse.

Sinds het seizoen 1994-1995 stond de veertigjarige Atteveld als speler onder contract bij de club uit Kerkrade. In 2005 verruilde hij de functie van assistent-trainer bij ADO Den Haag voor dezelfde functie bij Roda.

Bekertje in one

Sinds ik een Wii heb, ben ik niet meer weg te slaan van de golfspellen. Zelf ben ik in het echte leven nooit verder gekomen dan midgetgolf, maar je hebt natuurlijk fanatiekelingen die alles overal doen. Waarom zou je thuis dan ook niet je eigen banen maken met tafels en bekertjes? Wel jammer dat ze zo trots zijn dat ze alles honderd keer in de herhaling gooien, maar dat maakt het er niet minder mooi op.

Grieks restaurant klaagt Retecool aan

HmmmmmmHet Griekse restaurant 'Saloniki' in Goes is boos op weblog Retecool.com. Het weblog linkte onlangs naar foto's van de website van het restaurant waarop restaurantbezoekers te zien zijn die een zogenoemde 'Coupe Erotiek' eten, een coupe ijs met een rechtopstaande banaan.

Volgens restauranteigenaar Lefteris Rizos staat die coupe niet op de menukaart. ''Maar af en toe, als mensen dat leuk vinden, maak ik zoiets. Gewoon voor de grap.'' Hij is niet blij dat de foto's door Retecool gebruikt zijn en ook nog eens onderwerp werden van Retecools Fotofuck Vrijdag. ''Ze mogen die foto's helemaal niet gebruiken. Maar ik stoor me vooral aan de teksten. We zijn een keurig restaurant.'' Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie tegen Retecool.

'Reet', zoals de eigenaar van Retecool door zijn bezoekers genoemd wordt, reageerde deze week verbaasd op de aangifte. In die aangifte bij de politie staat namelijk dat de foto's van een gestolen camera zijn gehaald. De foto's kwamen echter van de website van het restaurant zelf. Hiermee heeft eigenaar Rizos zich volgens het weblog schuldig gemaakt aan een valse aangifte. Opvallend genoeg heeft Rizos het vandaag in de Zeeuwse Courant dan ook niet meer over foto's uit een gestolen camera.

Met dank aan ThE_ED voor de submit.

Muziekcolumn/ Michael Jackson - One day in your life

Muziek, de één beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

Spijkenisse evalueert informatievoorziening stof

Icoon BinnenlandsDe gemeente Spijkenisse zal de informatievoorziening aan de inwoners en de pers over de witte stof die woensdag op het noorden van de gemeente neerdaalde, evalueren. Dit liet een gemeentewoordvoerder donderdag weten.

Rond het middaguur kwam het bericht naar buiten dat het om een kankerverwekkende stof zou gaan. De politie sprak dit bericht snel weer tegen, maar bewoners in het poedergebied waren hierover niet geïnformeerd. Het gevolg was dat veel mensen in paniek de gemeente belden.

De witte stof was afkomstig van Shell Pernis. Het bedrijf had woensdagnacht te maken met een stroomstoring maar wist niet dat als gevolg daarvan de witte stof uitgestoten was. Onderzoek wees uit dat het om equilibrium catalyst ging, een hulpstof die wordt gebruikt bij raffinage. Uit metingen blijkt dat 2 ton van de stof in de omgeving van de Groene Kruisweg terecht is gekomen.


Originele Amsterdammers in de minderheid

In de hoofdstad zijn geboren en getogen Amsterdammers in de minderheid. Nog maar 204.000 inwoners zagen ooit in de hoofdstad het levenslicht, terwijl er nu 255.000 niet-westerse allochtonen in de stad wonen, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De krant heeft het zelfs over een 'bedreigde minderheid'.

Cijfers van het gemeentelijke statistiekbureau wijzen uit dat geboren Amsterdammers nog immer in grote getale de stad ontvluchten. Sinds 1992 daalde die groep van 271.000 naar 204.000. Het aantal nieuwkomers uit de rest van het land steeg van 171.000 naar 179.000.

Amsterdam telt nu 743.000 inwoners. Nog maar net de helft is autochtoon (52%) terwijl dat vijftien jaar geleden nog 61% was.

Geldboete Boateng

George Boateng heeft van Middlesbrough een geldboete gekregen omdat hij zich onvriendelijk heeft uitgelaten over Cristiano Ronaldo.

Op 20 maart zei de Nederlander na het duel tussen Manchester United en Middlesbrough in de FA Cup: "Heel veel mensen willen doen wat Morrison heeft gedaan. Waarom laat Ronaldo zijn kunstjes niet zien als het 0-0 staat? Het irriteert mensen".

Aanleiding van zijn uitspraak was de rode kaart die zijn teamgenoot James Morrison kreeg in de slotfase van de met 2-0 verloren wedstrijd. Hij werd van het veld gestuurd na een grove overtreding op Ronaldo, die met trucjes tijd wilde rekken.

"Ik denk dat de opmerkingen van George niet correct waren, en daarom hebben we hem aangepakt". aldus Gareth Southgate, de trainer van Middlesbrough.

Yolanthe Cabau van Kasbergen

Yolanthe Cabau van Kasbergen (Ibiza, 19 maart 1985) is een Nederlands actrice.

Van Kasbergen is geboren op het Spaanse eiland Ibiza. Haar vader is van Spaanse afkomst en haar moeder is Nederlands. In totaal heeft Yolanthe twaalf broers en zussen. Als klein meisje wilde ze al gaan acteren. Toen ze 17 jaar oud was, stortte ze zich serieus op een carrière als actrice. Ze had inmiddels haar MAVO-diploma binnen en daarmee lag de weg vrij om naar de theaterschool te gaan. Heel even leek ze een andere richting op te gaan, maar het toerisme beviel haar uiteindelijk toch niet en zodoende kwam ze toch weer uit bij het acteerwerk.

Yolanthe figureerde onder andere in een videoclip van Charly Luske waarvoor ze mocht afreizen naar Turkije. Niet veel later was ze opnieuw in Turkije, dit keer voor de opnames van Costa! Vervolgens bracht ze een bezoekje aan Oostenrijk waar Snow Fever werd opgenomen. Momenteel speelt Yolanthe in de soap ONM. Hierin speelt ze de rol van Julia en daarvoor mocht ze zelfs even naar Brazilië.

In de educatieve door Teleac uitgezonden jongerenserie Zwolle speelde ze de rol van Julia. Ook had ze een bescheiden rol in de geflopte serie Het Glazen Huis en ze speelde My Special Girlfriend van Idols-winnaar Boris in zijn gelijknamige clip. Daarnaast was ze ook te zien in de videoclip bij het nummer Zomervibe van Ali B.

In juni 2006 kozen de lezers van het mannenblad FHM haar tot de meest sexy vrouw van Nederland.

Eind september 2006 dong de korte speelfilm Turkse Chick van regisseur Lodewijk Crijns mee tijdens het Nederlands Film Festival in de Gouden Kalf Competitie. Yolanthe vertolkte in deze korte film de rol van Turkse schone Dilara, die het hart van een jonge Nederlandse skateboarder verovert.

Eind maart 2007 wint Yolanthe BNN's Hoofdprijs voor beste actrice.

En tot slot nog een bestandje met ongeveer 180 foto's van Yolanthe om het blogje van gisteren een beetje goed te maken.

NiGHTS kent real-life weersveranderingen

De nieuwe NiGHTS die exclusief op de Wii uit gaat komen gaat gebruik maken van het weerkanaal op de Wii. De game zal hierdoor real-life weersveranderingen kunnen krijgen in de levels. Regent het buiten? Dan wordt NiGHTS zelf ook nat!

Andere details maken bekend dat je via de online verbinding van de Wii items kunt uitwisselen met vrienden. Ook kan NiGHTS in de game van gedaante veranderen via verschillende maskers. Een drakenmasker zorgt er bijvoorbeeld voor dat immuun maakt voor de harde wind.

Softwareverkopen Japan

Deze week slaat de PS2 terug en verovert het de eerste en tweede plaats in de softwareverkopen in Japan. Desalniettemin blijft de DS de overheersende console in de lijst:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Kingdom Hearts II Final MixPS2Square-Enix173.212173.212
Musou OrochiPS2Koei73.387479.635
More English TrainingNDSNintendo49.71249.712
Digimon SunburstNDSBandai Namco48.19248.192
Yoshi's Island DSNDSNintendo46.123581.893
Tamagotchi Rainbow VentureNDSBandai Namco44.25044.250
Pro BaseballPS2Konami41.16141.161
Puzzle MojipittanNDSBandai Namco40.788176.494
Wii SportsWiiNintendo34.5271.285.124
Monster Hunter 2PSPCapcom33.2171.085.767

De nummers 11 t/m 30

11. (NDS, Bandai-Namco) Digimon Story: Moonlight
12. (NDS, Level 5) Prof. Layton and the Mysterious Village
13. (WII, Nintendo) Wii Play
14. (NDS, Konami) D. Gray-man: The Followers of God
15. (PS2, Sega) Fist of the North Star: Shinban no Futazousei - Kengou Retsuden
16. (NDS, Takara-Tomy) Home Teacher Hitman Reborn! DS
17. (NDS, Nintendo) New Super Mario Bros.
18. (NDS, Bandai-Namco) Dragon Ball Z: Harukanaru Goku Legend
19. (NDS, Square-Enix) Dragon Quest Monsters Joker
20. (PS3, Konami) Pro Baseball Spirits 4
21. (WII, Hudson) Mezase!! Fishing Master
22. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
23. (NDS, Nintendo) More Brain Age
24. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
25. (NDS, Banpresto) Crayon Shin-chan DS: Arashi wo Sakebunutte Crayon Daisakusen!
26. (360, Spike) Call of Duty 3
27. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
28. (NDS, IE Institute) TOEIC Test Training DS
29. (NDS, Banpresto) Super Robot Wars W
30. (NDS, Nintendo) English Training

De verdeling per console:

NDS - 20
PS2 - 4
WII - 3
PSP - 1
PS3 - 1
360 - 1

Zondag haaienjacht in de Hollandsche IJssel

Beroepsvisser Piet Kalkman gaat eerste paasdag een poging ondernemen om een haai te vangen in de Hollandsche IJssel bij het Zuid-Hollandse dorp Moordrecht. Veel inwoners beweren een haaiachtige vis te hebben gezien in de IJssel.

Het dier is vorige maand al vastgelegd door een bewoner op een filmpje met zijn gsm. Eerst werd gedacht aan een 1 aprilgrap, maar Kroegbaas Willem de Jong filmde de haai gistermorgen ter hoogte van het gemaal Abraham Kroes. ''Ik wandelde daar met een vriend. We wisten niet wat we zagen. We hebben meteen de gsm gepakt en het dier vastgelegd.''

Beroepsvisser Kalkman heeft de haai zelf niet gezien. ''Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Veel mensen hebben iets gezien, dus wie weet.'' Zondagmiddag gaat hij ter hoogte van het ooievaarsnest op de IJssel vissen, want daar is het dier het meest gesignaleerd. ''Als er echt een haai in de IJssel zit, hebben we hem met een sonar snel getraceerd en met een groot net zo op het droge gehaald.'' Op de kant staat dan een grote kraan klaar om de haai in een met water gevulde tankauto te hijsen. Ook zijn duikers aanwezig.

-
Filmpje staat op de site van het AD.

Nintendo verhoogt omzet- en winstverwachting

Voor de vierde maal dit financiële jaar heeft Nintendo de omzet- en winstverwachting naar boven bijgesteld. Op dit moment verwacht de game-gigant een omzet van 966 miljard Yen (6 miljard Euro), een tijdje terug was dat nog 900 miljard Yen (5.6 miljard Euro).

Hoe hoog de winst precies wordt geschat heeft Nintendo niet bekend gemaakt. Maar ook deze zal hoger liggen dan de vorige keer gedacht werd. In januari werd verwacht dat de winst op 185 miljard Yen zou komen te liggen, en dit zou al een record zijn. De definitieve cijfers komen 26 april.

DVD: Clerks 2 (+ Clerks.)

In 1994 schreef Kevin Smith geschiedenis met zijn debuut Clerks., waarvan de productiekosten nog lager lagen dan de rechten voor de soundtrack (27.000 dollar). Smith toonde ons een dag in het leven van twee twintigjarige winkelbedienden (Dante Hicks en Randal Graves). Ze zeiken de klanten af, discussiëren over Star Wars en filosoferen over het leven. Ondanks dat de film in zwartwit was geschoten, opgenomen in de winkel waar Smith op het moment zelf werkte en het budget de crew veel beperkingen oplegde, werd Clerks. een gigantisch succes. Nog steeds wordt de film gezien als één van de beste komedies aller tijden, niet geheel ten onrechte. Je moet er misschien geestelijk jong voor zijn en een beetje een filmnerd, maar de kwaliteit van de teksten valt niet te ontkennen.


Mourinho: "Alles is nog open"

Valencia stapte gisteravond als morele winnaar van het veld stapte na het gelijkspel in Londen tegen Chelsea (1-1). Toch ziet de trainer van de Engelsen, José Mourinho, zijn elftal niet als de morele verliezer.

Hij vindt de 1-1 een resultaat waarmee beide ploegen verder kunnen. "Er kan nu nog van alles gebeuren in de terugwedstrijd. Normaal gesproken is een thuisclub alleen tevreden na een overwinning en voelt voor de uitclub een gelijkspel als een zege", aldus de Portugees. "Maar zo zie ik het nu niet. Dit gelijkspel biedt perspectief, alles is nog open. Valencia heeft nu misschien wel de betere papieren, maar waarom zouden we daar niet kunnen winnen? We hebben er nog alle vertrouwen in dat we de halve finale halen".

Resten Jeanne d'Arc zijn van mummie

OpmerkelijkLichaamsresten die altijd aan Jeanne d'Arc zijn toegeschreven, blijken in werkelijkheid van een mummie te zijn. 'De maagd van Orleans' Jeanne d'Arc stierf in 1431 op de brandstapel van Rouen, nadat ze door de Engelsen was veroordeeld wegens ketterij.

Haar vermeende resten werden in 1867 bij een Franse apotheker aangetroffen. Deze resten hebben een rol gespeeld bij haar heiligverklaring door paus Benedictus XV in 1920.

De resten, bestaande uit onder meer een geblakerde rib, enkele zwart geblakerde 'brokjes' en een stukje linnen, blijken na grondig koolstofdaterings-onderzoek door Europese forensische deskundigen meer dan 2000 jaar oud te zijn.

Volgens het onderzoek met de Carbon-14 methode dateren de restanten uit de derde tot zesde eeuw vóór Christus en toonde een onderzoek met een spectrometer aan dat de beenderen overeenkwamen met die van Egyptische mummies uit die periode. Een andere aanwijzing was de aanwezigheid van dennenhars. In de tijd van Jeanne d'Arc, groeiden er geen dennenbomen rond Rouen, maar hars werd wel veel door de Egyptenaren gebruikt voor mummificeren.

Verpulverde botten van mummies werden in de 19de eeuw in Europa gebruikt als medicijn. In 1909 stelden wetenschappers overigens nog vast dat de bij de apotheek aangetroffen resten wel van Jeanne d'Arc waren.

Met dank aan Jeekay voor de submit.

Vergelijking tussen Crysis, Uncharted en MGS4

In een vlaag van verstandsverbijstering heeft een bezoeker van het populaire NeoGAF forum een vergelijking opgesteld van de graphics van verschillende aankomende games met mooie graphics. De man heeft hierbij de aparte gekeuze gemaakt om de al speelbare PC first person shooter Crysis te vergelijken met de PlayStation 3 action-adventure Uncharted: Drake's Adventure en het stealthy Metal Gear Solid 4 dat tevens PS3-exclusive is, deze beide games zijn nog niet speelbaar maar zijn enkel nog te zien geweest in trailers en screenshots.
Thailand blokkeert YouTube

Icoon InternetDe Thaise regering heeft de toegang tot de populaire website YouTube geblokkeerd. Pas als eigenaar Google een video verwijdert waarin koning Bhumibol Adulyadej belachelijk wordt gemaakt, maakt het militaire regime het internetplatform weer beschikbaar.

De website was sinds woensdagavond nergens in Thailand meer te bezoeken, meldde dagblad Bangkok Post donderdag. Doorn in het oog van de autoriteiten is een filmpje van 44 seconden waarin foto's van de vorst digitaal zijn beklad. Ook plaatste de onbekende maker als belediging voeten op het hoofd van de 79-jarige Bhumibol.

De ban volgt op de veroordeling vorige week van een Zwitser wegens majesteitsschennis. De 57-jarige man moet tien jaar de cel in omdat hij in een dronken bui posters van de koning bewerkte met een spuitbus.

Met dank aan BlokHout voor de submit.

Boek: Frank Wouters - Handleiding bij het Leven

Daar zaten we allemaal op te wachten, een werkelijke handleiding bij het leven. In het roze uitgevoerd, met plaatjes van een rups, een cocon en een vlinder op de cover. Hoe symbolisch en hoe cliché. Een bijbehorende website (www.geluksschaal.org) kan bezocht worden om je geluk te berekenen. Fijn dat er op de achterflap al staat vermeld dat de titel pretentieus klinkt, hoef ik dat niet meer te doen. Dat ze op diezelfde achterflap melden dat de inhoud de verwachtingen overtreft, is dan weer even pretentieus. De auteur, Frank Wouters, geeft aan dat er geen zweverige methodes te vinden zijn in dit boek, geen medicijnen, geen hulp van professionals. Wouters heeft volgens eigen zeggen een nuchter boek geschreven, geïnspireerd door zijn eigen ervaringen.

Playboy-uitgever Indonesië vrijgesproken

Playboy go to hellDe hoofdredacteur van de Indonesische versie van het blad Playboy is donderdag vrijgesproken van het publiceren van immorele plaatjes. De rechter in de hoofdstad Jakarta wees de eis van twee jaar gevangenisstraf tegen hoofdredacteur Erwin Arnada af.

Volgens zowel de aanklager en islamistische activisten schaadde Arnada de moraal van het land door de publicatie. Hoewel de playmates in het Indonesische blad niet naakt op de foto staan en de teksten zijn gekuist, bestaat er toch veel verzet tegen het mannentijdschrift, dat sinds de eerste verschijning in april vorig jaar wel goed verkoopt.

Als gevolg van bedreigingen is de redactie van de Indonesische Playboy uitgeweken naar het hindoeïstische eiland Bali.

Britse militairen op weg naar Londen

Icoon BuitenlandsBijna twee weken na hun arrestatie is donderdag een einde gekomen aan de gevangenschap van vijftien Britse militairen in Iran. Een lijntoestel bracht ze 's ochtends even na 6.30 uur (Nederlandse tijd) van de Iraanse hoofdstad Teheran naar Londen, aldus Iraanse staatsmedia.

De massaal toegestroomde pers kreeg de vrijgelaten mariniers en matrozen evenwel niet te zien. De volledige business class is gereserveerd voor de vrijgelaten Britten en hun begeleiders. Andere passagiers moesten hun luxe stoelen opgeven en zullen niet worden toegelaten in dat deel van het vliegtuig, aldus een zegsman van de aan British Airways verbonden maatschappij British Mediterranean Airways.

'Niet dapper genoeg'
De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad maakte woensdag een verrassend einde aan de hoogopgelopen crisis met Groot-Brittannië. Aan het einde van een zorgvuldig geregisseerde persconferentie maakte de president bekend dat hij de marinemensen gratie had verleend. De Britse regering zou niet dapper genoeg zijn om zich voor de schending van de Iraanse grens te verontschuldigen, aldus het staatshoofd van de strengislamitische republiek.

De Iraanse kustwacht had de Britten, die in Irak zijn gestationeerd, 23 maart opgepakt omdat ze in Iraanse wateren zouden hebben gevaren. Londen ontkende deze lezing steeds ten stelligste en weigerde publiekelijk excuses aan te bieden.

De president noemde zijn besluit een geschenk aan het Britse volk. Ook sprak hij over een gebaar kort voor Pasen en ter viering van de geboorte van de islamitische profeet Mohammed.

'AZ is Ajax plus 10%'

Werder Bremen zal zeer geconcentreerd moeten voetballen, wil men vanavond AZ kunnen bedwingen. De Duitsers willen absoluut hun tegenstanders niet onderschatten.

"AZ is Ajax Amsterdam plus 10 procent", zegt trainer Thomas Schaaf, "Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat ze het even rustig aan doen, kunnen ze ineens bliksemsnel omschakelen." Dat er transfergeruchten zijn rondom Bremen spelers Torsten Frings en Miroslav Klose baart de Duiste fans zorgen, maar de spelers zelf hebben er geen last van. "Over andere spelers wordt al een jaar gespeculeerd, dan heb ik toch ook recht op een paar weken", aldus Klose.

Werder Bremen kan vanavond nog steeds niet beschikken over de geblesseerde aanvoerder Frank Baumann, maar na weken afwezigheid kan Bremen wel weer beschikken over middenvelder Tim Borowski.

Boek: Joshua Spanogle - Infectie

SubheaderEen jonge vrouw komt in het ziekenhuis met vage klachten en wordt naar huis gestuurd met een paracetamol. Maar daarna komt ze weer terug en zijn de klachten flink uitgebreid. Bloedingen in de mond, zweren op het lichaam en flinke interne bloedingen. Als kort daarna nog een andere vrouw wordt opgenomen met dezelfde verschijnselen, begint men na te denken. Na nummer drie gaat het ziekenhuis in quarantaine. De jonge dokter Nathaniel McCormick van het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) is toevallig in het ziekenhuis en biedt zijn hulp aan. Niet alleen heeft hij een grote kennis van de meest gevaarlijke virussen, hij heeft ook een ontembare nieuwsgierigheid en gaat dus flink aan de slag om de besmettingshaard te vinden, de zogenoemde vector. Daarbij wordt hij flink tegengewerkt en stapelen de verrassingen zich op als hij zich blijft vastbijten in het onderzoek. Zijn directe baas Tim Lancaster komt ook bij het onderzoeksteam en promoveert hem weg om een telefoonnummer te traceren. Maar ophouden met speuren doet hij absoluut niet, dit tot groot ongenoegen van Tim.

De bal met drie gaten

Ik blijf me afvragen hoe het kleine Japanse jongetje de professionele bowlster versloeg in het filmpje van een paar maanden terug. Daarentegen heb ik ook weer geen goed beeld van profs door deze blog.

Gelukkig laten de profs soms leuke trucjes zien en gaan amateurs ook wel eens grondig de mist in. Waar de bal hier heen is vertrokken zullen we nooit weten, maar op een andere bowlingbaan kan de bowler maar beter gaan vissen of zo. Uiteraard kun je natuurlijk ook de grenzen van het bowlen verleggen en de bal mee de auto in nemen, toch was het misschien geen goed idee om de bal vanuit de rijdende auto richting de schans te gooien.

Met dank aan Simsfan88 en Peterselieman voor de submit.

Van der Sar: "Gemengde gevoelens na verlies"

Edwin van der Sar verloor gisteren met Manchester United de Champions League-wedstrijd van AS Roma met 2-1, en daar was de Nederlandse international niet erg blij mee. Vooral voor de twee tegentreffers, de rode kaart voor Scholes en het fluiten van arbiter Fandel had hij geen goed woord over.

"Ja, over die doelpunten van AS Roma kan ik niet tevreden zijn. De eerste treffer was een van richting veranderd schot waar ik volgens mij goed achter lag en bij het tweede doelpunt kon ik de bal niet goed naar de zijkant tikken. De bal zwabberde van links naar rechts, waarna ik hem voor de voeten van een tegenstander stompte. Balen."

"De scheidsrechter nam vreemde beslissingen, vaak in het nadeel van ons. Die tweede gele kaart voor Scholes was overdreven. Hij deed bijna niets, maar Totti deed het slim. Aan de andere kant was de eerste gele kaart van Scholes niet zo slim. Maar goed, het doelpunt van Rooney maakte veel goed voor ons," aldus Van der Sar.

Korting bij boetes betaald met pinpas

Icoon JustitieMensen die hun boetes bij het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle betalen met een pinpas krijgen twintig procent korting. Dit bespaart het OM namelijk administratiekosten. Het gaat om boetes tot enkele honderden euro's, voor misdrijven als wietteelt, bedreiging, vernieling en mishandeling. Wie geen pinpas bij zich heeft bij het betalen van de boete krijgt een brief waarmee binnen een week alsnog de korting kan worden verkregen, mits de pinpas dan wordt meegenomen.

De korting maakt deel uit van een plan om simpele zaken efficiënter af te handelen. "Een korting geven klinkt misschien raar, maar het scheelt de maatschappij ook een hoop geld door niet alles meer op papier te moeten afhandelen."

Het CDA heeft aangekondigd de minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, om opheldering te vragen over de korting.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Met het vertrek van de laatst nog overgebleven gast is het Boekenbal 2007 eindelijk ten einde.."

[ANP Amsterdam] De organisatoren kijken met gemengde gevoelens terug op de jongste editie van het Boekenbal. "Sommige gasten hebben ons thema van dit jaar ('lof der zotheid' red.) iets te letterlijk genomen. Het is natuurlijk leuk dat de literaire elite van ons land bereid is zich zo in te leven, maar het geeft een hoop rotzooi. Ik bedoel we zijn best bereid de boel wat langer open te houden voor diegenen die daar behoefte aan hebben maar na een paar weken moet het toch ook een keer afgelopen zijn. We waren dan ook zeer verheugd toen Geert Mak vanochtend als laatste vertrok.", aldus organisator Marco Haverkort. Tegen alle verwachtingen in heeft Geert toch besloten de auto te laten staan. Hij wordt in de loop van zaterdag thuis verwacht.

En de top 5:

5: Swarp : "3500000 uur taakstraf voor Holleeder"
4: RPG : "opeens heb je het: Je wordt schoonmaker "
3: Kptelm : "Kamervragen over handelswijze bureau Halt"
2: starbuck: "Poeder in spijkenisse blijkt toch gevaarlijker dan gedacht. "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Popacatepetl

previous picture

AID vindt tientallen kadavers bij veehouder

Icoon BinnenlandsOp een boerderij in Zuid-Holland heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw natuur en visserij de kadavers van 64 lammeren en 9 schapen aangetroffen. De dieren waren gestorven door gebrek aan verzorging, aldus de inspectie woensdag.

De ontdekking werd dinsdag gedaan. Vierhonderd andere dieren bij de veehouder waren wel in goede conditie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. In 2006 waren op hetzelfde bedrijf ook al 16 dode dieren gevonden.
Inspectiedienst te laat voor 64 lammeren en 9 schapen.

Wekelijkse PC verkopen USA

Uit het land van de onbegrenste mogelijkheden komen weer wekelijkse PC game verkopen, en wel van de week van 18 t/m 24 maart.

PositieGameUitgever
1S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of ChernobylTHQ
2The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
3World Of Warcraft: Burning CrusadeBlizzard
4World Of WarcraftBlizzard
5The Sims 2Electronic Arts
6Supreme CommanderTHQ
7Titan QuestTHQ
8The Sims 2 PetsElectronic Arts
9Titan Quest: Immortal ThroneTHQ
10Battlefield 2142Electronic Arts

Zoals duidelijk mag zijn zullen zowel THQ als Electronic Arts best blij zijn met deze resultaten.

Voorlopig geen grote Eidos games op de PS3

Eidos heeft bij hun laatste financiële rapportage te kennen gegeven dat ze pas in 2008 met hun grote PS3 games zullen komen.

Dit betekent echter niet dat Eidos geen vertrouwen heeft in de PS3, om in de woorden van de CEO Jane Cavanagh te spreken:

"We believe that PlayStation 3 will be a successful platform, and are developing technology and products for this console.

"However, as we do not believe that the installed base will be high enough until the second half of our 2008 financial year, most of our major product releases on the PlayStation 3 platform are not scheduled before that date."

Devil May Cry 4 update

Er is wat nieuwe informatie verschenen over Devil May Cry 4. De informatie komt uit PSM, een PlayStation Magazine.

De game loopt op 60Hz
Nieuwe personages kunnen unlocked worden na uitspelen
De omgeving zal meer dan ooit breekbaar en interactief zijn
DMC4 zal een PS3 game zijn zoals geen ander
De camera zal meer cinematisch zijn
DMC4 loopt op een (aangepaste) Dead Rising grafische engine
Yuji Shimomura verzorgt de tussenfilmpjes
Het sneeuwlevel uit de E3 trailer van 2005 zal in de game zitten

DMC4 komt uit op PC, PS3 en Xbox 360. Een releasedatum is nog niet bekend.

Company of Heroes uitbreiding?

Dankzij oplettende internetters is een vermoedelijke uitbreiding voor Company of Heroes gevonden: Opposing Fronts.

Eigenlijk komt deze bevestiging uit de hoek van 1up, waar de cover van de volgende Games for Windows al online staat. Op deze cover namelijk een paratrooper met ernaast: "Company of Heroes: Opposing Fronts".

Meer informatie is op dit moment nog niet bekend, verwacht deze zodra de komende Games for Windows in de winkel ligt.De bewust cover, en ja dit het grootste plaatje

Guitar Hero gaat mobiel

Guitar Hero is hot, na twee versies op de PlayStation 2 ligt vanaf morgen ook een 360 versie in de winkels. Het gaat zelfs zover dat Guitar Hero ook op je GSM te spelen zal zijn binnenkort.

Hands-On Mobile zal de game gaan uitgeven en zijn vrij enthousiast: Guitar Hero is an epic game experience that has mushroomed into a cultural phenomenon. We are thrilled to bring this award-winning franchise to mobile and to continue our successful relationship with Activision.

Over de precieze manier van besturen is nog niets bekend. Ook soundtrack, releasedatum en prijs zijn nog onbekend. Stay tuned!

Voetbal: Uitslagen 1/4 finale Champions League

Icoon Champions League Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinale van de Champions League. De returns staan voor volgende week dinsdag op de agenda.

Chelsea – Valencia (1-1)
Op Stamford Bridge troffen Chelsea en Valencia elkaar. De thuisploeg had het meeste balbezit in de eerste helft maar deed daar relatief weinig mee. Uitgespeelde kansen leverde het niet op voor de Engelsen. Wel kansen aan de kant van Valencia. Eerst was het Silva die van dichtbij de bal overschoot, kort daarna moest Cech in actie komen om Del Horno het scoren te beletten. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong door een prachtig doelpunt van David Silva die vanaf grote afstand de bal over de doelman heen schoot. Na de pauze begon Chelsea goed wat al snel resulteerde in een goede mogelijkheid voor Kalou. In de 53e minuut bracht Drogba de stand weer in evenwicht door de 1-1 achter Canizares te koppen. In het restant van de tweede helft bleef Chelsea de beste ploeg en creëerde de meeste kansen. Doelpunten vielen er echter niet meer.

AS Roma – Manchester United (2-1)
AS Roma speelde in het eigen Stadio Olimpico tegen Manchester United. Na iets meer dan een half uur mocht Manchester United-speler Paul Scholes gaan douchen na een rode kaart. Scholes kreeg twee keer een gele kaart voor overtredingen op Totti en Wilhelmsson. Het betere Roma kwam kort voor rust op voorsprong door een doelpunt van Taddei. In het vervolg kwam United op gelijke hoogte door de gelijkmaker van Rooney die de bal goed aannam en onberispelijk raak schoot. Toch zou er nog éénmaal gescoord worden, ditmaal door Roma. Van der Sar pareerde een afstandsschot van Mancini nog maar in de rebound wist Vucinic de Nederlandse doelman wel te verschalken, hiermee was tevens de eindstand bereikt.

Meer sportnieuws op FOK!sport

PSP krijgt andere doelgroep

Sony is van plan om hun doelgroep voor de PSP aan te passen. Op dit moment richt Sony op mannen tussen 18 en 34 jaar en binnenkort moet de PSP zich vooral gaan richten op pubers tussen 13 en 17 jaar oud. Dit omdat uit cijfers blijkt dat dit al de grootste groep is: Most of our registered owners database stats have shown the 13-17 year old consumers far outpacing other groups in terms of purchase. The intend-to-purchase crowd is living mostly in that group as well. We're looking to expand beyond where we've been


Dude, Get Your Own

De reclame slogan die Sony gaat gebruiken is "Dude, Get Your Own" en de focus ligt op draagbaarheid. Draagbaarheid niet alleen voor onderweg, maar ook voor lekker gamen op je slaapkamer terwijl je ouders de TV bezet houden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.