Lamp tegen acne

Icoon GezondheidDonderdag werd een speciale lamp tegen acne gepresenteerd. De presentatie vond plaats op het carrière-evenement 'Design your own Future' op de Eindhovense High Tech Campus. Aan deze lamp wordt door Philips op dit moment nog volop gewerkt.

Enige jaren geleden werd ontdekt dat fel blauw licht de bacteriën kan doden die verantwoordelijk zijn voor de bekende huidaandoening. De eerste resultaten van een onderzoek zijn volgens Philips 'zeer bemoedigend': Enkele tientallen jongeren werden getest en bij 80% werd de acne behoorlijk verminderd. De elektronica-gigant beweert dat de afname groter is dan mogelijk met zalfjes en crèmes.

De lamp, die nog het meeste weg heeft van een gezichtsbruiner, is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Volgens het concern zou een kuur van twee weken lang elke dag een kwartier afdoende zijn. Het is nog onbekend wanneer het product klaar is voor de markt. Volgens een woordvoerder zal de prijs "enkele honderden euro's" zijn. Overigens is Philips ook bezig met het experimenteren van gelijksoortige lampen tegen rimpelvorming en om wondgenezing te bevorderen.


Uit het fotoboek.