Def Jam: Icon

Anne
Def Jam Icon, het vervolg op Def Jam Fight for NY, is een game waarin je de producer uit mag hangen. Nu gaat het niet alleen om plaatjes maken en daaruit winst halen. Nee, je mag de concurrentie en de stalkers van je eigen artiesten neermeppen. We gaan eens bekijken of hij het vorige deel kan overtreffen.

New
Het allerbelangrijkste nieuwste ding in het spel is de toevoeging van de DJ. Het gaat er namelijk om dat je op de muziek meebeukt zodat de omgeving de tegenstander zal laten vliegen. In de meeste gamemodes gaat het erom dat je de tegenstander bijvoorbeeld tegen een open haard gooit, waarna je zal scratchen als een DJ zodat het vuur op de laatste beat de tegenstander naar de andere kant van de kamer zal laten vliegen. In andere gamemodes gaat het er juist om dat je op de juiste beat een tegenstander tegen bijvoorbeeld een helikopter gooit, zodat de helikopter de tegenstander de andere kant van de omgeving zal laten zien.



Gamemodes
Er zijn in totaal vijf verschillende gamemodes met daarnaast natuurlijk het online gamen op Xbox Live. De belangrijkste gamemode is de storymode, waarin je een eigen label gaat opzetten. Je begint hierin als het vechtslaafje van Carver waarvoor je een karakter mag gaan ontwerpen. Het ontwerpen gaat tot in de kleine details, van de meest platte neus tot een flinke afro. Niets is hierbij te gek. Zodra je daar mee klaar bent krijg je van Carver wat geld om te spenderen in een van de vier shops. Ook hier is de keuze reusachtig en ben je daar in ieder geval al een uurtje mee zoet. Dan kan eindelijk het vechten beginnen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je een soort status opbouwt en veel contacten maakt. Door deze contacten kan je namelijk artiesten overhalen om jouw crew te joinen waarna deze artiesten een nummer kunnen uitbrengen via jouw label zodat jij flink wat cash zal verdienen. Je artiesten moet je ook tevreden houden, anders gaan ze naar een ander label. Dit doe je vooral door ze veel geld te geven zodat ze het beruchte rappersleven kunnen leven. En zo ga je door zodat je de hiphopwereld gaat ownen.



Dan hebben we nog de Throw Down mode, de Beating with Bass mode en de Practice mode.

Bij de Throw Down mode kies je een omgeving, een nummer, je eigen vechter en je tegenstander, waar je kunt kiezen uit je eigen ontworpen karakters of de bestaande. Dan kun je ongestoord een potje meppen, gooien en schoppen.

Bij de Beating with Bass mode kun je zelf niet meer scratchen zodat de omgeving mee gaat werken. De DJ zelf doet dit namelijk al voor je. Als je op de juiste beat je tegenstander ergens tegenaan gooit, zal deze de lucht in gaan. Dus gevoel voor ritme moet je zeker hebben in deze mode.

In de Practice mode kun je flink veel gaan oefenen want je gaat bij deze mode niet dood. En oefenen is best wel raadzaam bij deze game. Je hebt namelijk zoveel verschillende moves die nog best lastig zijn om te onthouden en te voltooien.

Naast deze gamemodes is er ook nog een mode die My Soundtrack heet. Hierbij kun je op je eigen muziek gaan vechten. Van hardcorenummers tot popmuziek, alles is werkelijk mogelijk zolang er maar een beetje een beat in zit, zodat de omgeving op de beat mee kan beuken.