Jezus zonder cola in de film

Djeez
Een klacht van colagigant Coca-Cola heeft ervoor gezorgd dat de premièredatum van een Italiaanse film wordt uitgesteld. In de film drinkt Jezus namelijk een blikje cola.

Halverwege de film 'Seven kilometres from Jerusalem' ontmoet een reclameman, die midden in een midlifecrisis zit, een man die beweert Jezus te zijn. De man ziet Jezus een blikje cola leegdrinken, waarop de reclameman roept hoe geweldig die cola wel niet is. Coca-Cola wil dat deze scène eruit wordt geknipt, omdat ze geen toestemming hebben gegeven hun handelsmerk te gebruiken. "We vinden het niet netjes om het onderwerp van deze film te gebruiken om publiciteit te genereren voor ons product", zo bepaalt de colafabriek.

De producent van de film kreeg al eerder het dringende verzoek de scène niet te gebruiken, maar daar wilde de producent niets van weten. De regisseur en de producent gaven het argument dat het schrappen van de scène hen te veel geld zou kosten.

Uiteindelijk moest de rechter eraan te pas komen om de film opnieuw te laten monteren. De geplande première op Pasen kunnen ze wel shaken.