Voetbal: Uitslagen 1/4 finales UEFA Cup

Sjors (Sj0rSz)
Icoon UEFA CupVanavond werden de heenwestrijden in het kader van de kwartfinales van de UEFA Cup gespeeld. Bayer Leverkusen kreeg Osasuna op bezoek, Werder Bremen nam het in Alkmaar op tegen AZ, Espanyol kruiste de degens met Benfica en Sevilla speelde tegen Tottenham Hotspur. Hieronder vind je alle uitslagen.

Bayer Leverkusen - Osasuna 0-3
Het wordt voor Bayer Leverkusen moeilijk om de halve finales van de UEFA Cup te bereiken. Osasuna wist verrassend met 3-0 van de Duitsers te winnen. Na twee minuten stond de Spaanse ploeg al op voorsprong door een treffer van Javier Cuellar. De thuisploeg zette de bezoekers onder druk, maar kwamen niet op gelijke hoogte. In de tweede helft werd het duel binnen drie minuten beslist door David Lopez en Pierre Webó. Milosevic had een belangrijk aandeel in de doelpunten.

AZ - Werder Bremen 0-0
AZ is er niet in geslaagd te scoren tegen Werder Bremen. In het eigen DSB stadion bleef het 0-0. De eerste helft kreeg Werder Bremen de beste kans via Frings. Zijn doelpoging in de tiende minuut was echter niet zuiver genoeg om een doelpunt op te leveren. Geluk voor de thuisploeg dat zelf weinig uitgespeelde kansen creëerde. Ook Bremen wist weinig kansen te creeren waardoor de stand 0-0 bleef. In de tweede helft was AZ de betere ploeg en kreeg betere kansen dan in de eerste helft ondermeer via Koevermans en Dembele. Ook een misverstand tussen Womé en zijn doelman leverde bijna een doelpunt op maar de verdediger van Werder wist de bal net op tijd uit het doel te weren. Al met al een redelijke uitgangspositie voor de ploeg van Louis van Gaal dat het betere van het spel had.
Klik hier voor het complete verslag

Espanyol - Benfica 3-2
Espanyol heeft in de kwartfinales van de UEFA Cup een zege geboekt op Benfica. In eigen huis stond na negentig minuten 3-2 op het scorebord. Het was een hard duel waarin 46 overtredingen werden geregistreerd. Ook waren goed voetbal en kansen maar zelden op het veld te zien. Toch bleken de twee teams erg effectief in het afronden van kansen. De Spaanse ploeg wist uit anderhalve kans twee keer te scoren. Na de derde treffer voor de Spanjaarden leek het duel gespeeld. Toch beschikten de bezoekers over veerkracht. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in twee treffers in het tijdsbestek van twee minuten.

Sevilla - Tottenham Hotspur 2-1
Tottenham Hotspur is in Spanje tegen een nederlaag aangelopen. In de wedstrijd tegen Sevilla verloor het elftal van trainer Martin Jol met 2-1. De Engelse ploeg begon goed en stond na twee minuten spelen al op voorsprong. Nog voor de thee boog de UEFA Cup-winnaar van vorig seizoen de achterstand om in een voorsprong. Kanouté benutte een strafschop en Kerzjakov zorgde ervoor dat zijn ploeg de voorsprong pakte. In de tweede helft zakte het niveau wat weg. De twee ploegen kregen nog wel wat kansen, maar deze werden niet meer verzilverd.

Kijk voor meer nieuws over de UEFA Cup op de FOK! Voetbalmanager!