Grieks restaurant klaagt Retecool aan

HmmmmmmHet Griekse restaurant 'Saloniki' in Goes is boos op weblog Retecool.com. Het weblog linkte onlangs naar foto's van de website van het restaurant waarop restaurantbezoekers te zien zijn die een zogenoemde 'Coupe Erotiek' eten, een coupe ijs met een rechtopstaande banaan.

Volgens restauranteigenaar Lefteris Rizos staat die coupe niet op de menukaart. ''Maar af en toe, als mensen dat leuk vinden, maak ik zoiets. Gewoon voor de grap.'' Hij is niet blij dat de foto's door Retecool gebruikt zijn en ook nog eens onderwerp werden van Retecools Fotofuck Vrijdag. ''Ze mogen die foto's helemaal niet gebruiken. Maar ik stoor me vooral aan de teksten. We zijn een keurig restaurant.'' Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie tegen Retecool.

'Reet', zoals de eigenaar van Retecool door zijn bezoekers genoemd wordt, reageerde deze week verbaasd op de aangifte. In die aangifte bij de politie staat namelijk dat de foto's van een gestolen camera zijn gehaald. De foto's kwamen echter van de website van het restaurant zelf. Hiermee heeft eigenaar Rizos zich volgens het weblog schuldig gemaakt aan een valse aangifte. Opvallend genoeg heeft Rizos het vandaag in de Zeeuwse Courant dan ook niet meer over foto's uit een gestolen camera.

Met dank aan ThE_ED voor de submit.