Ballan wint Driedaagse De Panne

Sjors (Sj0rSz)
Alessandro Ballan is er in geslaagd om de Driedaagse De Panne - Koksijde op zijn naam te schrijven. In de afsluitende tijdrit, die elf kilometer lang was, wist de Italiaanse renner zijn landgenoot Luca Paolini van de eerste plaats te stoten.

Joost Posthuma eindigde in het eindklassement als tweede, nadat hij een goede tijdrit reed. De dagzege ging naar Stijd Devolder. De Belg klokte een tijd van dertien minuten en achttien seconden. David Millar beëindigde de tijdrit als tweede met acht tellen verschil op de ritwinnaar. Posthuma stond na de ochtendrit op de vierde plaats en verloor gedurende de middag negentien seconden op Devolder.

Lange tijd leek het er echter op dat de renner van Rabobank de driedaagse koers op zijn naam zou schrijven, aangezien hij zijn achterstand op Ballan aan het goedmaken was. De Italiaan begon in de tijdrit als de nummer twee van het algemeen klassement en mocht slechts dertien seconden verliezen. Uiteindelijk had de Italiaan nog enkele seconden over om de eerste plaats voor zich op te eisen.