Turkse student woedend om Koerdistankaart

Icoon Binnenlands Een Turkse student van de Universiteit van Amsterdam ging door het lint toen een Chinese professor een landkaart toonde met de staat Koerdistan erop. Dat bevestigt UvA-woordvoerder Godfried Jansen nadat de Turkse krant Hurriyet erover berichtte.

De professor toonde de kaart tijdens een gastcollege aan het International School for Humanities and Social Sciences aan de UvA. De landkaart diende als illustratie om een verhaal over een oliepijplijn in AziŰ. De Turkse jongen pikte dit niet, omdat de staat Koerdistan niet bestaat. Turkije beschouwt separatistische Koerden als bedreiging voor de eenheid van het land.

De student eiste na het vertoon van de kaart excuses van de professor. Het is niet duidelijk of de professor dit gegeven heeft. De student pikte het niet en zei dat hij een klacht zou indienen. Vervolgens stuurde hij de hoogleraar beledigende e-mails en riep hij Turkse studenten op om de mailbox van de docent te bombarderen. Ook lichtte hij het ministerie van Buitenlandse Zaken in. Uiteindelijk hebben student en docent een gesprek gehad en is de kou uit de lucht.Kaart van Koerdistan, een niet-bestaande staat