Huisbaas betrapt bij treiteren studentes

Icoon JustitieDe beheerder van een studentenflat in Rotterdam-Oost heeft van de rechter samen met zijn buurman een werkstraf opgelegd gekregen van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie weken. De huisbaas kreeg deze straf voor het herhaaldelijk treiteren van twee studentes die in het pand woonden.

De man had samen met zijn buurman op verschillende manieren de meiden angst willen aanjagen. Zo stak hij met spiritus een krukje op het balkon van de studentes in brand. Daarnaast had de plaaggeest de huisdeur eens dichtgelijmd, banden lekgeprikt en stenen bij het appartement naar binnen gesmeten als de ramen openstonden.

De man en zijn kompaan liepen tegen de lamp toen op een door de studentes geplaatste webcam te zien was hoe de man aan hun slot op de voordeur aan het morrelen was. De man ontkent echter alles en zegt dat hij slechts wilde controleren of het slot nog werkte. De medeverdachte heeft wel bekend en heeft als verklaring opgegeven dat de meiden kapsones hadden en de heren niet met respect behandelden.

Met dank aan Risce voor de submit.