Santa Cruz wil weg uit München

Maikel (WeebI)
Roque Santa Cruz heeft zijn langste tijd gehad bij Bayern München. Dat zegt de spits althans zelf, want hij wil koste wat kost vertrekken bij de Duitse titelhouder.

Santa Cruz is op z'n zachtst gezegd ontevreden over zijn rol als reserve, en wil derhalve zo snel mogelijk zijn handtekening zetten onder een contract bij een andere club. De Paraguayaans international is zeer duidelijk: hij wil gewoon spelen.

"Wat er ook gebeurt, of er nieuwe spelers komen of niet - mijn positie is duidelijk: ik ga weg", aldus Santa Cruz. "Ik krijg niet de speltijd die ik wil, en zo zie ik mijn toekomst niet. Ik heb hier een geweldige tijd gehad, maar ik wil nu gewoon spelen."

De 25-jarige Santa Cruz verruilde Paraguay voor Duitsland in 1999, maar wist zijn status als toptalent nooit echt waar te maken, mede door vele blessures. Dit seizoen kwam hij tot negentien optredens in de Bundesliga, het merendeel als invaller en ook nog eens zonder doelpunten. De Paraguayaan heeft technisch directeur Uli Hoeness reeds verteld dat hij graag naar het buitenland wil.