Uitslag AZ - Werder Bremen

Gerard (RedFever007)
In de kwartfinale van de UEFA-Cup nam AZ het op tegen Werder Bremen. In het DSB stadion bleef het 0-0 na negentig minuten. AZ speelde de betere wedstrijd en er werden enkele mogelijkheid heden gecreëerd. Aan beide kanten vielen er echter geen doelpunten.

De eerste helft leverde voor beide ploegen weinig kansen op. AZ was de ploeg met het meeste balbezit maar verder dan enkele kleine kansen kwam het niet. Na tien minuten kreeg Werder Bremen de eerste serieuze, en ook de enige, kans van de wedstrijd. Frings mocht alleen op Waterman afstevenen maar zijn schot was niet zuiver genoeg. Bovendien wist de doelman van AZ de bal nog ligt aan te raken.

Jenner was voor AZ dichtbij een doelpunt maar zijn inzet met het hoofd werd o sierlijke wijze door de Duitse doelman gepareerd. Kort voor de pauze nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, ditmaal via Arveladze maar ook zijn kopbal ging niet tussen de palen waardoor de beginstand op het bord bleef staan.

Direct na de thee had AZ een aardige mogelijkheid via Arveladze en Martens. De voorzet van Martens rolde echter voor iedereen langs over de lijn. Womé was voor de bezoekers dichtbij met een vervaarlijk schot, Waterman dook in de goede hoek en voorkwam daarmee een tegentreffer. De beste kans van de wedstrijd was voor Dembele na slecht uitverdedigen van Naldo die de bal in de voet van Dembele legde. Zijn doelpoging strandde in de handen van Wiese.

Een gigantisch misverstand tussen Womé en Wiese leverde bijna een treffer op voor AZ. De verdediger kopte de bal volkomen verkeerd terug op de doelman waarna de bal richting het doel rolde. De verdediger was echter snel genoeg om de bal in te halen en uit de goal te houden. Kort daarvoor probeerde De Cler in eigen doel te scoren maar gelukkig voor heel Alkmaar vloog de bal slechtst in het zijnet.

Enige opwinding ontstond ook toen de Portugese scheidsrechter Steinsson de rode kaart voor hield. Volgens hem had hij twee maal geel gekregen, hiervan was echter geen sprake waarna de rode kaart weer werd ingetrokken en het bij éénmaal geel bleef. Wel is Steinsson geschorst voor de volgende wedstrijd. AZ was in de tweede helft de betere ploeg en creëerde ook nog enkele kansen, ondermeer via Dembele maar doelpunten vielen er niet meer. Werder was in blessuretijd nog dichtbij maar Waterman redde andermaal en stelde een gelijkspel veilig.

Karakteristieken

AZ – Werder Bremen

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Benquerença (POR)

Gele kaart: Jenner, Steinsson (AZ) Fritz (Werder Bremen)

Opstellingen

AZ Waterman,Steinsson, Jaliens,Donk, De Cler, Jenner/ (86’- Lens),De Zeeuw/ (75’- Luirink), Dembélé, Martens,Koevermans/ (83’- Cziommer), Arveladze


Werder Bremen: Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé, Owomoyela, Frings,Diego, Vranje ,Klose, Almeida/ (67’- Hunt)