Fries verkracht pony 45 keer

Icoon BinnenlandsDe politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht in negen maanden tijd een pony in het Friese Marssum 45 keer te hebben verkracht. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten.

De eigenaar van de pony kon aan verschillende sporen zien wanneer de ponyverkrachter langs was geweest. Na verschillende keren te hebben gepost, wist hij de man deze week te overmeesteren.

Seks met dieren is in Nederland niet verboden. De politie probeert daarom bewijs te verzamelen dat de man heeft ingebroken in de schuur waar de pony staat.

De pony is eigendom van een familie uit Gytsjerk. Hun 12-jarige dochter verzorgt het dier. De familie wil niets zeggen over het misbruik van de pony.

Naar aanleiding van de verkrachting in Friesland stuurt de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren vrijdag een brief naar minister Hirsch Ballin (Justitie) om maatregelen te vragen. Ze wil dat seks met dieren verboden wordt. "In BelgiŽ is het sinds kort ook verboden", aldus voorzitter Henk ten Napel van de stichting uit Enschede.