FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 november 2006

[update] Tussenstand uitslag verkiezingen

Icoon Verkiezingen De eerste tussenstand van de uiteindelijke verkiezingsuitslag is binnen. Deze tussenstand is gebaseerd op de eerste binnengekomen stemmen, dus zonder invloed van peilingen. Ongeveer 17 procent van de stemmen is geteld. Dat heeft Ferry Mingelen van de NOS gemeld.

Het CDA doet het daarin iets minder goed dan de peiling van de NOS voorspelde. Het CDA haalt 41 zetels en wordt daarmee de grootste partij. De PvdA doet het nog slechter dan in de exit-poll en haalt 33 zetels. De VVD doet het een beetje beter met 22 zetels. De SP wint veruit het meeste zetels en wordt de derde partij met 25 zetels. GroenLinks krijgt 7 zetels. De ChristenUnie wint en komt uit op 7 zetels.

Onder de kleine partijen doet de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders het goed. Hij scoort 8 zetels. De Partij voor de Dieren komt met 3 zetels nieuw in de Kamer. Ook D66 haalt 3 zetels. De SGP is opnieuw constant en staat op 2. De Lijst Fortuyn en EénNL van Marco Pastors komen niet in de Tweede Kamer.

Coalitievorming is met deze uitslag lasatig. De enige nipte meerderheid van minder dan vier partijen is een coalitie tussen CDA en PvdA. 37% van de kiezers wil een linkse coalitie van PvdA, SP en GroenLinks: maar die is zelfs met de ChristenUnie erbij niet mogelijk. 42 procent van de kiezers zag het liefst een coalitie tussen CDA en VVD, maar die is niet mogelijk. Zelfs niet met de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders.

Deze nieuwspost zal constant geupdate worden met nieuwe uitslagen.

Update 22.22 uur
Bij de nieuwe uitslagen na 22,5 procent van de stemmen is zelfs een coalitie tussen CDA en PvdA niet mogelijk. Bovendien krijgt de Lijst Fortuyn 1 zetel ten koste van EénNL.

CDA: 40
PvdA: 33
SP: 25
VVD: 22
PvdV: 8
ChristenUnie: 7
GroenLinks: 7
D66: 3
PvdD: 2
SGP: 2
Fortuyn: 1
EénNL: 0

Update 22.44 uur
Ongeveer 45 procent van de stemmen zijn geteld. De Partij van de Vrijheid wint meer en staat nu op 9 zetels. Fortuyn heeft geen zetels meer, EénNL van Marco Pastors heeft zijn zetel terug. De rest is vrij constant gebleven.

CDA: 40
PvdA: 33
SP: 25
VVD: 22
PvdV: 9
GroenLinks: 7
ChristenUnie: 6
D66: 3
PvdD: 2
SGP: 2
EénNL: 1
Fortuyn: 0

Update 22.54 uur
De SP wint een zetel bij de nieuwe tussenstand. EénNL krijgt geen zetel.

CDA: 40
PvdA: 33
SP: 26
VVD: 22
PvdV: 9
GroenLinks: 7
ChristenUnie: 6
D66: 3
PvdD: 2
SGP: 2
EénNL: 0
Fortuyn: 0

Update 22.58 uur
Na het tellen van 75 procent van de stemmen wint de CDA 1 zetel. Deze gaat ten koste van de SP. De rest blijft gelijk.

Update 23.27 uur
Er zijn geen verschillen na het tellen van 84,6 procent van de stemmen.

CDA: 41
PvdA: 33
SP: 25
VVD: 22
PvdV: 9
GroenLinks: 7
ChristenUnie: 6
D66: 3
PvdD: 2
SGP: 2
EénNL: 0
Fortuyn: 0

Update 23.37 uur
De uiteindelijke uitslag komt in zicht. 95,6 procent van de stemmen zijn geteld. De PvdA verliest nog een zetel, die gaat naar de SP.

CDA: 41
PvdA: 32
SP: 26
VVD: 22
PvdV: 9
GroenLinks: 7
ChristenUnie: 6
D66: 3
PvdD: 2
SGP: 2
EénNL: 0
Fortuyn: 0


Prognose verkiezingen 2006

75% van de stemmen zijn geteld en het is tijd voor de eerste prognose. Deze prognose kan een zetel per partij verschillen, maar is meestal behoorlijk correct. De uitslag van de prognose is;

CDA gaat van 44 zetels naar 41 zetels een verlies van 3 zetels

PvdA gaat van 42 zetels naar 33 zetels een verlies van 9 zetels

SP gaat van 9 zetels naar 25 zetels een winst van 16 zetels

VVD gaat van 28 naar 22 zetels een verlies van 6 zetels

Partij van de Vrijheid gaat van 0 zetels naar 9 zetels een winst van 9 zetels

GroenLinks gaat van 8 zetels naar 7 zetels een verlies van 1 zetel

ChristenUnie gaat van 3 zetels naar 6 zetels een winst van 3 zetels

D66 gaat van 6 zetels 3 zetels een verlies van 3 zetels

SGP blijft op 2 zetels

Partij van de Dieren gaat van 0 zetels naar 2 zetels een winst van 2 zetels

Lijst Fortuyn gaat van 8 zetels naar 0 zetels een verlies van 8 zetels

ÉénNL gaat van 0 zetels naar 1 zetel een winst van 1 zetel

Ook is er onderzoek gedaan naar de meest gewilde coalitie. 42% ziet graag een CDA/VVD coalitie (63 zetels), 37% ziet graag een PvdA/SP/GL coalitie (65 zetels) en slechts 11% ziet het liefst een CDA/PvdA coalitie (74 zetels).

De coalitievorming zal een zeer groto probleem worden. Alle voor de hand liggende coalities zijn niet haalbaar, zelfs de CDA/PvdA coalitie is niet haalbaar zonder een derde partij. De huidige coalitie redt het bij lange na niet en een volledig linkse coalitie is ook geen optie, zelfs met de CU komen ze niet op een meerderheid. CDA/VVD plus een kleine rechtse partij is ook onmogelijk.

Het ziet er naar uit dat PvdA/CDA een derde coalitie partner moeten uitzoeken. De komende weken zullen in ieder geval erg spannend blijven.

Voetbal: Uitslag Liverpool - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn vijfde groepswedstrijd in het toernooi om de Champions League niet in winst om weten te zetten. Op Anfield Road was Liverpool met 2-0 te sterk. De treffers waren afkomstig van Steven Gerrard en Peter Crouch. Het eerste duel, in het Philips-stadion, werd uiteindelijk 0-0.

In het eerste half uur kreeg Liverpool een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Daarna kreeg verslikte Alex zich even in Kuyt, welke de bal voor kon zetten. Manuel da Costa kon echter voorkomen dat Crouch in scoringspositie kwam. Ook Steven Gerrard kwam dichtbij het doel van PSV en schoof de bal voorlangs. De eerste echte kans voor PSV was na bijna 40 minuten spelen. Arouna Koné wist de bal richting Reina te schieten, maar deze laatste had geen enkele moeite om de bal te pakken.

Ook in het tweede bedrijf leek het er lange tijd op dat er niet gescoord zou worden. Het spel golfde op en neer, maar Liverpool kreeg wederom de meeste kansen. Na iets meer dan een uur spelen was het dan toch raak. Kuyt won het duel van Alex, waardoor Steven Gerrard het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. In de tegenstoot probeerde Jefferson Farfán gevaar te stichten, maar de bal ging naast. In de slotfase wist de thuisploeg de marge te vergroten door opnieuw te scoren. Deze keer was Peter Crouch trefzeker. In de slotfase was Diego Tardelli nog dichtbij een doelpunt, maar de speler had zijn vizier niet op scherp staan.

Poule A: Werder Bremen - Chelsea (1-0)
Poule A: Levski Sofia - FC Barcelona (0-2)
Poule B: Spartak Moskou - Bayern München (2-2)
Poule B: Internazionale - Sporting Portugal (1-0)
Poule C: Girondins Bourdeaux - Galatasaray (3-1)
Poule C: Liverpool - PSV (2-0)
Poule D: Valencia - Olympiakos Piraeus (2-0)
Poule D: Sjachtar Donetsk - AS Roma (1-0)

--------
Kijk voor het complete verslag van Liverpool - PSV op de FOK! Voetbalmanager!

Politici geven mening over uitslagen

Icoon VerkiezingenDe partijen hebben ook hun eerste reacties geleverd op de verkiezingsuitslagen. Hier zijn hun eerste reacties.

Geert Wilders van de partij van de vrijheid zegt te denken een gedeelte van zijn stemmen weg te hebben gekaapt bij de VVD en is erg trots op zijn gewonnen zetels. Hij denkt dat zijn succes ligt aan zijn anti-islam ideeën. Hij wil meer fatsoen, een beter onderwijs en minder islam.

Marianne Thieme van de Partij van de Dieren is erg blij met de grote winst. Ze zegt dat dat een duidelijk signaal is. Ook denkt ze dat de bekende Nederlanders haar partij geholpen hebben. Het eerste dat ze wil doen als ze in de Kamer zit is het verbieden van het onverdoofd castreren van biggen.

André Rouvoet heeft ook iets te vertellen over zijn partij, de ChristenUnie. Hij zegt er trots op te zijn een van de weinige partijen te zijn die zetels hebben gewonnen en wil zich onderscheiden van het CDA.

Joost Eerdmans, de nummer twee op de lijst van EénNL, reageert zeer teleurgesteld op de polls waarin zijn partij slechts één zetel krijgt in de Tweede Kamer. Hij kondigde aan de politiek te verlaten, als EénNL op een zetel blijft steken.

Kees Vendrik, nummer 2 van GroenLinks wil Jan Marijnissen feliciteren. Hij denkt niet dat de PvdD stemmen bij zijn partij heeft weggesnoept en zegt dat Halsema een erg goede campagne heeft gevoerd.

D66 had gehoopt op een betere uitslag en hoopt bij de volgende verkiezingen meer zetels
Dan de grootste partij van ons land, het CDA. Nummer 2 van deze partij, Maxime Verhagen, zegt dat de steun voor het beleid nu wel is aangetoond en dat zijn partij wil werken aan gezondheid en reïntegratie. Hij wil nog niets zeggen over een coalitie maar sluit geen enkele partij uit.

De grote winnaar van vanavond, Jan Marijnissen van de SP, vindt het een historische dag voor Nederland, de dag waarop de socialen de liberalen zijn gepasseerd, de dag waarop ze de derde partij van Nederland zijn geworden en dat Nederland heeft gekozen voor een menselijker en socialer land. "SP is groot geworden, SP doet ertoe, en wij zullen ervoor zorgen dat het socialer wordt in Nederland."

Mevrouw Albayrak van de PvdA zegt dat de kiezers het huidige kabinet afstraffen en dat ze het CDA en de VVD niet meer steunen. Ze zegt dat er nu een progressief kabinet kan komen. Ze heeft één doel: géén kabinet VVD-CDA.

Zalm van de VVD zegt dat het een klap voor zijn partij is en vindt het verschrikkelijk balen. Hij vindt dat Rutte goede debatten heeft gevoerd en vindt de uitslag droevig. Hij denkt niet dat er een nieuwe fractievoorzitter moet komen. "De winst voor de SP is leuk voor Marijnissen maar slecht voor Nederland", aldus Zalm. Hij durft geen voorspelling te doen over de coalitievorming.

Lemond pleit voor zware dopingstraffen

Greg Lemond pleit voor zwaardere dopingstraffen. Dat vertelde de oud-tourwinnaar tijdens bezoek aan het Wereld-Antidopingagentschap WADA.

"Waarom geen levenslange schorsing of geen criminele sancties? Tenzij een atleet bekent en wezenlijk bijdraagt tot de strijd tegen de doping. Dan verdient hij een tweede kans," aldus Lemond.

Lemond keek nog even terug op zijn eigen carrière. Hij ziet EPO als de grootste reden van het feit dat hij aan het einde van zijn carrière niet meer mee kon komen. "Destijds dacht ik dat ik niet genoeg trainde en koerste, maar ondertussen weet ik beter."

Uitslagen CL (22/11/2006)

Vanavond werden voor de UEFA Champions League wedstrijden gespeeld in groepen A t/m D. Hieronder vind je de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen groep A

Werder Bremen - Chelsea 1-0
27' Mertesacker 1-0

Levski Sofia - FC Barcelona 0-2
5' Giuly 0-1
65' Iniesta 0-2

Stand groep A

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Chelsea *5108-4
2Werder Bremen5107-3
3FC Barcelona5810-4
4Levski Sofia501-15

------------------------------

Uitslagen groep B

Spartak Moskou - Bayern München 2-2
16' Kalinitsjenko 1-0
22' Pizarro 1-1
39' Pizarro 1-2
73' Kováč 2-2

Internazionale - Sporting Portugal 1-0
37' Crespo 1-0

Stand groep B

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Bayern München *5119-2
2Internazionale *594-4
3Sporting Portugal552-3
4Spartak Moskou524-10

------------------------------

Uitslagen groep C

Girondins Bordeaux - Galatasaray 3-1
22' Alonso 1-0
47' Laslandes 2-0
49' Faubert 3-0
72' Inamoto 3-1

Liverpool - PSV 2-0
65' Gerrard 1-0
89' Crouch 2-0

Stand groep C

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Liverpool *5139-2
2PSV *5105-3
3Girondins Bordeaux +543-6
4Galatasaray514-10

------------------------------

Uitslagen groep D

Valencia - Olympiakos Piraeus 2-0
45' Angulo 1-0
46' Morientes 2-0

Sjachtar Donetsk - AS Roma 1-0
61' Marica 1-0

Stand groep H

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Valencia *51312-5
2AS Roma577-4
3Sjachtar Donetsk555-10
4Olympiakos Piraeus525-10

* naar achtste finales
+ naar UEFA Cup

Uitslag Liverpool - PSV

PSV heeft zijn vijfde groepswedstrijd in het toernooi om de Champions League niet in winst om weten te zetten. Op Anfield Road was Liverpool met 2-0 te sterk. De treffers waren afkomstig van Steven Gerrard en Peter Crouch. Het eerste duel, in het Philips-stadion, werd uiteindelijk 0-0.

Koeman begon de wedstrijd tegen Liverpool met zijn sterkst denkbare opstelling. Ibrahim Afellay was op tijd hersteld van een blessure, welke hij eerder deze week opliep. Philip Cocu moest verstek laten gaan tegen The Reds. De aanvoerder, welke kampte met koorts, werd vervangen door Csaba Fehér. De Hongaar kwam dit seizoen pas één keer in actie. Dit was tijdens de Johan Cruyff-schaal als invaller. Bij Liverpool vormden Dirk Kuyt en Crouch het spitsenduo.

Om 20:45 trapten Kuyt en Crouch af voor het begin van de wedstrijd. De eerste kans, na vier minuten spelen, was voor de Nederlands international, maar deze stichtte nauwelijks voor gevaar. Na iets meer dan tien minuten spelen kregen The Reds via Crouch een goede kans, maar de aanvaller kopte de bal net over. Niet veel later kreeg de Engelse spits wederom een goede kans na een pass van Gerrard. Bij zijn doelpoging raakte hij Heurelho da Silva Gomes nog wel, maar er was geen gevaar. Na een half uur spelen verslikte Alex zich even in Kuyt, welke de bal voor kon zetten. Manuel da Costa kon echter voorkomen dat Crouch in scoringspositie kwam. Ook Steven Gerrard kwam dichtbij het doel van PSV en schoof de bal voorlangs.

De ploeg van Rafael Benítez voerde de druk inmiddels steeds meer op. Dit leverde een kans voor onder andere Boudewijn Zenden op. Vanaf 25 meter leverde hij een schot op doel af, wat terecht kwam in de handen van Gomes. De eerste echte kans voor PSV was na bijna 40 minuten spelen. Arouna Koné wist de bal richting Reina te schieten, maar deze laatste had geen enkele moeite om de bal te pakken. In de slotfase van de eerste helft golfde het spel een beetje op en neer. Tot echte kansen kwam het echter niet meer. In blessuretijd was Crouch bijna trefzeker. Een kopbal vloog maar net over het doel van de ploeg uit Eindhoven.

Het eerste gevaar in de tweede helft was afkomstig van Crouch, maar verder dan een voorzet kwam het echter niet. Er waren namelijk geen ploeggenoten waar hij de bal naar toe kon spelen. Na bijna een uur spelen zorgde Carlos Salcido voor wat gevaar door van flinke afstand een schot op doel af te leveren. Op voorsprong kwam PSV echter niet, aangezien de bal het dak van het doel schampte. En ook Da Costa voerde een doelpoging uit, maar ook hij was niet trefzeker.

Niet veel later kwam Liverpool op voorsprong via Gerrard. Kuyt won het duel van Alex, waardoor de middenvelder het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. In de tegenstoot probeerde Jefferson Farfán gevaar te stichten, maar de bal ging naast. Tien minuten voor het einde zorgde Koné voor enig gevaar. In zijn schot zat een stuit, maar Reina bleef koel en plukte de bal uit de lucht. Ook Afellay had zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal naast. In de slotfase kreeg Liverpool wat meer kansen, wat uiteindelijk resulteerde in het tweede doelpunt. Via Zenden en Kuyt kwam de bal namelijk bij Crouch, welke in de lucht sterker was dan Da Costa. Hierna kreeg PSV een grote kans via Diego Tardelli, maar hij wist deze niet te verzilveren.

Karakteristieken

Liverpool - PSV 2-0
65' Gerrard 1-0
89' Crouch 2-0

Toeschouwers: 41.948
Scheidsrechter: Messina (Ita)

Opstellingen:
Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Riise, Pennant (Bellamy/79), Alonso (Zenden/21), Gerrard, González (García/36), Crouch, Kuijt

PSV: Gomes, Kromkamp, Da Costa, Alex, Salcido, Méndez (Beerens/81), Simons, Fehér (Tardelli/68), Afellay, Farfán, Koné

Paolo Maldini kondigt afscheid aan

Paolo Maldini zet aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn carriere. Maldini heeft nog voldoende motivatie, zijn knieën willen echter niet meer.

"Ik heb enkele goede wedstrijden achter de rug, maar de toekomst oogt niet zo positief," luchtte de 38-jarige verdediger zijn hart in de Italiaanse media. "Mijn knieën doen veel pijn. Ik kan niet voluit gaan op training. Ik denk dat het best is eind dit seizoen te stoppen."

Maldini is aan zijn 23ste seizoen bij AC Milan bezig. De linksvoetige verdediger speelde al 591 wedstrijden in de Serie A en heeft 125 interlands op zijn erelijst staan.

Vriendjes maken...

Als je alle exit-polls geloven moet dan komt de PvdD met een twee- of drietal zetels in de tweede kamer. Ik denk dat alle (huis)dieren nu juichend in hun mand of stal staan. Bij deze dus gefeliciteerd Marianne!

Maar met z’n tweeën of drieën in zo’n grote kamer is wel erg eenzaam. Ze moeten maar snel vriendjes gaan maken met de andere partijen.

Het alleen zijn en vriendjes zoeken is ook het thema van dit mooie animatiefilmpje

Zware motor definitief pas vanaf 24 jaar

Icoon EuropaHet rijden op een zware motor zonder eerst een examen op lichte motoren te doen wordt definitief pas mogelijk vanaf 24 jaar. Tot nu toe was dat 21 jaar. Dat heeft de verkeerscommissie van het Europees Parlement

Het Nederlandse Europarlementslid Corien Wortmann (CDA) heeft zich lange tijd verzet tegen het plan. Slechts een kleine minderheid in de verkeerscommissie was het echter met haar eens. Wortmann wilde de leeftijd gewoon op 21 jaar handhaven.

"Veel parlementsleden hadden wel sympathie voor mijn poging, maar ze wilden toch het EU-akkoord over rijbewijzen niet in gevaar brengen", zei Wortmann. Het CDA-lid vindt het onzin om een hogere leeftijd in te stellen. "Je hoeft toch ook niet eerst in een lichte auto te rijden voordat je in een SUV of Ferrari mag stappen".

De rest van het akkoord is volgens Wortmann wel een grote vooruitgang. In het akkoord staat onder andere dat autobestuurders zwaardere aanhangwagens mogen besturen dan nu is toegestaan in Nederland. Ook wordt de Nederlandse gewoonte om het rijbewijs periodiek te vernieuwen, om fraude tegen te gaan, ingevoerd in de hele EU.

Met dank aan Alvilon voor de submit.

Zware explosie in chemische fabriek VS

Icoon RampEen enorme explosie in een chemische fabriek in Massachusetts heeft woensdag meer dan negentig huizen en bedrijven verwoest. Volgens hulpverleners was het een wonder dat er geen doden waren gevallen. Er vielen wel 10 gewonden.

De klap van de ontploffing was zelfs in andere staten te horen en mensen dachten aan een aardbeving. Volgens een brandweercommandant zag de rampplek er uit als een oorlogsgebied. Ook zei hij dat de brand die de explosie heeft veroorzaakt onder controle is.

In de fabriek maakte men inkt. Voor de verwerking hiervan werden brandbare stoffen gebruikt. Het hele complex van het bedrijf is met de grond gelijkgemaakt. Of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen is onbekend, en over eventuele opzet weet men ook nog niets.

Met dank aan R0ADKILL voor de submit.

Game van Kruistocht in Spijkerbroek gereleased

De eerste (kinder)game op basis van een Nederlandse (kinder)film is een feit. De film Kruistocht in Spijkerbroek, ook bekend onder de internationale titel Crusade in Jeans, en gebaseerd op de bekroonde kinderroman van Thea Beckman, is de inspiratie geweest voor een spel van zes levels waarin je de rol van Dolf, hoofdpersoon uit het boek, op je neemt.

Dolf moet de kinderkruistocht waar hij in terechtkomt na een tijdreis tot een goed einde zien te brengen. Hiervoor moet hij slavenhandelaren wegjagen, zijn euro's aanwenden om brood te kopen voor de hongerige kinderen en ervoor zorgen dat de kinderen veilig op hun bestemming aankomen.

Overigens lijkt de nadruk erg te liggen op het leren over de Middeleeuwen en de kruistochten, en zal daarom vooral voor de jongere kinderen onder ons interessant zijn. Hopelijk is de game een leuke manier om wat kennis op te doen over deze periode.
Exitpolls verschillen enorm

De eerste exitpolls zijn bekend en verschillen zoveel met elkaar dat eigenlijk niet duidelijk wordt wat er nu is gebeurd. Wat wel duidelijk is is dat de huidige coalitie verliest op alle fronten en dat de SP de absolute grootste winnaar is geworden van deze verkiezingen.

Het is nu wachten op de eigenlijke uitslagen, Schiermonnikoog is al bekend. Een coalitie gaat hoe dan ook zeer moeilijk worden. We houden jullie op de hoogte.

Exitpoll van de NOS

De tweede exitpoll van deze avond komt van de NOS. Deze is pas na de sluiting bekend gemaakt en is gepeild door Maurice de Hond, dit is wederom een kiezersonderzoek en geen officiele uitslag!

CDA gaat van 44 zetels naar 43 zetels een verlies van 1 zetels

PvdA gaat van 42 zetels naar 35 zetels een verlies van 7 zetels

VVD gaat van 28 zetels naar 21 zetels een verlies van 7 zetels

SP gaat van 9 zetels naar 24 zetels een winst van 13 15 zetels

Fortuyn gaat van 8 zetels naar 0 zetels een verlies van 8 zetels

D66 gaat van 6 zetels naar 2 zetels een verlies van 4 zetels

GroenLinks blijft op 8 zetels

ChristenUnie gaat van 3 zetels naar 5 zetels een winst van 2 zetels

SGP blijft op 2 zetels

Partij van de Dieren gaat van 0 zetels naar 3 zetels een winst van 3 zetels

ÉénNL gaat van 0 zetels naar 1 zetel een winst van 1 zetel

Partij van de Vrijheid gaat van 0 zetels naar 6 zetels een winst van 6 zetels

RTL en NOS: CDA winnaar verkiezingen

Icoon VerkiezingenDe prognose van RTL is zojuist bekend geworden. Volgens deze prognose zou het CDA het meeste zetels winnen en heeft de PvdA de meeste zetels verloren. De SP zou 30 zetels halen, een stijging van maar liefst 21 zetels en de PvdA 34, een daling van 8 zetels.

Onder de andere partijen waren ook wat opvallende stijgers en dalers te vinden. EénNL zou één zetel halen, Partij voor de Dieren, SGP en D66 2 en GroenLinks daalde van 8 naar 6. ChristenUnie gaat van 3 naar 7, Partij voor de Vrijheid van 0 naar 8 zetels, de VVD leed verlies en ging van 28 naar 20 zetels. De SP haalde dus 30 zetels, waar dit eerst nog 9 was. Het CDA daalde ten slotte met 6 naar 38.

Update 21.00 uur
Ook de uitslagen van de NOS zijn binnen. Volgens de NOS blijft de CDA ook het grootste, met 43 zetels. De PvdA zou 35 zetels halen en de VVD 21. De SP stijgt ook hier flink, naar 24 zetels. Lijst Fortuyn haalt 0 zetels en GroenLinks blijft stabiel met 8 zetels. D66 verliest er vier en komt op 2 zetels terecht. De ChristenUnie komt tot vijf zetels en de SGP 2. Partij voor de Dieren stijgt ook hier, ze halen drie zetels. EénNL krijg één zetel en de Partij voor de Vrijheid krijgt er zes.

De eerste exitpoll (RTL4)

Het is zo ver, de stembussen zijn bijna gesloten en RTL 4 brengt de eerste exitpoll naar buiten. Eerder op de dag pleitte de NOS nog voor het wachten tot 21:00 maar RTL hield stug voor.
Deze exitpoll is tot stand gekomen via TNS NIPO, zij hebben vandaag verschillende mensen gevraagd naar hun stemkeuze terwijl ze gingen stemmen bij de verschillende stembureaus in het land, via de telefoon en via het internet. De betrouwbaarheid is naar zeggen tot 95% betrouwbaar, vergeet niet dat er ook negen minuten gestemd kan worden.

ÉénNl gaat van 0 zetels naar 1 zetel, een winst van 1 zetel

Partij voor de Dieren gaat van 0 zetels naar 2 zetels een winst van 2 zetels

SGP gaat van 2 zetels naar 2 zetels blijft gelijk

D66 gaat van 6 zetels naar 2 zetels een verlies van 4 zetels

GroenLinks gaat van 8 zetels naar 6 zetels een verlies van 2 zetels

ChristenUnie gaat van 3 zetels naar 7 zetels een winst van 4 zetels

Partij voor de Vrijheid gaat van 0 zetels naar 8 zetels een winst van 8 zetels

VVD gaat van 28 zetels naar 20 zetels een verlies van 8 zetels

SP gaat van 9 zetels naar 30 zetels een winst van 21 zetels

PvdA gaat van 42 zetels naar 34 zetels een verlies van 8 zetels

CDA gaat van 44 zetels naar 38 zetels een verlies van 6 zetels

Paris Hilton kotst tijdens optreden

Icoon Showbizz Paris Hilton heeft gekotst tijdens een optreden in Las Vegas. Hilton had voor het optreden te veel pure wodka gedronken en ging daardoor tijdens het zingen over haar nek. Dat heeft de zanger Joshua Radin gemeld op zijn website.

Radin voelde zich persoonlijk beledigd door Hilton. Zo zouden ze vijf uur voor het optreden bij elkaar gezeten hebben, maar had Hilton hem geen enkele blik gegund. De 25-jarige ster was te druk bezig met zichzelf opmaken en wodka drinken. Daarna had ze een optreden. "Ze stapt op het podium, haar mensen zetten haar plaat op, zodat ze twee songs kan playbacken, ze kotst en vertrekt. Wat is de muziekindustrie toch mooi", aldus de zanger en getuige.

Hilton raakt wel vaker verzeild in vreemde situaties. Vorige week had ze nog ruzie met de zangeres Sharleen Spiteri, omdat zij ijsblokjes naar haar gegooid zou hebben. Ook had ze een maand geleden een heuse bitchfight met Shanna Moakler.


Paris Hilton braakt on-stage

Microsoft ontkent komst Gears of War op PC

Onlangs kon je hier lezen dat Gears of War naar de PC zou komen. Dit stond, met foto en al, in het magazine PC Gamer. Op de foto werden games gepromoot voor Windows Vista. Nu zegt Microsoft echter dat de foto op een misverstand berust. De softwaregigant geeft aan dat de set-up van de foto verkeerd is opgezet toen de foto werd genomen. Gears of War hoorde er dus helemaal niet tussen. Of het bedrijf nu de waarheid spreekt valt te betwisten, de geruchten over een PC-versie zullen in ieder geval blijven aanhouden. Tevens spreekt Microsoft zichzelf ook tegen, want J. Allard heeft in 2005 al bevestigd dat de game zowel op de 360 als op de PC zou uitkomen...


Megaplan NS voor aanleg overstapstations

Icoon Vervoer De Nederlandse Spoorwegen willen de komende dertien jaar enorme overstapstations bouwen, waarin automobilisten bij een naderende file snel over kunnen stappen op de trein. Elke tien minuten zou er op deze stations een trein naar de Randstad moeten gaan.

De stations moeten op locaties gebouwd worden waar spoor en autosnelweg met elkaar snijden. "Het gaat om locaties in de polders, langs de Veluwe en verschillende opstappunten onder de grote rivieren voor de files", aldus NS-directeur Bert Meerstadt. De stations moeten filedruk verminderen en zorgen voor een goed alternatief voor automobilisten. Automobilisten kunnen door middel van deze stations de voordelen van de auto en de trein combineren. Op de grote overstapstations moeten faciliteiten komen als kinderopvang, fitnesscentra, supermarkten, restaurants, autowasserettes, parkeerplaatsen, hotels, stomerijen en theaters.

Het bouwen van de stations kost in totaal elf miljard euro. Ruim een miljard daarvan is gereserveerd voor de bouw van de grote overstapstations. Vier miljard is nodig voor nieuwe treinen en vier tot zes miljard voor nieuwe spoorrails en parkeerterreinen. De NS wil zes miljard voor haar rekening nemen en hoopt dat de landelijke overheid de overige vijf miljard wil neerleggen. In 2020 kunnen de plannen volgens de NS afgerond zijn.

Weinig hoop voor Poolse mijnwerkers

Icoon RampNadat er gisteren om 16.30 uur een explosie plaatsvond, zitten er nog steeds vijftien mijnwerkers vast in een Poolse mijn. Acht lichamen zijn al geborgen door de meer dan zeventig reddingswerkers die met man en macht bezig zijn de overige mijnwerkers te redden.

Helse omstandigheden zouden heersen in de mijngangen van de Halemba-kolenmijn in het zuidelijke plaatsje Ruda Slaska in de regio Opper-Silezië. Het luchtverversingssysteem werd verwoest door een explosie en het kan nog wel even duren voor de vastzittende mijnwerkers verse lucht krijgen. Een woordvoerder van het staatsmijnbedrijf weet niet of de overige mijnwerkers op tijd kunnen worden bereikt. "Wij vrezen het ergste. De omstandigheden daar beneden zijn extreem. Het is een hel."

Economische belangen
De mijnwerkers waren bezig om de dure materialen uit de gangen te verwijderen, nadat deze voor kolenproductie gesloten werd wegens te groot gevaar. De methaanexplosie is één van de vele mijnongelukken van de afgelopen tijd in Polen. Veel mijnen moeten hun deuren sluiten omdat ze niet kunnen concurreren met goedkopere landen. Mijnwerkers durven niet te klagen over de slechte werkomstandigheden omdat ze bang zijn hun baan te verliezen. Dit jaar hebben al 28 mijnwerkers hun leven verloren in Poolse mijnen.

In andere delen van de getroffen mijn zijn alweer mensen aan het werk, omdat ze anders niet betaald worden en er geen brood op tafel komt. Premier Jaroslaw Kaczynski heeft de mijn bezocht en zei: "We moeten hoop houden maar als het ergste is gebeurd, zullen de families van de mijnwerkers de nodige hulp krijgen". Kaczynski verklaarde ook dat er nationale rouw zal worden afgekondigd.

Of de vijftien vastzittende mijnwerkers in de helse omstandigheden kunnen overleven is lang niet zeker. Ze hebben te maken met resten methaangas, zuurstofgebrek en temperaturen die oplopen tot 40 graden.


Familie wacht in onzekerheid (foto AP)

Vier jongens verdacht van groepsverkrachting

Icoon MisdaadVier 17-jarige jongens uit Bergen op Zoom zijn deze week opgepakt. Ze worden verdacht van het verkrachten van een plaatsgenoot met dezelfde leeftijd.

Ze zouden de jongen deze herfstvakantie hebben verkracht en er met hun mobiele telefoons opnamen van hebben gemaakt. Deze beelden kwamen terecht op een scholengemeenschap waar enkele leerlingen ze zagen. De telefoons zijn in beslag genomen en opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De vier verdachten zitten vast en worden deze week voorgeleid.

Met dank aan NoNdeKutJe voor de submit.

Kromkamp houdt niet van rouleren

Jan Kromkamp heeft gezegd dat hij bij Liverpool gefaald heeft door het roulatiesysteem van trainer Rafael Benitez. De rechtsback van PSV weet dat hij regelmatig in de basis moet staan om zich te verbeteren.

"Ik had het goed naar mijn zin in Liverpool, alleen speelde ik te weinig", aldus Kromkamp tegenover BBC Sport. "En als je weinig speelt is het moeilijk om op hoog niveau te presteren. Je mist een paar procent. In Eindhoven gaat alles naar wens, ik speel vaak en voel me erg gelukkig hier. Ik verbeter met de dag, maar kan nog veel beter. Het belangrijkste is dat ik wekelijks speel. Natuurlijk begrijp ik de gedachte achter het roulatiesysteem. Je houdt de spelers fit gedurende een heel seizoen, maar voor mij is het beter om gewoon iedere week te spelen."

Nintendo reageert op vastgelopen Wii's

Gisteren verscheen er een bericht over vastlopende Wii's. Er zouden problemen kunnen ontstaan tijdens het updaten van je Wii via Connect24. Nintendo heeft nu gezegd dat elke Wii die dit probleem heeft kostenloos vervangen wordt zoals altijd. Gemiddeld zal een vervangend exemplaar binnen 3 werkdagen arriveren, maar dat kan langer zijn (tot 10 dagen) als de gebruiker zijn opgeslagen data (bijv. Virtual Console games) ook terug wil.

Nintendo Europa heeft in ieder geval gezegd dat deze problemen bij de Europese launch verholpen zullen zijn. De Wii is afgelopen zondag in Amerika gelanceerd en er zijn zo'n 800.000 tot 1.000.000 units verkocht waarschijnlijk. De Europese launch staat voor 8 december.

[update] Opkomst waarschijnlijk lager dan in 2003

Icoon VerkiezingenDe opkomst deze verkiezingen lijkt iets lager uit te gaan vallen dan de verkiezingen in 2003. Om 16.00 uur had zo'n 45 procent van de kiezers gestemd. Volgens opiniepeiler Maurice de Hond ligt de opkomst tot nu toe een fractie lager dan tijdens de vorige Kamerverkiezingen, toen in totaal 79,9 procent van de stemgerechtigden aan de verkiezingen deelnam. Deze keer mogen ruim 12 miljoen mensen een stem uitbrengen. In de grote steden is de opkomst iets lager dan elders in het land.

De opkomst onder allochtone kiezers lijkt hoog uit te vallen. Om 12.00 uur had 37 procent van de allochtone kiezers gestemd. Als die trend doorzet zal aan het eind van de dag minimaal 67 procent en mogelijk zelfs 78 procent hebben gestemd. Dat blijkt uit onderzoek van Foquz Etnomarketing. Volgens Foquz zullen zeker 12 zetels door allochtonen worden bepaald. De groep stemt vooral op de linkse partijen.

Update 19.35 uur
De opkomst lag om 19.00 uur rond de 70 procent, meldt persbureau Novum. Volgens een woordvoerster in Amsterdam lag de hoofdstad achter, met een opkomst van 44 procent tot 18.00 uur. In Rotterdam lag met 55 procent de opkomst ook lager. In Maastricht en Alkmaar stemde 60 procent van de mensen, op de voet gevolgd door Enschede met een opkomst van 59 procent. Den Haag en Eindhoven moesten het met een lagere opkomst doen. Daar lag de opkomst tot 16.00 op ongeveer 38 procent.

De Guzman terug bij Feyenoord

Jonathan de Guzman keert terug bij het eerste elftal van Feyenoord. De Canadees is weer helemaal hersteld van een blessure aan zijn enkel. Hierdoor stond de speler ongeveer drie weken aan de zijlijn.

De kans is groot dat De Guzman komende donderdag, in het UEFA Cup-duel tegen Blackburn Rovers, nog op de bank moet beginnen. "Het ontbreekt hem nog aan wedstrijdconditie en daarnaast kan ik in UEFA Cup-verband wel beschikken over Buijs. Zondag hebben we ook weer een wedstrijd. Ik moet nu kijken wat verstandig is", lichtte trainer Erwin Koeman toe. "Ik moet aan die jongen zelf denken, maar ook aan het teambelang. Die overweging heb ik nog niet gemaakt."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Lucius, Bahia en Drenthe; Buijs, Greene en Hofs; Kolkka, Charisteas en Huysegems

[update] RTL stelt prognose niet uit

Icoon VerkiezingenHans Laroes, hoofdredacteur van NOS-Nieuws, heeft zijn collega van RTL-Nieuws, Harm Taselaar, woensdag opgeroepen geen prognose van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen uit te zenden zolang de stembureaus open zijn.

RTL heeft, zoals FOK! hier al meldde, aangekondigd om 20.50 uur, tien minuten voor het sluiten van de stembureaus, een prognose te publiceren op basis van onderzoek door TNS NIPO. NOS (samen met ANP) doet dat pas om 21.00 uur exact, op basis van onderzoek door Maurice de Hond.

''Volgens mij is het goed gebruik om op verkiezingsdag zelf de kiezers hun werk te laten doen, niet gehinderd door stemadviezen, tussentijdse peilingen of wat dan ook. Door niets dus dat naar beïnvloeding ruikt'', schrijft Laroes in een open brief aan Taselaar. ''Mij lijkt dat je elkaar moet beconcurreren met goeie onderwerpen en inhoudelijke debatten. Niet met een race tegen de tijd als die zich afspeelt nog tijdens de uren dat kiezers hun stem kunnen bepalen.''

Taselaar was nog niet in de gelegenheid om te reageren. Peter Kanne van TNS-NIPO, dat de cijfers aan RTL levert, zei vannacht in Pauw & Witteman dat hij zich er voor in wilde zetten dat pas na het sluiten van de stembureaus de cijfers worden geopenbaard.

Update 18.23 uur
Taselaar heeft gereageerd per open brief:
quote:
Beste Hans,

Stel je voor, het is vanavond tien voor negen en een willekeurige Nederlandse kijker heeft ingeschakeld op RTL 4 waar de uitslagenavond zojuist is begonnen. Een van de presentatoren kondigt de prognose aan, op basis van een TNS NIPO-peiling. Het is dan al 20.51 uur. De stembussen zijn nog precies negen minuten open.

De prognose wordt vervolgens daadwerkelijk in beeld gebracht. De grafiekjes buitelen over elkaar heen en er tekent zich langzaam maar zeker een voorlopig beeld af van de voorlopige uitslag.

Ik vermoed dat het dan inmiddels al zo'n zes minuten voor negen is.

Op dat moment zou de willekeurige Nederlandse kijker - bevlogen door de prognose - zijn jas moeten aantrekken, op zijn fiets moeten springen en zich richting stembureau moeten haasten om hijgend om één voor negen zijn stem uit te brengen om zo de verkiezingen te beïnvloeden.

Ik ben geneigd te denken dat dit scenario zich niet zal afspelen vanavond.

Met vriendelijke groet,

RTL Nederland
Harm Taselaar
Hoofdredacteur RTL Nieuws/RTL Z

Paragliding

Ik zat te kijken naar dit filmpje en het enige wat ik me kon afvragen hoe vaak ik in die situatie alle kleuren van de regenboog zou hebben gescheten.

Als we er vanuit gaan dat een flinke lap diaree in laten we zeggen 10 seconden naar buiten komt, omgerekend zou ik dus ongveer 13 a 14 schone onderbroeken nodig hebben gehad.

Respect voor dit staaltje paragliden, maar geef mijn portie maar aan Fikkie

Name that bitch! (slot)

Vandaag uiteraard de laatste ronde van Name that bitch!. Theoretisch is het nog mogelijk om Icefire1971 van de troon te stoten, maar dat wordt wel lastig.
Update: iets meer tijd

Voor de goede orde: Het gaat er vandaag niet om wie het eerste het goede antwoord geeft. Meedoen kan 1 keer, tot uiterlijk 17.00 u. 20.00 u. 20:35 u.

Vandaag 3 vragen die totaal 10 punten kunnen opleveren:

Vraag 1: Top vier van de verkiezingen in juiste volgorde (5 punten)
Vraag 2: Hoeveel zetels krijgt D66? (3 punten)
Vraag 3: Hoeveel zetels krijgt de Partij voor de Dieren? (2 punten)

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

WTA wil tenniskalender inkorten

Er wordt binnen de tenniswereld al een hele tijd gesproken over een te druk speelschema. De internationale tennisbond voor vrouwen (WTA) is nu van plan om de huidige kalender ook daadwerkelijk in te korten.

De WTA heeft inmiddels een voorstel ingediend waarin staat dat het seizoen in oktober afgelopen is. Momenteel is dit een maand later, namelijk november. Verder is de bond van plan om een aantal wedstrijden, die nu nog op de kalender staan, niet meer plaats te laten vinden. Op dit moment staan er dertien wedstrijden gepland, maar dit moeten er uiteindelijk elf worden. Tot slot is de WTA van mening dat de rustperiodes, na een gespeelde Grand Slam, verlengd moeten worden.

'19 seconden sekstape Spears uitgelekt'

Icoon Showbizz Negentien seconden van de sekstape van Britney Spears en Kevin Federline zou uitgelekt zijn op het internet. Op de tape is een brunette in volle actie te zien. Of het echt een deel van de sekstape is, is niet bekend. Federline heeft het bestaan van de tape namelijk ontkend.

Federline beweert nu dat hij de sekstape nooit voor veel geld heeft willen verkopen. "Die verhalen zijn pertinent onjuist", aldus de advocaten van Federline. Pornokoning David Hans Schmidt heeft honderd miljoen dollar geboden voor de tape. Eerder kwamen er berichten naar buiten dat Federline vijfig miljoen dollar voor de tape zou willen. Opvallend is dat juist nu er een bod is voor de tape, Federline het bestaan ervan pas ontkent.

Spears vroeg begin november de scheiding aan van een twee jaar durend huwelijk tussen beide. Federline wil door middel van een juridisch gevecht de voogdij over hun beide kinderen en een deel van het fortuin van Spears opeisen. Er gaat nu in de media een nieuw verhaal over Federline de ronde. Zo zou hij in de rechtszaal gaan melden dat Spears biseksueel is en diverse keren Federline "smeekte" om triootjes met andere vrouwen te doen.

LET OP: Het plaatsen van linkjes naar de film zal beloond worden met een ban, het vragen naar linkjes met een negatieve moderatie!

Grygera vertrekt bij Ajax

Zdenek Grygera gaat Ajax verlaten. Het contract van de Tsjech loopt dit seizoen af en de speler is nog altijd niet van plan om deze verbintenis te verlengen. De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, betreurt het vertrek van de verdediger.

"Het is duidelijk dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Jammer dat hij weggaat, want het is een superprof en een geweldige gozer", aldus Ten Cate op de clubsite van Ajax. De oefenmeester heeft nog geprobeerd om Grygera op andere gedachten te brengen, maar dit is hem helaas niet gelukt. "Het was een gesprekje van hooguit twee minuten, want er is geen mogelijkheid meer dat hij blijft."

In juli 2003 werd Grygera overgenomen van zijn toenmalige werkgever Sparta Praag. Sindsdien speelde de Tsjech 65 wedstrijden in de Eredivsie. Hierin wist hij vijf maal het net te vinden. Eerdere onderhandelingen over het verlengen van het contract van de speler liepen ook al op niets uit.

Album van de dag: Green Day

Het is 17 uur en iedereen komt weer thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Of beter gezegd albums, ik heb namelijk ALLE albums van de Amerikaanse old skool punk-rock band Green Day.. Ja echt! Alle 10! Ze zijn de afgelopen jaren in mijn mening iets te commercieel-poppy geworden, met name dat verschrikkelijke nummer met U2 !

Dus geniet hier nog van de jongens in betere tijden:

1,039 smoothed out slappy hours - 1990 (95mb)
Kerplunk - 1992 (73mb)
Dookie - 1994 (36mb)
Insomniac - 1995 (38mb)
Bowling Bowling Bowling Parking Parking - 1996 (16mb)
Nimrod - 1997 (57mb)
International Superhits - 2001 (80mb)
Shenanigans 2002 (46mb)
Warning - 2002 (56mb)
American Idiot - 2004 (70mb)

Dit staat toch garant voor vele uren luister plezier!

Passwords
Dookie, Kerplunk, Insomniac, 1.039: http://pelaocristhian.blogspot.com/
Shenigans, Nimrod, Warning: pelaocristhian
Titels die hier niet tussen staan, staan niet op slot

Henry mist cruciaal duel in Portugal

Arsenal vierde dinsdagavond een klein feestje na het Champions League-duel tegen Hamburger SV (3-1). Toch was het niet alleen vreugde wat de klok sloeg. Thierry Henry moet de beslissende wedstrijd tegen FC Porto namelijk aan zich voorbij laten gaan.

De Frans international kreeg in de wedstrijd tegen de Duitse ploeg een gele kaart, vanwege commentaar op het arbitrale trio. Hierdoor moet hij het duel in Portugal vanaf de tribune bekijken, aangezien hij in de confrontatie tegen CSKA Moskou ook al tegen een prent op liep. "Het is een klap voor ons, want we wilden naar Porto met Thierry. Maar deze ploeg wil zó graag, dat ik alle vertrouwen heb, dat we het ook zonder hem redden", waren de positieve woorden van Arséne Wenger, trainer van The Gunners.

De ploeg uit Londen heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde van dit mondiale toernooi. Arsenal kan zich ook nog een nederlang permiteren, maar dan moet CSKA Moskou de wedstrijd tegen Hamburger SV niet in winst omzetten.

President Kazachstan blij met Borat

Icoon Film President Nursultan Nazarbayev van Kazachstan is blij met de film Borat, die het volk van Kazachstan neerzet als achterlijk en seksverslaafd. "Deze film is gecreëerd door een komiek, dus laten we erom lachen", aldus de president in een persconferentie met de Britse premier Tony Blair in Londen. Eerder reageerde de Kazachstaanse regering nog woedend op de film, maar de president merkt nu op dat de film ook positieve kanten heeft voor zijn land.

"Er bestaat een uitdrukking dat alle publiciteit goede publiciteit is", zei hij. De aandacht voor Kazachstan is toegenomen na de film. Overigens vindt de president wel dat het imago van Kazachstan verbeterd moet worden. "Als mensen praten over Kazachstan hebben ze de indruk dat het nog steeds op de een of andere manier deel uitmaakt van de Sovjet-Unie of Rusland. Soms verwarren mensen ons met Kyrgyzstan, Afghanistan of iets anders".

Hij benadrukt dat Kazachstan bijna tot de vijftig meest ontwikkelde landen behoort. Het bruto nationaal product per inwoner is in het land gestegen van 310 euro in de jaren negentig naar 4700 euro nu. Daarnaast trekt het land 39 miljard euro aan buitenlandse investeringen per jaar aan. Dat is heel wat voor urine-drinkende, hondenschietende paardenverkrachters...

Borat, de
Kazachstan is blij met Borat

Sparta wil Kaita verhuren

Sparta zit in zijn maag met Sani Kaita. Vorig jaar kwam de Nigeriaanse middenvelder voor veel geld naar Het Kasteel, maar onder trainer Wiljan Vloet komt hij amper aan spelen toe.

De ploeg bekijkt dan ook de mogelijkheid om de Afrikaan op huurbasis bij een andere club te stallen."Het is zuur", aldus algemeen directeur Peter Bonthuis over de situatie van Kaita. "We hebben veel geld betaald voor Sani en dan is het jammer dat hij niet speelt. We zullen kijken wat we kunnen doen. Binnenkort gaan we praten met de raad van commissarissen over hoe zij denken over een verhuur. Deze beslissing zal breed gedragen moeten worden."

Neville wist dat Saha ging missen

Manchester United-verdediger Gary Neville wist dat zijn teamgenoot Louis Saha de strafschop in de laatste minuut van de verloren Champions League-wedstrijd bij Celtic Glasgow ging missen.

Neil Lennon, aanvoerder van Celtic, maakte dat vandaag bekend. Hij zei dat Neville naar hem toe kwam en vertelde dat Saha de strafschop zou missen. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van de Schotten, nadat Shunsuke Nakamura een fabuleuze vrije trap achter Edwin van der Sar had verwerkt.

Een minuut voor tijd kregen The Red Devils echter de kans op de gelijkmaker, en daarmee het ticket naar de tweede ronde. Shaun Maloney zou hands hebben gemaakt toen hij uit de muur kwam stormen. Scheidsrechter Majuto González beloonde de Engelsen met een penalty.

De Franse spits van United stapte naar voren, terwijl hij slechts minuten daarvoor een grote kans had verprutst. "Gary Neville kwam naar mij toe en vertelde over Saha", zegt Lennon. "Zijn concentratie is weg, hij gaat dit missen", is wat de aanvoerder aan zijn collega aan de andere kant meldde. De minuut daarop werd doelman Artur Boruc de held van de avond door de strafschop van Saha te keren en daarmee een plaats in de tweede ronde te verzekeren.

Schalken maakt zich op voor rentree

Sjeng Schalken maakt zich op voor zijn rentree in de professionele tenniswereld. De Nederlander is lange tijd geblesseerd geweest en zal volgende week zaterdag een demonstratiewedstrijd spelen tegen Paul Logtens.

Na het spelen van de demonstratiewedstrijd is Schalken van plan deel te nemen aan het demonstratietoernooi van St. Ankton in Oostenrijk. Daarna probeert de voormalig top-vijftien speler aanwezig te zijn bij de Nederlandse masters, van elf tot zeventien december in Rotterdam.

"Het is goed om te voelen dat ik weer met veel plezier op de baan sta en echt weer zin heb om te gaan tennissen. Ik verbaas mezelf dat ik op de baan niet tegen grote problemen aanloop", aldus Schalken.

De Limburger wil nog niet vooruitlopen op een terugkeer aan de internationale top. Wel droomt Schalken ervan om op korte termijn weer te kunnen spelen voor de Davis Cup.

Geen kunstgras bij EK 2008

De Europese voetbalbond UEFA heeft besloten dat er tijdens het Europees kampioenschap van 2008 niet zal worden gespeeld op kunstgras.

De UEFA heeft vind het spelen op kunstgras prima, maar wil niet dat een toernooi op meerdere verschillende ondergronden wordt afgewerkt. "Als sommige wedstrijden op kunstgras gespeeld worden en andere op gras, hebben ploegen niet de kans om te trainen en zich voor te bereiden op de nieuwe ondergrond", verklaart de UEFA.

Een aantal stadions in Zwitserland en Oostenrijk overwogen om voor het EK een kunstgrasveld aan te leggen.

Thaise monnik snijdt penis eraf met machete

Icoon ShockingEen Thaise boeddhistische monnik heeft zijn penis eraf gesneden met een machete. Dit omdat hij een erectie had tijdens de meditatie en hij alle aardse geneugten had afgezworen.

De 35-jaar oude monnik ging wel naar het ziekenhuis om de wond te verzorgen, maar de dokters mochten zijn penis er niet opnieuw aanzetten, aldus de directeur van het betreffende ziekenhuis. "We hebben de wond schoongemaakt, maar hij weigerde het toen wij hem vroegen of we de penis opnieuw aan zijn lichaam vast mochten maken, omdat hij alles had afgezworen."

Ik pies in m'n broeoek!

Men neme een blonde dame, iets waar ze op moet springen en een camera, en make men een filmpje. Alleen mijn probleem is wat is de bedoeling van het filmpje, is het een laminaattest, of is het gewoon een ingewikkelde manier om te vertellen dat je moet plassen ?

Eigenlijk maakt het ook niet uit, het is gewoon een lekker vrolijk filmpje, mischien dat we dit vanavond naar de verliezers van de verkiezingen moeten sturen, worden ze vast vrolijk van.

Met dank aan de submitter voor de submit.

Nalbantoglu langer bij NEC

Muslu Nalbantoglu blijft langer bij NEC. Het oude contract van de rechtsback liep aan het eind van dit seizoen af, maar de Nijmegenaren wilden de Turk graag behouden en lichten de optie in zijn de verbintenis, waardoor hij nu tot 2008 aan de club is verbonden.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de club van trainer Mario Been zelfs bezig is om de talentvolle verdediger nóg langer vast te leggen. Naar verluidt zou Nalbantoglu, die tot nu toe 55 competitiewedstrijden voor NEC speelde, hier wel interesse in hebben.

Ljubicic slaat 929 aces

De tegenstanders van de Kroaat Ivan Ljubicic zullen het afgelopen jaar vaak met wanhoop hebben toegekeken.In 2006 sloeg hij de meeste aces van alle actieve spelers. Ljubicic kwam tot een aantal van maar liefst 929.

Ljubicic wordt op gepaste afstand gevolgd door Andy Roddick en Roger Federer. De Amerikaan en de Zwitser sloegen er respectievelijk 705 en 656. Ljubicic kan echter nog niet tippen aan de gestopte Richard Krajicek, die in 1997 987 aces wist te slaan.

Man woont jaren samen met lijk moeder

Icoon ShockingDe politie van Taiwan heeft een man aangetroffen die al meer dan zeven jaar lang samenwoonde met het lijk van zijn moeder. De man zat volgens eigen zeggen "te wachten op haar verrijzenis".

De 55-jarige Taiwanees vertelde de verbaasde onderzoekers dat hij zijn moeder niet had willen begraven omdat hij ervan overtuigd was dat ze ooit weer opnieuw tot leven zou komen. De man had haar lijk, toen ze in 1999 stierf, omwonden met een doek, waardoor het lijk mummificeerde.

The xxxorcist

De porno industrie is meestal vrij creatief met namen en schromen niet om grote bioscoophits te verpornoriseren, zo werd dude where is my car, dude where is my dildo, fists of fuy werd tits of fury en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar gelukkig heeft iemand anders dat al gedaan.

Een ander prachtig voorbeeld is The xxxorcist en wat denk je daarvan hebben we een filmpje.

Let vooral op de special effects....

Met dank aan most_wanted voor de submit.

Inparkeren

Fileparkeren blijft voor veel mensen een probleem. Het is meestal het eenvoudigste om achteruit in te parkeren bij deze speciale verrichting. Helaas zijn er nog genoeg mensen die het vooruit willen proberen, maar dit loopt meestal uit in een fiasco.

Voor deze mensen is er nu een oplossing. Het kost wel wat kofferbakruimte, maar dan heb je ook wat. Een bijkomend voordeel is dat het reservewiel ook nog eens gebruikt wordt.

Bomberman '93 en Bonks Adventure op de Virtual Console

Sinds gisteren zijn de games Bomberman '93 en Bonks Adventure te downloaden via de Virtual Console voor de Amerikanen. Bomberman is in 1993 gelanceerd voor de TurboGrafx-16 en Bonks Adventure komt uit het jaar 1990 en was ook te spelen op de TurboGrafx.

Beide spellen zijn dus te downloaden en kosten 600 punten per stuk, ongeveer 6 euro. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze games ook in Europa zijn te downloaden vanaf 8 december, maar daar gaan we voorlopig wel vanuit.Links Bomberman en rechts Bonks Adventure

Groningse bok geeft melk

Icoon OpmerkelijkHermafroditie bij dieren is een zeldzaam verschijnsel, maar toch is er in Groningen een bok gevonden die hermafrodiet is. De bok heeft namelijk zowel uiers als testikels en hij geeft, buiten zijn werk als dekgeit, bovendien melk.

"Eenhorn blijkt behoorlijk bijzonder. We hebben er dus een heuse trekpleister bij," vertellen zijn eigenaren. De bok heeft al aardig wat nageslacht, maar geen enkele van hen heeft ook twee geslachten. "Eenhorn blijft dus een vreemde eend in de bijt."

Met dank aan singlemetkids en YubYub voor de submit.

[DTM] Nederlands DTM-team in de maak

Naar het er nu uitziet is er een Nederlands DTM-team in de maak. Ook zouden er al gesprekken met coureurs zijn geweest. Het wachten is op een toezegging van Audi.

Frans Verschuur zou de drijvende kracht zijn achter het team. Verschuur runt op dit moment een raceteam dat uitkomt in zes verschillende klassen. In al deze klassen wist een bolide uit zijn team het kampioenschap te winnen.

Verschuur over zijn motivatie: “Autosportevenementen zijn een soort voetbalwedstrijden geworden, waarbij het publiek zich massaal in het oranje hult en met de hele familie op de tribune zit. Het is mijn bedoeling om van het DTM-kampioenschap net zo’n hype te maken als de A1 Grand Prix.”

Hoe concreet de plannen zijn blijkt wel uit de woorden van Verschuur: “De organisatie heb ik wel staan, enkel de financiën niet.” Verschuur geeft verder aan dat het een puur Nederlands team zou gaan worden, met Nederlands personeel en coureurs: “Althans, zo veel mogelijk. Ik heb er een paar Duitse jongens bij zitten die al DTM-ervaring hebben. Die wil ik er in het kader van de ‘know how’ natuurlijk graag bij houden.”

Volgens de geruchten zou er een bedrag van 2,5 miljoen mee gemoeid zijn. De potentiële financier heeft goede banden met Audi, die de bolides moet gaan leveren. Het gaat hierbij om twee jaar oude Audi bolides. “Zo werkt dat in deze tak van sport”, aldus Verschuur. “Je begint met een auto van twee jaar oud. Draai je een goed seizoen, dan voorziet de fabrikant je het jaar daarop van een jongere auto.”

Verschuur wil beginnen met twee bolides: “Ik wil in de DTM gaan uitkomen met twee auto’s en twee coureurs. Daarvoor heb ik Jeroen Bleekemolen en Jaap van Lagen in gedachten.” Mocht alles doorgaan zou het team komend seizoen al van start moeten gaan. “In dat geval komt ons team uit van de Suzuki Swift Cup tot het DTM kampioenschap: een complete doorstroommogelijkheid in eigen huis,” aldus een enthousiaste Verschuur.

Quick sponsort SpykerF1

Het Nederlandse sportmerk Quick sponsort SpykerF1 voor het komende seizoen. Zij zullen onder andere de kleding en schoenen van het team gaan leveren.

Door samen te werken wil men een stijlvolle ‘Spyker by Quick’ kledinglijn opzetten, en zal Quick de overalls en schoenen van het team gaan leveren. Tevens zal Quick op de SpykerF1 wagens en overalls van de coureurs te zien zijn.

Rini van Trigt, directeur Quick Sports International BV, is zeer tevreden met de sponsordeal: ”Wederom hebben wij een mijlpaal behaald, we zijn zeer verheugd om met SpykerF1 te Formule 1 wereld te betreden. Door onze Nederlandse afkomst en de drang om internationale bekendheid te verwerven hebben Spyker en Quick belangrijke overeenkomsten. We kunnen nu veel makkelijker op de globale markt opereren en laten zien dat we mooie, degelijke en kwalitatief goede producten in het assortiment hebben.”

Colin Kolles, teambaas SpykerF1:”Het ligt in de visie van SpykerF1 om alles zo goed en perfect mogelijk geregeld te hebben. Met deze overeenkomst wordt ons team uitgerust met perfect aangemeten schoeisel. SpykerF1 wil bij de start van het nieuwe seizoen met een frisse en dynamische uitstraling op de startgrid staan, en kan daarbij partners die deze eigenschappen ook hebben goed gebruiken.”

Christijan Albers, coureur SpykerF1:”Ik ben erg blij dat het beroemde en hippe merk Quick zich bij ons aansluit voor het nieuwe seizoen. Nog mooier is dat ikzelf persoonlijke betrokken ben bij het ontwikkelen van de raceschoenen. Ik ben benieuwd naar het resultaat en weet zeker dat we er ‘Quicker’ van worden. Ergens tijdens het nieuwe seizoen zal Quick mijn persoonlijke raceschoen op de markt brengen, de Q Maximum Attack. De schoen zal gemaakt zijn van hightech materiaal en mijn handtekening zal er op komen te staan. Nu kan iedere fan voelen hoe het is om in mijn schoenen te staan. Ik wil ook nog kwijt dat het fantastisch is dat zoveel Nederlandse bedrijven SpykerF1 willen sponsoren. Dit moedigt het team en mij aan om nog meer ons best te doen.

Zware meneer

Ik presenteer jullie nu Wallington Wally.

Wally is een hele zware meneer die er een aantal aparte ideeën op na houd i.v.m. het versleuren en tillen van zware lasten. Hij slaagt erin om met een minimum aan moeite de zwaarste blokken steen of zelfs schuurtjes te verplaatsen, op te richten, of te tillen. Meneer bouwt nu zijn eigen Stonehenge in zijn tuintje, met niks anders dan zijn technisch vernuft en spierkracht. Klik.

Ramos biedt Rijkaard excuses aan

Juande Ramos, de coach van de Spaanse voetbalclub Sevilla, heeft zich in een gesprek met de Spaanse radiozender Punto Radio verontschuldigd voor het feit dat hij gesuggereerd heeft dat Frank Rijkaard aan het eind van het seizoen stopt als coach van Barcelona.

"Het was een terloopse opmerking. Als Rijkaard of iemand zich eraan gestoord heeft, bied ik hierbij mijn excuses aan. Ik heb veel respect voor Rijkaard," aldus Ramos.

Afgelopen zondag zei Ramos op de Spaanse tv dat hij ergens had opgevangen dat Rijkaard zou vertrekken bij Barcelona. Met die mededeling schoten de geruchten gelijk als paddenstoelen uit de grond. Zo zou de Nederlandse coach volgend seizoen bij zijn oude club AC Milan aan de slag gaan. "Ramos moet een heel speciale neus hebben. Hij bespeurt dingen die er niet zijn," aldus Rijkaard.

Gratis bouwmateriaal

Wat doe je als je erachter komt dat bij de koerier, bij wie je altijd je pakketjes laat verzenden, het verpakkings materiaal gratis is? Dan bestel je gewoon wat dozen en wat stickers. En bijkomend voordeel is dat de leveringskosten ook nog gratis zijn.

De persoon die dit gedaan heeft miste iets in zijn kamer, namelijk een bar. Deze heeft hij nu gebouwd met zijn gratis bouwmateritaal van de koerier.

Nederlandse moslima's komen met manifest

Icoon BinnenlandsGisteren presenteerde zich in Amsterdam het Islamitisch Vrouwen Manifest. Deze moslimvrouwen willen in Nederland collectief de strijd aangaan tegen ongelijkheid en onrechtvaardigheid binnen de moslimgemeenschap.

Volgens het manifest zijn vrouwen en mannen in de islam ''in principe'' gelijk aan elkaar. Desondanks voelen moslima's in de hele wereld zich nog regelmatig ondergeschikt of onderdrukt. De opstellers van het manifest willen samen met andere moslimvrouwen in Nederland ''een beweging op gang brengen om bewustwording te stimuleren van patriarchale (waar het mannelijke de norm is) denkwijzen en praktijken, zoals die zich in de huidige moslimgemeenschap in ons land voordoen''.

Niet alleen mannen
Het zijn niet enkel islamitische mannen die de ongelijkheid in stand houden, maar óók de vrouwen, zo stelt het manifest. In de moskee is vaak weinig plek voor moslimvrouwen en gehoorzaamheid is een groot goed binnen het huwelijk. Vrouwen worden veelal geacht thuis te blijven bij de kinderen en zijn regelmatig slachtoffer van huiselijk geweld. Nog altijd klinken in Nederlandse moskeeën vrouwonvriendelijke of zelfs vijandige preken.

De initiatiefnemers gaan uit van de islam, die volgens de opstellers oproept tot ''rechtvaardigheid en gelijkheid'' tussen vrouwen en mannen. Ze benadrukken geen strijd tegen de mannen te willen voeren. ''We willen juist met ze samenwerken. Het is een strijd tegen een bepaald gedachtengoed. Dat moeten we concreet aanpakken.''

Doel van het manifest is:
- Het streven naar bewustwording en het stimuleren van een open discussie in de Nederlandse islamitische gemeenschap;
- Zorgen dat vrouwen meer invloed en gezag krijgen in bijvoorbeeld besluitvormingsorganen;
- Stimuleren van onderwijs voor moslima's;
- Vrouwennetwerken opzetten;
- Zich bemoeien met wetten, regels en systemen die de zelfbeschikking van moslimvrouwen belemmeren.

Afgelopen zondag was er in New York ook al een initiatief van moslimvrouwen. Islamitische feministes uit de hele wereld verenigden zich daar en spraken af een vrouwenraad op te richten die de Koran gaat interpreteren.

Opmerkelijk record Costacurta

Sinds gisteravond heeft de Italiaan Alessandro Costacurta een opmerkelijk record in handen. De verdediger van AC Milan stond in de basis in de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene (1-0) en is daarmee de oudste speler ooit in het kampioenenbal.

Costacurta was gisteravond precies 40 jaar en 211 dagen oud en daarmee gaat hij de Belg Danny Verlinden voorbij. De doelman was sinds 2003 recordhouder met 40 jaar en 116 dagen.

Fatal Inertia en Blade Storm naar de Xbox 360

In een (Japans) persbericht is bekend gemaakt dat de games Fatal Inertia en Blade Storm: The Hundred Years' War ook op de Xbox 360 zullen uitkomen. Beide games waren tot nu toe exclusief voor de PS3, maar de developer Koei heeft dus besloten om ze ook naar de Xbox 360 te brengen.

Fatal Inertia is een high-speed race met futuristische voertuigen. Het zal speelbaar zijn via Xbox Live met vier spelers en in de lente van 2007 uitkomen op de Xbox 360 in Japan. Blade Storm is een actie-game waarin je een groep soldaten naar de overwinning moet leiden. Deze game zal ook uitkomen in de lente van 2007, ook in Japan.

Links Fatal Inertia en rechts Blade Storm (beide PS3-screens)

Harry Potter goes next-gen

Electronic Arts heeft onlangs aangekondigd dat zij bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe Harry Potter game. Het spel zal tegelijkertijd met de bioscoopfilm Harry Potter en de Orde van de Feniks uitkomen en dit zal dan in de maand juli van het jaar 2007 zijn.

Het spel zal uitgegeven worden op de PC, GBA, PS2, Nintendo DS, PSP, Xbox360, PS3 en de Nintendo Wii. Voor jullie hebben wij alvast de eerste drie PC-screenshots van het spel.
Groningse Lonsdalers vast na mishandeling

Icoon MisdaadIn verband met een mishandeling twee weken geleden van een 20-jarige man uit het Groningse Winschoten, heeft de politie zeven zogenoemde Lonsdale-jongeren aangehouden. Het slachtoffer werd door het zevental in zijn woonplaats fors geslagen en geschopt en liep diverse kneuzingen op.

Volgens de politie zouden de daders uit verveling hebben gehandeld. Bovendien hadden ze alcohol genuttigd. De zeven worden ook verdacht van andere strafbare feiten, zoals nog meer mishandeling en belediging.

De 'Lonsdalers' komen uit Winschoten, Heiligerlee en Oude Pekela en zijn tussen de 13 en 23 jaar oud. Alleen een 22-jarige inwoner van Oude Pekela zit woensdag nog vast. Hem is poging tot doodslag ten laste gelegd.

De groep kwam op hun omgeving intimiderend over door hun kleding, tatoeages en haardracht. Daarom bestaat bij de politie het vermoeden dat niet alle slachtoffers aangifte hebben gedaan.

Adriaanse wil niet naar ADO

Co Adriaanse ziet er niets in om trainer te worden van ADO Den Haag. De naam van Adriaanse wordt genoemd als de voornaamste kandidaat om de club uit het Zuiderpark weer uit het slop te trekken. Via zijn zaakwaarnemer heeft Adriaanse echter gezegd geen interesse te hebben.

"Co heeft geen interesse", aldus zijn woordvoerder Willem Zeijlmans. "Co haalde met AZ de halve finale van de UEFA Cup, maakte een droomtransfer naar Porto, werd daar kampioen van Portugal en won de beker. Met die prijzen op zijn cv wil hij wachten op een interessante buitenlandse club, waarbij de Bundesliga zijn voorkeur heeft".

Daarnaast zou Adriaanse nog verwikkeld zijn in een financieel conflict met zijn oude club FC Porto. "Hij heeft de kampioenspremie, bekerpremie en nog drie maanden salaris tegoed", meldt Zeijlmans.

Vrouw gewond aan hoofd door mestvork

Icoon OpmerkelijkEen 18-jarige vrouw uit Oud-Alblas is vanochtend licht gewond geraakt toen ze de tand van een mestvork in haar hoofd kreeg. De riek raakte ook haar gezicht. Het ongeluk gebeurde in een manege.

Een medewerker van de manege had de mestvork bovenop een kar met stro gelegd. De vrouw stond op dat moment aan de andere kant van de kar. De riek gleed weg en trof de vrouw in haar gezicht en hoofd. De mestvork in het hoofd van de vrouw bood een gruwelijke aanblik. Uiteindelijk bleken de verwondingen mee te vallen.

Rekdal opvolger Trost bij Lierse SK

Voormalig Noors international Kjetil Rekdal zal bij de Belgische voetbalclub Lierse SK René Trost opvolgen als trainer.

Trost werd vorige week bij Lierse ontslagen. Na de slechte start van dit seizoen had de club geen vertrouwen meer in de coach en besloot op zoek te gaan naar een andere. Rekdal is de man die nu Lierse moet gaan behoeden van degradatie. Rekdal speelde als actief voetballer 181 wedsttrijden voor Lierske tussen 1990 en 1996. Tot nu toe heeft de 38-jarige Rekdal alleen nog coach ervaring bij Vålerengen, waarmee hij wel de titel wist te veroveren in de Noorse competitie.

Man komt om door vallende afvalcontainer

Icoon OngelukEen medewerker van de Roteb in Capelle aan den IJssel is op een nogal opmerkelijke manier om het leven gekomen. De vuilnisman werd getroffen door een ondergrondse afvalcontainer die op dat moment omhoog werd getakeld.

Het ongeluk vond plaats op de Fascinatio Boulevard. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De arbeidsinspectie zal binnenkort met een onderzoek beginnen.

De politie is bekend met de identiteit van de man maar kan de naam nog niet vrijgeven omdat de familie van het slachtoffer nog ingelicht moet worden.

Boer gewond na steekvlam uit gierput

Icoon OpmerkelijkEen 54-jarige boer uit Erp heeft gisteren ernstige brandwonden opgelopen, nadat hij per ongeluk een gierput in brand had gestoken. De man is met verwondingen aan zijn gezicht, armen en handen opgenomen in het brandwondencentrum in Rotterdam.

De man wilde in zijn schuur de gieropslag controleren. Omdat in de schuur geen verlichting aanwezig was, had hij bij wijze van lantaarn een brandende krant in zijn hand. Toen de boer de gierput opende, ontstond er een enorme steekvlam.

FIFA ranglijst: Oranje blijft zevende

Het Nederlands Elftal heeft in november zijn zevende plaats op de ranglijst van de FIFA weten te behouden. Oranje verloor acht punten, maar houdt met een totaal van 1.305 wel Portugal, dat naar de achtste plaats steeg, achter zich. Brazilië voert de lijst nog steeds aan met 1.588 punten.

Het Rusland van Guus Hiddink, de eerstvolgende tegenstander van Nederland, deed goede zaken en stijgt van de 33e naar de 23e plaats. Spanje viel uit de toptien en staan nu met 1.154 punten op de twaalfde plaats.

Top tien FIFA ranglijst

#landpuntenaantal
1Brazilië1588
2Italië1560
3Argentinië1551
4Frankrijk1523
5Engeland1359
6Duitsland1348
7Nederland1305
8Portugal1258
9Nigeria1242
10Tsjechië1190

Stargate Worlds in productie genomen

Stargate Worlds is door Cheyenne Mountain Entertainment van pre-productie naar productie gepromoveerd. De MMORPG gebaseerd op de SG-1 en Atlantis-series van Stargate zal je naar diverse werelden leiden.
Door de modernere setting dan we gewend zijn van MMORPG's zul je gebruik maken van sci-fi wapens, maar ook in squads vechten, waarbij één speler commando's aan het squad kan geven. Ook is het mogelijk om je squad op te vullen met bots als er niet genoeg menselijke spelers zijn.

Om het heugelijke feit te vieren dat Stargate Worlds het groene licht heeft gekregen, heeft Cheyenne een aantal screenshots en artwork van de game vrijgegeven:Concept-art

Duitse politici: "Verbied gewelddadige spelen"

Duitse politici dringen aan op een verbod voor gewelddadige games. Aanleiding voor de oproep is het drama op een school in de plaats Emsdetten, net over de grens bij Nederland. Ene Bastian B. ging bewapend met twee geweren, rookbommen en een gasmasker naar zijn vroegere school. Daar aangekomen gijzelde hij een groep leerlingen. Door daarbij lukraak om zich heen te schieten en met rookbommen te gooien, verwondde hij zeven personen. Uiteindelijk zou hij zelfmoord plegen. De achttienjarige was naar verluidt een fanatieke Counterstrike-speler.

Minister Christa Stewens (Gezinszaken) vindt het 'de hoogste tijd' dat de federale regering ingrijpt. In augustus wees die een verbod op de spelletjes nog van de hand. "Schietspelen als Counterstrike of Doom 3 zijn medeoorzaak voor geweldsdaden die het menselijk voorstellingsvermogen te boven gaan," verklaart Stewens. "Juist bij labiele jeugdige mannen laat het intensieve gebruik van gewelddadige games zijn sporen na". Daarnaast wil zij ook spelen als paintball en lasergame verbieden.

Andere politici wijzen erop dat het spelen van gewelddadige spelen niet automatisch hoeft te leiden tot gewelddadig gedrag.

Standen NHL per 21 november

Op zondag werd Jaromir Jagr de zestiende NHL-speler die de mijlpaal van 600 goals bereikte. Hij is nu ook de meest scorende Europeaan in de NHL, daar hij gisteren Jari Kurri voorbijstreefde met goals 601 en 602.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New Jersey Devils19126 1254849
New York Rangers22129 1257367
Pittsburgh Penguins19107 2226259
New York Islanders1997 3215254
Philadelphia Flyers21514 2125186
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres21173 1359463
Toronto Maple Leafs22126 4287568
Montréal Canadiens19115 3256054
Ottawa Senators21911 1197161
Boston Bruins1888 2185065
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Carolina Hurricanes23128 3277675
Atlanta Thrashers22127 3277669
Washington Capitals2086 6225965
Tampa Bay Lightning211010 1216666
Florida Panthers22810 4206073
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators19134 2286656
Detroit Red Wings19125 2265141
Chicago Blackhawks19710 2164758
St. Louis Blues19511 3134667
Columbus Blue Jackets19513 1114061
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Minnesota Wild20127 1256152
Edmonton Oilers21128 1256155
Vancouver Canucks211010 1215053
Calgary Flames1998 2205145
Colorado Avalanche21910 2206462
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks22152 5358055
San Jose Sharks22157 0307052
Dallas Stars20146 0285944
Los Angeles Kings22711 4185972
Phoenix Coyotes20614 0125182

'Verbied gewelddadige spellen'

Icoon BuitenlandsDuitse politici dringen aan op een verbod voor gewelddadige games. Aanleiding voor de oproep is het drama op een school in de plaats Emsdetten, net over de grens bij Nederland. Ene Bastian B. ging bewapend met twee geweren, rookbommen en een gasmasker naar zijn vroegere school. Daar aangekomen gijzelde hij een groep leerlingen. Door daarbij lukraak om zich heen te schieten en met rookbommen te gooien, verwondde hij zeven personen. Uiteindelijk zou hij zelfmoord plegen. De achttienjarige was naar verluidt een fanatieke Counterstrike-speler.

Minister Christa Stewens (Gezinszaken) vindt het 'de hoogste tijd' dat de federale regering ingrijpt. In augustus wees die een verbod op de spelletjes nog van de hand. "Schietspellen als Counterstrike of Doom 3 zijn medeoorzaak voor geweldsdaden die het menselijk voorstellingsvermogen te boven gaan," verklaart Stewens. "Juist bij labiele jeugdige mannen laat het intensieve gebruik van gewelddadige games zijn sporen na". Daarnaast wil zij ook spellen als paintball en lasergame verbieden.

Andere politici wijzen erop dat het spelen van gewelddadige spelen niet automatisch hoeft te leiden tot gewelddadig gedrag.

Bastian B.

Wat is Dit: Opgave 64 - Uitslag

En ook voor deze opgave hadden jullie weer 2 ronden nodig voor deze opgave. Deze keer was het JtS die het goede antwoord gaf. Op zijn antwoord zijn maar liefst 24 lifter namelijk:

ABC-tje, B, Charrel, cw2cu, destrovel, Dope-E, FOKKER007, freecell, geertp, G-lock, Klegie, lapschwanz, Lode, lolz, natedanielz, nsgopfok, RHArcher, Rossdale, singlemetkids, TheYoung1, tomatoman, twinkels, Viper2k1, welpje20 en zjosken. Zij krijgen dan ook allen 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand staat JtS nog steeds aan de leiding maar staat nu op 78 punten. In de kwartaalstand is er maar meer 1 koploper, namelijk Charrel die op 18 punten staan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Briefopener

Tot WiD.

Alle peilingen zien CDA winnen

Icoon EnquêteDe drie grote opiniebureaus, Maurice de Hond, TNS Nipo en Interview-NSS, hielden vannacht in een speciale nachtuitzending van Pauw & Witteman vast aan hun laatste peilingen voor de einduitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Het grote lijsttrekkersdebat van gisteren heeft daar in hun ogen weinig aan veranderd. De uitslagen lopen echter voor een paar partijen (met name PvdA en SP) zo uiteen, dat er volgens velen geen peil op valt te trekken.

Maurice de Hond en bureau Interview-NSS (dat voor Nova peilt) voorzien dat de PvdA nog dicht bij het CDA kan eindigen, terwijl TNS Nipo een groot gat ziet tussen CDA en PvdA. Zij voorzien dat de PvdA en de SP samen voor de 'tweede plek' zullen strijden.

Exit-polls
Vanavond na 21.00 uur zullen zowel Maurice de Hond als TNS Nipo met zogenaamde exit-polls komen. Deze peilingen worden anders uitgevoerd dan de 'normale' peilingen die gehouden worden. Tegenwoordig peilen de bureaus voornamelijk met internetpanels. Bij de exitpolls wordt ook gebruik gemaakt van enquêteurs die bij vooraf geselecteerde stembureaus kiezers bevragen wat ze gestemd hebben.

Bij Pauw & Witteman ontstond vannacht nog enige verwarring over het tijdstip waarop de exit-polls bekend worden gemaakt. Normaal gesproken gebeurt dat pas ná het sluiten van de stembureaus, om de kiezer niet te beïnvloeden op de dag van de verkiezingen.

RTL 4 liet gisteren echter in een persbericht weten al rond 20.50 uur als eerste met een exit-poll te willen komen. Peter Kanne van TNS-NIPO, dat de cijfers aan RTL levert, zei tegen Paul Witteman dat hij zich er voor in zal zetten, dat pas na het sluiten van de stembureaus de cijfers worden geopenbaard.

Laatste peilingen

PartijTNS NIPODe HondInterview/NSS
CDA414142
PvdA313837
VVD212223
SP322323
GroenLinks587
ChristenUnie866
SGP322
D66123
PvdV (Wilders)654
EénNL011
Partij vd Dieren212
Fortuyn001

-
Zie ook: Politicologen wantrouwen peilingen.

Small Arms beschikbaar via de marketplace

Sinds vandaag is de arcade game Small Arms te downloaden via de Xbox Live Marketplace. Het spel is een nieuwe game en kost 800 punten. Small Arms is een multiplayer actie-game. Je kunt met vier personen tegen elkaar gamen in verschillende levels.

Zoals bij elke Arcade-game kun je eerst een trial downloaden voordat je besluit het hele spel te kopen. De vermelding waard is de achievement Six Degrees. Deze achievement kun je verdienen door met/tegen iemand te spelen die deze achievement al heeft, maar alleen de makers hebben deze achievement in het begin. Ken jij in zes stappen heel de wereld?[Update] "Schokkend" Gears of War nieuws

In een interview met Gamedaily vertelde de vice-president van Microsoft Jeff Bell over Gears of War. Zoals te verwachten viel praatte de man voornamelijk in superlatieven over GoW, maar de beste man liet zich ook ontvallen dat Gears waarschijnlijk een trilogie gaat worden. Sterker nog, voor zover het Microsoft aangaat gaat Gears of War een trilogie worden.

In een commentaar op de reclame-campagne zei hij:

The goal of the ad is to establish Marcus Fenix as the hero of the Gears of War trilogy.

We kunnen dus nog twee delen lang met Marcus Fenix op de Locust gaan knallen.

Update 11:27

Vandaag is ook bekend geworden dat er wereldwijd één miljoen exemplaren van Gears of War zijn verkocht in twee weken tijd. Hierdoor is Gears of War het snelst verkopende spel van 2006 en is het de snelst verkopende Xbox-exclusive tot nu toe.

Op Xbox Live hebben tot nu toe 850.000 gamers online een potje gespeeld en samen hebben ze tien miljoen sessies gespeeld. Gears of War zorgt er ook voor dat mensen een gold-abbo nemen, waardoor ze ook online kunnen multiplayeren. Het aantal mensen die een gold-abbo hebben is sinds de release van het spel gestegen met 50% per dag.

Met dank aan Nexhil voor het submitten van dit nieuws


We'll be back

Acht Poolse mijnwerkers dood na explosie

Icoon BuitenlandsVan de 23 Poolse mijnwerkers die na een gasexplosie ingesloten raakten in een kolenmijn, hebben zeker acht personen het leven gelaten. Voor het leven van de vijftien overigen wordt gevreesd. Het ongeluk gebeurde gistermiddag. De mijnwerkers waren op een diepte van duizend meter bezig een muur in een ondergrondse gang weg te hakken, toen zich opeens een explosie voordeed.

Een reddingsteam probeert hen te bereiken. Zbigniew Madej, een woordvoerder, zei dat deze ploeg zich nog door zo'n vijfhonderd meter puin moest werken en dat het luchtverversingssysteem door het ongeluk beschadigd was. "De situatie is zeer, zeer ernstig", aldus Madej op een persconferentie. "Wij hopen dat wij hen veilig en gezond zullen vinden."

Dit is niet het eerste ongeluk in de Poolse mijnbouw. De sector heeft te kampen met ontslagen en een gebrek aan investeringen, wat volgens de vakbonden negatieve invloed heeft op de veiligheid. Sinds 2003 zijn bij ongelukken in de steenkool- en kopermijnen van Polen meer dan tachtig mijnwerkers omgekomen.

Mensen die hun dierbare(n) hebben verloren.

Gates: ''Sony zou zelfs 80k bakstenen kunnen verkopen''

Vol trots wist Sony mee te delen dat de PS3 in Japan binnen de korste keren was uitverkocht. Het lijkt er op dat Microsoft een stuk minder onder de indruk is dan de hoge omes bij Sony. Vooral Bill Gates is alles behalve jaloers op de positie van Sony. In een interview met Cnet zegt hij het volgende:

"I wouldn't change positions with them in a million years. I mean, we know what it's like to be a year late. We feel great about the position that we're in. And, of course, they're going to sell a lot in Japan.

You know, Sony can make 80,000 bricks, and people would buy them. So the real competition--you're going to see the impact of our innovation and all the momentum we have in Christmas 2007. This Christmas, the story is: Xbox 360 is going to sell super-well, and they'll sell the rounding error amounts they can make."

Om te zien of Bill Gates gelijk heeft zullen we moeten wachten tot er van beide consoles een afdoende voorraad aanwezig is in de winkels.

Nieuwe uitbreiding Oblivion nu te downloaden

Onverwachts is er weer een uitbreiding voor Oblivion op Xbox Live Marketplace verschenen. De PC versie van deze uitbreiding met de naam The Knight of the Nine staat namelijk pas voor 4 december in de planning. Met 800 punten is deze uitbreiding een stuk prijziger dan de vorige, maar de makers beloven meer dan 15 uur aan nieuwe gameplay. The Knights of the Nine worden beschreven als een goede versie van de Dark Brotherhood.

In de uitbreiding mag je het volgende verwachten:

* Een nieuwe factie met een bijbehorende epische quest-line.
* Nieuwe vijanden en monsters
* Nieuwe items waaronder een geheel nieuw type harnas en nieuwe wapens.

Oblivion-fans kunnen deze uitbreiding nu downloaden op Xbox Live Marketplace. Hieronder enkele screenshots uit de uitbreiding.

Tennisster Jelena Dokic spoorloos

Tennisster Jelena Dokic is spoorloos. Volgens de vader van de Servische is ze zelfs ontvoerd in Zagreb door haar voormalige coach Borna Bikic en diens broer Tino.

"Ik maak me veel zorgen om mijn dochter", aldus Damir Dokic dinsdag tegen de krant Kurir. "Jelena zal nooit toegeven dat ze vastgehouden wordt, maar mij is het allemaal zeer duidelijk."

"Toen Jelena na haar trainingen in Duitsland naar Zagreb ging, zei ze dat ze contact met me zou opnemen", aldus de vader van Dokic, die zich in het verleden vaak onbehoorlijk gedroeg bij toernooien van zijn dochter en zelfs geschorst is geweest door de WTA. "Ik heb nog niks van haar gehoord en volgens mij komt dat door de broers Bikic."

Servische media melden dat Tino Bikic of gaat trouwen met Dokic of dat ze een relatie hebben gehad, waar onlangs op gevoelige wijze een einde aan is gekomen. Maandag zou Dokic haar moeder hebben gebeld om te vertellen dat ze niet meer terugkwam naar Duitsland, terwijl ze een dag eerder nog zei dat ze alleen naar Zagreb ging om kleren op te halen. Dokic, de voormalig nummer vier van de wereld, is inmiddels afgezakt naar de 583ste plaats op de wereldranglijst.

Geweldige computer

Vandaag gaan we stemmen, maar op wie, het is allemaal hetzelfde en een verkiezingsbelofte is zo gebroken, onbetrouwbaar volk dus die politicie, maar er zijn meer mensen op deze aardkloot die je niet moet vertrouwen namelijk verkopers.

En binnen de groep van verkopers is er een groep die al helemaal niet te vertrouwen zijn, waar ik het over heb, over teleshop verkopers, je weet wel van die figuren die je van alles en nog wat proberen aan te smeren, want Mike, het is geweldig.

Neem nu deze verkoper, hij is bezig een computer te verkopen, maar dat gaat niet helemaal naar wens, maar dat deert hem niet, hij blijft stug doorgaan.

Met dank aan boem-dikkie voor de submit.

Moderators veilen zich voor goed doel

FOK! voor FOKEen tiental moderators van het FOK!forum gaat zichzelf ter veiling aanbieden voor het goede doel. De hoogste bieder op een moderator mag een dag op stap met zijn 'prijs'. De veiling start maandag 27 november om 20.00 uur en eindigt maandag 4 december om 24.00 uur.

Het geld dat wordt opgehaald is bestemd voor de actie 'FOK! voor FOK'. Stichting FOK (Fibrosekinderen Op Kamp) zet zich in voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij één op de 3600 baby's voorkomt. Patiënten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd.

Stichting FOK wil patiëntjes internettoegang verschaffen (primair in kinder- en ziekenhuizen) om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken (denk aan PC's en webcams, software en internetverbindingen) en wil uitjes organiseren voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

De actie startte ruim een week geleden, en inmiddels is al 2.813,87 euro opgehaald. Naast de modveiling lopen er ook nog een aantal andere acties. Zo gaat iemand 100 kilometer lopen en wordt er een boekenmarkt georganiseerd. Wil je ook je steentje bijdragen? In dit topic op het FOK!forum vind je meer informatie over de actie.

Flinke schorsing na leugen over leeftijd

Voetballer Carlos Alberto is flink gestraft voor zijn leugen. De tuchtcommissie van de Braziliaanse voetbalbond heeft de middenvelder voor 360 dagen geschorst, omdat hij had gelogen over zijn leeftijd. Hij was precies vijf jaar ouder dan hij zich had voorgedaan.

Twee weken geleden verraste Carlos Alberto de Oliveira Junior de Braziliaanse voetbalwereld. "Ik ben 28 jaar en niet 23", bekende Alberto in dagblad Folha de São Paulo. Hij loog over zijn leeftijd omdat hij hoopte zo meer succes in zijn voetballoopbaan te boeken. "Het was een kans voor mij om carrière te maken... Ik had honger. Mijn familie was erg arm en het was een mogelijkheid hen iets te geven," aldus de voetballer die onder meer deel uitmaakte van het Braziliaanse nationale team voor spelers onder de 20, dat in 2003 de wereldtitel veroverde in de Verenigde Arabische Emiraten. Alberto was toen bijna 26.

Britse moslim doodt zwaan uit honger

In Groot-Brittannië dient vandaag in North Wales een opmerkelijke rechtszaak tegen een islamitische man die een zwaan heeft omgebracht. Hij zegt zelf vanwege de enorme honger die de ramadan met zich meebracht tot zijn daad te zijn gekomen. Hij wilde de zwaan consumeren.

De 52-jarige Shamshu Miah werd in oktober met bloed op zijn gezicht en veren in zijn baard aangetroffen bij een vijver in een park. In een plastic zak had hij een zwaan, die hij had doodgestoken. De politie werd naar het park gestuurd, nadat er meldingen binnen waren gekomen over een man met een mes.

Tijdens een eerdere zitting verklaarden deskundigen dat de honger van de ramadan grote invloed had gehad op de mentale gezondheid van Shamshu Miah. Dat hadden verschillende psychiatrische onderzoeken uitgewezen. Vandaag hoort hij welke straf hij krijgt. Sinds hij werd opgepakt, zit hij in voorarrest. De rechter wilde eerst de psychiatrische rapporten afwachten.Shamshu Miah, hier zonder veren in zijn baard

NAVO: Taliban slag toegebracht

Icoon BuitenlandsDe NAVO beweert de Taliban een flinke slag te hebben toegebracht. De activiteiten van de opstandelingen zijn flink verminderd. ''Zo vlak voor de winter is dat een strategisch succes'', zei de hoogste NAVO-generaal James Jones woensdag op zijn hoofdkwartier in Bergen.

De Taliban hadden enkele weken geleden een offensief ingezet. ''We hebben de test doorstaan'', zei Jones. ''De Taliban beseffen nu dat ze weinig kans maken de NAVO te verslaan''.

Zuiden
Het zuiden van Afghanistan, waar Nederlandse militairen present zijn, is wat onrustiger dan andere delen. ''Het zuiden heeft een specifiek probleem: het is voor het eerst dat daar een grote troepenmacht aanwezig is om de orde te bewaken. De bevolking moet daar aan wennen.''

De NAVO is met 16.272 manschappen uit 35 landen in heel Afghanistan aanwezig om de regering te helpen democratie en orde in te voeren.

Blij
De generaal zei blij te zijn met de manier waarop alle troepen bezig zijn: een mengeling van gevechten en wederopbouw. ''We hoeven niet altijd met geweld op te treden. Maar we vechten als het moet, dat hebben we getoond'', zei Jones. Hij reageerde daarmee op een recent dispuut waarbij enkele landen de Nederlandse troepen verweten te weinig te vechten.

De NAVO helpt momenteel slachtoffers van overstromingen. Dat gebeurt onder meer in de provincie Uruzgan, waar Nederlandse soldaten actief zijn.

Jones, die over enkele weken met pensioen gaat, zei verder goede hoop te hebben op betere grenscontroles door buurland Pakistan: ''De afspraken zijn gemaakt. Over drie à vier maanden zouden we dat in de praktijk moeten merken''.

Een deel van de Afghaanse opstandelingen houdt zich schuil in het onherbergzame grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan.Controle vanuit de lucht

De lantaarnpaal

Gehaast loop je op zaterdagochtend naar de bakker. Je weet dat het druk zal zijn, dus je loopt hard door om niet al te lang in de rij te hoeven staan. Afgeleid door de blonde buurvrouw aan de overkant van de straat, voel je plotseling de aanwezigheid van een lantaarnpaal die wel érg dichtbij is. Je kijkt op, ziet de lantaarnpaal op vijf centimeter afstand voor je staan, maar door je vaart weet je dat je niet meer op tijd kan stoppen. Je bereidt je voor op de impact van het harde, kille metaal op je verfijnde gelaatstrekken, maar als door een wonder loop je dwars door de lantaarnpaal heen. Verbaasd kijk je achterom, en besluit hetzelfde te proberen bij de volgende lantaarnpaal. Enkele seconden later lig je met een buil op je hoofd op de grond, terwijl mensen je aanstaren alsof je gek bent om te proberen door een lantaarnpaal heen te lopen.

Stem je rot

Sinds ik op mijn 18e voor het eerst mocht stemmen heb ik nooit een kans voorbij laten gaan. Toegegeven. Nooit stemde ik met meer plezier, en zag ik mensen met een grotere grijns uit het stemlokaal komen, dan toen we massaal 'nee' zeiden tegen de Europese Grondwet. Hoewel ik er sindsdien steeds meer van overtuigd ben geraakt dat de politici wilden dat we 'nee' zouden stemmen. Na al die jaren discussie in de EU over de grondwet, konden ze het natuurlijk niet verkopen aan de andere lidstaten, als ze het volk zouden adviseren 'nee' te stemmen. En dus hebben ze zo vreselijk slecht campagne gevoerd, dat we niet anders konden. Maar toch. Stemmen geeft me in ieder geval eens in de vier jaar de illusie dat ik wat te vertellen heb in Nederland.

Mijn stemgedrag is in ieder geval al jaren gelijk: rechts liberaal, dus VVD all the way, maar dit jaar staan de denkbeelden van de VVD zo ver van mij af, dat het een onlogische stem zou zijn. De stemwijzer brengt ook weinig verlichting, want de populistische Eén NL en Geertje W, nee dank je wel. Kieskompas dan maar? Na een behoorlijke lijst vragen komt daar CDA uit. Dus ieder voor zich en God voor ons allen. Klinkt mij ook wel goed in de oren, maar die C stuit mij toch wel ernstig tegen de borst. Religie is wat mij betreft de wortel van alle kwaad. Let wel. Geloven moet iedereen zelf weten, ik geloof zelf ook in iets hogers, maar lekker voor jezelf en er niemand anders mee lastig vallen. Dus... ik wist het eigenlijk niet.

Dit jaar heb ik het daarom maar van de andere kant benaderd. Als PvdA, SP en GroenLinks samen in de regering komen, kan ik mijn salaris net zo goed meteen in de dichtstbijzijnde bodemloze subsidieput storten, mijn huis verkopen nu het nog wat waard is en mijn roet uitbrakende autootje omruilen voor een fiets. Daarna meld ik mij alvast aan bij de gaarkeukens. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn.

Een reëel doembeeld, maar ik kan er nog iets aan doen. Dus wordt het dit jaar toch CDA in de hoop dat zij genoeg stemmen krijgen om die geldverkwisters in toom te houden. Het wordt een spannende dag vandaag.

Van Nistelrooy schaamt zich

Na afloop van het 2-2 gelijkspel gisteravond in het Santiago Bernabéu, van Real Madrid tegen Olympique Lyon, schaamde spits Ruud van Nistelrooy zich.

Vlak voor tijd miste de Nederlandse aanvaller een strafschop voor de Spanjaarden, die hij zelf had afgedwongen. Daardoor bleef het 2-2 en verzekerde Lyon zich van de eindzege in groep A. "Ik ben diep teleurgesteld door mijn misser. Het was een belangrijk moment voor mijn ploeg. We stonden met 0-2 achter en kwamen sterk terug tot 2-2. Ik had de overwinning kunnen en moeten veilig stellen".

Real Madrid was al wel verzekerd van een plaats in de volgende ronde.

Bos heeft moeite met stemmen

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos had woensdagochtend nogal wat problemen met het stemmen. Het waren niet zozeer de stemmachines in het stemkantoor in Amsterdam-Noord, de oorzaak lag bij Bos zelf. Bos had namelijk niet de goede stemkaart bij zich en werd dan ook geweigerd bij het stemmen.

Het bleek dat iemand op kantoor een stempas voor Bos had aangevraagd, geschikt voor alle stembureaus. Bos wist alleen niet dat dit voor hem was geregeld en verscheen daardoor met zijn oproepingskaart op het stemkantoor.

Bos kon weer terug naar huis om alsnog de stempas op te halen. Toen hij weer op het stemkantoor verscheen zei hij tegen de medewerkers: "Dit keer kunt u me niet weigeren." Dat gebeurde ook niet, Bos kon eindelijk zijn stem uitbrengen.

Bos moeite met stemmen
Bos kon nadat hij zijn stempas had opgehaald eindelijk stemmen

Franse brandweer op de vuist met politie

Icoon MisdaadTijdens een demonstratie in Parijs zijn brandweer lieden op de vuist gegaan met de politie. Meer dan vijftien agenten zouden daarbij gewond zijn geraakt, waarvan er twee ernstig aan toe zijn.

Er waren circa 6000 brandweerlieden de straat opgegaan om te protesten voor betere arbeidsomstandigheden en pensioenrechten. De politie belette hen echter naar het centrum door te stoten, waarna de betoging volledig uit de hand liep.

Zeker 35 brandweerlieden zijn voor verhoor naar het bureau afgevoerd. Behalve in de Franse hoofdstad werd er ook actie gevoerd in Marseille, Avignon en Nîmes. In Marseille blokkeerden brandweermannen enkele uren het treinspoor. Daardoor liepen meer dan 7000 reizigers vertraging op.

Met dank aan static voor de submit.

CD: Saosin - Saosin

Wie zegt u? Saosin, say-o-sin, Saooo-sin? Met het sausje ernaast of erover heen?

Zanger Anthony Green van de post-hardcore band legt het zelf even uit:
"It's pronounced 'SAY-OCEAN'. And it's a Chinese proverb from the 15th and 16th centuries. It means 'small heart'. Fathers used to marry off their youngest sons for money and used to tell them that they weren't marrying for love, that their wife doesn't matter. She could die at any time so don't get attached. They had to love with caution and raise their sons to be cold and unfeeling as well. I found it in the 8th grade and loved it, I used to name all my old bands that and write songs about it."

Vennegoor: "Heel knap van ons"

Celtic, met Jan Vennegoor of Hesselink, won gisteravond met 1-0 van Manchester United. De Schotten bereikten daarmee de tweede ronde van de Champions League. Voor Vennegoor kwam dat als een grote verrassing.

"We hadden net in de kleedkamer een discussie of we nou wel of niet door zijn. Maar het is natuurlijk heel erg mooi dat we de tweede ronde hebben gehaald. Ik vind het heel knap van ons dat we al zo ver zijn en dat we thuis weten te winnen van Manchester,” aldus de Nederlandse spits na afloop van de wedstrijd.

Boek: Julia Llewellyn - De Liefdestrainer

Op de cover van het boek staat een quote van het tijdschrift Red: "Een hilarische roman". Ik ben bang dat ik elke vorm van hilariteit in deze chicklit roman heb gemist. Dit debuut is in 2004 verschenen, maar is nu herdrukt als een pocket. Helaas is het echt niet zo'n leuk boek en zelfs voor dat kleine pocketprijsje zou ik niemand aanraden het boek aan te schaffen. Dat mierzoetje covertje helpt ook al niet...

Blatter waarschuwt voor overnames voetbalclubs

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, heeft dinsdag gewaarschuwd voor overnames van voetbalclubs door buitenlandse investeerders. Daarmee reageerde hij op de overname van West Ham United door de IJslandse zakenman Eggert Magnússon.

Blatter, die al eerder liet blijken niet blij te zijn met de intrede van het grote geld in het voetbal, is bang dat de investeerders het belang van het voetbal niet vooropstellen. "Bovendien zijn deze situaties niet transparant. We hebben de hulp van de autoriteiten nodig om hier tegen op te kunnen treden." Na Chelsea, Manchester United, Fulham, Aston Villa en Portsmouth is West Ham de zesde Engelse club die in de handen valt van een buitenlandse investeerder.

Naast zijn zorgen om de overnames van clubs door investeerders, ging Blatter ook nog in op de roep om technische hulpmiddelen in te zetten om een wedstrijd in goede banen te leiden. "We overwegen alleen om apparatuur te gebruiken waarmee we kunnen zien of een bal de doellijn is gepasseerd", aldus de Zwitser. Tijdens het jeugd-WK, vorig jaar in Peru, werd al met deze techniek geëxperimenteerd.

Paus: misschien toch condooms toestaan

Icoon BuitenlandsDe paus heeft laten onderzoeken of condooms misschien toch 'theologisch toelaatbaar' zijn. De reden hiervoor is dat de paus zich zo langzamerhand zorgen begint te maken over de verspreiding van aids in Afrika en de rest van de wereld. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Een rapport van zo'n tweehonderd pagina's is opgesteld met allerlei aspecten van het gebruik van condooms. De Congregatie voor de Doctrine van het Geloof, een hoog Vaticaans orgaan dat voorschrijft wat wel en niet toegestaan is, gaat nu bepalen of condooms wel of niet toelaatbaar zijn. Tot op heden wees de Rooms-katholieke kerk het gebruik van condooms en andere voorbehoedsmiddelen volstrekt af.


De paus heeft in elk geval keus genoeg.

[WRC] Rossi elfde in Nieuw Zeeland

”Rally is moeilijker dan F1”, zei Valentino Rossi voorafgaand aan de Rally van Nieuw Zeeland. Rossi eindigde in zijn Subaru op een elfde plaats, met twintig minuten achterstand op de Finse winnaar Marcus Grönhölm in de Ford Focus.

Volgens rallykenners heeft de zevenvoudig wereldkampioen op de motor, het goed gedaan. Rossi was als elfde geplaatst en finishte ook als elfde en hij heeft de Subaru heel gelaten op een onbekende ondergrond. De laatste keer dat Rossi aan een rally deelnam, crashte hij in de eerste proef. De Italiaan heeft dit jaar slechts tachtig kilometer gereden in de rallywagen en moet de meeste ervaring halen uit de stadion evenementen waar hij aan deel heeft genomen.

Door de winst van Marcus Grönhölm en de tweede plaats van diens teamgenoot, Mikko Hirvonen, heeft Ford de wereldtitel voor constructeurs veilig gesteld. Sebastien Loeb was al eerder zeker van de wereldtitel voor coureurs.

Twijfels over Räikkönen

Een in de paddock gerespecteerde teambaas heeft zijn twijfels geuit over de toewijding van Kimi Räikkönen. Hij meent dat Räikkönen ook bij Ferrari geen wereldkampioen kan worden als hij op dezelfde voet verder gaat.

Volgens Racer, een Amerikaans tijdschrift, gaat het om een zeer gerespecteerde teambaas, welke per se niet bij naam genoemd wil worden. In het blad gaat men op zoek naar de opvolger voor Michael Schumacher. In het artikel wordt de Fin genoemd als mogelijke opvolger, maar wordt tevens zijn toewijding aan de sport in twijfel getrokken. ”Bij Kimi zit het tussen z’n oren niet goed”, meent de anonieme teambaas.

De teambaas vervolgt: “Kimi is zo’n groot talent, daar heb je er niet veel van. Eén keer in de tien, vijftien jaar dient zo’n coureur zich aan. Toen ik hem in één van zijn eerste races voor Sauber aan het werk zag deed dat me denken aan Spa-Francorchamps in 1991, toen ene Michael Schumacher zijn debuut maakte. Ik dacht: ’Hoe kunnen we die over het hoofd gezien hebben?’ Kimi heeft ongelofelijk veel snelheid, is ook ongekend snel en geeft zich helemaal voor het besturen van een bolide op de limiet.” Echter heeft de teambaas niet louter complimenten voor ‘The Iceman’: “Maar kampioen zal hij niet worden bij Ferrari, tenzij het licht gaat branden in zijn bovenkamer. Zijn niveau van toewijding stelt niks voor als je het vergelijkt met Schumacher, die altijd het naadje van de kous wilde weten en keihard werkte. Triest om te constateren, maar de waarheid is soms hard.”

Uiteraard wordt ook deze keer het privéleven van Räikkönen als argument op tafel gelegd. Dat Räikkönen van een drankje en feestje houd is algemeen bekend. Ook stond de Fin centraal in diverse schandalen.

Begin oktober sprak Frank Williams ook al soortgelijke twijfels uit: “Toen hij de Formule 1 in kwam dacht ik: ’Oh nee, hoe kan het dat we hem over het hoofd hebben gezien?’ Hij presteerde werkelijk fenomenaal. Maar ik vind het heel jammer dat hij de Formule 1 niet serieus genoeg neemt. Ik weet het niet, maar wellicht dat Jean Todt daar verandering in kan brengen, middels een goed gesprek. Ik hoop dat hij verandert en het fantastisch gaat doen.”

Stembureaus in Nederland open

Icoon VerkiezingenIn heel Nederland kan vanaf 07:30 worden gestemd voor de Tweede Kamer. Op meer dan 10.000 lokaties zijn officiële stembureaus te vinden waar tot 21:00 vanavond een stem kan worden uitgebracht.

Op een aantal plaatsen kon al eerder gestemd worden. In Zwijndrecht werd bijvoorbeeld al om 05:30 uur een experimenteel stembureau geopend in het lokale NS-station.

In de meeste gemeenten zullen stemmachines worden gebruikt. In 34 gemeenten wordt nog ouderwets met het rode potlood gestemd. Dit komt gedeeltelijk omdat enkele weken geleden de stemmachines in 24 gemeenten als onbetrouwbaar werden verklaard. Deze machines konden blijkbaar door draadloze technieken worden afgeluisterd. In slechts 10 gemeenten was men altijd al van plan om met het potlood te stemmen.

In Amsterdam wordt er ook met het potlood gestemd. Als vorm van ludiek protest heeft de stichting 'Wij vertrouwen stemcomputers niet' op alle 490 stembureaus in de hoofdstad appeltaart laten bezorgen. Volgens de stichting is het trouwens niet echt een protest, maar meer een bedankje omdat de stemcomputers toch niet worden gebruikt.

Bij deze verkiezingen is ook voor het eerst de stempas geïntroduceerd als experiment. Met deze pas kan men bij een willekeurig stembureau stemmen in plaats van de toegewezen stemlokatie. 311 gemeenten doen aan dit experiment mee.

12,3 miljoen mensen mogen vandaag hun stem uit brengen. Dat is 200.000 meer dan bij de vorige Tweede Kamer verkiezingen in 2003. 13 partijen doen in alle 19 kiesdistricten mee. Daarnaast zijn er nog 11 andere partijen die slechts in een beperkt aantal kiesdistricten meedoen.

Dit jaar kan er ook voor het eerst via Internet gestemd worden door Nederlanders in het buitenland. Zij krijgen hier vier dagen de tijd voor, van 07:30 op 18 november, tot vanavond 21:00 Nederlandse tijd. Nederlanders in het buitenland kunnen ook stemmen op de lokale ambassade of consulaat, of per brief.

Ooijer aanvoerder Blackburn

Mark Hughes, de trainer van Blackburn Rovers, krijgt steeds meer vertrouwen in verdediger André Ooijer. Omdat aanvoerder Lucas Neill kampt met een dijbeenblessure, zal de 32-jarige Nederlands international aankomende donderdag in de UEFA-bekerwedstrijd tegen Feyenoord de captain van de Engelse ploeg zijn.

"André heeft de kwaliteiten voor een leidende rol", aldus Hughes. "Hij heeft zich snel bij ons aangepast. Ik denk dat hij in de loop van het seizoen steeds belangrijker voor de ploeg zal worden. André beschikt over veel inzicht en routine. Zijn ervaring is van vitaal belang voor Blackburn."

Honger in New York neemt toe

Icoon BuitenlandsHet aantal mensen in New York dat leeft van voedseluitdeling of dat niet in staat is voldoende voedsel te bemachtigen, is de afgelopen drie jaar gestegen. Dat zegt een samenwerkingsverband van hulporganisaties.

Volgens de Coalitie tegen Honger van de stad New York leefde 15 procent van de bevolking in huishoudens die niet in staat bleken een adequate voorraad voedsel aan te schaffen. Het overgrote deel van die mensen was tussen het jaar 2000 en 2003 tot die categorie vervallen. Het gaat in totaal om een slordige 1,3 miljoen mensen.

De staat New York was de enige staat waarin de inkomens stegen tegelijkertijd met een toename in armoede. De stijgende ongelijkheid is verontrustend, zegt de directeur van de Coalitie tegen Honger. "In een jaar dat de effectenbeurzen door het plafond gaan en het aantal miljardairs in de stad bijna verdubbelde, is het onbegrijpelijk dat 1,3 miljoen New Yorkers, onder wie veel kinderen, niet genoeg hadden om te eten", aldus Joel Berg.

CD: Herbert - 100 lbs

Herbert is Matthew Herbert. En is een beetje rare artiest. Knip- en plakartiesten, ook wel bekend onder de naam DJ's of sampleartiesten, zijn al lang gemeengoed. Herbert is echter een wat meer gevestigde naam bij de incrowd. In 1995 gaf hij zijn eerste optreden kleur door twee instrumenten: een sampler en een zak chips. Met de sampler is hij doorgegaan, de zak chips is nooit wat geworden. De cd 100 lbs is een heruitgave van de gelijknamige (out-of-print) cd uit 1996, met als extra een bonus cd afgeladen met tracks uit dezelfde periode. Voer voor dance archeologen.


Last minute twijfels?

Vandaag is het zover, de nieuwe Tweede Kamer moet gekozen worden. We mogen vandaag stemmen op de partij (en de persoon) van onze voorkeur. Toch zijn er nog heel veel zwevende kiezers die niet weten wat ze moeten stemmen. We hebben de afgelopen tijd verschillende verdiepingen gehad, maar om die nog op de laatste minuut door te lezen is ook zo iets. Daarom nog een keer alle stem/kieswijzers op een rijtje voor jullie.

We hebben de stemwijzer van het IPP waar elk jaar veel commentaar op komt, deze zou te vaag en te links zijn.
Als reactie hierop kwamen Trouw en de VU met het kieskompas. Deze zou echter weer te rechts en te christelijk zijn.
En als laatste kregen we de nieuwe kieswijzer waar je niet op standpunten, maar op wetsvoorstellen moest stemmen.
Weet je het echt niet meer, dan kun je de zweefwijzer nog even proberen.

Maar wat je ook doet, ga wel stemmen, ook al is het blanco. Stemrecht is een groot recht waar onze voorvaderen hard voor hebben moeten vechten. Het is een recht die weinigen bezitten op deze wereld en ook jouw stem maakt wat uit, want elke stem telt! Het komt misschien wat moraliserend over, maar het is simpelweg een feit.

We zullen jullie de rest van de dag (en nacht) op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes en uitslagen!

Eto'o Afrikaans voetballer van het jaar

Samuel Eto‘o is maandag in de Algerijnse hoofdstad Algiers door de internationale spelersvakbond FifPro gekroond tot beste Afrikaanse voetballer van 2006.

De Kameroense spits van FC Barcelona kreeg de prijs tijdens het jaarlijkse congres van de Afrikaanse spelersvakbond UAF. "Dit is een grote eer", aldus Eto‘o, die herstelt van een knieblessure.

De Marokkaan Mustapha el Haddaoui, voormalig middenvelder van onder meer OGC Nice, RC Lens en Saint-Etienne, werd uitgroepen tot Afrikaans voetballer van de eeuw.

Engelse club wil spelers ontslaan na fopduiken

De Engelse voetbalclub Torquay United , dat uitkomt in de vierde divisie, heeft aangekondigd dat het spelers die zich bij herhaling bezondigen aan fopduiken gaat ontslaan. De voorzitter van de club, Chris Roberts, vindt dat de duikelaars het voetbal geen goed doen.


De spelers die zich voor de eerste keer schuldig maken aan een vrijwillige buiteling, oftewel 'schwalbe', krijgen een waarschuwing. Als een speler van Torquay wederom onderuit gaan zonder dat er iets aan de hand is, dan volgt een boete. Gaat hij voor de derde keer de fout in, dan wordt de speler op de transferlijst geplaatst of per direct ontslagen. "De duikelaars tasten onze sport aan, dat zag je ook tijdens het wereldkampioenschap in Duitsland", aldus Roberts. Naar eigen zeggen is Torquay de eerste club ter wereld die deze maatregelen neemt.

Vettel in Renault World Series

Sebastian Vettel is blij. Nadat hij eerder door BMW-Sauber werd bevestigd als test- en reservecoureur heeft hij ook een racestoeltje gevonden in de World Series by Renault.

De 19-jarige Duitser zal het racen in deze klasse moeten combineren met het testwerk voor BMW. Vettel heeft een contract getekent met Carlin Motorsport. De Duitser is natuurlijk uitermate tevreden met deze deal: "De bevestiging als test- en reservecoureur bij BMW Sauber F1 was voor mij een belangrijke stap. Nu ben ik erg blij dat ik volgend jaar ook races kan rijden en mij zo verder kan ontwikkelen. Ik verheug mij op de samenwerking met Carlin Motorsport, een team dat ik al goed ken. Mochten de programma's met elkaar botsen, dan krijgt de Formule 1 natuurlijk voorrang."

Vettel reed al eerder twee ronden mee bij het team van Calin Motorsport. In Misano won Vettel twee races terwijl hij in Spa uitviel vanwege een handblessure. Bij een crash werd Vettel geraakt door rondvliegende onderdelen wat hem bijna een vinger kostte.

Akkoord over bouw kernfusiereactor

Icoon EuropaZeven partners hebben dinsdag in Parijs getekend voor de bouw van de Internationale Thermonucleaire Experimentele Reactor (ITER) voor kernfusie in Zuid-Frankrijk. De betrokken partijen zijn China, de Europese Unie, India, Japan, Rusland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De bouw van de eerste ITER-reactor voor kernfusie kost circa tien miljard euro. De reactor moet goedkopere en schonere stroom leveren dan door kernsplitsing, de huidige energiebron van kerncentrales.

''Als er niets verandert, zal de mensheid over bijna tweehonderd jaar bijna alle fossiele brandstoffen hebben verbruikt'', zei de Franse president Jacques Chirac bij de ondertekening van het contract. Chirac noemde het ITER-project een ''overwinning in het algemeen belang van de mensheid.''

Het heeft tien jaar van overleg gekost om het internationale wetenschappelijke project op papier van de grond te krijgen. De feitelijke bouw van de onderzoeks-reactor in Cadarache in de buurt van Marseille begint in 2008 en duurt tien jaar.

De EU betaalt de helft van de kosten voor de bouw van de reactor. De andere partners betalen gezamenlijk de rest. Voor het project worden vierhonderd wetenschappers aangenomen. De partners hebben de afspraak gemaakt dat twee derde van die wetenschappers niet uit Frankrijk komen.

Aanvankelijk was ook Japan in de race als vestigingsland voor de reactor. Het land trok zich in 2005 terug als kandidaat in ruil voor de toezegging dat twintig procent van de staffuncties naar Japanners gaan. Bovendien is de Japanner Kaname Ikeda als projectleider aangesteld.

ITER ontwerp
De geplande experimentele fusiereactor ITER

Balkenende wint lijsttrekkersdebat

Icoon Verkiezingen De CDA-leider Jan Peter Balkenende heeft het lijsttrekkersdebat van de NOS gewonnen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder kijkers van het debat.

Balkenende kreeg 29 procent van de stemmen. De tweede plaats was voor PvdA-leider Wouter Bos met twintig procent. Femke Halsema van GroenLinks deed het ook goed met 17 procent. Tachtig procent van de CDA-achterban stemde op de eigen leider. Bij de achterban van linkse partijen is dat anders: veel PvdA'ers kozen daar voor Halsema. Veel VVD'ers kozen voor Balkenende en lieten daarmee de VVD-leider Mark Rutte in de steek.

De Hond stelt dat het debat voor weinig mensen beslissend is geweest. Voor vijf procent van de kiezers is het debat doorslaggevend geweest voor de uiteindelijke keuze. De Hond merkt op dat het eerste lijsttrekkersdebat van RTL veel belangrijker is geweest voor het vormen van de opinie. Hij verandert dan ook niet zijn voorspelling dat het CDA vandaag 42 zetels scoort en de PvdA 38.

Alexander Pechtold van D66 is de winnaar van het kleine lijsttrekkersdebat onder de minder prominente partijen. 32 procent vond hem de beste. Dat komt vooral omdat een groot deel van de achterban van PvdA, GroenLinks en SP op hem gestemd heeft. Op de tweede plaats kwam Geert Wilders met 22 procent en derde werd Marco Pastors met 19 procent. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren werd vierde met 13 procent.

[upd] Helikopter stort neer in Noordzee

Icoon OngelukOngeveer 25 kilometer uit de kust bij Den Helder is rond kwart voor twaalf gisteravond een helikopter met 17 inzittenden in de Noordzee gestort. De helikopter zond iets na half twaalf noodsignalen uit en maakte vlak daarna een noodlanding in de buurt van de Razende Bol bij Texel. De kustwacht, politie en marine zijn meteen een grote zoekactie begonnen.

Volgens de kustwacht zijn rond 01:00 uur alle 17 mensen uit de zee gehaald. Over de toestand van de slachtoffers is nog niets bekend. Twee vaartuigen van de kustwacht, twee reddingsboten en een helikopter van de marine deden mee aan de zoekactie. Aan boord van de helikopter waren mensen van een boorplatform dat kampte met stroomproblemen. Ze waren op weg naar het vasteland toen de helikopter vermoedelijk technische problemen ondervond.

Update 01:58 uur
Ondertussen is bekend geworden dat het ging om een helikopter van de kustwacht die bezig was om mensen te evacueren van een boorplatform van de NAM. Het platform ondervond een grote storing. Alle installaties vielen uit waaronder de stroomvoorziening. De helikopter had al een deel van de crew afgezet op een ander booreiland en was bezig om 13 bemanningsleden van het boorplatform naar Den Helder te brengen. Om half twaalf werden er motorproblemen gemeld en niet lang daarna raakte de helikopter te water.

Eén van de personen die te water is geraakt is onderkoeld en werd door een andere helikopter naar Den Helder gevlogen, om daar medische hulp te ontvangen. De overige drenkelingen worden per schip naar Den Helder gebracht waar ambulances klaar staan voor medisch onderzoek. Over de nationaliteit van de slachtoffers valt nog weinig te zeggen, omdat een crew in de boorindustrie vaak een internationale samenstelling heeft. In Den Helder is een crisiscentrum ingericht.

Met dank aan F4T4L_3RR0R voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.