President Kazachstan blij met Borat

Athlon_2o0o
Icoon Film President Nursultan Nazarbayev van Kazachstan is blij met de film Borat, die het volk van Kazachstan neerzet als achterlijk en seksverslaafd. "Deze film is gecreëerd door een komiek, dus laten we erom lachen", aldus de president in een persconferentie met de Britse premier Tony Blair in Londen. Eerder reageerde de Kazachstaanse regering nog woedend op de film, maar de president merkt nu op dat de film ook positieve kanten heeft voor zijn land.

"Er bestaat een uitdrukking dat alle publiciteit goede publiciteit is", zei hij. De aandacht voor Kazachstan is toegenomen na de film. Overigens vindt de president wel dat het imago van Kazachstan verbeterd moet worden. "Als mensen praten over Kazachstan hebben ze de indruk dat het nog steeds op de een of andere manier deel uitmaakt van de Sovjet-Unie of Rusland. Soms verwarren mensen ons met Kyrgyzstan, Afghanistan of iets anders".

Hij benadrukt dat Kazachstan bijna tot de vijftig meest ontwikkelde landen behoort. Het bruto nationaal product per inwoner is in het land gestegen van 310 euro in de jaren negentig naar 4700 euro nu. Daarnaast trekt het land 39 miljard euro aan buitenlandse investeringen per jaar aan. Dat is heel wat voor urine-drinkende, hondenschietende paardenverkrachters...

Borat, de
Kazachstan is blij met Borat