Neville wist dat Saha ging missen

Manchester United-verdediger Gary Neville wist dat zijn teamgenoot Louis Saha de strafschop in de laatste minuut van de verloren Champions League-wedstrijd bij Celtic Glasgow ging missen.

Neil Lennon, aanvoerder van Celtic, maakte dat vandaag bekend. Hij zei dat Neville naar hem toe kwam en vertelde dat Saha de strafschop zou missen. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van de Schotten, nadat Shunsuke Nakamura een fabuleuze vrije trap achter Edwin van der Sar had verwerkt.

Een minuut voor tijd kregen The Red Devils echter de kans op de gelijkmaker, en daarmee het ticket naar de tweede ronde. Shaun Maloney zou hands hebben gemaakt toen hij uit de muur kwam stormen. Scheidsrechter Majuto González beloonde de Engelsen met een penalty.

De Franse spits van United stapte naar voren, terwijl hij slechts minuten daarvoor een grote kans had verprutst. "Gary Neville kwam naar mij toe en vertelde over Saha", zegt Lennon. "Zijn concentratie is weg, hij gaat dit missen", is wat de aanvoerder aan zijn collega aan de andere kant meldde. De minuut daarop werd doelman Artur Boruc de held van de avond door de strafschop van Saha te keren en daarmee een plaats in de tweede ronde te verzekeren.