Moderators veilen zich voor goed doel

FOK! voor FOKEen tiental moderators van het FOK!forum gaat zichzelf ter veiling aanbieden voor het goede doel. De hoogste bieder op een moderator mag een dag op stap met zijn 'prijs'. De veiling start maandag 27 november om 20.00 uur en eindigt maandag 4 december om 24.00 uur.

Het geld dat wordt opgehaald is bestemd voor de actie 'FOK! voor FOK'. Stichting FOK (Fibrosekinderen Op Kamp) zet zich in voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij ťťn op de 3600 baby's voorkomt. PatiŽnten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd.

Stichting FOK wil patiŽntjes internettoegang verschaffen (primair in kinder- en ziekenhuizen) om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken (denk aan PC's en webcams, software en internetverbindingen) en wil uitjes organiseren voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

De actie startte ruim een week geleden, en inmiddels is al 2.813,87 euro opgehaald. Naast de modveiling lopen er ook nog een aantal andere acties. Zo gaat iemand 100 kilometer lopen en wordt er een boekenmarkt georganiseerd. Wil je ook je steentje bijdragen? In dit topic op het FOK!forum vind je meer informatie over de actie.