Uitslag Liverpool - PSV

PSV heeft zijn vijfde groepswedstrijd in het toernooi om de Champions League niet in winst om weten te zetten. Op Anfield Road was Liverpool met 2-0 te sterk. De treffers waren afkomstig van Steven Gerrard en Peter Crouch. Het eerste duel, in het Philips-stadion, werd uiteindelijk 0-0.

Koeman begon de wedstrijd tegen Liverpool met zijn sterkst denkbare opstelling. Ibrahim Afellay was op tijd hersteld van een blessure, welke hij eerder deze week opliep. Philip Cocu moest verstek laten gaan tegen The Reds. De aanvoerder, welke kampte met koorts, werd vervangen door Csaba Fehér. De Hongaar kwam dit seizoen pas één keer in actie. Dit was tijdens de Johan Cruyff-schaal als invaller. Bij Liverpool vormden Dirk Kuyt en Crouch het spitsenduo.

Om 20:45 trapten Kuyt en Crouch af voor het begin van de wedstrijd. De eerste kans, na vier minuten spelen, was voor de Nederlands international, maar deze stichtte nauwelijks voor gevaar. Na iets meer dan tien minuten spelen kregen The Reds via Crouch een goede kans, maar de aanvaller kopte de bal net over. Niet veel later kreeg de Engelse spits wederom een goede kans na een pass van Gerrard. Bij zijn doelpoging raakte hij Heurelho da Silva Gomes nog wel, maar er was geen gevaar. Na een half uur spelen verslikte Alex zich even in Kuyt, welke de bal voor kon zetten. Manuel da Costa kon echter voorkomen dat Crouch in scoringspositie kwam. Ook Steven Gerrard kwam dichtbij het doel van PSV en schoof de bal voorlangs.

De ploeg van Rafael Benítez voerde de druk inmiddels steeds meer op. Dit leverde een kans voor onder andere Boudewijn Zenden op. Vanaf 25 meter leverde hij een schot op doel af, wat terecht kwam in de handen van Gomes. De eerste echte kans voor PSV was na bijna 40 minuten spelen. Arouna Koné wist de bal richting Reina te schieten, maar deze laatste had geen enkele moeite om de bal te pakken. In de slotfase van de eerste helft golfde het spel een beetje op en neer. Tot echte kansen kwam het echter niet meer. In blessuretijd was Crouch bijna trefzeker. Een kopbal vloog maar net over het doel van de ploeg uit Eindhoven.

Het eerste gevaar in de tweede helft was afkomstig van Crouch, maar verder dan een voorzet kwam het echter niet. Er waren namelijk geen ploeggenoten waar hij de bal naar toe kon spelen. Na bijna een uur spelen zorgde Carlos Salcido voor wat gevaar door van flinke afstand een schot op doel af te leveren. Op voorsprong kwam PSV echter niet, aangezien de bal het dak van het doel schampte. En ook Da Costa voerde een doelpoging uit, maar ook hij was niet trefzeker.

Niet veel later kwam Liverpool op voorsprong via Gerrard. Kuyt won het duel van Alex, waardoor de middenvelder het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. In de tegenstoot probeerde Jefferson Farfán gevaar te stichten, maar de bal ging naast. Tien minuten voor het einde zorgde Koné voor enig gevaar. In zijn schot zat een stuit, maar Reina bleef koel en plukte de bal uit de lucht. Ook Afellay had zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal naast. In de slotfase kreeg Liverpool wat meer kansen, wat uiteindelijk resulteerde in het tweede doelpunt. Via Zenden en Kuyt kwam de bal namelijk bij Crouch, welke in de lucht sterker was dan Da Costa. Hierna kreeg PSV een grote kans via Diego Tardelli, maar hij wist deze niet te verzilveren.

Karakteristieken

Liverpool - PSV 2-0
65' Gerrard 1-0
89' Crouch 2-0

Toeschouwers: 41.948
Scheidsrechter: Messina (Ita)

Opstellingen:
Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Riise, Pennant (Bellamy/79), Alonso (Zenden/21), Gerrard, González (García/36), Crouch, Kuijt

PSV: Gomes, Kromkamp, Da Costa, Alex, Salcido, Méndez (Beerens/81), Simons, Fehér (Tardelli/68), Afellay, Farfán, Koné

Submitter:  Bron: FOK!sport