Henry mist cruciaal duel in Portugal

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal vierde dinsdagavond een klein feestje na het Champions League-duel tegen Hamburger SV (3-1). Toch was het niet alleen vreugde wat de klok sloeg. Thierry Henry moet de beslissende wedstrijd tegen FC Porto namelijk aan zich voorbij laten gaan.

De Frans international kreeg in de wedstrijd tegen de Duitse ploeg een gele kaart, vanwege commentaar op het arbitrale trio. Hierdoor moet hij het duel in Portugal vanaf de tribune bekijken, aangezien hij in de confrontatie tegen CSKA Moskou ook al tegen een prent op liep. "Het is een klap voor ons, want we wilden naar Porto met Thierry. Maar deze ploeg wil zó graag, dat ik alle vertrouwen heb, dat we het ook zonder hem redden", waren de positieve woorden van Arséne Wenger, trainer van The Gunners.

De ploeg uit Londen heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde van dit mondiale toernooi. Arsenal kan zich ook nog een nederlang permiteren, maar dan moet CSKA Moskou de wedstrijd tegen Hamburger SV niet in winst omzetten.