[DTM] Nederlands DTM-team in de maak

Naar het er nu uitziet is er een Nederlands DTM-team in de maak. Ook zouden er al gesprekken met coureurs zijn geweest. Het wachten is op een toezegging van Audi.

Frans Verschuur zou de drijvende kracht zijn achter het team. Verschuur runt op dit moment een raceteam dat uitkomt in zes verschillende klassen. In al deze klassen wist een bolide uit zijn team het kampioenschap te winnen.

Verschuur over zijn motivatie: “Autosportevenementen zijn een soort voetbalwedstrijden geworden, waarbij het publiek zich massaal in het oranje hult en met de hele familie op de tribune zit. Het is mijn bedoeling om van het DTM-kampioenschap net zo’n hype te maken als de A1 Grand Prix.”

Hoe concreet de plannen zijn blijkt wel uit de woorden van Verschuur: “De organisatie heb ik wel staan, enkel de financiën niet.” Verschuur geeft verder aan dat het een puur Nederlands team zou gaan worden, met Nederlands personeel en coureurs: “Althans, zo veel mogelijk. Ik heb er een paar Duitse jongens bij zitten die al DTM-ervaring hebben. Die wil ik er in het kader van de ‘know how’ natuurlijk graag bij houden.”

Volgens de geruchten zou er een bedrag van 2,5 miljoen mee gemoeid zijn. De potentiële financier heeft goede banden met Audi, die de bolides moet gaan leveren. Het gaat hierbij om twee jaar oude Audi bolides. “Zo werkt dat in deze tak van sport”, aldus Verschuur. “Je begint met een auto van twee jaar oud. Draai je een goed seizoen, dan voorziet de fabrikant je het jaar daarop van een jongere auto.”

Verschuur wil beginnen met twee bolides: “Ik wil in de DTM gaan uitkomen met twee auto’s en twee coureurs. Daarvoor heb ik Jeroen Bleekemolen en Jaap van Lagen in gedachten.” Mocht alles doorgaan zou het team komend seizoen al van start moeten gaan. “In dat geval komt ons team uit van de Suzuki Swift Cup tot het DTM kampioenschap: een complete doorstroommogelijkheid in eigen huis,” aldus een enthousiaste Verschuur.