Voetbal: Uitslag Liverpool - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn vijfde groepswedstrijd in het toernooi om de Champions League niet in winst om weten te zetten. Op Anfield Road was Liverpool met 2-0 te sterk. De treffers waren afkomstig van Steven Gerrard en Peter Crouch. Het eerste duel, in het Philips-stadion, werd uiteindelijk 0-0.

In het eerste half uur kreeg Liverpool een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Daarna kreeg verslikte Alex zich even in Kuyt, welke de bal voor kon zetten. Manuel da Costa kon echter voorkomen dat Crouch in scoringspositie kwam. Ook Steven Gerrard kwam dichtbij het doel van PSV en schoof de bal voorlangs. De eerste echte kans voor PSV was na bijna 40 minuten spelen. Arouna Koné wist de bal richting Reina te schieten, maar deze laatste had geen enkele moeite om de bal te pakken.

Ook in het tweede bedrijf leek het er lange tijd op dat er niet gescoord zou worden. Het spel golfde op en neer, maar Liverpool kreeg wederom de meeste kansen. Na iets meer dan een uur spelen was het dan toch raak. Kuyt won het duel van Alex, waardoor Steven Gerrard het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. In de tegenstoot probeerde Jefferson Farfán gevaar te stichten, maar de bal ging naast. In de slotfase wist de thuisploeg de marge te vergroten door opnieuw te scoren. Deze keer was Peter Crouch trefzeker. In de slotfase was Diego Tardelli nog dichtbij een doelpunt, maar de speler had zijn vizier niet op scherp staan.

Poule A: Werder Bremen - Chelsea (1-0)
Poule A: Levski Sofia - FC Barcelona (0-2)
Poule B: Spartak Moskou - Bayern München (2-2)
Poule B: Internazionale - Sporting Portugal (1-0)
Poule C: Girondins Bourdeaux - Galatasaray (3-1)
Poule C: Liverpool - PSV (2-0)
Poule D: Valencia - Olympiakos Piraeus (2-0)
Poule D: Sjachtar Donetsk - AS Roma (1-0)

--------
Kijk voor het complete verslag van Liverpool - PSV op de FOK! Voetbalmanager!