Vettel in Renault World Series

Sander (sanger)
Sebastian Vettel is blij. Nadat hij eerder door BMW-Sauber werd bevestigd als test- en reservecoureur heeft hij ook een racestoeltje gevonden in de World Series by Renault.

De 19-jarige Duitser zal het racen in deze klasse moeten combineren met het testwerk voor BMW. Vettel heeft een contract getekent met Carlin Motorsport. De Duitser is natuurlijk uitermate tevreden met deze deal: "De bevestiging als test- en reservecoureur bij BMW Sauber F1 was voor mij een belangrijke stap. Nu ben ik erg blij dat ik volgend jaar ook races kan rijden en mij zo verder kan ontwikkelen. Ik verheug mij op de samenwerking met Carlin Motorsport, een team dat ik al goed ken. Mochten de programma's met elkaar botsen, dan krijgt de Formule 1 natuurlijk voorrang."

Vettel reed al eerder twee ronden mee bij het team van Calin Motorsport. In Misano won Vettel twee races terwijl hij in Spa uitviel vanwege een handblessure. Bij een crash werd Vettel geraakt door rondvliegende onderdelen wat hem bijna een vinger kostte.