'GP India in 2010'

Michel (Fir3fly)
Een tijdje geleden werd bekend dat Zuid-Korea vanaf 2010 een Grand Prix zal organiseren. Nu is bekendgemaakt dat in datzelfde jaar nog een nieuwe race op de kalender zou kunnen verschijnen, namelijk in India.

Dit maakte de Indiase motorsportfederatie bekend. "We zijn bezig de details de komende weken in orde te maken", vertelt Vicky Chandok, baas van de organisatie, aan AFP. "We werken dag en nacht om het daadwerkelijk te laten gebeuren en zullen een aankondiging doen wanneer alles helemaal rond is."

Waar deze race plaats zou moeten vinden is nog niet officieel bekend, maar er zijn geruchten dat het zou gaan om een nog te bouwen circuit bij Bangalore. Twee jaar geleden werd ook een poging ondernomen om een circuit te bouwen, toen bij Hyderabad, maar dat project mislukte.

Formule 1 baas Bernie Ecclestone verklaarde onlangs nog een race in het grote land wel te zien zitten. "India gaat waarschijnlijk sneller groeien dan China. We moesten zeker weten dat we de juiste plek gevonden hebben, en dat hebben we."