Kuipers niet op de 1000 meter

Sjors (Sj0rSz)
Simon Kuipers zal zaterdag niet deelnemen aan de 1000 meter in het Thialf in Heerenveen. De schaatser uit Spaarndam klaagt al langer over pijn in zijn rug. Tijdens de schaatsmijl van afgelopen vrijdag verergerde dit, waardoor hij besloot om geen risico te nemen.

Ook tijdens het NK afstanden in Assen, van vorig weekend, had Kuipers al klachten over een pijnlijke rug. Tijdens de 500 meter in de Drentse plaats kwam zijn schaats in het ijs. Hierdoor ging de schaatser onderuit en schoot de pijn er weer in. "De afgelopen week heeft hij het rustig aan gedaan, maar vrijdag kreeg hij op de 1500 meter er weer last van", aldus Jac Orie, coach van de Spaarndammer. "Daarom rijdt hij geen kilometer. We willen voorkomen dat hij dadelijk twee weken is uitgeschakeld."

Nu Kuipers niet zal schaatsen zou zijn logische vervanger Mark Tuitert zijn. Het probleem is echter dat laatstgenoemde de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen aan zich voorbij laat gaan vanwege een lichte blessure aan zijn lies. Hierdoor zal Remco Olde Heuvel zaterdag op de 1000 meter in actie komen.