Torres niet bij Spaans elftal

Maikel (WeebI)
Fernando Torres maakt geen deel uit van de Spaanse selectie die op 15 november een vriendschappelijke interland zal afwerken tegen het nationale elftal van Roemenië.

De spits van Atlético Madrid kent een teleurstellend seizoen bij zijn club. In negen competitieduels vond de aanvaller slechts tweemaal het net. Fernando Morientes, die niet mee naar het WK mocht, is zijn vervanger in Luis Aragonés' selectie.

"De vier aanvallers die in de selectie zitten zijn op dit moment in betere vorm dan Torres", aldus Aragonés. "Vergeet niet dat het een vriendschappelijk duel is, en we daarom kunnen kijken naar nieuwe dingen."

Real Madrid-speler Raúl González maakt opnieuw geen deel uit van de selectie. De Spanjaard werd eerder al buiten de selectie gehouden door Aragonés. David Albelda, Pablo Ibañez, Xavi Hernández en Carles Puyol zijn niet beschikbaar deze wedstrijd, waardoor de bondscoach de kans krijgt om nieuwe spelers in te zetten.

Javi Navarro, Javier Arizmendi en David Silva komen van Jong Spanje, en werden voor het eerst opgeroepen. "Alle nieuwe spelers zijn in uitstekende vorm. Silva bijvoorbeeld, is een speler van uitzonderlijke kwaliteiten. Hij kan rechts en links achter de spits spelen."

Spaanse selectie:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), José Reina (Liverpool).
Verdediging: Antonio López (Atlético Madrid), Juanito (Real Betis), Joan Capdevila (Deportivo La Coruña), Alberto Lopo (Deportivo La Coruña), Sergio Ramos (Real Madrid), Javi Navarro (Sevilla), Angél (Celta de Vigo).
Middenveld: Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Luis García (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), Miguel Angél Angulo (Valencia), Marcos Senna (Villarreal), David Silva (Valencia), Borja Oubiña (Celta de Vigo).
Aanval: David Villa (Valencia), Javier Arizmendi (Deportivo La Coruña), Fernando Morientes (Valencia).