FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 juli 2006

Eerste reageerbuisbaby in verwachting

Icoon BuitenlandsDe eerste reageerbuisbaby ter wereld, Louise Brown, is in verwachting van haar eerste kindje. De 27-jarige Britse die in 2004 trouwde, is uitgerekend in januari, zo meldde Britse bronnen gisteren. Brown vertrouwde de Britse krant Daily Express toe, dat haar zwangerschap, die zonder medisch ingrijpen tot stand kwam, een droom is die werkelijkheid wordt.

Louise Brown werd in 1978 geboren. Na negen jaar proberen zonder resultaat, ondernamen haar ouders de eerste IVF-behandeling, uitgevoerd door Patrick Steptoe en Robert Edwards. Na een aantal pogingen sloeg de behandeling aan. Later kreeg Louise er nog een reageerbuiszusje Natalie bij.

Met dank aan DMJO, woessie en buttman voor de submit.

[Gerucht]Denzel Washington als Master Chief in Halo film?

Volgens DarkHorizons.com zal mogelijk Oscar-winnaar Denzel Washington de rol van Halo-held Master Chief gaan vertolken in de filmversie van Bungies first person shooter Halo.

De site noemde geen bron voor het gerucht. Het gerucht volgt echter wel kort na het bericht eerder deze maand van Associated Press dat Washington een ontmoeting had met Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson in Nieuw-Zeeland over een samenwerking. Jackson zal de executive producer zijn van de Halo-film.De man die het gevecht gaat afmaken?

Voetbal: Uitslagen oefenwedstrijden

Icoon VoetbalVanavond zijn er een aantal oefenwedstrijden gespeeld, voorafgaande aan het eredivisieseizoen 2006 - 2007.

Ajax had weinig moeite met ABS, en won deze wedstrijd met 0 - 11. Doelpuntenmakers waren Huntelaar (3), Charisteas (3), Rosales (2), Mitea, Lindenbergh, en Sarpong. Feyenoord had het echter veel zwaarder, en verloor met 1 - 0 van de amateurs van Katwijk. Van Ommeren tekende daar voor het enige doelpunt.

Excelsior, Roda JC en FC Twente wonnen hun oefenwedstrijden. Excelsior versloeg het Flakkees Elftal met 0 - 5, Roda JC versloeg het Belgische Bergen Mons met 0 - 1 en FC Twente maakte gehakt van de Enschedese Boys: 1 - 12.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport!

Vier Tekken: Dark Resurrection filmpjes

Er zijn vier filmpjes verschenen van de nieuwste Tekken game voor de PSP. Tekken: Dark Resurrection is gebaseerd op de gelijknamige Arcade uitbreiding op Tekken 5. Naast de licht aangepaste versie uit de Arcade-hallen, zijn er ook nog de nodige extra's. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwe modes zoals Time Attack en een optie om te oefenen, maar ook multiplayer via WiFi. De game komt hier op 6 september uit.

Bekijk filmpjes

Stam aanvoerder van Ajax

Jaap Stam zal komend seizoen de nieuwe aanvoerder zijn van Ajax. Dat heeft trainer Henk ten Cate bekend gemaakt na het met 11-0 gewonnen oefenduel tegen ABS.


Eerder deze week liet Klaas Jan Huntelaar ook al weten open te staan voor het aanvoerderschap. Maar ten Cate verkoos toch de oud-speler van AC Milan. Stam is vereerd met de keuze van zijn coach. "Bij AC Milan was ik ook wel eens aanvoerder, alleen nooit de vaste aanvoerder. Dat ik de aanvoerder van Ajax ben, vind ik een eer. Ajax is een grote club en ik voel dat er dit seizoen iets moois kan groeien in deze groep."

Nog één keer Zidane...

"Mais pourquoi, mais pourquoi", riep een franse commentator vertwijfeld uit toen Zidane zijn schedel tegen de borstkas van Materazzi parkeerde. "Kortsluiting in het hoofd", verklaarde Snoeks. Verbazing alom na de vreemde actie van Zidane.

Over een paar dagen zal de man zelf uitsluitsel geven over wat hem zover heeft gebracht. Tot die tijd is het gissen. Is het iets wat Materazzi heeft gedaan? Is het iets wat Materazzi heeft gezegd? De meesten houden het op het laatste. Liplezers hebben de beelden al bestudeerd en zij concludeerden dat Materazzi de zus van Zidane voor hoer uitmaakte. Andere bronnen beweren dat hij de moeder van Zidane heeft beledigd of hij zou "vuile terrorist" hebben geroepen.

Materazzi ontkent dat hij Zidane terrorist heeft genoemd. Nu zal Materazzi vermoedelijk, voor zijn eigen gemoedsrust, vrij kort van memorie zijn anders durf je, met zoveel gore overtredingen op je conto, je niet meer op een voetbalveld te vertonen.

Zidane is overigens niet geheel onbekend met van het veld gestuurd worden. Deze laatste rode kaart was zijn twaalfde. En dat is een fors aantal voor een speler wiens kwaliteiten zo groot waren dat het gebruiken van hoofd en voeten anders dan voor het beroeren van de bal als onnodig mag worden beschouwd.

Is het gekte? Is het zijn bedorven jeugd in de banlieue van Marseille? Is het de eeuwige strijd tussen Italianen en Algerijnen? Of is het de kronkel van zijn genialiteit, die hem zo groot maakte, die even de verkeerde kant op krulde?

Het antwoord volgt dus deze week nog. En eigenlijk is dat jammer. Al dat giswerk leidt tot de mooiste fantasieën over het hoe en waarom. Vermoedelijk zal na zijn verklaring blijken dat Materazzi iets lelijks heeft gezegd en zal Zidane toegeven dat hij dom is geweest. Materazzi zal op zijn beurt dan wel ergens in de Italiaanse media zijn excuses aanbieden en dan is weer allemaal voorbij.

Maar tot die tijd leven we in de wereld van ontwetendheid waarin ik fantaseer dat Zidane helemaal geen zin had om op een normale manier afscheid te nemen. Geen zin had om zich nog langer te laten leiden. Nee, hij orkestreerde met die kopstoot zijn eigen afscheid. Zo kon hij alleen van het veld af, niet op de schouders gedragen maar alleen, met gebogen hoofd, alle camera's op hem gericht. Met in ieders hoofd de vraag: was hij nu geniaal dom of domweg geniaal?

Uitslagen oefenduels 11-07-2006

Een week geleden zijn de meeste voetbalclubs weer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In deze periode werken de clubs een aantal oefenwedstrijden af. Hieronder volgen de uitslagen van vandaag.

Katwijk - Feyenoord 1-0
Doelpunt: van Ommeren

ABS - Ajax 0-11
Doelpunten: Huntelaar (3), Charisteas (3), Rosales (2), Mitea, Lindenbergh, Sarpong

Goes - Sparta 1-11

Flakkees Elftal - Excelsior 0-5

Bergen Mons (Bel) - Roda JC 0-1
Doelpunt: Voigt

Enschedese Boys - FC Twente 1-12

Bullet Witch trailer

Er is een trailer verschenen van Bullet Witch. In dit spel, dat zich afspeelt in de nabije toekomst, neem je het als de heks Alicia op tegen allerlei demonisch schorem. Zoals uit de trailer blijkt doet ze dit grotendeels met vuurwapens, maar schuwt onze heldin ook het gebruik van magie niet. Na veelvuldig uitgesteld te zijn, staat de launch in Japan nu gepland voor eind juli. De game zal exclusief voor de Xbox 360 verschijnen.

Bekijk trailer

UEFA geeft Italiaanse voetbalbond ultimatum

De UEFA heeft de Italiaanse voetbalbond een nieuw ultimatum gesteld. De Europese voetbalbond wil uiterlijk 25 juli weten welke Italiaanse voetbalclubs komend seizoen deelnemen aan de strijd om de Champions League en de UEFA-beker.

Italië is in de ban van een omvangrijk fraudeschandaal en Juventus, AC Milan, Lazio Roma en Fiorentina behoren tot de aangeklaagde clubs. Het vonnis van het sporttribunaal zal hoogstwaarschijnlijk vrijdag of zaterdag zijn.

Kampioen Juventus en AC Milan plaatsten zich rechtstreeks voor de Champions League. Fiorentina plaatste zich voor de voorronde van dat toernooi, terwijl Lazio Roma deelname aan de UEFA-beker afdwong.

Bijltjesdag tijdens Siemens Open voor Nederlanders

Peter Wessels is in de eerste ronde van het Siemens Open uitgeschakeld. Onze landgenoot die in 2004 het toernooi in Scheveningen op zijn naam schreef was niet opgewassen tegen de Duitser Dominik Meffert het werd 2-6, 7-6, 3-6.

Gisteren wisten we nog te melden dat Matwe Middelkoop zich had geplaatst voor het hoofdtoernooi. Heel lang heeft het Siemens Open niet kunnen genieten van deze jonge Leerdammer: hij moest zijn meerdere erkennen in de Chileen Adrian Garcia. Het werd twee keer 5-7

Overige uitslagen Nederlandse deelnemers Siemens Open.

Florian Mayer (Dui,1) - Igor Sijsling 7-6, 6-3
Robin Haase - Santiago Gonzalez (Mex) 7-5, 6-4
Daniel Elsner (Dui) - Melle van Gemerden (5) 7-6, 6-1

Ricksen naar ontwenningskliniek

Fernando Ricksen heeft zich gemeld bij een ontwenningskliniek. De speler van Glasgow Rangers werd afgelopen weekeinde door zijn coach Paul Le Guen terug naar Glasgow gestuurd nadat hij zich in het vliegtuig op weg naar een trainingskamp in Zuid-Afrika misdragen had.

Ricksen biedt op de website van de Gers zijn excuses aan. "Ik bied mijn excuses aan bij de club, de bestuurders en de supporters en ben van plan om zo snel mogelijk weer te voetballen op de toegewijde manier waarop ik altijd heb gespeeld. Ik heb fouten gemaakt. Over het recente reisincident is volop geschreven en ik beken dat mijn gedrag totaal ongepast was."

"Ik heb gesproken met mensen die mij tijdens deze moeilijke periode kunnen steunen. Ik weet dat ik profijt kan hebben van hun raad. Ik ben ervan overtuigd dat ik als professioneel voetballer snel terug kan keren met goed advies en de juiste begeleiding," aldus de voormalig speler van AZ.

Vandaag meldde Ricksen zich bij de Sporting Chance Clinic in Londen. Deze kliniek helpt sporters die kampen met alcohol-, drugs- of gokverslavingen of depressies, en is opgericht door oud-Arsenal-speler Tony Adams.

Dierenarts verlost goudvis Blub van gezwel

Icoon OpmerkelijkDe 17-jarige Steffie Davids was "echt superblij" toen ze hoorde dat de operatie van haar goudvis, Blub, gelukt was. Nadat dierenarts Peter Werkman uit Leusden het gezwel ter grootte van een cherrytomaatje had verwijderd zwom Steffies goudvis al snel weer vrolijk rond.

Volgens Werkman zijn er niet veel dierenartsen die siervissen behandelen of opereren. Doordat mensen geen kosten willen maken voor vissen en ze vaak worden gedumpt zodra ze iets mankeren heeft hij het niet echt druk met vissen behandelen. Steffie denkt daar heel anders over. Nu ze Blub al drie jaar heeft voelt ze zich zeer verantwoordelijk voor het welzijn van haar huisdiertje.

De patiënt werd vervoerd in een bak met water. Er werd eerst een verdovend middel aan het water toegevoegd. Toen de verdoving zijn werk deed werd Blub op natte tissues op de operatietafel gelegd. Alles moest snel gaan want ze hadden maar anderhalve minuut de tijd. Toen het gezwel door Werkman werd afgeknipt was de spanning even om te snijden. De bloedvaten die ernaar toe leiden werden vervolgens dichtgeschroeid.

Daarna werd de patiënt in een andere kom gelegd waarin extra zuurstof werd toegevoegd door middel van een installatie . Even later zwom Blub alweer rond. Hij had wel een flinke wond maar volgens de dierenarts zal deze helemaal genezen. Over een half jaar zullen er weer schubben overheen groeien. De rekening voor de operatie en het consult bedroeg 52,50 euro. Volgens Werkman had Blub een goedaardig gezwel en kan de goudvis nog jaren mee.
Steffie en haar zus kijken gespannen toe bij de operatie
Steffie en haar zus kijken gespannen toe bij de operatie

Met dank aan DJMO voor de submit.

Ajax trekt Stanton Lewis aan

Ajax heeft de 18-jarige aanvaller Stanton Lewis voor vier jaar gecontracteerd. Lewis komt uit Zuid-Afrika en zal in eerste instantie starten bij Jong-Ajax.

Tot voor kort kwam Lewis uit voor Ajax Cape Town, de sattelietclub van de Amsterdammers. Afgelopen seizoen was hij daar een vaste basisspeler. Vorige maand speelde Stanton Lewis tijdens een stageperiode al mee met Jong Ajax in het Copa Amsterdam Toernooi.

Nederlandse hockeydames kloppen Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun derde wedstrijd bij de Champions Trophy in Amstelveen weten te winnen. Oranje versloeg Nieuw-Zeeland met 4-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal bestookte de ploeg van bondscoach Marc Lammers de stugge Nieuw-Zeelandse defensie. Karres opende in de vijftiende minuut van de wedstrijd na een solo de score. Vorstenbosch scoorde niet lang daarna de 2-0.

Aanvankelijk ging het in de tweede helft wat stroever, maar een de strafcorner in de slotfase van de wedstrijd bood uitkomst. Paumen wist de Nieuw-Zeelandse keepster met een rolletje te verschalken en daarna maakte Van Geenhuizen via een puike variatie de 4-0.

Ontruiming Bos en Lommerplein Amsterdam

Icoon BinnenlandsVanwege instortingsgevaar van de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein in Amsterdam, moeten alle woningen en winkels die zich boven de garage bevinden voor middernacht worden ontruimd. Dat heeft burgemeester Job Cohen bekend gemaakt tijdens een ingelaste persconferentie.

De evacuatie is verplicht. Iedereen dient zich te melden in het kantoor van de Algemene Woningbouw Vereniging. De bewoners kunnen naar alle waarschijnlijkheid pas over enkele weken weer terug naar hun huizen. Ze worden tot die tijd ondergebracht in hotels.

Al in februari bleek de garage te zijn verzakt, waardoor een scheur van tien meter ontstond. Nu na een nieuw onderzoek is gebleken dat door een aantal constructiefouten het complex niet veilig is, vonden de gemeente en het stadsdeel het niet langer verantwoord het complex open te houden.

Xbox Live Arcade woensdagen aangekondigd

Gamasutra heeft bevestiging ontvangen van Microsoft dat er zogeheten Xbox Live Arcade Wednesdays plaats zullen vinden deze zomer. Dit zal betekenen dat er elke woensdag, vijf weken lang, een nieuwe arcade game op de Xbox Live Marketplace zal verschijnen.

Ami Blaire, Global Marketing Director voor Xbox Live had het volgende erover te zeggen:
“There’s no better way to revisit the 80s than to throw a retro-themed Gold Experience party - complete with the right classic arcade games, music, and pizza. So this summer, live it up on your Xbox 360 and enjoy our new twists on the old classic faves.”

Elke woensdag de komende vijf weken zal er een arcade game online verschijnen om 9 uur 's ochtends:
12 juli - Frogger
19 juli – Cloning Clyde
26 juli– Galaga
2 augustus– Street Fighter II Hyper Fighting
9 augustus – Pac-Man

Met dank aan Curry voor het melden van dit nieuws

Liu sprint naar nieuw record op 110 meter horden

Xiang Liu mag zich vanaf nu alleen wereldrecordhouder noemen op de 110 meter horden. De Chinese atleet sprintte tijdens de GP meeting in het Zwitserse Lausanne naar een tijd van 12.88.

Liu deelde het vorige wereldrecord, dat op 12,91 stond, samen met de Brit Colin Jackson. Ook de nummer twee van de race, Dominique Arnold, dook onder het wereldrecord. De Amerikaan liep 12.90 en verbeterde daarmee het nationaal record.

MSN-robot tegen pedo's

ask@mrctrl.com MSN komt met Mr. Ctrl, een robothond die kinderen tussen de 9 en 13 jaar helpt met vragen op het internet. Op MSN Messenger kan hij vragen voor je beantwoorden over pedo's, virussen, privacy en webcammen. Alle antwoorden worden automatisch gegenereerd.

MSN heeft deze doelgroep gekozen, omdat zij relatief weinig kennis en ervaring hebben met de gevaren van het internet. Ook blijken kinderen in deze leeftijdsgroep niet te weten waar ze terecht kunnen met vragen over internet. MSN hoopt met deze robot het internet op een speelse manier een stukje veiliger te maken.

"Veiligheid en voorlichting staan bij MSN hoog in het vaandel. Met Mr. Ctrl kunnen we op een ludieke manier en in de juiste taal kinderen bewust maken van veiligheid op het internet", aldus Jacqueline Smit van MSN Nederland. Als je Windows Live Messenger of MSN Messenger gebruikt kan je het zelf uitproberen: het enige wat je hoeft te doen is ask@mrctrl.com aan je contactenlijst toe te voegen.

Wij hebben alvast een testgesprek gevoerd, met wat mogelijke scenario's:

FOK! zegt:
een 57-jarige man vraagt of ik naar zijn huis toe wil komen. wat moet ik doen?
MR. CTRL zegt:
dat heb ik jou toch gezegd ?!
FOK! zegt:
waar heb je het over? wat moet ik doen? help!
MR. CTRL zegt:
dat weet je toch!
MR. CTRL zegt:
ik ben Mr. Ctrl
FOK! zegt:
ja dat zal best. maar help me dan.
MR. CTRL zegt:
ik doe mijn best
MR. CTRL zegt:
weet je wat het is, ik ken eigenlijk alleen computertaal
MR. CTRL zegt:
daarom moet jij je vraag zo duidelijk mogelijk stellen
FOK! zegt:
ik stelde het duidelijk

FOK! zegt:
iemand stuurt mij porno. wat moet ik doen?
MR. CTRL zegt:
mij precies vertellen wat er aan de hand is
FOK! zegt:
nou dat doe ik dus. iemand stuurt mij porno.
MR. CTRL zegt:
oke, waar gaat het dan mis?
FOK! zegt:
in het gesprek met jou!
MR. CTRL zegt:
wacht *-)
MR. CTRL zegt:
meen je nou wat je zegt?
FOK! zegt:
JA! WAT MOET IK DOEN, HELP!!
MR. CTRL zegt:
okay

FOK! zegt:
een man vraagt of ik mij wil uitkleden voor de webcam. wat te doen?
MR. CTRL zegt:
weet je dat je niet altijd veilig bent met je webcam aan?
FOK! zegt:
niet altijd?
MR. CTRL zegt:
als je je webcam aan hebt, kunnen mensen je altijd opnemen
MR. CTRL zegt:
de afbeelding kunnen ze, zonder dat je het weet, op internet zetten!

FOK! zegt:
iemand stuurt mij een virus. wat nu?
MR. CTRL zegt:
waartegen?
FOK! zegt:
wat? iemand stuurt een virus naar mij toe
MR. CTRL zegt:
een virus is heel vervelend
MR. CTRL zegt:
soms merk je er niets van en opeens is je harde schijf dan kapot
MR. CTRL zegt:
als je een goede scanner hebt en regelmatig een internetupdate doet, loop je minder risico
FOK! zegt:
wat is een harde schijf?
MR. CTRL zegt:
is er ook een ander woord voor^ o)?

Crusher

Gewoon een tof filmpje van een prototype terreinwagen, met de coole naam Crusher.

Een auto met die naam is gewoon uit principe al goed, en zo te zien lost hij meerdere vervoersproblemen tegelijkertijd op.

quote:
A suspended and shock-mounted skid plate made from high-strength steel allows Crusher to shrug off massive, below-hull strikes from boulders and tree stumps. The nose was completely redesigned for Crusher to sustain normal impacts with trees and brush while also absorbing the impact of major collisions.
Beste producenten, graag morgen op mijn oprit.

Real Madrid doet bod op op Ribery

Nadat eerder Arsenal, Manchester United, Olympique Lyon en Bayern Munchen interesse toonden voor de talentvolle Fransman, heeft nu ook Real Madrid een officieel bod uitgebracht op Frank Ribery
Tijdens het afgelopen WK maakte de 23-jarige Franse middenvelder een zeer goede indruk. Mede door zijn inbreng wist Frankrijk de finale te behalen waarin Italie te sterk bleek na strafschoppen.

Arsenal was de eerste club die zich meldde voor de middenvelder van Olympique Marseille. The Gunners zouden bereid zijn om 14.5 miljoen euro neer te tellen voor Ribery. Olympique Lyon kwam vervolgens met een tegenbod van bijna 30 miljoen euro. Real Madrid gaat nu nog een stap verder en heeft omgerekend 37.5 miljoen euro over voor de Fransman.

De kans dat Ribery ook daadwerkelijk naar De Koninklijke verkast is overigens klein. Eind juni verklaarde Ribery graag in Frankrijk te blijven spelen:”Lyon heeft duidelijk mijn voorkeur, ik wil graag in Frankrijk blijven voor twee of drie jaar. Lyon is de ideale club, zowel voor mijzelf als mijn familie.”

Dronken Jackie Chan verstoort concert

De beroemde acteur Jackie Chan heeft voor heel wat amok gezorgd tijdens een concert van de Taiwanese popster Jonathan Lee in Hongkong. Volgens de krant Ming Pao Daily News sprong de acrobatieke actieheld het podium op en eiste hij dat Lee een duet met hem zou zingen. Ook voerde Chan de band aan, maar het ging niet bepaald naar zijn wens. Hij liet de muziek steeds opnieuw stoppen en weer beginnen.

Het publiek was niet gecharmeerd van Chans optreden en liet dat duidelijk blijken. Daarop zou de 52-jarige 'Rush hour'-ster enkele beledigende opmerkingen de zaal in hebben geslingerd. Volgens de krant zei Chan zelf dat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Een dag voor het incident had de popster Jackie Chan uitgenodigd om samen een nummer te zingen. Mogelijk dacht de acteur tijdens het concert - onder invloed van alcohol - ongevraagd mee te kunnen doen. Een woordvoerder van Chan verwiep later de aantijgingen en zei dat Chan niet eens bij het optreden aanwezig was geweest. De organisatoren van het concert wilden niet reageren.

Jackie Chan
Jackie Chan


Met dank aan natedanielz voor de submit.

Wie niet luisteren wil...

Nightmare on Elmstreet is een film waar ene Freddy Krueger het leuk vindt om kleine kindertjes te pesten.
Een jochie die zijn oortjes niet goed schoonmaakt, wordt even geholpen. Dus als jullie vanavond naar bed gaan, zorg dat je oren netjes schoon zijn, anders komt onze lieve Freddy je in jouw droom bezoeken. We weten allemaal hoe dat af kan lopen.

Tenminste, nu wel.

Met dank aan een anonieme submitter

Punten etappe 9

Na een rustdag zijn de renners vandaag weer verder gegaan met de Tour. Een redelijk eenvoudige etappe, voor de overgang naar de bergen morgen. Hieronder de punten.

unitor pakt vandaag de dagwinst met 208 punten. hellsnake pakt met 195 punten de tweede plaats, drie punten voor Tasman die als derde eindigt. Met 191 punten eindigt isolde-maria als vierde en LionKing sluit met 186 punten de top 5 af.

In het algemeen klassement staat el_salvador weer eerste, hij heeft nu 1647 punten. Arcee staat op tien punten achterstand tweede. briggo is met 1587 punten naar de derde plaats gestegen JelleS staat vierde met 1582 punten. franco21 sluit met 1578 punten de top 5 af.

Bij de subleagues ging vandaag de overwinning naar Gele Truimet 152 punten.
Groene Trui eindigde als tweede met 146 punten en Iloontje komt voor boontje eindigde als derde met 140 punten.

Laatste lichaam slachtoffer Fourniret gevonden

Icoon MisdaadDe Franse politie heeft botten en kleding ontdekt die van een van de slachtoffers van de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret kunnen zijn. De vondst is vlak bij de stad Auxerre gedaan, en is volgens de politie waarschijnlijk het stoffelijk overschot van Isabelle Laville. Zij is het enige slachtoffer van Fourniret wier lichaam nog spoorloos was. Door middel van een DNA-onderzoek wil de politie zich ervan vergewissen dat het werkelijk om Isabel Laville gaat.

Isabelle werd in 1987 vermoord door Fourniret. Toen was zij zeventien jaar oud. Zij is slechts één van de tien moorden die Michel Fourniret heeft begaan en toegegeven. Het bestaan van meerdere slachtoffers wordt niet uitgesloten. De inmiddels 64-jarige Fransman was actief in België, Frankrijk en mogelijkerwijs ook in Denemarken. In 2004 werden zijn gruwelijke daden bekend, en sindsdien zit hij in afwachting van een vonnis, in gevang.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Scared Straight!

We kennen de series als Oz en Prisson Break allemaal wel. Toch een beetje hel op aarde. Je komt er nou niet echt de meest vriendelijke mensen tegen.
Je kan dan kiezen om bij de zwarten, chinezen, latino's of de blanken te zitten, maar hoe je het went of keert, je zit er niet goed.

Andy Dick laat ons zien wat de beste manier is om je te gedragen. Het is een spoof van Scared Straight!, een documentaire die de nodige opvolgers heeft gekregen.

Met dank aan een anonieme submitter

Leblanc teleurgesteld in Saiz, Ullrich

De afzwaaiende Tourbaas Jean-Marie Leblanc heeft in de Spaanse krant AS uitgehaald naar Manolo Saiz en Jan Ullrich. Leblanc ging ook in op zijn relatie met Lance Armstrong.

”Saiz heeft mijn laatste Tour verpest”, klaagt Leblanc. ”Jarenlang heeft hij me voorgelogen.” Saiz was als ploegleider van Liberty Seguros vermoedelijk een spilfiguur in het Spaanse bloeddopingschandaal. Leblanc is eveneens ontgoocheld in Jan Ullrich, een verdachte in de dopingzaak: ”Ullrich heb ik lang bewonderd, maar ook hij heeft me flink teleurgesteld.”

Leblanc is verder van mening dat het niet deelnemen van onder meer Ivan Basso en Jan Ullrich niet nadelig hoeft te zijn: ”Het is onacceptabel dat renners zouden participeren die doping gebruiken of verwikkeld zijn in een dopingzaak. Nu kunnen we nieuwe coureurs ontdekken, neem een Marcus Fothen. Er zal een nieuwe Ullrich opstaan, een nieuwe Basso aan de horizon verschijnen....”

De scheidend Tourbaas ligt nog altijd in de clinch met Lance Armstrong: ”Een krant meldde dat ik zou hebben gezegd dat de Tour een andere winnaar dan Armstrong verdiende, maar dat is niet waar. Maar wat ik wel zeg is dat uit analyses blijkt dat Armstrong de Tour in 1999 met EPO heeft gewonnen. Ik zal hem vragen waarom hij daar niks over zegt. Ik zeg niet dat hij na 1999 doping heeft genomen.”

Een jaarlijks terugkerend fenomeen is de kritiek op het parcours van de eerste week. Ditmaal richtte CSC-ploegleider Bjarne Riis zijn pijlen op het traject. De Deen zag te veel massasprints. Leblanc is het niet eens met de Tourwinnaar van 1996: ”Als we aan het begin al de bergen aandoen krijgen we weer geluiden dat de koers te hard wordt gemaakt en dat renners wel moeten grijpen naar stimulerende middelen. Bovendien is de Tour dan te snel beslist. En vergeet niet dat sprinters een belangrijk element vormen van de wielersport.”

Leblanc is benieuwd naar het verloop van de komende dagen: ”Voor de Tour is het goed dat Armstrong niet gaat voor een achtste eindwinst. Dan zouden we opnieuw praten over de sterkte van zijn ploeg, zijn controle, zijn concurrenten zouden dezelfde houding aan de dag leggen. Nu moeten ze improviseren, nieuwe tactieken bedenken. Niemand weet wie de Tour zal winnen.”

Summertime

Volgens onze vrienden in De Bilt blijft het de komende tijd nog prachtig zomerweer. Veel zon en weinig regen. Op een gegeven moment snak je dan naar een verfrissend buitje of een lekkere zwempartij. Daarom zou ik heel graag de komende paar dagen deze prachtige Six Flags Banzai Falls Mega Racer in m’n tuin willen hebben staan. Lekker glijden….

En als je lekker uitgezwommen bent, ga je ’s avonds voor een verfrissende wandeling door het bos…

De zomer is mooi!

Syd Barrett (60) overleden

Icoon Sitenews - Join the crewZanger en gitarist Roger 'Syd' Barrett is op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van diabetes, zo werd op dinsdag 11 juli bekend gemaakt. Hij werd midden jaren zestig beroemd als gitarist, zanger en songwriter van de legendarische band Pink Floyd. Het meeste werk op hun debuutalbum A Piper At The Gates of Dawn is van zijn hand.

Het ging echter al snel bergafwaarts met Barrett, die gebukt ging onder psychische problematiek. Nog voordat Pink Floyds tweede album A Saucerful of Secrets uitkwam had hij de band verlaten. Niet snel daarna ging hij solo verder om in 1970 twee albums uit te brengen; The Madcap Laughs en Barrett. Deze solo-carrière was echter maar van korte duur, waarna Barrett zich terugtrok uit de muziekindustrie.

Syd Barrett was een bron van inspiratie en invloed voor velen, zoals David Bowie en REM, maar ook voor zijn voormalige band Pink Floyd. Op het album Wish You Were Here brengen zij een ode aan hem in de vorm van het nummer Shine on You Crazy Diamond.


Met dank aan Svensational, Vince_Taylor, ArchEnemy en keijz voor de submit. Forumtopic

Nieuwe screenshots Call of Duty 3

Van alle drie de versies (Xbox 360, PS3 en Wii) van de de 2e wereldoorlog-FPS Call of Duty 3 zijn nieuwe screenshots verschenen. Dit 3e deel wordt niet ontwikkeld door Infinity Ward, dat bezig is met een CoD-spin-off. De ontwikkeling van dit deel wordt gedaan door de studio achter onder andere Call of Duty: Big Red One, TreyArch.

Xbox 360
PlayStation 3
WiiMet dank aan MaximusF1 en Lordteddybeer voor het melden van dit nieuws

Klassementen Tour de France na negende etappe

Vandaag was er nog een dag voor de sprinters. De klassementen zijn nauwelijks veranderd. Na morgen, wanneer de eerste Pyreneeënrit erop zit, zal dit hoogstwaarschijnlijk wel het geval zijn.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Sergei Gonchar (Oek)TMO38:14.17
2.Floyd Landis (VS)PHO1.00
3.Michael Rogers (Aus)TMO1.08
4.Patrik Sinkewitz (Dui)TMO1.45
5.Andreas Klöden (Dui)TMO1.50
6.Vladimir Karpets (Rus)CEI1.52
7.Cadel Evans (Aus)DVL1.52
8.David Zabriskie (VS)CSC1.53
9.Marcus Fothen (Dui)GST2.03
10.Christophe Moreau (Fra)A2R2.07
11.Paolo Savoldelli (Ita)DSC2.10
12.Denis Menchov (Rus)RAB2.13
13.Eddy Mazzoleni (Ita)TMO2.14
14.Matthias Kessler (Dui)TMO2.16
15.Sebastian Lang (Dui)GST2.22
16.Carlos Sastre (Spa)CSC2.27
17.George Hincapie (VS)DSC2.30
18.Oscar Pereiro Sio (Spa)CEI2.57
19.Thomas Lökvist (Zwe)FDJ3.01
20.Didier Rous (Fra)BTL3.15

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DVL211
2.Tom Boonen (Bel)QSI188
3.Oscar Freire (Spa)RAB181
4.Daniele Bennati (Ita)LAM151
5.Erik Zabel (Dui)MRM141

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.Jerome Pineau (Fra)BTL28
2.David de la Fuente (Spa)SDV17
3.Fabian Wegmann (Dui)GST15
4.Sylvain Calzati (Fra)A2R13
5.Aitor Hernandez (Spa)EUS10

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GST38:16.20
2.Thomas Lökvist (Zwe)FDJ0.58
3.Andrei Grivko (Oek)MRM1.55
4.Benoit Vaugrenard (Fra)FDJ3.07
5.Riccardo Ricco (Ita)SDV3.22

Uitslag negende etappe:

#CoureurPloegTijd
1Oscar Freire (Esp)RAB3:35.24
2Robbie Mc Ewen (Aus)DVLz.t
3Erik Zabel (Ger)MRMz.t
4Tom Boonen (Bel)QSIz.t
5Cristian Moreni (Ita)COFz.t
6Isaac Galvez (Esp)CEIz.t
7Francisco Ventoso (Esp)SDVz.t
8Luca Paolini (Ita)LIQz.t
9David Kopp (Ger)GSTz.t
10Thor Hushovd (Nor)C.Az.t
11Bernhard Eisel (Aut)FDJz.t
12Jimmy Casper (Fra)COFz.t
13Daniele Bennati (Ita)LAMz.t
14M.Angel Martin Perdiguero (Esp)PHOz.t
15Inaki Isasi (Esp)EUSz.t
16Gert Steegmans (Bel)DVLz.t
17Alexandre Botcharov (Rus)C.Az.t
18Carlos Da Cruz (Fra)FDJz.t
19Peter Wrolich (Aut)GSTz.t
20Floyd Landis (USA)PHOz.t

Ploegenklassement negende etappe:

#PloegTijd
1.Gerolsteiner10:46.12
2.Francaise des Jeuxz.t.
3.Davitamon-Lottoz.t.
4.Liquigasz.t.
5.Discovery Channelz.t.

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.T-Mobile114:45.51
2.Phonak3.09
3.Gerolsteiner3.56
4.Team CSC4.16
5.AG2R4.28

Beenhakker wordt bondscoach Polen

Leo Beenhakker is de nieuwe bondscoach van Polen. De Rotterdammer is vandaag gepresenteerd door de Poolse voetbalbond.

Volgens het Poolse dagblad Gazeta Wyborcza heeft Beenhakker getekend voor vijftien maanden. Bij plaatsing voor het EK in 2008 zal hij op dat toernooi ook als bondscoach optreden. De voormalig trainer van onder meer Real Madrid, Ajax en Feyenoord is de eerste buitenlander die deze taak op zich gaat nemen. Beenhakker is de opvolger van Pawel Janas, die vertrok na het teleurstellend verlopen WK.

Het zal overigens nog lastig worden voor Polen om kwalificatie voor het EK af te dwingen. Het Oost-Europese land zit in een groep met België, Servië, Portugal, Finland, Kazachstan, Armenië en Azerbeidzjan.

Tour de France: Uitslag 9e Etappe

Icoon Tour de FranceHeel lang leek het er vandaag, in de 9e etappe van de Tour de France, op dat de kopgroep Christian Knees, Stéphane Auge en Walter Beneteau voor de overwinning zouden strijden, maar in een spectaculaire massasprint wist Oscar Freire met de overwinning aan de haal te gaan.

Na de rustdag van gisteren, vertrokken de 170 coureurs vandaag om half twee voor een vlakke etappe vanaf de wijnstad Bordeaux naar Dax aan de voet van de Pyreneeën. Toen er acht kilometer verreden was, ging de Duitser Knees er vandoor. Hij kreeg het gezelschap van de Fransen Auge en Beneteau. Het trio kreeg een maximale voorsprong van zeven minuten en 50 seconden. Toen de kopgroep de tweede tussensprint bereikte, begon het peloton te rijden onder leiding van vier ploegen: T-Mobile, Credit Agricole, Quickstep en Lampre. Met nog vier kilometer voor de finish wist het peloton de kopgroep bij te halen en bereidden de sprintersgroepen hun treintjes voor op de massasprint.

Op een goede anderhalve kilometer deed O'Grady nog een poging om alleen op de foto te posteren, maar de ploeg van Boonen, Quickstep, reed te hard. De massasprint leek goed te gaan voor Boonen, maar deze kwam te vroeg op kop en zag drie renners nog langszij komen. Freire, McEwen, Zabel en Boonen kwamen kort achter elkaar over de streep in de chaotische sprint, waarvab Freire dus de allersnelste bleek te zijn.
In het peloton ontstond nog een breukje waardoor enkele klassementsrijders waaronder Denis Menchov van Rabobank nog enkele seconden verloren.

Rituitslag:
1 Oscar Freire (Spa) Rabobank 3.35.24 (47.214 km/h)
2 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto
3 Erik Zabel (Ger) Milram
4 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic
5 Cristian Moreni (Ita) Cofidis
41 Steven De Jongh (Ned) Quick-Step-Innergetic

Klassement:
1 Serguei Gonchar (Ukr) T-Mobile 38.14.17
2 Floyd Landis (USA) Phonak 1.00
3 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 1.08
4 Patrik Sinkewitz (Ger) T-Mobile 1.45
5 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile 1.50

Morgen trekt het peloton in de eerste lastige rit de voorwacht van de Pyreneeën in. Overmorgen volgt de eerst echt zware bergrit uit deze Tour.


Een uitgebreid verslag van de negende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!

Spelen 2016 niet in Rome

Rome heeft zijn kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2016 ingetrokken. De nieuw aangetreden regering is huiverig voor het kostenplaatje.

Burgemeester Walter Veltroni maakte het nieuws vanmiddag bekend: ”De omstandigheden zijn niet goed op dit moment.” Rome organiseerde de Spelen van 1960 en waagde voor 2004 een herkansing. De Italiaanse hoofdstad legde het echter af tegen Athene. Pleister op de wonde was dat Turijn deze winter de Winterspelen in huis haalde.

Afgelopen week werd overigens bekend dat Madrid de strijd om 2016 wél aangaat. Ook Tokio en Fukuoka zijn in de race. Naar verwachting stelt een Amerikaanse stad zich nog kandidaat. De kans lijkt klein dat Europa vier jaar na Londen opnieuw de Spelen krijgt toegewezen. In 2009 neemt het IOC pas de beslissing.

Gouden handdrukken boven miljoen

Icoon BinnenlandsHoewel de meeste mensen hun salaris jaarlijks maar minimaal zien stijgen, is er voor de topmanagers van verschillende woningcorporaties en zorginstellingen weinig reden tot klagen. Ook wanneer ze ontslagen worden, verdienen ze nog flinke bedragen extra. Die bedragen lopen op tot boven de miljoen euro.

Dat wordt duidelijk uit de pas verschenen jaarverslagen van de semi-publieke instellingen. Deze bedrijven zijn door het kabinet verplicht gesteld dit soort uitgaven openbaar te maken om op die manier loonmatiging aan de top af te dwingen.

Bovenaan de lijst van gouden handdrukken staan twee bestuurders van woningcorporatie SWS in Eindhoven. Zij ontvingen beiden ruim een miljoen euro. Een ex-bestuurder van thuiszorgbedrijf Icare ontving bijna een miljoen, terwijl drie bestuurders van een woningcorporatie uit Friesland genoegen moesten nemen met een ruime drie ton per persoon. Een 'instituutsdirecteur' van de Hogeschool van Amsterdam ontving bij zijn vertrek bijna een half miljoen.

Bij beursgenoteerde bedrijven is de beloning van topmanagers inmiddels afgeremd. Wanneer zo'n bedrijf meer dan een jaarsalaris aan een manager uitkeert, moet de directie dat verantwoorden aan de aandeelhouders.

'Real Madrid heeft Cannavaro bijna binnen'

Real Madrid is dichtbij het aantrekken van Fabio Cannavaro. Dat zegt Pedrag Mijatovic, de nieuwe technische directeur van de Galácticos.

”De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium”, meldt Mijatovic. ”We gaan er alles aan doen om hem naar Madrid te halen. Cannavaro was een van de redenen waarom Italië de wereldtitel veroverde.” Naar het zich laat aanzien speelt Cannavaro’s huidige club Juventus komend seizoen niet op het hoogste niveau wegens betrokkenheid in het fraudeschandaal. Afgelopen week verliet trainer Fabio Capello het zinkende schip om Real te gaan coachen.

Real Madrid is na drie prijsloze jaren toe aan verversing. De nieuwe voorzitter Ramón Calderón wil zo’n zeven versterkingen presenteren. Tegelijkertijd mogen Thomas Gravesen, Pablo García en Carlos Diogo uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Freire wint laatste etappe voor de bergen

Heel lang leek het erop dat de kopgroep Christian Knees, Stéphane Auge en Walter Beneteau voor de overwinning zouden strijden, maar in een spectaculaire massasprint wist Oscar Freire met de overwinning aan de haal te gaan.

Na de rustdag van gisteren, vertrokken de 170 coureurs vandaag om half twee voor een etappe vanaf de wijnstad Bordeaux naar Dax. Deze etappe bestrijkt 170 kilometer en kent drie tussensprints waar punten te verdienen zijn voor de groene trui. De eerste aanval van deze etappe is voor Arnaud Coyot maar werd vrij snel weer binnen gehaald door het peleton. Toen er acht kilometer verreden was, deed de Duitser Knees van Team Milram een aanval en wist twintig seconden voorsprong te pakken op het peleton. Even later zetten de Fransen Auge en Beneteau de achtervolging in en ook zij kregen twintig seconden.

Na 10 kilometer wisten de Fransen zich aan te sluiten bij Knees en had deze kopgroep anderhalve minuut voorsprong op het peloton. Het peloton liet de drie gaan en na de eerste tussensprint op 25 kilometer, die Beneteau won, had de kopgroep een voorsprong van ruim vier minuten. Zo'n 35 kilometer later bereikte zij hun maximale voorsprong van zeven minuten en 50 seconden. Toen de kopgroep de tweede tussensprint bereikte, begon het peloton te rijden onder leiding van vier ploegen: T-Mobile, Credit Agricole, Quickstep en Lampre. De tweede tussensprint werd wederom gewonnen door Beneteau gevolgd door Knees en Auge. Ondertussen slonk de voorsprong van de koplopers snel.Toen het peloton 90 kilometer verreden had, was er een wisseling van de wacht in de kop van het peloton. De T-Mobile ploeg was naar achteren gezakt en Francaise des Jeux deed het kopwerk.

Bij aankomst op de derde tussensprint kwam Beneteau voor de derde maal als eerste over de meet. Het peloton reed met een aardig tempo door en had haar achterstand al naar minder dan vier minuten gebracht met nog 38 kilomer te rijden. Met nog 28 kilometer te verrijden deed Knees nog een poging om weg te rijden, maar deze actie werd gepareerd door Auge en Beneteau. Het peloton was na 139 kilometer rijden eindelijk op stoom en was de voorsprong van de kopgroep nog maar twee minuten en 55 seconden.

Op zestien kilometer van de finish demarreerde Knees weg uit de kopgroep, maar Beneteau wist het gat te dichten. In de laatste vijftien kilometer werd het dringen geblazen, wat leed tot een valpartij. Bij deze valpartij waren Dumoulin, Lopez Garcia, Righi en Wegmann betrokken. Toen de koplopers de 10km-poort voorbij reden had het trio nog een voorsprong van maar één minuut. In de laatste kilometers ontstond er veel rivaliteit in de kopgroep. Zowel Knees als Beneteau demarreerden, maar beiden wisten het trio weer te herenigen. Met nog vier kilometer voor de finish wist het peloton de kopgroep bij te halen en bereidden de sprintersgroepen hun treintjes voor op de massasprint.

Op een goede anderhalve kilometer deed O'Grady nog een poging om alleen op de foto te posteren, maar de ploeg van Boonen, Quickstep, reed te hard. De massasprint leek goed te gaan voor Boonen, maar deze kwam te vroeg. Oscar Freire en Robbie McEwen ontwikkelden in de chaotische sprint wel de broodnodige snelheid. Vier renners Freire, McEwen, Zabel en Boonen kwamen kort achter elkaar over de streep in de chaotische sprint, waarbij Freire de allersnelste bleek te zijn.

Mc Ewen, Freire, Zabel en Boonen stormen op de finish af

Uitslag negende etappe

#CoureurPloegTijd
1Oscar Freire (Esp)RAB3:35.24
2Robbie Mc Ewen (Aus)DVLz.t
3Erik Zabel (Ger)MRMz.t
4Tom Boonen (Bel)QSIz.t
5Cristian Moreni (Ita)COFz.t
6Isaac Galvez (Esp)CEIz.t
7Francisco Ventoso (Esp)SDVz.t
8Luca Paolini (Ita)LIQz.t
9David Kopp (Ger)GSTz.t
10Thor Hushovd (Nor)C.Az.t
11Bernhard Eisel (Aut)FDJz.t
12Jimmy Casper (Fra)COFz.t
13Daniele Bennati (Ita)LAMz.t
14M.Angel Martin Perdiguero (Esp)PHOz.t
15Inaki Isasi (Esp)EUSz.t
16Gert Steegmans (Bel)DVLz.t
17Alexandre Botcharov (Rus)C.Az.t
18Carlos Da Cruz (Fra)FDJz.t
19Peter Wrolich (Aut)GSTz.t
20Floyd Landis (USA)PHOz.t

Paauwe weg bij Feyenoord

Na acht seizoenen trouwe dienst, met meer dan 300 officiële duels en 30 goals, neemt Patrick Paauwe afscheid van Feyenoord.

De 30-jarige Paauwe verruilt De Kuip voor het Franse Valenciennes, waar hij een contract voor twee jaar zal ondertekenen. "Na al die jaren bij ons was Patrick toe aan een nieuwe uitdaging en wij gunnen hem die van harte", aldus Chris Woerts.

Patrick Paauwe kwam in 1998 over van Fortuna Sittard en groeide bij Feyenoord binnen de kortste keren uit tot een vaste waarde. In zijn eerste seizoen won hij met de Rotterdammers meteen het landskampioenschap en daar kwamen later onder andere nog de Johan Cruijffschaal (1999) en de UEFA Cup (2002) bij. Vorig seizoen was hij de Feyenoorder met de meeste Europese duels achter zijn naam.

Iran wil uraniumverrijking niet stoppen

Icoon Iran en EU Iran blijft koste wat het kost zijn uraniumverrijkingsprogramma doorzetten. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mohammadi gezegd. De permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de Europese Unie willen dat Iran zijn uraniumverrijkingsprogramma stopt, en in ruil daarvoor gebruik maakt van een alternatief energieplan van de internationale gemeenschap. Dat plan zal meer binnenlandse energie opwekken voor Iran dan met zijn huidige kernenergieprogramma.

Mohammadi wil wel dat het precies helder is wat de internationale gemeenschap voor plan aanbiedt. Maar uraniumverrijking opschorten als onderdeel van de oplossing ziet hij niet zitten. "We hebben dat eerder gedaan, we hebben het 2,5 jaar gedaan. Het is bewezen dat het niet werkt", aldus Mohammadi. Pas in augustus zal Iran uiteindelijk zeggen of ze het pakket accepteren of niet.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft ook weer eens van zich laten horen. Hij zegt dat Iran het recht op uraniumverrijking niet zal opgeven. "De Iraanse natie is vastbesloten om al zijn rechten te verwerven inclusief nucleaire rechten en de volledige exploitatie van de nucleaire brandstofcyclus". Iran zal geen duimbreed toegeven aan de wens van de internationale gemeenschap.

Vijf jaar cel voor doden peuter

Icoon JustitieEen 28-jarige man is in hoger beroep tot vijf jaar cel veroordeeld wegens het doden van het 3-jarige dove zoontje van zijn vriendin. De rechter achtte hem schuldig aan mishandeling met de dood tot gevolg.

De 3-jarige stierf aan de gevolgen van een gescheurde lever en milt. Volgens de rechtbank kunnen die verwondingen in dit geval alleen veroorzaakt zijn door harde klappen in de buikstreek van de peuter. De rechtbank gaat er niet van uit dat de man de bedoeling heeft gehad het kind te doden. Wel vond de rechter het voldoende bewezen dat de man degene was geweest die het kind sloeg toen het niet ophield met huilen.

Eerder waren de man en zijn vriendin vrijgesproken, waarop het openbaar ministerie in hoger beroep ging. Er was voor de man acht en voor de moeder zes jaar geëist. De 25-jarige moeder werd opnieuw vrijgesproken.

Guerrero beëindigt voetballoopbaan

Voetballer Julen Guerrero hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De middenvelder en tevens aanvoerder van Athletic Bilbao beëindigt zijn loopbaan en wordt jeugdtrainer van de Baskische club.

De 32-jarige Guerrero, die de laatste seizoenen met blessures kampte, droeg in zijn voetbalcarrière nooit het shirt van een andere club. In 372 competitieduels scoorde hij 101 maal voor Bilbao.

Paffet ziet kansen

McLaren-testcoureur Gary Paffett ziet kansen nu Juan Pablo Montoya is vertrokken bij het Britse raceteam. Al lange tijd gaat het gerucht dat Kimi Räikkönen ook aan het einde van dit seizoen zal vertrekken bij McLaren. Hierdoor zal er een plaats vrijkomen naast Fernando Alonso.

Paffett denkt dat hij de grootste kans maakt om samen met Alonso te gaan racen in 2007. Naast Paffet lijkt ook Lewis Hamilton kanshebber te zijn, aangenomen dat Raikkonen zal vertrekken. Ondanks dat Hamilton wordt gezien als een van de grootste aankomende talenten denkt Paffett dat hij door zijn vele testwerk een grotere kans maakt. De Brit heeft sinds zijn overstap uit de DTM-klasse meer dan tienduizend kilomter getest voor McLaren.

"Lewis zal het in de Formule 1 goed doen, maar ik rijd op dit moment een Formule 1-bolide en hij niet. Ik lever werk aan het team, heb me als coureur ontwikkeld en ben voor het team erg nuttig. Wanneer je met een Formule 1-bolide wilt racen moet je er eerst maar eens in gereden hebben. Dat is een pluspunt voor mezelf en ik denk dan ook dat ik in een betere positie sta dan hij", aldus Paffett over zijn kansen bij McLaren.

De voormalig DTM-coureur laat ook weten dat wanneer hij niet bij McLaren terrecht kan een overstap naar een ander team niet is uitgesloten. "Mijn doel is een raceplekje. Wanneer ik daarvoor van team veranderen moet vind ik dat geen groot probleem."

WK-official schiet zichzelf door hoofd

De 65-jarige FIFA WK-official Jürgen Kiessling heeft zichzelf afgelopen zondag na de finale van het WK voetbal in Berlijn door het hoofd geschoten. De man heeft de zelfmoordpoging wel overleefd, maar verkeert op dit moment nog steeds in levensgevaar. De man zou om 'politieke' redenen tot zijn daad zijn overgegaan.

De Duitse krant Berliner Zeitung meldt dat de man twee afscheidsbrieven heeft achtergelaten. Eén brief was bestemd voor zijn dochter en de andere voor de rest van zijn familie. Wat de precieze reden van de zelfmoordpoging van de man is moet nog duidelijk worden.

WK-official schiet zichzelf door het hoofd

Icoon BuitenlandsDe 65-jarige FIFA WK-official Jürgen Kiessling heeft zichzelf afgelopen zondag na de finale van het WK voetbal in Berlijn door het hoofd geschoten. De man heeft de zelfmoordpoging wel overleefd, maar verkeert op dit moment nog steeds in levensgevaar. De man zou om 'politieke' redenen tot zijn daad zijn overgegaan.

De Duitse krant Berliner Zeitung meldt dat de man twee afscheidsbrieven heeft achtergelaten. Eén brief was bestemd voor zijn dochter en de andere voor de rest van zijn familie. Wat de precieze reden van de zelfmoordpoging van de man is moet nog duidelijk worden.

Met dank aan Yekx en blue_sky voor de submit.

Groningen geteisterd door tamponfetisjist

Icoon PolitieEen 40-jarige man uit Groningen houdt er een vrij bizarre hobby op na. Sinds enkele maanden is de man namelijk actief op zoek naar gebruikte tampons en maandverbanden in vuilniszakken. De man heeft voornamelijk interesse voor tampons van studentes en jonge vrouwen. De politie wil de man doorverwijzen naar professionele hulpverleners.

De politie zegt dat de man het afgelopen halfjaar regelmatig bij studentenpanden gezien is. Aldaar snuffelt hij buiten in de vuilniszakken. Wat hij met de gevonden tampons en maandverbanden uitspookt is niet bekend.

Bij een aantal van zijn 'slachtoffers' heeft de man bewijsmateriaal in de vorm van een briefje achtergelaten. In het belang van het onderzoek heeft de politie nog geen mededelingen gedaan over de inhoud van de briefjes. Er zouden wel 'zinspelingen' in worden gemaakt.

Eén studente heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie denkt dat er binnenkort nog meer, tenminste twee, aangiftes zullen volgen. De politie verwacht door de aangiftes en de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek de man binnenkort aan te kunnen houden. Hij zal worden beschuldigd van belaging en bedreiging. Voor het uitpluizen van het huisvuil van de studentes kan echter alleen een boete worden opgelegd.

Een aantal jaren geleden liet de tamponmaniak al eerder van zich horen, toen ging hij ook met enige regelmaat op zoek door het huisvuil naar tampons. Na een goed gesprek met de politie hield hij zijn hobby een tijd voor gezien. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en zodoende heeft hij z'n oude gewoonte weer opgepakt. Een woordvoerder van de politie meldt dat niet duidelijk is hoe vaak de man er op uit gaat, maar hij zou wel 'zeer actief' zijn. Na zijn aanhouding zal de man waarschijnlijk worden doorverwezen naar professionele hulpverleners. De politie spreekt van 'buitengewoon afwijkend' gedrag dat moet worden behandeld.

Met dank aan Nyx96, DJMO en YubYub voor de submit.

SunAge uitgesteld

Slecht nieuws voor de mensen die op de RTS SunAge zaten te wachten: de game is uitgesteld tot februari 2007. Er is ook goed nieuws, maar dat geldt alleen voor de uitgever Lighthouse (de Nederlandse distributeur verantwoordelijk voor Sword of the Stars en Ship Simulator). Lighthouse heeft namelijk rechten gekregen om de game in Noord-Amerika uit te geven. Ook Amerikaanse gamers zullen tot 2007 moeten wachten.

SunAge is een old-school RTS, die nog gebruik maakt van een 2D-engine. De details die de engine op je beeld tovert zijn echter niet kinderachtig. Toch zijn de specs van deze titel opvallend laag (zeker voor een titel uit 2007). Recommended:


• Windows Me, Windows 2000, or Windows XP
• 1,2 GHz Intel® Pentium® III or AMD® Athlon™ processor
• 512 MB RAM
• 4x CD-ROM/DVD-ROM drive
• 600 MB free hard disk space
• 128 MB 3D accelerated video card

Developer Vertex4 hoopt een aantal gameplay mogelijkheden toe te voegen, waardoor de game zich kan onderscheiden van andere RTSen. Een aantal van deze features op een rijtje:

- Alternate modes for all units, dual functionality for greater tactical depth.
- Connection lines: Exploit weaknesses in the enemies network while strengthening your own connection lines
- Command queuing: Command your units to prone, build or attack where you want them and when you want them to do so.
- Indirect Intelligent Targeting: order your units to focus on pre-selected targets.

Voor meer info kan je terecht op de website van de game of de eerdere post op FOK!

John Romero geeft niet op

John Romero, de man achter onder meer Doom, Quake en Daikatana gaat door. Ondanks de enorme tegenvaller Daikatana, heeft John een nieuwe studio opgericht. Slipgate Ironworks heet het kantoor waar John zijn zetel zal plaatsen, en er is ruimte voor nieuw talent. Mocht je dus interesse hebben in een functie binnen het traject van de ontwikkeling van een game, kijk even op de site.
Overigens zal Romero zich dit keer niet richten op shooters, maar hoopt succesvol te worden in MMO's.

Veel blijk van originaliteit is er alvast niet, zo blijkt uit onderstaand logo van de studio, en een Russische propaganda-poster uit de Tweede Wereldoorlog.
Boek: Torey Hayden - Schaduwkinderen

Wie van drama houdt leest dit soort boeken. Wie van waargebeurd drama houdt, moet deze zeker lezen. Torey Hayden is opvoedkundig psychologe en therapeute. Tijdens haar werk op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis komt ze veel verschillende uitdagingen tegen. Over de drie grootste uitdagingen in haar vakgebied, selectief mutisme, waarin ze te maken krijgt met mensen die kiezen om binnen een bepaalde situatie niet te praten, schrijft ze dit boek, Schaduwkinderen. Cassandra van negen is zeer gewelddadig na een verwoestend verleden, Drake van vier praat met niemand behalve met zijn moeder, en Gerda ligt na een beroerte op de revalidatieafdeling van een ziekenhuis en kan ook geen gesprek meer voeren. Zeer boeiend, aangrijpend, en toch vlot geschreven.

BMW rijdt toch met extra vleugels

BMW Sauber F1 zal komend weekend toch gaan rijden met de revolutionaire verticale vleugels op de neus. Dat zou een woordvoerder van het team vandaag hebben bevestigd.

Vorige week testte Robert Kubica al met de nieuwe vleugels, maar deed het toen af als een experiment dat geen vervolg zou krijgen. Het team heeft echter anders besloten en de wagens zullen de vleugels ook tijdens de Grand Prix van Frankrijk dragen.


De revolutionaire vleugels

Italiaanse interesse voor Melchiot

AS Roma en Livorno hebben de beste papieren om Mario Melchiot aan te trekken. Het contract van de rechtsback bij Birmingham City liep 1 juli af, waardoor de Nederlander momenteel transfervrij is.

"Meerdere clubs hebben interesse, maar Roma en Livorno zijn het meest concreet", aldus de zaakwaarnemer van Melchiot, Sigi Lens. "Espanyol informeerde al eerder en hoopt hem nog steeds te contracteren. We leggen alle aanbiedingen naast elkaar en nemen dan rustig een beslissing."

Melchiot speelde bij Ajax, Chelsea en Birmingham City in totaal 259 competitieduels waarin hij acht maal wist te scoren.

Winkel voor bejaarden in Japan

Icoon OpmerkelijkEen winkel in Japan heeft zijn deuren geopend voor de oudere mensen. In deze winkel is rekening gehouden met de minder mobiele bejaarde door de bredere gangen, grotere prijskaartjes en een zone waar de ouderen tot rust kunnen komen van het winkelen. De zone is voorzien van bloeddrukmeters, massagestoelen en tafels met een televisie waar ze in alle rust van een maaltijd kunnen genieten en contacten kunnen leggen. De kleur van de winkel is overwegend rustgevend bruin.

Het marktonderzoek, dat voor de opening heeft plaatsgevonden, wees uit dat grotere prijskaartjes en de aanwezigheid van bloeddrukmeters zou leiden tot een meerverkoop van wel vijftig procent. Ondanks de vergrijzing richten winkels zich meestal op de twintigers en dertigers. De winkel blijkt een gat in de markt te zijn. Lawson, het bedrijf achter dit ontwerp, gelooft in een toekomst voor de bejaardenwinkel. In de herfst zal Lawson nog meer van deze winkels in Japan openen.

Geheimen rond muggenseks ontrafeld

Icoon WetenschapVeel mensen ergeren zich aan het gezoem van muggen. Vooral in de zomer, wanneer ze uit het niets massaal te voorschijn komen, bezorgen deze kleine insecten slapeloze nachten aan ons mensen. Muggen blijken echter een goede reden te hebben om te zoemen. Achter het schijnbaar wezenloze muggengeluid gaat een wereld van seksuele aantrekking en afstoting schuil, zo bewijzen Britse biologen vandaag in het vakblad Current Biology.

De biologen denken dat muggen met het zoemgeluid aangeven of ze trek hebben in een wip. Wanneer een mannetjes- en vrouwtjesmug elkaar tegenkomen, stemmen zij hun zoemtoon op gelijke hoogte af, wat op een tweezijdige ja neerkomt. De situatie verandert wanneer twee mannetjes of twee vrouwtjes elkaar ontmoeten. Dan gooien ze hun zoemfrequenties elk een andere kant op - de ene omhoog, de andere omlaag. Of ze laten hun toon hevig op en neer golven, zodat de andere mug nooit op dezelfde hoogte kan uitkomen.

Het afstemmen van de zoemtoon heeft volgens de biologen ook praktisch nut. Muggen produceren het gezoem met hun vleugels; hoe sneller ze flapperen, des te hoger de toon. Zitten twee muggen op dezelfde frequentie, dan vliegen ze even hard, en dat vergemakkelijkt een paring in de lucht.

Overigens was al bekend dat mannetjes worden aangetrokken door het gezoem van vrouwtjes. Maar niemand wist dat vrouwtjes zich ook laten verleiden door mannelijk gezoem. Wetenschappers gingen er tot voor kort van uit dat vrouwtjesmuggen stokdoof waren, of op zijn minst slechthorend.

Voor de liefhebbers zijn hier drie fragmenten te beluisteren, waarin muggen aangeven of ze wel of niet zin hebben in seks met een andere mug.

AZ op zoek naar linksbuiten

AZ is nog niet uitgewinkeld. De Alkmaarders gaan op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Na het vertrek van Stein Huysegems naar Feyenoord was die positie weggelegd voor Tarik Sektioui, maar de Marokkaan is zo goed als rond met FC Porto.

"Een streep door de rekening", aldus coach Louis van Gaal, die nog twee spelers lijkt kwijt te raken. Henk Timmer wil zijn contract bij AZ laten ontbinden en naar Feyenoord verkassen. Timmer heeft het in Alkmaar niet meer naar zijn zin en wil niet de strijd aangaan met de nieuwe doelman, Joey Didulica. Denny Landzaat maakt zich op voor een buitenlands avontuur. Espanyol en Wigan Athletic zijn de belangrijkste gegadigden om de middenvelder in te lijven.

Tennister Navratilova wil verbod op kreunen

Er moet een verbod komen op het luidruchtig kreunen van tennisspeelsters. Dit zei tennislegende Martina Navratilova gisteren tijdens een interview in het radioprogramma Five Live van de BBC.

Volgens Navratilova is het kreunen oneerlijk tegenover iemands tegenstander en een kwelling voor het publiek. Aanleiding voor deze discussie was het optreden van de Russin Maria Sharapova op het onlangs gespeelde toernooi van Wimbledon. De door Sharapova verslagen Russin Elena Dementieva zei na hun wedstrijd dat het gekreun (en soms gekrijs) van Sharapova "een beetje te veel van het goede" was geweest. Een understatement, aangezien Sharapova volgens de Britse krant The Times tijdens die partij regelmatig tegen de 101,2 decibel aan geluid haalde. Dat is vergelijkbaar met het lawaai dat een langsrazende sneltrein produceert.

Volgens Navratilova is het bijzonder oneerlijk voor spelers die veel naar het net komen. "Je hoort normaal gesproken het geluid van de bal die geraakt wordt. Vanaf de baseline is het niet zo'n probleem, maar aan het net wordt het gevaarlijk aangezien je niet meer in kunt schatten hoe snel de bal op je af komt. Probeer eens met een hoofdtelefoon op te spelen, dan snap je wel wat ik bedoel", aldus Navratilova.

Tbs'er Wilhelm S. pleegt zelfmoord in cel

Icoon BinnenlandsDe beruchte tbs-gedetineerde Wilhelm Schippers heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel in gevangenis Demersluis in Amsterdam. Dit heeft Justitie bekendgemaakt. Schippers werd vandaag dood aangetroffen in zijn cel. Meer details over zijn zelfmoord zijn nog niet bekend.

Schippers ontsnapte op 7 juni vorig jaar tijdens een verlof aan zijn begeleider en sloeg vijf dagen later de 73-jarige Amsterdammer Appie Luchies, die hij pas die ochtend had ontmoet, dood tijdens een boottochtje. Op 14 juni kon Schippers worden aangehouden in Amsterdam. In mei van dit jaar werd hij veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De zaak-Schippers deed vorig jaar veel stof opwaaien in Nederland. Zijn ontsnapping noopte minister Donner van Justitie zelfs tot verscherping van het verlofbeleid voor tbs'ers.

Zedenmisdrijf op camping Wanroij

Icoon MisdaadOp een camping in Wanroij is zondag een zedenmisdrijf gepleegd. Hoewel de politie niet wil zeggen wat er precies op de camping is gebeurd, wordt er wel gesproken over een "zeer ernstig zedenmisdrijf." Het slachtoffertje is een negenjarig meisje.

Een persoon die zich momenteel op de camping bevindt, verklaarde dat het gaat om een verkrachting. De camping werd nadat het nieuws bekend werd onmiddellijk hermetisch afgesloten. Kinderen mochten niet meer bij de caravans vandaan zonder ouderlijk toezicht.

In belang van het onderzoek wil de politie op dit moment geen verdere mededelingen doen. Er is een buurtonderzoek gestart naar het voorval.

Pedro de la Rosa beschikbaar

Met de vervanging van Juan Pablo Montoya door Pedro de la Rosa, is laatstgenoemde vanaf nu beschikbaar in de F1manager. Hij zal 66 miljoen euro gaan kosten.

Mensen die Montoya in hun team hebben, zullen deze zelf moeten vervangen door een andere coureur. Teams met Montoya gelden nog steeds als complete teams en zullen voor alle elementen (uitgezonderd natuurlijk Montoya) gewoon punten scoren.

Japan overweegt aanval op Noord-Korea

Icoon Noord-Korea De minister van Defensie van Japan, Fukushiro Nukaga, heeft gezegd dat Japan een preventieve aanval op Noord-Korea moet overwegen, in verband met de raketproeven die Noord-Korea vorige week gehouden heeft. Hij denkt dat Noord-Korea een manier heeft om Japan aan te vallen, en niet terugdeinst om daar gebruik van te maken.

De Japanse kabinetssecretaris Shinzo Abe, de gedoodverfde opvolger van de huidige premier Junichiro Koizumi, wil bekijken of de pacifistische grondwet van Japan een preventieve aanval op Noord-Korea toelaat. Helemaal zeker is dat niet, aangezien de Japanse grondwet het gebruik van geweld (anders dan ter zelfverdediging) verbiedt. Japan ziet de raketproeven als ernstige bedreiging en legde aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een ontwerpresolutie voor die sancties en militair ingrijpen mogelijk maken. Noord-Korea is in dat document "een bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid".

Zuid-Korea heeft zeer fel gereageerd op Japan. "Japan heeft de crisis op het Koreaanse schiereiland verergerd met gevaarlijke en provocerende retoriek over een preventieve aanval op Noord-Korea", aldus een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse president Roh Moo-hyun. Japan wakkert volgens hem de crisis aan met "dreigende opmerkingen en arrogante en belachelijke uitspraken". Zuid-Korea beschuldigt Japan ervan de raketproeven te misbruiken om zelf weer een militaire grootmacht te worden.

De Veiligheidsraad van de VN is zeer verdeeld. China legde met steun van Rusland een zachte ontwerptekst aan de Veiligheidsraad voor. Daarin worden de raketproeven veroordeeld, maar zullen geen strafmaatregelen volgen. De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn het hier niet mee eens en steunen de 'oorlogsverklarende' Japanse tekst, waarin sancties voor Noord-Korea zullen volgen. Eerder al zei de Amerikaanse president George Bush militair ingrijpen niet uit te sluiten.

Veel landen onderhandelen met elkaar. Een Chinese functionaris voert gesprekken over de raketten in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Zuid-Koreaanse functionarissen overleggen vandaag met Noord-Korea in Busan in het zuiden van het land. Christopher Hill van de Verenigde Staten gaat onderhandelen met China in Peking. George Bush zei onlangs nog dat het belangrijk is voor de internationale gemeenschap om één lijn te trekken tegen Noord-Korea, maar dit lijkt niet echt gelukt te zijn.


Icoon Noord-Korea rakettesten
De langeafstandsraket moest Japan overbruggen

Groningen trekt Uruguayaanse spits aan

FC Groningen zal vandaag de Uruguayaanse spits Luis Suárez presenteren. De 19-jarige jeugdinternacional zal een contract voor vijf seizoenen bij de club uit het Euroborg-Stadion tekenen.

Op 3 mei 2005 debuteerde hij in de hoofdmacht van Nacional uit Montevideo. Zijn officiële competitiedebuut volgde op 11 augustus 2005, en minder dan een maand later wist hij zijn eerste doelpunt te scoren. In 29 gespeelde competitieduels maakte Luis Suárez in totaal twaalf treffers. Suárez maakt eveneens deel uit van de selectie van Uruguay onder de 21 jaar.

'Geen islamitische regels voor niet-moslims'

Icoon BuitenlandsFlemming Rose, degene die in de Deense Jyllands Posten de omstreden cartoons van Mohammed publiceerde, is gisterenavond fel van leer getrokken tegen de zelfcensuur in de westerse media. Hij zei zich "met elke vezel in zijn lichaam [te] blijven verzetten tegen het opleggen van islamitische regels aan niet-moslims in Europa."

Rose had gisterenavond zijn eerste discussie met islamitisch publiek sinds de publicatie van de cartoons, in september vorig jaar. Volgens hem bewezen de reacties op de cartoons precies wat hij wilde aantonen: de intimidatie door sommige moslims leidt ertoe dat kranten zichzelf gaan censureren. De Deense minister voor Onderwijs en Kerkelijke Zaken zei onlangs bijvoorbeeld dat hij zelfcensuur toepast omdat hij geen bodyguards wil. Rose noemde godsdienstvrijheid "juist ook de vrijheid om je niet aan de regels van anderen te houden. Ze blijft bestaan zolang geen enkele godsdienst haar wil oplegt."

De aanwezige moslims waren het maar nauwelijks met hem eens. "Europa heeft geen idee meer wat heilig is," wierp de Britse imam Usama Hassan tegen. "Wij moslims moeten in europa weer gevoel voor wat heilig is injecteren." De Iraans-Amerikaanse schrijver Reza Aslan was ook tegen de prenten: "Europa is in de greep van islamofobie en deze prenten wakkeren haar aan."

Bij de rellen die vorig jaar ontstonden als gevolg van de publicatie van de cartoons, vielen wereldwijd naar schatting 140 doden. Veel moslims ervoeren belediging van Mohammed als een persoonlijke aanval. "Ik houd meer van de profeet dan van mijn vader of moeder, dus als je de profeet beledigt, beledig je mij." Inmiddels is Rose weer aan het werk, maar wel met zware beveiliging. In Nederland prijst hij Wouter Bos en Ayaan Hirsi Ali, die volgens hem goed de liberale waarden verdedigden. Officiële moslimkoepels, zoals het Nederlands Contactorgaan Moslims en Overheid, noemt hij een grote fout: "Toen sommige moslims eisten dat ik excuses aanbood aan 1,4 miljard geloofsgenoten, zeiden anderen: ho ho, wij hoeven geen excuses. Die seculiere moslims hebben in overlegorganen geen stem."

Microsoft maakt een Ipod

Eindelijk een kans voor mij om over mijn lievelingsonderwerp te schrijven, dingen met knopjes en beeldschermen.

Ik kreeg net de dagelijkse nieuwsbrief van pcmweb en daar staat een foto in, met daarop wat de I-pod killer van Microsoft schijnt te moeten worden.

Er waren in Juni al wat wazige foto's geweest, maar deze foto is scherp en duidelijk, de nieuwe mediaplayer van Microsoft is een lelijke copie van de Apple.

Europese ministerraad live op internet

Icoon Europa Om de Europese Unie dichter bij de mensen te brengen, hebben de leiders van de 25 lidstaten vorige maand besloten om enkele vergaderingen van Europese ministerraden gedeeltelijk openbaar te maken. De ministerraden worden live uitgezonden op internet. Klik hier om mee te kijken.

Voorlopig kiezen de ministers van de Raad van de Europese Unie zelf welke ministerraden uitgezonden worden. Dit zullen vooral debatten over wetgeving zijn. Premier Jan Peter Balkenende en de Britse liberaal Chris Davies hebben gestreden voor openheid in de ministerraad. Ze verwachten "geen mooie televisie, maar het gaat om het principe: meer democratie".

Op 'Europa 1' is vandaag het financiële werkprogramma voor de komende zes maanden van het Finse voorzitterschap te zien en er wordt gepraat over de leningsbevoegdheden van de Europese Investeringsbank in Luxemburg. De site is nog maar in vijf talen beschikbaar, maar na de zomervakantie zal de site te bekijken zijn in alle talen van de EU.

Hasselbaink naar Charlton Athletic

Zondag meldden we je al dat Charlton Athletic interesse had maar het is nu zeker: Jerrel Hasselbaink heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Engelse club.

De 34-jarige spits, die al goed was voor 125 doelpunten in de Engelse Premier League, komt over van Middlesbrough waar hij mocht vertrekken. Hasselbaink kwam eerder uit voor onder meer Chelsea, Atlético Madrid, Boavista, Leeds United en AZ. Charlton eindigde vorig seizoen als dertiende.

Bot stelt Chavez gerust

Icoon BuitenlandsMinister Bernard Bot van Buitenlandse Zaken probeert de Venezolaanse regering gerust te stellen door een tweedaags bezoek aan het land te brengen. Venezuela verdenkt het Koninkrijk der Nederlanden er namelijk van, dat zij de Amerikanen bij een mogelijke militaire aanval op Venezuela zullen toestaan om de Antillen als 'springplank' voor Amerikaanse troepen te gebruiken. De Nederlandse Antillen liggen ten noorden van Venezuela.

De Nederlandse minister van Buitenlandse zaken heeft tegen zijn Venezolaanse collega gezegd dat dit een "misverstand" is, en dat Venezuela niet bang hoeft te zijn dat de Verenigde Staten de Antillen mogen gebruiken voor eventuele vijandige acties.

Eerder sprak de Venezolaanse president Hugo Chávez zijn bezorgdheid uit over een invasie van de VS in zijn land en in Bolivia. Verder noemde hij de Nederlandse minister van defensie, Henk Kamp, een 'pion van de VS'. Kamp bestempelde Chavez als een populist en vreest op zijn beurt een Venezolaanse invasie op de Antillen.

Bot zegt hierover: "De eilanden blijven deel uitmaken van het Nederlands grondgebied en Nederland respecteert de territoriale integriteit van Venezuela". Verwacht wordt dat Bernard Bot dinsdag een onderhoud zal hebben met Hugo Chávez.

'Kut van tante Poes' gestolen

OpmerkelijkTijdens het theaterfestival De Parade in Den Haag is afgelopen weekend de Amsterdamse tatoeagekoning/kunstenaar Henk Schiffmacher bestolen van de zogenoemde 'Kut van tante Poes'. Dat is een 25 centimeter grote namaakvagina die ooit door Michiel Romeyn is gedragen in een van de afleveringen van Jiskefet.

Schiffmacher staat dit jaar op het reizende festival met een rariteitenkabinet. Hij toont allerlei spelingen der natuur en bijzondere voorwerpen. De 'Kut van tante Poes' zat achter een gordijntje vastgeschroefd op een plank. De kunstenaar vandaag in De Telegraaf: ''Een bezoeker vroeg opeens wat er zo bijzonder was aan die plank onder het gordijntje. Toen ik keek, zag ik dat de flamoes weg was. Wie jat er nu zo'n ding?''

Het object had Schiffmacher te leen. Volgens hem was het wel goed verzekerd. Hij moet daarom nog wel aangifte doen bij de politie: ''Moet ik nog wel uitleggen, hoe het vermiste voorwerp eruitziet. Dat lijkt me wel komisch.''

Kraskaart met gaslucht voor Eneco-klanten

Icoon BinnenlandsHet Nederlandse energiebedrijf Eneco gaat vanaf deze maand op grote schaal kraskaarten bezorgen. Hiermee willen ze dat klanten veiliger met gas omgaan en sneller een gaslek kunnen waarnemen. Als je over de kaart krast, komt er een gaslucht vrij. Op de kaart staat ook informatie wat je moet doen bij een gaslek en wie je moet bellen.

Het energiebedrijf heeft in het voorjaar de kraskaart als proef laten bezorgen in Dordrecht. Dit omdat veel mensen de gaslucht niet herkenden. Juist om gaslucht snel op te sporen, wordt er al jaren een penetrant luchtje aan het gas toegevoegd. Omdat de kraskaart een succes was in Dordrecht breidt Eneco het initiatief uit.

Met dank aan DeNeo voor het herschrijven en de submit.

Tennister Navratilova wil verbod op kreunen

Icoon SportEr moet een verbod komen op het luidruchtig kreunen van tennisspeelsters. Dit zei tennislegende Martina Navratilova gisteren tijdens een interview in het radioprogramma Five Live van de BBC. Volgens Navratilova is het kreunen oneerlijk tegenover iemands tegenstander en een kwelling voor het publiek.

Aanleiding voor deze discussie was het optreden van de Russin Maria Sharapova op het onlangs gespeelde toernooi van Wimbledon. De door Sharapova verslagen Russin Elena Dementieva zei na hun wedstrijd dat het gekreun (en soms gekrijs) van Sharapova "een beetje te veel van het goede" was geweest. Een understatement, aangezien Sharapova volgens de Britse krant The Times tijdens die partij regelmatig tegen de 101,2 decibel aan geluid haalde. Dat is vergelijkbaar met het lawaai dat een langsrazende sneltrein produceert.

Volgens Navratilova is het bijzonder oneerlijk voor spelers die veel naar het net komen. "Je hoort normaal gesproken het geluid van de bal die geraakt wordt. Vanaf de baseline is het niet zo'n probleem, maar aan het net wordt het gevaarlijk aangezien je niet meer in kunt schatten hoe snel de bal op je af komt. Probeer eens met een hoofdtelefoon op te spelen, dan snap je wel wat ik bedoel", aldus Navratilova.

Maria Sharapova
Maria Sharapova

Overwinning Italië kost Media Markt veel geld

Icoon FinancieelHet Duitse Media Markt is helemaal niet blij met de winst van Italië op het WK voetbal. De Italiaanse tak van het bedrijf had namelijk een actie waarbij klanten die voor 8 juni een tv-toestel van 900 euro of meer kochten, dat toestel cadeau krijgen bij winst van het nationale team. Gevolg: het bedrijf moet tien miljoen euro aan prijzengeld in de vorm van waardebonnen uitkeren.

Tienduizenden klanten zijn namelijk op het aanbod van 'Media World' ingegaan. Toch zegt Directeur Pierluigi Bernasconi van het bedrijf tevreden te zijn. Volgens hem is de algemene verkoop dankzij de campagne met 30 procent gestegen. Bovendien heeft hij zich ingedekt tegen een strop en zich verzekerd, voor het geval Italië in Berlijn inderdaad wereldkampioen zou worden.

Overigens zit er nog wel een klein addertje onder het gras. De waardebonnen moeten namelijk allemaal dit jaar nog verzilverd worden.

Nieuw screenshot World of Warcraft uitbreiding

Toen Blizzard jaren geleden bekend maakte dat ze bezig was met een MMORPG waren veel mensen toch sceptisch, omdat tot dat moment er nog geen absolute toppers waren in dit genre. Nu, een aantal jaren en vele miljoenen abonnees later is Blizzard druk bezig met een uitbreiding voor World of Warcraft, the Burning Crusade.

In deze expansion zal je onder andere verder kunnen met experience verzamelen; de level-cap is namelijk verhoogd van level 60 naar level 70. Daarnaast is er een compleet nieuw continent te verkennen, zijn er twee nieuwe rassen en kun je uiteraard ook weer tot in de vroege uurtjes op zoek gaan naar nieuwe items.

The Burning Crusade wordt aan het einde van dit jaar verwacht, en af en toe krijgen we van Blizzard een screenshot toegeworpen. Zo ook vandaag.

Montoya weg, De la Rosa rijdt

Juan Pablo Montoya verlaat per direct de Formule 1 en stapt over naar de Noord-Amerikaanse NASCAR-races. Pedro de la Rosa zal vanaf de Grand Prix van Frankrijk de wagen besturen.

McLaren-teambaas Ron Dennis zei in een officieel statement: "Juan Pablo is een spectaculaire coureur en hij zal het ongetwijfeld helemaal gaan maken in NASCAR. Omdat er op dit moment zoveel dingen in het leven van Juan Pablo gebeuren, hebben we besloten hem te laten gaan zodat hij zich goed kan voorbereiden op de toekomst."

Montoya zei: "Ik weet dat het een moeilijke overstap zal worden, maar ik ben erg blij met mijn kans om NASCAR te gaan rijden. Het grootste deel van mijn Formule 1-carrière is me erg goed bevallen en ik ben dankbaar voor de kans om me op mijn toekomst te kunnen concentreren."

Juan Pablo Montoya reed 94 Grand Prix', behaalde zeven overwinningen en stond dertig keer op het podium.


Voor de F1-manager betekent dit dat Juan Pablo Montoya geen punten meer zal scoren. Zijn vervanger, Pedro de la Rosa, zal zo snel mogelijk beschikbaar worden gemaakt.

Opknappertje

Al jaren belooft hij zijn vrouw om zijn 30 jaar oude Dodge pick up op te knappen. Het kwam er maar niet van. Geen tijd, geen geld, geen zin. Het liefst zou hij het nog even voor zich uitschuiven, maar zijn vrouw stelde hem onlangs een ultimatum: "Of opknappen, of naar de sloop!".

Dus is hij er toch maar eens aan begonnen. Gelukkig wel met wat hulp van vrienden en bekenden. De plannen zijn ambitieus: Uit elkaar halen, thermisch verzinken, weer in elkaar zetten en er dan een historische rally mee rijden. Het moet wel een beetje gek worden. Je weet wel, enorme wielen, beetje pimpen. Maar zover zijn ze nog niet. Voorlopig is dit het resultaat van een paar dagen sloopwerk:


Wat denken jullie? Gaat het lukken? Zijn vrouw denkt niet dat dit ding ooit nog gaat rijden. Edo (aka Dodgeproject) blijft vol goede moed en hij is zeer benieuwd naar jullie reacties. Meer info en meer foto's tref je aan op zijn website.

Met dank aan Dodgeproject voor de submit.

WHO: Besnijdenis redt miljoenen van dood

Icoon MedischOnderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stellen in een maandag gepresenteerde studie dat het besnijden van Afrikaanse mannen miljoenen levens kan redden. De kans op aids-infecties zal door het verwijderen van de voorhuid van de penis aanzienlijk dalen.

Uit analyses van statistieken is gebleken dat het risico om met het hiv-virus besmet te worden veel lager ligt bij besneden mannen dan bij mannen die niet besneden zijn. Juist de voorhuid van de penis lijkt bijzonder vatbaar te zijn voor hiv-infecties. Het hiv-virus kan op die plek goed overleven omdat het warm en vochtig is onder de voorhuid.

In Zuid-Afrika, ten zuiden van de Sahara, ligt het aantal seropositieven hoger dan in West-Afrika, waar veel mannen wel besneden worden. In veel Afrikaanse landen rust er een taboe op het woord Aids. De mensen die drager zijn van het aids-virus hebben geen andere keuze dan hun ziekte te verzwijgen. President Thabo Mbeki van Zuid-Afrika uit in het openbaar zijn twijfels over de oorzaak van aids. Volgens hem gaan mensen niet dood aan aids, maar aan armoede. Zijn minister van gezondheid Manto Tshabalala-Msimang zegt dat niet aids maar de aids-remmers mensen fataal worden. In Zuid Afrika zijn ruim vijf miljoen mensen besmet met het HIV-virus. Aids heeft al 25 miljoen mensenlevens geëist.

Tactische actiegame ThreadSpace: Hyperbol aangekondigd

Threadspace is opgezet door een klein aantal studenten, maar is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze game. Vorig jaar was het finalist op het Independent Games Festival. De makers proberen innovatieve gameplay te combineren met futuristische graphics (beetje als in Tron).

ThreadSpace: Hyperbol draait om tactische multiplayer actie in een verre toekomst. Spelers controleren een zogenaamd gunship, zeg maar een mobiel wapenplatform. Spelers kiezen een van de drie facties, die zijn overgebleven na een allesvernietigende oorlog en de strijd om de Hyperchannels (toekomstige snelwegen) kan beginnen.

De belangrijkste features van de game zijn:


- Unieke gameplay: de gunships zijn voorzien van verschillende wapens en andere snufjes. De speler kan dit zelf customizen.
- Intense multiplayer combat tot 16 spelers.
- Physics: uitgebreide engine om de richting en snelheid van raketten en bijhorende botsingen / explosies weer te geven.
- Maak je eigen karakter en bepaal zijn / haar rol in de Faction War.

Voor meer info kan je terecht op de site.
Sander Lantinga: 3,5 uur vast, maar geen boete

Icoon TelevisieBNN-presentator en 3FM-dj haalde vorige week de wereldpers door in de kwartfinale van het damestoernooi van Wimbledon naakt een radslag op het veld te maken. De 'streak-actie' deed hij vanwege een televisieprogramma dat hij nu voor BNN maakt. "Ze vroegen mij om 'Try before you die' te gaan presenteren. Oftewel: dingen die je altijd al hebt willen doen voordat je dood gaat. Dus moest ik gaan nadenken over de dingen die ik wilde doen. Zo wil ik gewichtsloos zijn, een nachtje in een spookslot, een potje 1 op 1 basketballen met Michael Jordan, maar ik zette er ook op: streaken op Wimbledon. En dat was praktisch gezien het beste te halen, dus is dat het geworden", zo zei Sander Lantinga gisteravond in FOK!radio.

"We hebben met kleine camera's de boel opgenomen. We moesten in de wachtrij gaan liggen om naar binnen te komen. Toen we eenmaal binnen waren, bleek dat er een stuk of negen bewakers stonden als de dames gingen zitten. Maar op het moment dat ze weer aan de wedstrijd begonnen na een korte pauze, gingen die weg. Dus ik had een korte tijd om het te doen." Sander deed speciale kleding aan. "Ik had een trainingsbroek aan die vast zat op klitteband. Die kon ik dus in één keer uittrekken." Toch zorgde hij ervoor dat zijn actie zo min mogelijk zou storen. "Ik heb eerst de eerste set bekeken en zag al dat Sharapova zou gaan winnen. Dus met mijn actie heb ik er niet voor gezorgd dat iemand de wedstrijd zou winnen of verliezen. De winnares stond dus eigenlijk al wel vast. Dus toen ben ik gegaan."

Heeft hij zichzelf wel in bedwang kunnen houden terwijl de knappe Sharapova in het veld stond? "Ja, het is een prachtige vrouw inderdaad. Maar op zo'n moment voelt het alsof je de Noordzee net uitkomt. Dus seksueel opgewonden raak je niet echt. Maar ze keek ook niet. Later heeft ze wel gezegd dat ze mijn foto's had bekeken en dat ze de volgende keer als ik op het veld zou komen, toch wel wat beter zal kijken."

Na de actie werd Lantinga opgepakt. "Ik heb 3,5 uur lang in verhoor gezeten bij de politie. Ik moest praten als Brugman en spijt betuigen, maar het is met een sisser afgelopen. Ik heb geen boete gehad." Op dit moment is de presentator alweer in Spanje voor een nieuw ding die hij nog moet doen. "Ik kan niet zeggen wat ik ga doen, maar ik ben onderweg naar Pamplona." Laat daar nu net deze week het traditionele stierenrennen zijn...

En kent Sander FOK! eigenlijk al? "Ja, het FOK!forum ken ik natuurlijk." En blijft hij ook gewoon radio maken naast het tv-werk? "Jazeker. Gewoon op vrijdagavond samen met Coen Swijnenberg op 3FM."

De uitzendingen van 'Try before you die' zijn vanaf 4 september op Nederland 3 te zien.


Lantinga in actie

Met dank aan Nolius voor de submit.

Sensation 2006 - Livesets

Sensation was dit jaar weer een groot feest. De 'White'-edition was als vanouds binnen enkele uren uitverkocht terwijl de 'Black'-edition op 1500 kaarten na uitverkocht was. Naast het kleine gevechtje dat er was op de 'Black'-edition, is het evenement vrijwel zonder incidenten verlopen.

Veel belangrijker was de muziek die er gedraaid werd en voor de liefhebbers komen hier de linkjes van de livesets van zowel Sensation White als Sensation Black.

White:
Tiësto
David Guetta
The Megamix
Steven Angello
Ferry Corsten

Black:
Kai Tracid
The Prophet
Showtek
Rob Gee (het kleine stukje dat hij opgetreden heeft.)
The Megamix
The Darkraver
DJ Zany
Technoboy
Catscan

HDMI-poort op de Xbox 360?

Op de website van Xbox-scene is een foto binnen gekomen van een Xbox 360-moederbord met een HDMI-uitgang. Deze zal de HD-signalen in digitale vorm naar je TV sturen. De dure versie van de PS3 zal standaard een HDMI-poort bevatten en misschien dat Microsoft op deze manier hierop wil reageren. Of dit ook betekent dat binnenkort de Xbox 360 standaard met een HDMI-poort zal komen is echter nog niet zeker, dit blijft nog een gerucht met als enige bron deze vage foto.Nieuw leven uit kunstmatig sperma

Icoon WetenschapOnvruchtbaarheid bij mannen zal mogelijk in de nabije toekomst veel beter behandelbaar zijn. In het Britse Newcastle zijn onderzoekers er namelijk in geslaagd kunstmatig sperma te ontwikkelen uit stamcellen van muizenembryo's. Met het sperma zijn muizen bevrucht, waardoor er zeven muizen zijn geboren. Er is weliswaar eerder kunstmatig sperma geproduceerd, maar nooit eerder leidde dat tot nieuw leven.

Voordat de techniek ook bij mensen kan worden toegepast, moet er echter nog veel werk verricht worden. De geboren muizen waren namelijk allemaal onvruchtbaar, bijzonder groot en hadden ademhalingsproblemen.

Stand MLB per 11 juli

Het virtuele breekpunt van het seizoen is een feit. Vanavond wordt in Pittsburgh de 2006 All Star wedstrijd gepeeld tussen teams van de American en National League. Op het spel staat thuisvoordeel in de World Series in september. De Home Run derby die gisteren gehouden werd was een prooi voor eerste-honkman Ryan Howard van de Philadelphia Phillies.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox865333.6165-5L1
New York Yankees865036.5816-4L1
Toronto Blue Jays884939.5575-5W2
Baltimore Orioles904149.4564-6W2
Tampa Bay Devil Rays893950.4385-5W1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers885929.6706-4L1
Chicago White Sox885731.6486-4W1
Minnesota Twins864739.5476-4L1
Cleveland Indians874047.4605-5L2
Kansas City Royals873156.3566-4L2
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics884543.5113-7L3
Texas Rangers884543.5115-5W1
Los Angeles Angels884345.4898-2W3
Seattle Mariners894346.4833-7W1
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets895336.5966-4W2
Philadelphia Phillies874047.4605-5W2
Atlanta Braves894049.4497-3W2
Florida Marlins863848.4423-7L2
Washington Nationals903852.4225-5L3
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals874839.5525-5W3
Cincinnati Reds894544.5062-8L2
Milwaukee Brewers904446.4894-6L3
Houston Astros894346.4835-5L3
Chicago Cubs883454.3865-5W3
Pittsburgh Pirates903060.3333-7L2
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres884840.5457-3W5
Los Angeles Dodgers884642.5236-4W1
Colorado Rockies874443.5065-5L3
San Francisco Giants894544.5065-5L1
Arizona Diamondbacks884345.4896-4W3

Ajax - Feyenoord mogelijk zonder uitpubliek

De voetbalklassiekers tussen Feyenoord en Ajax worden dit jaar mogelijk zonder publiek gespeeld van de tegenstander.

De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, Job Cohen en Ivo Opstelten, overwegen dat volgens het Algemeen Dagblad omdat de kosten die de overheid voor deze wedstrijden moet maken, de pan uitrijzen.

De eerste wedstrijd tussen de eeuwige rivalen staat gepland op 22 oktober in de Kuip. Burgemeester Opstelten wacht een rapportage van justitie af over de massa-arrestatie afgelopen april in Rotterdam van Feyenoord-supporters na de wedstrijd tegen Ajax, voor hij samen met zijn Amsterdamse collega een beslissing neemt over de toekomst van de klassieker.

Armstrong in laatste week naar Tour

Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong zal in de laatste week naar de Tour de France gaan. Bij de start en finishplaatsen zal hij zich echter niet laten zien.

Armstrong kondigde dit al in december 2005 aan. "Bij de Tour zul je me nooit meer zien. In het startdorp? Bij de finish? Hell no. Are you fucking kidding me?", aldus de Amerikaan toen.

"Ik ga geen handen schudden met huichelaars als Jean Marie Leblanc, Christian Preudhomme en Patrice Clerc." Armstrong zal wel het rennershotel bezoeken en zijn oud-ploegmaten succes wensen. De Texaan zal tot en met de laatste etappe naar Parijs in Frankrijk blijven.

Op de buis in Amerika

Tja, van mensen uit het verre oosten weten we dat ze van bizarre tv programma's houden, maar ook de bewoners van de VS krijgen af en toe wat rare dingen voorgeschoteld op de buis.

Twee voorbeelden:

In het eerste filmpje geeft een verdachte van een moord vlak voordat ie zich bij de politie gaat melden nog even live een interview met de lokale pers..

En in het tweede filmpje is iemand te bewonderen die claimt dat hij UFO's kan oproepen, op elke plek, op elk tijdstip van de dag

Italiaanse selectie krijgt onderscheiding

Bij terugkomst in eigen land, is de Italiaanse voetbalselectie maandagavond onderscheiden door president Giorgio Napolitano.

Alle spelers en leden van de technische staf ontvingen de 'Orde van Verdienste van de Republiek'. Zondagavond werd Italië, na 1934, 1938 en 1982, voor de vierde maal wereldkampioen voetbal, door Frankrijk in de finale na het nemen van strafschoppen te verslaan.

Antillianen woedend na mishandeling

BinnenlandsDe Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) is woedend dat de mishandeling van een Antilliaan door een stel neo-nazistische jongeren pas nu naar buiten is gebracht. Het incident vond al in mei plaats in Papendrecht. Toen werd een 49-jarige Antilliaan het ziekenhuis ingetrapt door zes ultrarechtse jongeren.

Voorzitter Roy Pieters van het Antilliaanse overlegorgaan van de overheid is boos omdat minister Rita Verdonk ( Vreemdelingenzaken en Integratie) en Tweede-Kamerleden nog steeds niet hebben gereageerd op het voorval. Volgens hem hoeft een Antilliaan maar wat fout te doen en heel de politiek en media staat te roepen, maar blijft het nu muisstil. Volgens hem is ontkennen van het incident tien keer erger dan de gewelddadige actie op zich.

De OCaN dient naar aanleiding van de mishandeling een klacht in bij het Landelijk Bureau Racismebestrijding. Vijf van de zes verdachten in deze zaak zijn lid van het neo-nazistische Aktiefront Zuid-Holland Zuid. Het gaat om een 22-jarige man uit Alblasserdam, een 22-jarige man uit Beuningen, een 27-jarige inwoner van Breda, een 17-jarige jongen uit Papendrecht en de 24-jarige Papendrechter Robbie G., die wordt gezien als één van de drijvende krachten achter het Aktiefront Zuid-Holland Zuid. De andere arrestant is de beruchte extreem-rechtse Duitser Michael K (29).

Verkoopcijfers DS Lite

Op 23 juni kwam de DS lite uit in Europa en Nintendo heeft de eerste verkoopcijfers bekend gemaakt vandaag. In de eerste 10 dagen na de launch zijn er al meer dan 200.000 exemplaren verkocht in heel Europa en de totale DS verkopen staan op ruim vijf miljoen. Laurent Fisher van Nintendo of Europe is er blij mee:

Nintendo DS heeft duizenden nieuwe consumenten in aanraking gebracht met videogames. Dit zal nog verder worden uitgebreid dankzij het unieke vermogen van de console om zowel gamers als non-gamers aan te spreken. Tijdens het lanceringsweekend van de Nintendo DS Lite, vertelden verkopers in Europa dat ze nog nooit zo’n divers publiek een nieuwe console zagen aanschaffen, uiteenlopend van jonge vrouwen tot bejaarde mannen!

Ook de games doen het erg goed, en dan vooral die van de Touch! Generations reeks. Deze games, gericht op zowel gamers als non-gamers, verkopen als een trein. Dankzij de Dalmatiër versie is de Nintendogs reeks bijvoorbeeld tot drie miljoen verkochte exemplaren in Europa gekomen en ook Animal Crossing en Brain Age doe het erg goed met resp. 600.000 en 250.000 verkochte exemplaren.

Koken met Jezus

Ik heb uit goeie bron vernomen (het is eigenlijk een primeur) wat de paus dit jaar als cadeautje onder zijn kerstboom zal vinden.

Ik weet dat het bijlange na nog helemaal geen kerstmis is maar dit wou ik jullie toch niet onthouden. Dat Jezus niet vies is van een practical joke getuige het verschijnen van zijn beeltenis op een fishstick een paar jaar geleden.Iedereen herinnert zich ook wel de Tosti met zijn beeltenis erop die via Ebay per opbod verkocht is ?

Help Jezus een handje door zijn afbeeldingen op je pannenkoeken, omeletjes en ander eetbaars te laten verschijnen met deze speciale pan.

Defour vertrekt naar Standard

Het getouwtrek rond Steven Defour is eindelijk voorbij. De 18-jarige Belg zal vandaag een contract voor drie of vier jaar tekenen bij Standard.

De soap rond Defour begon toen hij een transfer naar Ajax zag mislukken. Racing Genk, zijn vorige club, vroeg een veel te hoge vraagprijs. Defour was daar niet erg blij mee en verbrak prompt zijn contract.

Na eerdere interesse van Feyenoord, Köln, Ajax en Mallorca, is het nu dus Standard dat aan het langste touw heeft getrokken. De aanvallende middenvelder wordt dinsdag al officieel voorgesteld op Sclessin.

Steven Defour noemt zijn transfer naar Standard een kleine stap voorwaarts. "Feyenoord staat gewoon hoger aangeschreven, maar aan die gesprekken hield ik geen goed gevoel over. Ze verliepen te moeizaam. En Köln zag ik niet zitten. Ik had geen zin om in tweede klasse begraven te worden. Vandaar dus Standard. Het is maar een ministap omhoog, maar het is er één."

Ajax vs Feyenoord mogelijk zonder uitpubliek

VoetbalDe voetbalklassiekers tussen Feyenoord en Ajax worden dit jaar mogelijk zonder publiek gespeeld van de tegenstander. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, Job Cohen en Ivo Opstelten, overwegen dat volgens het Algemeen Dagblad omdat de kosten die de overheid voor deze wedstrijden moet maken, de pan uitrijzen.

De eerste wedstrijd tussen de eeuwige rivalen staat gepland op 22 oktober in de Kuip. Burgemeester Opstelten wacht een rapportage van justitie af over de massa-arrestatie afgelopen april in Rotterdam van Feyenoord-supporters na de wedstrijd tegen Ajax, voor hij samen met zijn Amsterdamse collega een beslissing neemt over de toekomst van de klassieker.

Zie voor meer sportnieuws Sport.FOK!.

Merkel bedankt die Mannschaft

In een open brief heeft de bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, de organisatoren van het WK, bondscoach Jurgen Klinsmann, de Duitse nationale ploeg en de bevolking bedankt voor het verloop van het WK.

"Bondscoach Jürgen Klinsmann, zijn team en de spelers hebben met passie en moed ons land volop laten genieten. Duitsland is de wereldkampioen van ons hart. Moge de sfeer waarmee wij ons als Duitsers aan de wereld hebben getoond, veel verder dan deze zomer reiken," aldus Merkel.

Paybacktime

De belastingdienst. Iedereen heeft een hekel aan de mensen die er in dienst zijn. Het reclame bureau dat door de belastingdienst is ingehuurd is echter redelijk goed bezig.

De reclames op TV zijn grappig te noemen en wekken niet de afschuw op die normaal gekoppeld gaat met de mannen van de blauwe envelop.

Om het geheel ook voor jongeren beschikbaar te maken is er besloten om een website in het leven te roepen om jongeren zover te krijgen hun T-Biljet in te vullen. Een saaie site schiet je dan niks mee op maar je moet je in de stijl van de jeugd verplaatsen.

Als ik naar de site kijk dan heb ik het idee dat ze zich volkomen aan de doelgroep hebben laten onttrekken. De site is namelijk niet voor de jeugd gemaakt, nee de site is gemaakt voor mensen van een jaar of 40 die geen idee hebben wat HTML is en er toch mee gaan lopen spelen. Een jaar of 5 geleden had iedere beginnende volwassen internetter een dergelijke site.

Naar mijn idee is het idee van de belastingdienst geeneens zo slecht. Maar als ze echt de jeugd willen bereiken moeten ze een sugababes nabouwen of zelfs contact opnemen met CU2 hyves of ons eigen fotoboek. Dit bereikt jongeren niet. Dit bereikt belegen niet up to date internetters.

Pakistan past strenge islamitische wet iets aan

BuitenlandsDoordat de Pakistaanse president Pervez Musharraf een zeer strenge islamitische wet iets heeft versoepeld, zijn een aantal vrouwen uit de gevangenis vrijgelaten. Ze zaten vast op verdenking van overspel en andere kleine vergrijpen. Door de wetsaanpassing kunnen ze nu op borgtocht vrijkomen als ze nog niet zijn veroordeeld.

In 1979 werd de zogenaamde Hudood-verordening in Pakistan van kracht. Onder de wetgeving kunnen vrouwen gestenigd worden als ze buitenechtelijke seks hebben. Op drinken staat tachtig zweepslagen en diefstal wordt bestraft met amputatie van de rechterhand. De Hudood-wet maakt het vervolgen van verkrachters bijna onmogelijk omdat een vrouw tijdens een rechtszaak de getuigenis van vier mannelijke moslims nodig heeft.

Materazzi ontkent aantijgingen

Marco Materazzi heeft ontkend dat hij Zinedine Zidane een "vuile terrorist" heeft genoemd vlak voordat de Fransman hem met een kopstoot trof.

"Het is absoluut niet waar. Ik heb hem geen terrorist genoemd. Ik ben onschuldig. Ik weet niet eens wat het woord betekent", aldus de Italiaan tegenover het Italiaanse persbureau Ansa.

"De hele wereld zag live op TV wat er gebeurde", aldus Materazzi. Eerder meldde de Parijse actiegroep SOS Racisme dat Materazzi volgens "welingewijde bronnen Zidane een vuile terrorist had genoemd". Braziliaanse media zeggen dat Materazzi de zus van Zidane had beledigd, terwijl andere media melding maakten van een opmerking over Zidane's moeder, die van Algerijnse afkomst is.

Zinedine Zidane zelf houdt zijn mond nog dicht. Gisteren zei een woordvoerder van de speler dat hij binnen enkele dagen zal laten weten waarom hij tijdens de WK-finale Materazzi een kopstoot gaf.

Dood Amerikaanse soldaten was wraak

Icoon OorlogOp verschillende islamitische websites is er een video verschenen met daarop beelden van twee vermoorde Amerikaanse soldaten. De twee werden in juni ontvoerd en vermoord. Op de video staat ook een verklaring, waaruit duidelijk wordt dat de moorden een vergelding waren voor de verkrachting van een Iraakse vrouw in maart dit jaar. De twee soldaten waren zelf niet betrokken bij de verkrachting. In de video wordt onder andere gezegd: "Lof zij God, de gevangen twee soldaten zijn van dezelfde divisie als die smerige kruisvaarder" en "Hier zijn hun resten, ter verblijdenis van de harten van de gelovigen."

De video begint met een verklaring: "Het Mediacomité van de Shura Mujahedienraad in Irak presenteert de twee lichamen van de twee soldaten die ontvoerd zijn bij Yusufiya." Daarna wordt er een foto getoond van Osama Bin Laden, gevolgd door een geluidsopname van hem van eerder dit jaar. Hierna volgt een Arabisch lied over wraak waarbij de lichamen van de soldaten weer in beeld worden gebracht. Hierbij is zichtbaar dat een van hen is onthoofd. Aan het eind van de video staat nog een oudere verklaring van de onlangs gedode Al-Zarqawi

Hellgate: London source gestolen?

De ex-werknemers van Blizzard die samen Flagship Studios opgericht hebben zitten met een klein beveiligingsprobleem.

Een Chinese hacker beweert namelijk ingebroken te hebben op het netwerk van Flagship en de broncode van Hellgate: London gestolen te hebben. Deze persoon probeert nu via zijn persoonlijke website deze code te verkopen.

De CEO van Flagship Studios, Bill Roper, heeft bevestigd dat zij op de hoogte zijn van het gerucht en dat zij momenteel het waarheidsgehalte aan het onderzoeken zijn. Op dit moment hebben zij echter geen aanwijzingen kunnen vinden die wijzen op een virtuele inbraak.

Het hele voorval doet sterk denken aan de diefstal van de broncode van Valves Half-Life 2, wat resulteerde in een vertraging van een jaar. Over eventuele consequenties voor de releasedatum van het spel wil Flagship Studios nog niet speculeren.

SP wil wel in regering met CDA en PvdA

SP-leider Jan Marijnissen wil na de verkiezingen wel meeregeren in een coalitie van SP, CDA en PvdA. Dat zei de leider van de Socialistische Partij in het programma 'Laat' van BNR Nieuwsradio. Volgens hem wordt het, gezien de meest recente peilingen, moeilijk om de gewenste linkse coalitie met PvdA, SP en GroenLinks te vormen.

Volgens Marijnissen moeten de christen-democraten wel wat concessies doen om zo'n coalitie mogelijk te maken. Marijnissen zelf wil in zo'n kabinet wel minister van Justitie of Sociale Zaken worden.

Afgaande op de laatste peilingen zouden PvdA en CDA samen goed zijn voor zo'n 82 Kamerzetels. De door Marijnissen voorgestelde coalitie zou nu uitkomen op iets onder de 100 zetels.

Petta naar Australië

Adelaide United biedt Bobby Petta mogelijk de kans om zijn voetbalcarrière voort te zetten in Australië. De Nederlandse linkspoot zal zich in een proefperiode moeten bewijzen.

"Ook al speelde hij niet, hij zat een paar keer bij de Nederlandse ploeg. Hij heeft gespeeld bij Celtic en Ipswich Town. En hij heeft zijn jeugdopleiding gekregen bij Feyenoord", aldus Adelaide-manager Kosmina.

De 31-jarige Petta, die tot eind juli de tijd heeft Kosmina te overtuigen van zijn kwaliteiten, dankt zijn kans aan het afketsen van de transfer van Stan Lazaridis.

Na jaren te hebben gespeeld bij Celtic kwam Petta terecht bij Bradford City, daar speelde hij het afgelopen 27 wedstrijden waarin hij vier maal wist te scoren.

Historisch: Le Mans 1906

Honderd jaar geleden, op 26 juni 1906, werd de allereerste Grand Prix ooit verreden, op een circuit bij Le Mans. Sinds die tijd is er veel veranderd, maar één parallel is makkelijk te trekken: de race werd gewonnen door een Renault op Michelinbanden.

In het begin van de twintigste eeuw was de Grand Prix van 1906 een unicum. De autosport werd vooral bedreven tijdens stadsraces: lange wedstrijden van bijvoorbeeld Bordeaux naar Parijs en weer terug, waarbij regelmatig coureurs en monteurs het leven lieten. Ten oosten van Le Mans werd echter een baan van meer dan honderd kilometer lang uitgezet over lokale wegen en de race werd gehouden over twaalf ronden van dit circuit.

De Formule 1 werd pas in 1950 opgericht, maar ook de Grand Prix van 1906 werd al verreden door formulewagens. De bolides moesten aan specifieke richtlijnen voldoen, zoals een maximum gewicht van duizend kilo, maar de cylinderinhoud was onbegrensd. Zo verschenen er wagens aan de start met motoren van dertien liter (Renault) en zelfs 18,3 liter (Panhard). Deze logge, hoge racewagens hadden een vermogen tot 130 pk.

In de ochtend van 26 juni werd de eerste deelnemer van het startveld op weg gestuurd. Om het gevaar op crashes te verminderen, moesten de 32 wagens één voor één starten, met tussenpozen van anderhalve minuut. Ferenc Szisz mocht als derde starten en pakte al snel de leiding, die hij gedurende de twee dagen dat de race duurde, niet meer zou kwijtraken.

Szisz' Renault had een aantal voordelen. Zo had de fabrikant de wagen extreem licht gebouwd, waardoor men ver onder het maximum gewicht uitkwam. Dat gaf Renault de speelruimte om een nieuwe uitvinding van Michelin te monteren: de zogenaamde jante amovible, waarbij wielen vrij simpel van de as konden worden genomen en bandenwissels zo werden gereduceerd tot minder dan twee minuten. Bij andere bolides kostte een pitstop soms tot een kwartier, omdat de teams de banden van de velgen moesten nemen en de nieuwe banden moesten monteren en vullen met lucht.


Een deel van het racewagenpark van Renault

De wedstrijd werd een ware hel voor de deelnemers. Er heerste een flinke hittegolf in het gebied en de temperaturen kwamen tot ver boven de dertig graden. Het wegdek bestond uit kleine scherpe steentjes, die door teer op hun plaats moesten worden gehouden. Het teer smolt echter onder de hete zon en de coureurs hadden continu last van opspattend grind en gloeiend hete spatten teer. Eén van de Renaultcoureurs moest opgeven met brandwonden in het gezicht en een glassplinter in het oog.

Na 1240 kilometer racen, waarbij de wagens 's nachts in een parc fermé werden geparkeerd, passeerde Ferenc Szisz als eerste de finishlijn in Le Mans met een voorsprong van meer dan 32 minuten. Hij werd geklokt met een topsnelheid van 154 km/h en over de hele race genomen, had de Hongaar een gemiddelde snelheid laten noteren van meer dan 100 km/h. Tweede werd Felice Nazzaro in een Fiat, dat hetzelfde velgensysteem gebruikte als Renault, op slechts minuten gevolgd door Albert Clément, die het nieuwe systeem niet aan boord had. Nazzaro en Clément hadden de volledige wedstrijd om de tweede plaats gevochten.

Komende zondag staat er weer een Franse Grand Prix op het programma. Opvallend zijn de overeenkomsten met de race van honderd jaar eerder. Opnieuw is een Renault met Michelinbanden grote kanshebber voor de overwinning, gevolgd door het door Fiat gekochte Ferrari. Nog steeds maken snelle pitstops het verschil tussen winnen en verliezen. Het aantal bezoekers zal echter niet de 180.000 halen zoals dat in 1906 het geval was: het circuit van Magny-Cours kan slechts de helft herbergen.

Prijswinnaars Oranjegevoel-wedstrijd bekend

De stemmen zijn geteld, oftwel we weten wie de prijswinnaars zijn van onze Oranjegevoel-prijsvraag, die FOK!sport samen met Canvassite.nl organiseerde. Iedereen bedankt voor de inzendingen. Het was een moeilijke keuze, maar we zijn er uitgekomen.

kruup000
Oliebol2002
deejaylethal
AJP
devv05

Gefeliciteerd! Jullie winnen een waardebon ter waarde van 100 Euro waarmee jij jouw mooiste foto kan laten printen op schildersdoek! Mail jullie adres naar sport@fok.nl. dan kunnen wij er voor zorgen dat jullie jullie prijs krijgen.

De winnende inzendingen

Ten Rouwelaar naar Austria Wien

Jelle ten Rouwelaar (25) heeft een contract verdiend bij de Oostenrijkse landskampioen Austria Wien. De doelman zet zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis.

Ten Rouwelaar stond tot medio 2007 onder contract bij PSV, maar in Eindhoven stelden ze al een tijdje geen prijs meer op de diensten van de doelman. Het afgelopen seizoen werd Ten Rouwelaar uitgeleend aan FC Eindhoven na eerdere huurperiodes bij FC Groningen, FC Twente en FC Zwolle.

Frenk Schinkels, trainer van Austria Wien, is overtuigd van de kwaliteiten van Ten Rouwelaar: ”Hij is een jongen met een sterk karakter en kan behalve keepen ook goed meevoetballen en daar houd ik van.” Ten Rouwelaar zal de concurrentie aangaan met de Hongaar Szabolcs Safar.

Webcam Seks

Tonks is stout geweest en mag 2 weken niet meer op het forum komen, da's vervelend voor hem.

Maar gelukkig heeft hij de submit knop ondekt op de weblog en heeft ons verblijd met een filmpje, en wat voor filmpje hij laat zien hoe hij nu zijn tijd doorkomt zonder het forum.

Gezellig toch.

[update] Het blijkt geen homevideo van Tonks te zijn maar een tv commercial internetsoa.nl, onderdeel van een project om jongeren attent te maken op de gevaren van internetsex. Meer info vind je op: www.internetsoa.nl

Met dank aan tonks voor de submit

[Voorbeschouwing TdF] 9e etappe

De Tour de France ontwaakt vandaag uit een korte slaap. De bergen laten echter nog één dag op zich wachten.

De Pyreneeën doemen op, maar daar hoeft het peloton in de negende rit nog geen rekening mee te houden. Pas morgen, en vooral donderdag, komen de klimgeiten aan hun trekken. Zelfs de immer ijverig naar heuveltjes zoekende organisatie vond op de wegen tussen Bordeaux en Dax geen enkel colletje. Veel vlakker kunnen etappes niet zijn. Betekent dit een nieuwe massasprint nu het nog kan?

Misschien krijgt een groep avonturiers wel weer de zegen zo vlak voor het hooggebergte. De spurters hebben echter niet zoveel kansen meer. Na de Pyreneeën geeft de kalender 14 juli aan. Op Quatorze Juillet mogen enkele Fransen het uitzoeken in een vluchtgroepje, zo lijkt de traditie de afgelopen jaren voor te schrijven. Daarna worden de Alpen alweer bijna aangedaan. Willen Tom Boonen en Thor Hushovd deze ronde nog verlaten met ritwinst, dan moeten ze deze kans niet laten lopen.

De etappe is met 169 kilometer aan de korte kant. Vandaar dat het startschot in Bordeaux pas om 13.35 uur wordt gegeven. De hoofdstad van de Aquitaine is met recht een Nederlandse Tourstad: liefst dertien keer vierde Oranje er feest. In finishplaats Dax zegevierde Wim van Est in 1951. Paolo Bettini was er de laatste laureaat. Zes jaar geleden won Il Grillo zijn eerste (en tot nu toe enige) Tourrit door Geert Verheyen en José Angel Vidal te verschalken in de sprint van een vluchtgroepje dat nipt de hoofdmacht voorbleef.

Bonificatiesprints:
25 kilometer – Le Barb
72 kilometer – Parentis-en-Born
128 kilometer – Saint-Girons

Passages Bergklassement:
Geen

Mols blijft bij ADO Den Haag

Michael Mols (35) heeft alsnog overeenstemming bereikt over een verlenging van zijn contract. De aanvaller is ook komend seizoen te bewonderen in het shirt van ADO Den Haag.

De wegen van Mols en ADO Den Haag leken zich aanvankelijk te scheiden, maar op de eerste trainingsdag zette de aanvaller zijn handtekening onder een nieuw, éénjarig contract. Vandaag sluit de routinier zich aan bij de selectie. Mols kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht en scoorde drie treffers in 29 wedstrijden voor de residentieclub. Sinds zijn Eredivisiedebuut in 1991/1992 was de aanvaller actief namens Cambuur Leeuwarden, FC Twente, FC Utrecht, Glasgow Rangers, opnieuw FC Utrecht en ADO Den Haag.

[upd] 'Materazzi noemde zus Zidane een hoer'

Icoon BuitenlandsVolgens een aantal Braziliaanse lipleesexperts is bekend wat Marco Materazzi tegen Zinedine Zidane heeft gezegd tijdens de WK-finale afgelopen zondag in Berlijn. De bestudering van de beelden vlak voor de kopstoot van Zidane leidde tot de conclusie dat Materazzi de zus van Zidane voor hoer heeft uitgemaakt.

In het televisieprogramma Fantastico op de Braziliaanse televisiezender Globo maakten de liplezers hun bevindingen kenbaar. Zondagavond deelde Zidane een felle kopstoot uit aan de Italiaanse speler Materazzi. De daaropvolgende rode kaart was een smet op de grote carrière van Zinedine Zidane en het spel van de Fransen tijdens het WK.

Niet iedereen is het eens met de interpretatie van de Braziliaanse liplezers. De antiracistische groep SOS zegt dat de Italiaanse knaap iets heel anders riep tegen 'Zizou'. "Zidane werd door Materazzi uitgemaakt voor vuile terrorist. Verschillende betrouwbare bronnen bij de wereldvoetbalbond FIFA hebben dat aan ons gemeld", aldus een SOS-woordvoerder. De ouders van Zidane zijn van Algerijnse afkomst.

Overigens zal Zidane binnen enkele dagen officieel laten weten waarom hij de Italiaan verblijdde met een kopstoot. De zaakwaarnemer van Zidane, Alain Migliaccio, zegt dat Zidane nu nog terneergeslagen is en daarom niet wil praten. "Ik kan wel al zeggen dat Materazzi iets ernstigs heeft gezegd", aldus Migliaccio.

Update 02.52
Materazzi ontkent dat hij Zidane beledigd heeft. "Er is niets anders gebeurd dan datgene wat iedereen op televisie heeft kunnen zien", aldus de Italiaanse verdediger. Hij reageerde specifiek op de aantijging van SOS dat hij Zidane een terrorist zou hebben genoemd. "Ik heb hem geen terrorist genoemd. Ik weet daar helemaal niets van af".

Met dank aan Iraqi_Lion en iruoy voor de submit.

Man doodgestoken in Rotterdam-Zuid

Icoon BinnenlandsIn de Heidestraat in Rotterdam-Zuid is een man maandagmiddag bij een heftige steekpartij ernstig gewond geraakt. Nadat de man naar het ziekenhuis was gebracht is hij daar later aan zijn levensbedreigende verwondingen overleden. De steekpartij had plaats op klaarlichte dag rond 16.00 uur 's middags.

Er is nog geen duidelijkheid over de dader of waarom de jongeman is toegetakeld. Er is door de Rotterdamse politie een rechercheteam op de zaak gezet.

Met dank aan junkiexp en Pimmus voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.