Tennister Navratilova wil verbod op kreunen

Icoon SportEr moet een verbod komen op het luidruchtig kreunen van tennisspeelsters. Dit zei tennislegende Martina Navratilova gisteren tijdens een interview in het radioprogramma Five Live van de BBC. Volgens Navratilova is het kreunen oneerlijk tegenover iemands tegenstander en een kwelling voor het publiek.

Aanleiding voor deze discussie was het optreden van de Russin Maria Sharapova op het onlangs gespeelde toernooi van Wimbledon. De door Sharapova verslagen Russin Elena Dementieva zei na hun wedstrijd dat het gekreun (en soms gekrijs) van Sharapova "een beetje te veel van het goede" was geweest. Een understatement, aangezien Sharapova volgens de Britse krant The Times tijdens die partij regelmatig tegen de 101,2 decibel aan geluid haalde. Dat is vergelijkbaar met het lawaai dat een langsrazende sneltrein produceert.

Volgens Navratilova is het bijzonder oneerlijk voor spelers die veel naar het net komen. "Je hoort normaal gesproken het geluid van de bal die geraakt wordt. Vanaf de baseline is het niet zo'n probleem, maar aan het net wordt het gevaarlijk aangezien je niet meer in kunt schatten hoe snel de bal op je af komt. Probeer eens met een hoofdtelefoon op te spelen, dan snap je wel wat ik bedoel", aldus Navratilova.

Maria Sharapova
Maria Sharapova