Ricksen naar ontwenningskliniek

Fernando Ricksen heeft zich gemeld bij een ontwenningskliniek. De speler van Glasgow Rangers werd afgelopen weekeinde door zijn coach Paul Le Guen terug naar Glasgow gestuurd nadat hij zich in het vliegtuig op weg naar een trainingskamp in Zuid-Afrika misdragen had.

Ricksen biedt op de website van de Gers zijn excuses aan. "Ik bied mijn excuses aan bij de club, de bestuurders en de supporters en ben van plan om zo snel mogelijk weer te voetballen op de toegewijde manier waarop ik altijd heb gespeeld. Ik heb fouten gemaakt. Over het recente reisincident is volop geschreven en ik beken dat mijn gedrag totaal ongepast was."

"Ik heb gesproken met mensen die mij tijdens deze moeilijke periode kunnen steunen. Ik weet dat ik profijt kan hebben van hun raad. Ik ben ervan overtuigd dat ik als professioneel voetballer snel terug kan keren met goed advies en de juiste begeleiding," aldus de voormalig speler van AZ.

Vandaag meldde Ricksen zich bij de Sporting Chance Clinic in Londen. Deze kliniek helpt sporters die kampen met alcohol-, drugs- of gokverslavingen of depressies, en is opgericht door oud-Arsenal-speler Tony Adams.