Verkoopcijfers DS Lite

Op 23 juni kwam de DS lite uit in Europa en Nintendo heeft de eerste verkoopcijfers bekend gemaakt vandaag. In de eerste 10 dagen na de launch zijn er al meer dan 200.000 exemplaren verkocht in heel Europa en de totale DS verkopen staan op ruim vijf miljoen. Laurent Fisher van Nintendo of Europe is er blij mee:

Nintendo DS heeft duizenden nieuwe consumenten in aanraking gebracht met videogames. Dit zal nog verder worden uitgebreid dankzij het unieke vermogen van de console om zowel gamers als non-gamers aan te spreken. Tijdens het lanceringsweekend van de Nintendo DS Lite, vertelden verkopers in Europa dat ze nog nooit zo’n divers publiek een nieuwe console zagen aanschaffen, uiteenlopend van jonge vrouwen tot bejaarde mannen!

Ook de games doen het erg goed, en dan vooral die van de Touch! Generations reeks. Deze games, gericht op zowel gamers als non-gamers, verkopen als een trein. Dankzij de Dalmatiër versie is de Nintendogs reeks bijvoorbeeld tot drie miljoen verkochte exemplaren in Europa gekomen en ook Animal Crossing en Brain Age doe het erg goed met resp. 600.000 en 250.000 verkochte exemplaren.