Syd Barrett (60) overleden

Icoon Sitenews - Join the crewZanger en gitarist Roger 'Syd' Barrett is op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van diabetes, zo werd op dinsdag 11 juli bekend gemaakt. Hij werd midden jaren zestig beroemd als gitarist, zanger en songwriter van de legendarische band Pink Floyd. Het meeste werk op hun debuutalbum A Piper At The Gates of Dawn is van zijn hand.

Het ging echter al snel bergafwaarts met Barrett, die gebukt ging onder psychische problematiek. Nog voordat Pink Floyds tweede album A Saucerful of Secrets uitkwam had hij de band verlaten. Niet snel daarna ging hij solo verder om in 1970 twee albums uit te brengen; The Madcap Laughs en Barrett. Deze solo-carrière was echter maar van korte duur, waarna Barrett zich terugtrok uit de muziekindustrie.

Syd Barrett was een bron van inspiratie en invloed voor velen, zoals David Bowie en REM, maar ook voor zijn voormalige band Pink Floyd. Op het album Wish You Were Here brengen zij een ode aan hem in de vorm van het nummer Shine on You Crazy Diamond.


Met dank aan Svensational, Vince_Taylor, ArchEnemy en keijz voor de submit. Forumtopic