'Materazzi noemde zus Zidane een hoer'

Icoon BuitenlandsVolgens een aantal Braziliaanse lipleesexperts is bekend wat Marco Materazzi tegen Zinedine Zidane heeft gezegd tijdens de WK-finale afgelopen zondag in Berlijn. De bestudering van de beelden vlak voor de kopstoot van Zidane leidde tot de conclusie dat Materazzi de zus van Zidane voor hoer heeft uitgemaakt.

In het televisieprogramma Fantastico op de Braziliaanse televisiezender Globo maakten de liplezers hun bevindingen kenbaar. Zondagavond deelde Zidane een felle kopstoot uit aan de Italiaanse speler Materazzi. De daaropvolgende rode kaart was een smet op de grote carriŤre van Zinedine Zidane en het spel van de Fransen tijdens het WK.

Niet iedereen is het eens met de interpretatie van de Braziliaanse liplezers. De antiracistische groep SOS zegt dat de Italiaanse knaap iets heel anders riep tegen 'Zizou'. "Zidane werd door Materazzi uitgemaakt voor vuile terrorist. Verschillende betrouwbare bronnen bij de wereldvoetbalbond FIFA hebben dat aan ons gemeld", aldus een SOS-woordvoerder. De ouders van Zidane zijn van Algerijnse afkomst.

Overigens zal Zidane binnen enkele dagen officieel laten weten waarom hij de Italiaan verblijdde met een kopstoot. De zaakwaarnemer van Zidane, Alain Migliaccio, zegt dat Zidane nu nog terneergeslagen is en daarom niet wil praten. "Ik kan wel al zeggen dat Materazzi iets ernstigs heeft gezegd", aldus Migliaccio.

Update 02.52
Materazzi ontkent dat hij Zidane beledigd heeft. "Er is niets anders gebeurd dan datgene wat iedereen op televisie heeft kunnen zien", aldus de Italiaanse verdediger. Hij reageerde specifiek op de aantijging van SOS dat hij Zidane een terrorist zou hebben genoemd. "Ik heb hem geen terrorist genoemd. Ik weet daar helemaal niets van af".

Met dank aan Iraqi_Lion en iruoy voor de submit.