Paffet ziet kansen

Joris (RenikNL)
McLaren-testcoureur Gary Paffett ziet kansen nu Juan Pablo Montoya is vertrokken bij het Britse raceteam. Al lange tijd gaat het gerucht dat Kimi Räikkönen ook aan het einde van dit seizoen zal vertrekken bij McLaren. Hierdoor zal er een plaats vrijkomen naast Fernando Alonso.

Paffett denkt dat hij de grootste kans maakt om samen met Alonso te gaan racen in 2007. Naast Paffet lijkt ook Lewis Hamilton kanshebber te zijn, aangenomen dat Raikkonen zal vertrekken. Ondanks dat Hamilton wordt gezien als een van de grootste aankomende talenten denkt Paffett dat hij door zijn vele testwerk een grotere kans maakt. De Brit heeft sinds zijn overstap uit de DTM-klasse meer dan tienduizend kilomter getest voor McLaren.

"Lewis zal het in de Formule 1 goed doen, maar ik rijd op dit moment een Formule 1-bolide en hij niet. Ik lever werk aan het team, heb me als coureur ontwikkeld en ben voor het team erg nuttig. Wanneer je met een Formule 1-bolide wilt racen moet je er eerst maar eens in gereden hebben. Dat is een pluspunt voor mezelf en ik denk dan ook dat ik in een betere positie sta dan hij", aldus Paffett over zijn kansen bij McLaren.

De voormalig DTM-coureur laat ook weten dat wanneer hij niet bij McLaren terrecht kan een overstap naar een ander team niet is uitgesloten. "Mijn doel is een raceplekje. Wanneer ik daarvoor van team veranderen moet vind ik dat geen groot probleem."