FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 juli 2006

De tien beste wapens in games

De nummer 1 afschieten met een groen schildje in Mario Kart of een mooie kill maken in Halo 2 met een Energy Sword... Er zijn vele soorten wapens en met de huidige top tien trend is ook daar uiteraard een mooie top tien van gemaakt. Deze keer is de top tien echter niet gewoon een simpel lijstje met namen maar is het geheel verwerkt in een humoristisch filmpje om de wapens in actie te kunnen zien. Je kunt de videorapportage hier bekijken.Zal dit Tompson geweer uit Return to Castle Wolfenstein in de top 10 staan?

Met dank aan Poit en Woessie voor het melden van dit nieuws.

Thuram stopt opnieuw als international

Lilian Thuram zet definitief een punt achter zijn interlandcarriťre. Na het WK zal de verdediger niet meer voor 'Les Bleus' in actie komen.

Het is niet de eerste keer dat Thuram zijn afscheid aankondigt. Na de uitschakeling van Frankrijk op het EK van 2004 was dat ook al zo, maar een jaar later kwam hij op zijn besluit terug om de Haantjes naar het WK te helpen. Met 119 interlands is Thuram momenteel recordinternational. Met zijn leeftijd van 34 jaar is hij ook de oudste speler die Frankrijk ooit op een WK voetbal vertegenwoordigde.

FOK! Prijswinnaars week 26

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! drie keer een prijzenpakket weg ter promotie van de film Tara Road. In dit pakket vind je het boek 'Het huis op Tara Road' van Meave Binchy en de DVD Ladies in Lavender. Het goede antwoord op de prijsvraag is "4 keer" en dit zijn de winnaars:


elineK
gommie
Jogo


Ook gaven we tien prijzen weg van Condoom-anoniem, bestaande uit een Durex-probeerpakket, wat extra condooms en een zakje glijmiddel.
Het antwoord op de vraag moest zijn '8' en dit zijn de winnaars:


Wijnbes
WhiteTwin
studiohans
jongetje-vn-de-nacht
SavageNL
PeRi
DoDie
JFK1980
peterhgv
BlackSpark

Tot slot maakte je ook nog kans op kaarten voor Artquake op 8 juli. Elke winnaar krijgt twee kaarten en je wordt per mail hierover benaderd. Het goede antwoord op de vraag moest zijn 'Green Lizard' en dit zijn de winnaars:


Hazzz-E
metalheadBOC
yveZ
Lindsey110
theo466


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

KLM rust bagage uit met radiografische chips

Icoon Vervoer De luchtvaartmaatschappij KLM gaat alle bagage uitrusten met radiografische chips. Met deze zogeheten RFID-chips kan de bagage van reizigers gevolgd worden, waardoor die minder vaak kwijtraakt. Voorlopig kan de bagage alleen op Schiphol gevolgd worden, later ook op andere luchthavens.

Eerst zal het plan enkele maanden getest worden aan twee balies op Schiphol. Aan het einde van het jaar zullen alle balies volgen. Een eerdere proef met de chip is al succesvol verlopen. Die proef vond plaats op vluchten tussen Schiphol en Tokio. Ook Air France wil later de chips gaan gebruiken.

Uit onderzoek bleek dat op elke duizend passagiers er gemiddeld 11,9 koffers kwijtraken bij KLM. Bij kleinere maatschappijen raakte veel minder bagage zoek.

Karla Peijs weigert 'aanmoedigingsprijs'

Icoon BinnenlandsVia haar hoofd protocol heeft demissionaire minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat) laten weten de 'Sofprijs der Nederlandse Taal' niet in ontvangst te nemen. De Sofprijs wordt elk jaar uitgereikt door Stichting Nederlands aan een bedrijf, (overheid)instelling of persoon die onnodig gebruik maakt van Engelse woorden en/of uitdrukkingen in het Nederlands of hiertoe aanzet.

Minister Peijs won de prijs wegens de 'I love-campagne' tegen hufterig verkeersgedrag. Volgens Peijs is het niet terecht dat zij als taalverkrachter van het jaar is uitgeroepen omdat door 'I-Love' de campagne een succes is geworden. Eerder won onder andere Philips al de prijs voor hun 'Let's Make Things Better'-slogan. Stichting Nederlands laat overigens weten dat "Peijs de haar toekomende aanmoedigingsprijs niet zal kunnen ontlopen."

Xbox 360 verschijnt niet met interne HD-DVD-speler

Mark Whittard, General Manager van Toshiba in AustraliŽ, bracht het gerucht de wereld in dat Microsoft in de toekomst een Xbox 360 met interne HD-DVD-speler op de markt zou gaan brengen. Microsoft ontkent dit echter.

"We have no plans to release the Xbox 360 with an internal HD DVD drive," aldus het bedrijf. "At E3 we showcased our Xbox 360 HD DVD player that is an external drive. Since launching Xbox we have retained a games first emphasis, but we also offer consumers the ability to build on our powerful platform, such as in combination with a Windows Media Center Edition PC. We feel that offering the drive externally is the best way to give consumers the ultimate choice to create their own high definition experiences.".

Wel zal er volgens het Official Xbox Magazine een speciale bundel uitkomen met daarin de Xbox 360 console en een externe HD-DVD-drive. Deze bundel zal ongeveer 400 euro gaan kosten en dat is dus aanzienlijk minder dan de PlayStation 3 met zijn interne Blu-Ray speler.

Gattuso prijst Italiaanse bondscoach

Gennaro Gattuso is vol lof over de Italiaans oefenmeester Marcello Lippi. de 28-jarige middenvelder zegt elke dag onder de indruk te zijn van de gedrevenheid van de trainer.

"Hij kan niet wachten om iedere dag met de training te beginnen en nieuwe formaties uit te proberen." Desondanks stopt de Italiaanse bondscoach met coachen na het WK. Lippi zou verbitterd zijn over de manier waarop hij en zijn zoon worden behandeld in het Italiaanse voetbalschandaal. De zoon van Lippi zou een aandeel hebben in het omkoopschandaal van het Italiaanse profvoetbal.

Gattuso blijft echter pal achter zijn coach staan. Hij zal het blijkbaar zonde vinden wanneer Lippi afscheid als coach heeft genomen. "De sterke persoonlijkheid van Lippi is terug te vinden in de mentaliteit van het team", meent de middenvelder. "Ik heb niets tegen de vorige coach van het elftal, maar onder Lippi zijn de trainingen beter georganiseerd."

Consument gooit 2,1 miljard aan eten weg

Icoon BinnenlandsElk jaar verdwijnt er in Nederland zo'n drie miljard euro aan eten in de vuilnisbak. Hiervan verdwijnt 2,1 miljard euro in de vuilnisbakken van huishoudens. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Consumentenplatform van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De overige 1 miljard euro verdwijnt in vuilnisbakken van ondernemingen als restaurants en supermarkten.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zegt dat dit getal lager zou zijn als consumenten vaker naar de supermarkt gaan. Hierdoor zouden ze 'slimmer' boodschappen kunnen doen. Wel blijkt uit het onderzoek dat mensen met een slecht gevoel het eten in de prullenbak dumpen. Een derde van de mensen vindt het weggooien van voedsel geldverspilling. Het platform zegt dat de voedselverwerkende industrie hun producten in beter afgepaste hoeveelheden moet verkopen. Ook moeten producten langer houdbaar zijn.

Ufo's gesignaleerd in Noord-Holland

Icoon X-factor Deze week hebben veel mensen in Noord-Holland ufo's gesignaleerd. De familie Heidelberg uit Huizen zag zaterdag zes oranje gekleurde bollen overvliegen. Een afbeelding en de opnames hiervan staan in het filmpje onder dit nieuwsbericht. Na deze melding kwam er een ufo-melding uit het Haarlemmermeerbos. Jan Pijnenburg zag tijdens het vissen "ronde oranje zwalkende ballen. Het kwam niet naar ons toe maar ging van ons af". Hij zag vrijwel hetzelfde als de mensen in Huizen.

Tijdens een bruiloft in een oud slot in Heemstede viel de stroom uit. Ze liepen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was, en ineens waren ze de getuigen van ufo's die rondvlogen. Lisette van Dee was een van de bezoekers van de bruiloft. "In eerste instantie was het er eentje, een geel-oranjige bol. We dachten eerst aan een neervallend vliegtuig, maar toen kwamen er nog meer, een stuk of vijf of zes.".

Daarna stroomden de ufo-meldingen binnen. Een andere vrouw uit Huizen zag ze, een man uit Amstelveen en meer meldingen uit talloze andere plaatsen in Noord-Holland. Allemaal hadden ze hetzelfde verhaal.

Ufo-onderzoeker John Kuhles vindt dat we de ufo-verschijningen heel serieus moeten nemen. "Als je het allemaal optelt wordt het zeer interessant. Want zo vaak gebeurt het niet dat er zoveel meldingen tegelijk zijn. De hoeveelheid lichtjes is interessant. Dit is een hele serieuze melding".

Hij denkt dat het geheel niet zo simpel te verklaren is als je zou denken. "Misschien zijn er andere werkelijkheden, interdimensionale schepen, tijdreizigers van de toekomst of verschijnt de verloren beschaving Atlantis opnieuw. Er zijn veel hypotheses". De luchthaven Schiphol en de politie weten nog van niets.

[upd] Lancering Discovery ondanks schade

Icoon RuimtevaartVoor sommige zal het niet als een verrassing komen: er zijn weer problemen met het ruimteveer Discovery. De afgelopen week werd de lancering van de spaceshuttle tot twee keer toe uitgesteld. Zowel zaterdag als zondag bleef het ruimteveer door het weer boven Kennedy Space Center in Florida aan de grond, maar vandaag is materiŽle schade ontdekt aan de Discovery. Tijdens een laatste routine-inspectie werd er een grote scheur in het isolatieschuim van de externe brandstoftank ontdekt, zo laat NASA vandaag weten.

Het gaat om een scheur van bijna dertien centimeter diep in het isolatiemateriaal rondom een haak aan de bovenkant van de externe brandstoftank, die een leiding voor de aanvoer van brandstof op zijn plaats houdt. De ontdekking van het mankement is een grote domper voor de NASA, mogelijk komt de geplande lancering van morgenavond in gevaar. De vluchtleiding heeft tot op heden nog niet laten weten of de spaceshuttle morgen de lucht in gaat. Het uitstellen van de lancering kostte de NASA al ruim anderhalf miljoen dollar.

Als de lancering van de Discovery niet door gaat, betekent dat vrijwel zeker het einde van het ruimteveer. De spaceshuttle zal dan nooit meer in de ruimte komen.

Nare herinneringen
Het is niet de eerste keer dat het isolatiemateriaal voor problemen zorgt. In 2003 zorgde een afgebroken stuk isolatiemateriaal tot de ramp met de spaceshuttle Columbia. Tijdens de terugkeer naar aarde ontplofte het ruimteveer in de dampkring. Vorig jaar braken twee stukken isolatieschuim van de brandstoftank af tijdens het opstijgen van de Discovery. Door een spoedreparatie in de ruimte wist het ruimteveer alsnog veilig te landen op de aarde.

Update 21.47 uur
De NASA laat zojuist weten dat de spaceshuttle toch gelanceerd gaat worden. Volgens de NASA is de scheur te klein om voor gevaar te zorgen tijdens de lancering of landing. Wel zullen experts van de NASA de situatie goed in de gaten houden voordat het aftellen voor de lancering morgen kan beginnen.

Met dank aan Remote voor de submit.

[Historie] De Tour in Nederland

Morgen keert de Tour de France terug op Nederlands grondgebied. Een blik in het verleden leert dat de ‘Nederlandse’ etappes nimmer geruisloos de revue passeerden.

De Tour de France speelde zich in de prehistorie bijna volledig af op Franse wegen. Patron Henri Desgrange wilde dat de ronde haar naam eer aan deed. Uitzondering waren enkele aankomsten in GenŤve en Metz, destijds in Duitse handen. Na de Tweede Wereldoorlog internationaliseerde de Tour. Buitenlandse uitstapjes raakten meer en meer in zwang. BelgiŽ mocht in 1947 Raymond Impanis, Briek Schotte en co verwelkomen en San Remo huldigde een jaar later lokale held Gino Sciardis als ritwinnaar. Naast het vergroten van de status in het buitenland lagen ook financiŽle motieven ten grondslag aan deze internationalisering. De tweede wereldbrand stortte Frankrijk in een economische crisis. Vanwege de aanhoudende inflatie waren buitenlandse valuta een godsgeschenk. Gelukkig telden buitenlandse steden een aanzienlijk bedrag neer om de Tour in huis te halen.

Zo ook Amsterdam in 1954. De hoofdstad legde 100.000 gulden op tafel om als decor van de Tourstart te fungeren. Voor de eerste keer vond le grand dťpart plaats in het buitenland. Amsterdam greep de komst van de wielerhelden aan voor een volksfeest. Maurice Garin, de allereerste winnaar in 1903, gaf acte de presence en deelde handtekeningen uit. Het merendeel van de inwoners nam een snipperdag en zwaaide de ‘goden van de weg’ in het Olympisch Stadion uit voor de driewekelijkse tocht. Helaas voor hen liet de invoering van de proloog nog dertien jaar op zich wachten. De finish van de ‘Amsterdametappe’ lag namelijk in het Belgische Brasschaat, waar Wout Wagtmans de dag nog meer oranje kleurde door de rit te winnen. Waarom Tourbaas Jacques Goddet zijn circus per se wilde laten losbarsten in Amsterdam is onduidelijk. Was het een soort beloning voor de goede Nederlandse prestaties aan het begin van de vijftiger jaren, gaf het flinke geldbedrag de doorslag of speelde de concurrentie van de (geflopte) Ronde van Europa een rol?

De Tour bleef haar blik naar buiten richten: klassieke steden als Montpellier, Bordeaux en Pau werden soms overgeslagen ten faveure van Keulen, Turijn of Barcelona. Nederlandse wielerliefhebbers moesten echter tot 1969 wachten op een vervolg van Amsterdam. Dit keer betrof het de vierde rit en was de streep getrokken in Maastricht. Julien Stevens, een helper van debutant Eddy Merckx, beleefde zijn moment in de zon door onder andere Harm Ottenbros te kloppen. Joop Zoetemelk zorgde in 1973 wťl voor Nederlands succes voor eigen volk. Bij afwezigheid van Merckx schreef de kopman van Gitane de proloog in Scheveningen op zijn naam. Raymond Poulidor strandde op slechts ťťn seconde. Nooit was Poupou dichter bij de gele trui. Tienduizenden wielerfans zagen een dag later Willy Teirlinck de troon bestijgen in Rotterdam.

Leiden heette in 1978 de Tour welkom. De Volkskrant schreef daags nadien in een zuur commentaar het volgende: “Leiden zal zich waarschijnlijk nog wel eens drie keer bedenken alvorens nog eens de Tourstart naar Leiden te halen. Letterlijk alles ging mis.” Vanwege de onbarmhartige regen viel de publieke belangstelling erg tegen. Jan Raas legde de proloog, die startte en eindigde in de Groenoordhallen, als snelste af. De Zeeuw kreeg echter geen gele trui om zijn schouders gehangen, omdat organisatoren Lťvitan en Goddet de uitslag annuleerden. Het spekgladde parcours zou te gevaarlijk zijn. Zo vertrok Bernard Thťvenet als laureaat van 1977 in de maillot jaune op weg naar Sint Willebrord. Een explosie van kracht en boosheid leverde Raas daar de ritzege op. De brildrager weigerde eerst het podium te beklimmen ("de Tour kan mijn kloten kussen"), maar liet zich uiteindelijk door ploegleider Peter Post overhalen.

Nederland revancheerde zich veertien jaar nadien voor de misŤre van Leiden. Het Tourpeloton van 1992 kreeg een zeer warm onthaal in Limburg, waar zo’n 800.000 fans een schier eindeloze erehaag leken te vormen. Helaas vielen de Nederlanders op door apathie. De onbekende Gilles Delion boekte in Valkenburg zijn mooiste overwinning. Op Stephen Roche na, gaven de kanonnen niet thuis. Wellicht fietsten zij met in het achterhoofd de lange tijdrit die twee dagen later op het programma stond.

Het laatste bezoek van de Tour aan ons land dateert uit 1996. Net als Leiden achttien jaar eerder kreeg ’s Hertogenbosch te maken met de toorn van Pluvius. Alex ZŁlle ging het beste om met de omstandigheden en boekte in zijn tweede vaderland een fraaie zege. Proloogspecialist Chris Boardman gaf twee seconden toe, Miguel Indurain kon niet zijn slag slaan in zijn laatste Tour. Waar tijdens de korte tijdrit in ’s Hertogenbosch de geringe drukte opviel (‘slechts’ 150.000 fans trotseerden de regen), stond het een dag later zwart van de mensen tijdens de etappe ’s Hertogenbosch – ’s Hertogenbosch. Het verleidde ex-ploegleider Philippe Crepel tot de uitspraak “impressionant, mais ils sont fous.” Ook Peter Farazijn kon zijn ogen niet geloven: “Ik moest op een gegeven moment een vrouw ontwijken die op een klapstoeltje ongeveer midden op straat was gaan zitten. Niet om naar de Tour te kijken, nee, ze zat daar haar baby de fles te geven.”

Frťdťric Moncassin, de winnaar van die dag, is al bijna vergeten. De Fransman stak zijn wiel na een ontregelde sprint net iets eerder over de streep dan Jeroen Blijlevens. Op maandag zette het peloton koers richting Wasquehal, waar Jerommeke ditmaal zijn meerdere erkende in Mario Cipollini. Opvallend is dat van de huidige deelnemers alleen George Hincapie, Laurent Brochard, Christophe Moreau, Michael Boogerd, Erik Dekker, Didier Rous, Cťdric Vasseur, Giuseppe Guerini, Paolo Savoldelli, Beat Zberg en Viatcheslav Ekimov al eens een Touretappe op Nederlandse bodem betwistten. Laatstgenoemde is de laatste der Mohikanen van Valkenburg 1992.

De kans is klein dat na dinsdag opnieuw een hele Tourgeneratie Nederland links laat liggen. Utrecht en Rotterdam gelden het meest nadrukkelijk als potentiŽle finishplaatsen, en ook Zeeland heeft de droom nog niet opgegeven. Zij kunnen moed putten uit het feit dat het gigantisme van de Tour zich niet vertaalt naar vergezochte startplaatsen. Pogingen van New York en Quťbec om het superevenement binnen te halen, leden schipbreuk. In plaats daarvan bewaakt de Tour haar roots om zo nu en dan een buitenlands uitstapje te wagen, zoals volgend jaar wanneer de eerste kilometers worden afgewerkt in Londen.

Uitslagen Wimbledon Dag 7

De tweede maandag op Wimbledon staat altijd in het teken van de achtste finales, zowel bij de mannen als vrouwen. Grote verrassingen bleven dit jaar uit.

Roger Federer lijkt onstuitbaar in zijn jacht op titelprolongatie. Ook Tomas Berdych kon de Fed Express geen moment in de problemen brengen: 6-3, 6-3, 6-4. Federer had het alleen even lastig aan het begin van de tweede set. Op weg naar de eindstrijd dient de Zwitser eerst af te rekenen met Mario Ancic en vervolgens met de winnaar van de ontmoeting tussen Radek Stepanek en Jonas BjŲrkman. Rafael Nadal schaarde zich eveneens simpel onder de laatste acht. De Spanjaard was enkele maten te groot voor Irakli Labadze, de nummer 166 van de ATP-ranking: 6-3, 7-6, 6-3. In de tiebreak van de tweede set knokte Nadal zich terug van een minibreak achterstand.

Lleyton Hewitt is samen met Federer de enige in het toernooi die Wimbledon al eens heeft gewonnen. De AustraliŽr benadert niet zijn 2002-vorm, maar blijft de zeges aaneenrijgen. Ook David Ferrer was de klos: 6-4, 6-4, 4-6 en 7-5. De Spanjaard, bezig aan zijn elfde graspartij, verkwanselde in de eerste twee sets veel breakpunten en betaalde daarvoor de tol. Pas in het derde bedrijf wist hij te profiteren van Hewitts matige spel. Ferrer leek op koers voor een vijfsetter, alvorens Hewitt aanzette voor een comeback. Een gemiste volley deed de Spanjaard uiteindelijk de das om. In de kwartfinale treft Hewitt de Cyprioot Marcos Baghdatis, die Andrew Murray elimineerde.

Bij de dames waren er twee kleine verrassingen. Severine Bremond en Na Li troefden respectievelijk Ai Sugiyama en Nicole Vaidisova af. Bremond, al 27, kwam voor Wimbledon nooit verder dan de tweede ronde op een Grand Slam en staat pas 129e op de WTA-ranking. Dat belette haar niet gebruik te maken van het weinig efficiŽnte spel van Sugiyama. De Japanse faalde toe te slaan op een van haar negen (!) setpoints. Na Li zorgde voor een unicum: haar overwinning op Vaidisova bracht haar als eerste Chinese bij de laatste acht van een Grand Slam. Het Tsjechische talent viel terug na een goed begin: 6-4, 1-6, 3-6.

Waar China dus nog is vertegenwoordigd in het enkelspel, geldt dat niet voor de Verenigde Staten. Met de nederlaag van Shenay Perry tegen Elena Dementieva verdween de laatste Amerikaanse hoop. Van de titelfavorieten kende Sharapova de grootste problemen. De Russin moest diep gaan, maar bleek uiteindelijk net te sterk voor Flavia Pennetta. Justine Henin-Hardenne, Kim Clijsters en Amelie Mauresmo hadden het een stuk makkelijker en wonnen allen in twee (korte) sets.

Uitslagen:

Mannen, 4e Ronde
Roger Federer (Zwi/1) – Tomas Berdych (Zwi/13) 6-3, 6-3, 6-4
Novak Djokovic (SeM) – Mario Ancic (Kro/7) 4-6, 6-4, 6-4, 5-7, 3-6
Fernando Verdasco (Spa/28) – Radek Stepanek (Tsj/14) 7-6, 3-6, 6-4, 4-6, 2-6
Jonas BjŲrkman (Zwe) – Max Mirnyi (WRu) 6-3, 7-6, 4-6, 2-6, 6-3
Lleyton Hewitt (Aus/6) – David Ferrer (Spa/23) 6-4, 6-4, 4-6, 7-5
Marcos Baghdatis (Cyp/18) – Andy Murray (Eng) 6-3, 6-4, 7-6
Dmitri Tursunov (Rus/27) – Jarkko Nieminen (Fin/22) 5-7, 4-6, 7-6, 7-6, 7-9
Irakli Labadze (Geo) – Rafael Nadal (Spa/2) 3-6, 6-7, 3-6


Vrouwen, 4e Ronde
Amelie Mauresmo (Fra/1) – Ana Ivanovic (SeM/19) 6-3, 6-4
Anastasia Myskina (Rus/9) – Jelena Jankovic (SeM/26) 6-4, 7-6
Maria Sharapova (Rus/4) – Flavia Pennetta (Ita/16) 7-6, 3-6, 6-3
Shenay Perry (USA) – Elena Dementieva (Rus/7) 2-6, 0-6
Severine Bremond (Fra) – Ai Sugiyama (Jap/18) 7-6, 6-3
Daniela Hantuchova (Slw/15) – Justine Henin-Hardenne (Bel/3) 3-6, 1-6
Na Li (Chi/27) – Nicole Vaidisova (Tsj/10) 4-6, 6-1, 6-3
Agnieszka Radwanska (Pol) – Kim Clijsters (Bel/2) 2-6, 2-6

Toekomst Parreira bij BraziliŽ nog onzeker

De toekomst van Carlos Alberto Parreira als bondscoach van het onttroonde BraziliŽ is nog onzeker. De veelbekritiseerde trainer wilde twee dagen na de uitschakeling door Frankrijk in de kwartfinales van het WK nog niets kwijt over zijn persoonlijke situatie.

Het is een feit dat in het verleden geen enkele Braziliaanse bondscoach in functie mocht blijven na het mislopen van de wereldtitel.

Zondag deed Parreira een dramatische oproep aan de media om geen heksenjacht op hem of op zijn spelers te ontketenen. "Ik maak niemand verwijten. We hebben nog steeds de beste spelers van de wereld en die blijven we steunen. Winnen of verliezen, we doen het allemaal samen. We hebben vier jaar de tijd om terug te komen. Ik ben ervan overtuigd dat de ster van BraziliŽ weer zal schitteren. We zullen uit ons as moeten herrijzen."

Parreira zegt dat de prestatiedruk bij de nationale ploeg extreem zwaar is. We worden voortdurend door 800 journalisten op onze vingers gekeken. Zij hebben het verwachtingspatroon rond mijn ploeg veel te hoog opgeklopt. Alle realiteit was zoek."

Stel je vragen aan......

We gaan iets nieuws doen op FOK!sport. We hebben namelijk een interview weten te regelen met Sheila Verschuur. En jullie mogen de vragen stellen. Tot volgende week vrijdag 7 juli hebben jullie de tijd om jullie vragen hier onder neer te zetten. Na 7 juli zullen de vragen door ons worden geŽvalueerd en gebundeld waarna ze richting Sheila gaan ter beantwoording.

Wie is Sheila:

Sheila Verschuur is een pittige 20-jarige race-meid die het autoracen met de paplepel ingegoten kreeg; haar vader Frans Verschuur is zelf coureur en zeer bekend op het racecircuit. Ze racet al sinds haar 16e en is daarin zeer succesvol. Sinds 2 jaar racet ze, samen met Sandra van der Sloot, in het Racing Team Koninklijke Landmacht en komt ze uit in de Seat Cupra Cup waar ze momenteel op een gedeelde eerste plaats in het kampioenschap staat.

Nieuwe screens Call of Juarez

Er zijn nieuwe screens van de western shooter "Call of Juarez".
Speel als de ex-gunslinger priester Ray, of de gladde Billy. De speler kruipt in de huid van een van deze personen in dit gloednieuwe kat-en-muis spel dat Ubisoft binnenkort op de markt zal brengen.Probeer als Billy uit de handen te blijven van Ray of probeer als Ray juist die gluiperige Billy nu eindelijk te pakken te krijgen in deze epische western shooter.De speler zal snel moeten reageren om uit de handen van Ray te blijven of om Billy te grijpen. Verder zal de speler ook nog te maken krijgen met de vele NPC's die niet altijd even behulpzaam zullen zijn. Zoals het een shooter betaamt, zal dit dan moeten worden uitgepraat met de vele wapens die in het spel gevonden kunnen worden. Van rondsluipen tot paardrijden, de ontwikkelaars hebben geprobeerd om alle aspecten van het wilde westen in het spel te integreren.Het spel draait op de Chrome game engine van Techland en zal de speler een grote interactieve omgeving voorschotelen waarin de speler alles wat voor handen is zal kunnen gebruiken als wapen of gereedschap."Call of Juarez is a tribute to the Wild West, the birthplace of the 'shooter'", aldus Jay Cohen, vice president uitgever bij Ubisoft.
Het spel zal deze zomer in de winkels verschijnen.

Peiling: Verdonk goed voor 22 zetels

Rita Verdonk De huidige minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie zou als ze uit de VVD zou stappen en een eigen partij zou beginnen, goed zijn voor 22 zetels. Dat blijkt uit een enquÍte van TweeVandaag. Verdonk is vooral populair bij kiezers die in 2003 VVD en LPF stemden.

Verdonk zou "verblind door de polls" steeds meer haar eigen gang zijn gegaan. Dat beweert Jozias Aartsen, voormalig fractievoorzitter van de VVD. Hij vindt dat Verdonk door haar populariteit steeds minder luistert naar haar politieke en ambtelijke omgeving.

"Haar houding is: Ik ga mijn eigen gang. Klets maar raak. Ik ben de populairste". Hij denkt dat Verdonk door de polls is gaan geloven in haar eigen imago met conservatieve trekken. Van Aartsen denkt dat andere ministers voorzichtig waren tegen haar, omdat ze veel zetels zou kunnen winnen. "Voordat zij door Maurice de Hond als populairste minister was aangewezen, was zij een heel open, hartelijke, toegankelijke en enthousiaste vrouw".

Punten tiende Ronde

Het is ons toch gelukt om de punten van ronde 10 door te voeren.

VerrekteZakHooi werd weekwinnaar met 406 punten. Als tweede eindigde Chielus_F1 met 372 punten. Een derde plaats, met 364 punten, was er voor ZENBUDDHA. Op de vierde plaats eindigden zes users, te weten Ax3, De_Buffel, edos, Piemelpak, Proud2beDiepfries en speedymofo. Alle zes hadden 341 punten.

In het algemeen klassement heeft the_usual_suspect met 2395 punten de leiding genomen. Weekstrom staat tweede met 3384 punten. Met 2363 staat Annema81 derde, en op een gedeeld vierde plaats staan mbn en speedymofo.

Bij de subleagues was het R.I.P. Ferrari die met 320 punten de winst pakte. ToetToet eindigde met 270 punten als tweede en V-Town Racing pakte met 256 punten de derde plaats.

R.I.P. Ferrari heeft de leiding in het algemeen klassement genomen met 2210 punten. Twijzel boppe staat nu met 2177 punten tweede en ! ! Rock & Roll ! ! bezet met 2059 punten de derde plaats.

De volgende ronde is de Grand Prix van Frankrijk. Wisselen voor deze ronde kan tot 14 juli 00.01u.

Morgen verkeersproblemen verwacht

Icoon File De ANWB verwacht morgen grote verkeersproblemen. Zo zullen er files komen op de snelwegen rond Utrecht door wegwerkzaamheden. Ook moet er rekening gehouden worden met files op de A2, de A76 en de N79. Daarbij zal er een enorme drukte in Zuid-Limburg zijn, en zijn daar wegen afgesloten.

Er worden weginspecteurs langs de weg ingeschakeld om het verkeer zoveel mogelijk rijdende te houden. Op de A2 wordt op sommige plaatsen slechts ťťn rijstrook open gehouden om het verkeer rond Utrecht te ontlasten. De ANWB is sceptisch over deze maatregelen. "De werkzaamheden zijn te vroeg begonnen, namelijk nog voor de grote vakantie-uittocht. Verder is het openhouden van ťťn rijstrook onvoldoende, liever hadden wij gezien dat snelwegen geheel worden afgesloten. Dan weet de automobilist tenminste waar hij aan toe is". Het openhouden van slechts ťťn rijstrook zal waarschijnlijk leiden tot grote files.

Zuid-Limburg zal morgen zeer moeilijk bereikbaar zijn met de auto. Dat komt doordat de Tour de France morgen finisht in Valkenburg. Door de tour zullen tal van wegen, waaronder provinciale doorvoerwegen en afritten van snelwegen afgesloten worden. Er wordt een enorme drukte op de weg verwacht van bezoekers uit Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Tourbezoekers worden aangeraden om met het openbaar vervoer te reizen. Er zullen extra lange treinen en pendeltreinen ingezet worden vanaf station Maastricht naar station Valkenburg.

In Friesland zijn er problemen met bruggen. De tropische temperaturen zorgen ervoor dat veel bruggen soms niet open of dicht gaan, en soms werken de slagbomen niet. Brugwachters proberen de 51 probleembruggen morgen zoveel mogelijk koel te houden.

De afgelopen dagen waren er veel problemen aan het spoor. Door de hitte kunnen sporen uitzetten, waardoor treinen kunnen ontsporen. Er zijn werkzaamheden op station Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI. De dienstregeling is aangepast en er rijden geen treinen tussen deze stations. Ook stoppen veel treinen bij station Den Haag HS. Hou dus rekening met mogelijke vertragingen bij het treinreizen morgen.

Roberto Carlos bedankt voor BraziliŽ

Roberto Carlos (33) stelt zich niet meer beschikbaar voor de Braziliaanse nationale ploeg. De linksback speelde zaterdag tegen Frankrijk zijn laatste interland.

Roberto Carlos totaliseert 132 caps. De verdediger heeft een indrukwekkende erelijst opgebouwd met de Goddelijke Kanaries: hij won twee keer de Copa America (1997, 1999), de Confederations Cup (1997), een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 1996 en het WK van 2002. Recent meldde Roberto Carlos dat hij overwoog om zich nog enkele seizoenen beschikbaar te stellen, maar de uitschakeling op het WK heeft hem kennelijk van inzicht doen veranderen. Zondag zei Juninho al adieu tegen de nationale ploeg.

FOK!radio: 100%NL haalt RTL FM uit de ether

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Was je RTL FM zat op je radio? Dan komt dat goed uit. Want vanaf aankomende zaterdag gaat die zender uit de lucht en komt er iets nieuws: 100%NL. De rechter heeft namelijk bepaald dat RTL onrechtmatig in de ether zat, dus nu mag een andere partij verder. Wat het precies gaat worden is nog niet echt bekend, maar het wordt een soort urban-zender met veel Nederlandse producties. Maar in hoeverre is dit nu nieuw en wat kunnen we gaan verwachten van deze zender? Moeten we onze radio's vanaf aankomende zaterdag massaal om gaan zetten? Dat gaan we vragen aan Lex Gaarthuis. Hij is een van de nieuwe dj's van de zender. Hij zit vanavond in onze uitzending. FOK!radio begint om 20:00 uur en dan hoor je dus alle details.

FA Nikky neemt het forum weer met ons door en Admin Yvonne komt weer roddelen. Verder legt Blinky weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Santos Gonzalez betrapt op doping

De 32-jarige Spaanse wielrenner Santos Gonzalez is positief bevonden op het gebruik van acetonide, een corticosteroÔde.

Santos Gonzalez won in het voorjaar de Ronde van Murcia. De Spanjaard, actief voor 3 Molinos, moet deze zege na gesprekken met de Spaanse wielerbond afstaan aan de nummer twee Josť Ivan Gutierrez. Wanneer ook het B-staal van Santos Gonzalez een positieve reactie vertoont, riskeert de renner een tweejarige schorsing. Op Santos’ palmares prijken vier overwinningen, waaronder twee Spaanse tijdrittitels.

Ballack: "We maken geen enkele kans"

Aan de vooravond van de halve finale tussen ItaliŽ en Duitsland werd er op de Duitse persconferentie alvast vooruitgeblikt. Heel Duitsland heeft het volste vertrouwen in de Mannschaft, Michael Ballack echter verklaarde dat het team kansloos was.

"We maken geen enkele kans," aldus de Duitse sterspeler. "We gingen in maart met 4-1 de boot in tegen de Italianen en met Bayern kreeg ik een 4-1 nederlaag te verwerken van AC Milan. Natuurlijk geeft dat een hoop vertrouwen voor de halve finale."

Na deze grappen en grollen hervatte de kersverse Chelsea-speler met: "We hebben ArgentiniŽ uitgeschakeld in de kwartfinales, dus kunnen we ook ItaliŽ aan. De rustdagen hebben me goed gedaan, mijn batterijen zijn helemaal opgeladen. Ik ben er klaar voor."

De meest gespeelde Xbox Live games vorige week

Na een weekje zonder Xbox Live statistieken zijn ze weer verschenen. In het 360 lijstje is Call of Duty 2 van de eerste plaats verstoten. Wekenlang stond het spel op de eerste plaats, maar Ghost Recon: Advance Warfighter heeft een opleving gehad door de premium content die er voor het spel is verschenen. Ook nieuw in het lijstje is 2006 FIFA World Cup. De aanwezigheid van deze voetbal game in de top 10 hangt duidelijk samen met het WK voetbal. Iedereen die al uitgeschakeld is kan met dit spel toch nog wereldkampioen worden.

In het Xbox lijstje is Ghost Recon: Summit Strike vervangen door Rainbow Six 3. Halo 2 blijft voorlopig de Xbox Live koning.

Xbox 360 games
1 Ghost Recon: Advanced Warfighter
2 Call of Duty 2
3 Oblivion IV: The Elder Scrolls
4 Battlefield 2: Modern Combat
5 Final Fantasy XI
6 Fight Night Round 3
7 2006 FIFA World Cup
8 Project Gotham Racing 3
9 Perfect Dark Zero
10 DEAD OR ALIVE 4

Xbox games
1 Halo 2
2 Battlefield 2: Modern Combat
3 Counter-Strike
4 Splinter Cell: Chaos Theory
5 Star Wars: Battlefront 2
6 Rainbow Six 3: Black Arrow
7 Pro Evolution Soccer 5
8 Madden NFL 2006
9 Forza Motorsport
10 Rainbow Six 3

Wurz wil racen in 2007

De derde coureur van het team van Williams F1, Alexander Wurz, wil volgend jaar races gaan rijden voor het team.

De Oostenrijker is nu al zes jaar testcoureur, eerst bij McLaren Mercedes en nu bij Williams. Mogelijk kan Wurz volgend jaar Mark Webber bij Williams vervangen, nu de AustraliŽr in verband wordt gebracht met het team van Red Bull Racing. Webber, die Flavio Briatore als manager heeft, zou deel uitmaken van een motorendeal met Renault.

"Het is de droom van iedere coureur om te racen. Ik ben klaar voor een terugkeer op de startgrid. Het is tegenwoordig erg moeilijk om een racestoeltje te versieren. Je bent afhankelijk van de keuzes die andere coureurs en teams maken. Maar mijn kansen zijn zeker niet slecht," aldus Wurz.

Begin dit jaar stapte de Oostenrijker niet voor niets over naar het team van Williams. "Mijn besluit om naar Williams over te stappen was gefundeerd op verschillende factoren, maar mijn toekomstperspectief op de lange termijn speelde de grootste rol."

Wurz viel vorig seizoen, toen nog in dienst bij McLaren, tijdens de Grand Prix van San Marino in voor de geblesseerde Juan Pablo Montoya. "De derde plaats die ik in Imola scoorde, bewijst dat ik nog steeds snel ben. Het is leuk om elke dag in een F1-auto te rijden en daarvoor goed betaald te krijgen, maar er gaat niets boven racen. Ik wil graag weer racen en zal alles in het werk stellen om dat voor elkaar te krijgen."

Nintendo uit de pijp

Sommige mensen zijn goed in orgel spelen, en anderen weer goed in computerspelletjes. Wat krijg je als je dit combineert? Een orgelspeler die bekende game-deuntjes speelt inderdaad. Op Google is een filmpje verschenen van Harold Rodriguez uit Florida, waarin hij achter elkaar een aantal bekende deuntjes speelt bekend uit onder andere Mario, Zelda en Final Fantasy.

Je kunt het filmpje hieronder bekijken:

"Drie aanslagen in Londen voorkomen"

Icoon TerrorismeSinds de dodelijke aanslagen op het openbaar vervoer in Londen, inmiddels bijna een jaar geleden, zijn er zeker drie terreuraanslagen in de hoofdstad voorkomen. De verhinderde aanslagen hebben geleid tot aanhoudingen en verschillende mensen zullen vervolgd worden.

Deze informatie heeft Peter Clarke, het hoofd van de antiterreurtak van de Britse politie, maandag naar buiten gebracht. Zijn organisatie heeft momenteel wereldwijd zeker 70 onderzoeken naar terroristen lopen. "De verdediging van de hoofdstad begint vaak duizenden mijlen ver", aldus Clarke.

Op 7 juli 2005 werd Londen opgeschrikt door een aantal zelfmoordaanslagen. Bij de door moslimextremisten gepleegde aanvallen kwamen 56 mensen om het leven.


Foto van na de aanslagen van 7/7/'05

Klassementen Tour de France na tweede etappe

Verschillende klassementen zijn flink door elkaar gehusseld na de tweede etappe. Hier vind je een overzicht van de diverse klassementen.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Thor Hushovd (Noo)CA9:54.19
2.Tom Boonen (Bel)QSI0.05
3.Robbie McEwen (Aus)DVL0.08
4.George Hincapie (Usa)DIS0.10
5.Alejandro Valverde (Spa)CEI0.16
6.Stuart O'Grady (Aus)CSC0.16
7.Michael Rogers (Aus)TMO0.18
8.Paolo Savoldelli (Ita)DSC0.20
9.Floyd Landis (VS)PHO0.21
10.Manuel Quinziato (Ita)LIQ0.24
11.Cadel Evans (Aus)DVL0.25
12.David Millar (Gbr)SDV0.26
13.Patrik Sinkewitz (Dui)TMO0.28
14.Daniele Bennati(Ita)LAM0.28
15.Andreas KlŲden (Dui)TMO0.29
16.Eddy Mazzoleni (Ita)TMO0.31
17.Yaroslav Popovych (Oek)DIS0.32
18.Michael Albasini (Zwi)LIQ0.32
19.Christian Vandevelde (Usa)CSC0.33
20.Sylvain Chavanel (Fra)COF0.35

Klassement groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DVL65
2.Thor Hushovd (Noo)C.A62
3.Tom Boonen (Bel)QSI49
4.Daniele Bennati (Ita)LAM46
5.Stuart O'Grady (AUS)CSC43

Klassement bollentrui:

#CoureurPloegPunten
1.David de la Fuente (Spa)SDV14
2.Fabian Wegmann (Dui)GST12
3.Aitor Hernandez (Spa)EUS10
4.JťrŰme Pineau (Fra)BTL3
5.Matthieu Sprick (Fra)BTL2

Klassement witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.BenoÓt Vaugrenard (Fra)FDJ9:54.40
2.Joost Posthuma (Ned)RAB0.07
3.Marcus Fothen (Dui)GST0.09
4.Thomas LŲkvist (Zwe)FDJ0.14
5.Bernhard Eisel (Oos)FDJ0.17

Uitslag tweede etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Robbie McEwen (Aus)DAV5.36.14
2.Tom Boonen (Bel)QUIz.t.
3.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
4.Oscar Freire (Spa)RABz.t.
5.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
6.Luca Paolini (Ita)LIQz.t.
7.Stuart O'Grady (Aus)CSCz.t.
8.Bernhard Eisel (Oos)FDJz.t.
9.Erik Zabel (Dui)MILz.t.
10.Peter Wrolich (Oos)GERz.t.
11.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
12.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t.
13.Michael Albasini (Zwi)LIQz.t.
14.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t.
15.Philippe Gilbert (Bel)FDJz.t.
16.Michael Rogers (Aus)TMOz.t.
17.Andreas KlŲden (Dui)TMOz.t.
18.Cadel Evans (Aus)DAVz.t.
19.Alejandro Valverde (Spa)CDIz.t.
20.Yaroslav Popovych (Oek)DISz.t.

Ploegenklassement tweede etappe:

#PloegTijd
1.Liquigas16.48:46
2.T-Mobile Team0.00
3.Davitamon - Lotto0.00
4.Saunier Duval0.00
5.Team CSC0.00

Ploegenklassement:

#PloegTijd
1.Discovery Channel12.55:16
2.Team CSC0.01
3.T-Mobile0.07
4.Caisse d'Epargne - Illes Balears0.07
5.Phonak0.14

Screens van Cars voor de PSP

Sinds kort draait de nieuwe Pixarfilm Cars in de bioscopen. Zoals bij elke nieuwe Disneyfilm, wordt ook deze film begeleid door een gelijknamige game. In Cars moet je Lightning McQueen helpen de Piston Cup Championship te winnen door te racen. Er zullen meer dan tien characters uit de film speelbaar zijn in meer dan vijftig races. De voice-actors uit de film zullen ook in de game gebruikt worden. Er zijn enkele nieuwe screens verschenen van de PSP-versie van het spel. Deze kun je hieronder bekijken.


Punten tweede Etappe

De tweede etappe van de Tour de France werd er weer eentje voor de users met de sprinters in hun ploeg. Hieronder de uitslag.

Winnaar van deze etappe is GvdW, hij behaalde vandaag 259 punten. el_salvador eindigde met 255 punten als tweede. Een gedeelde derde plaats, met 254 punten, is er voor Bulbs, BvdB en 7T7.

In het algemeen klassement heeft el_salvador met 612 punten de leiding gepakt. Arcee heeft 600 punten en staat tweede. BassieD en valverde hebben beiden 583 punten en staan op een gedeelde derde plaats. JelleS heeft 574 punten en sluit de top 5 af.

Bij de subleagues werd vandaag Groene-Trui met 217 punten dagwinnaar. Kaduck eindigde als tweede met 210 punten en Iloontje komt voor boontje eindigde met 195 punten als derde.

Groene-Trui heeft met 492 punten de leiding bij de subleagues gepakt, voor Iloontje komt voor boontje , die 486 punten heeft. [WEL]staat derde met 468 punten.

Er kan weer gewisseld worden tot 5 juli 00.01. De wissels die je in die tussentijd toepast gaan pas na die tijd in.

[upd] Hitte zorgt voor problemen op spoor

Icoon Vervoer De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben de afgelopen dagen flink last gehad van de hitte. Door de hoge temperaturen zetten de rails uit, wat tot oponthoud of zelfs ontsporingen kan leiden.

Gisteravond zorgde uitgezette rails op het traject tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort voor veel vertragingen. Zaterdag ontspoorde er tussen Heerlen en Herzogenrath zelfs een trein door de hitte. Daarbij vielen geen gewonden.

Bij een ontsporing vrijdag bij Zwammerdam raakten wel drie mensen gewond. Dit ongeval werd vermoedelijk ook veroorzaakt door uitzettende rails, hoewel dit nog niet met zekerheid is vastgesteld.

ProRail kan bijna niets doen tegen de uitgezette rails. "Behalve door de rails te verkoelen met water. En dat is onbegonnen werk", aldus een woordvoerder.

Het gevaar voor de reizigers valt volgens ProRail mee. Door de uitzettende rails ontstaan er namelijk trillingen, die de machinist kan voelen. "Bij Amsterdam en bij Heerlen was dat het geval. Dan kan het spoorverkeer doorgaan, alleen moet het langzaam rijden over het uitgezette deel."

Update 18.39
Het ging bij Zwammerdam inderdaad om een zigzag in het spoor. Een foto om de situatie te illustreren:


Zwabberspoor
Het zwabberspoor bij Zwammerdam

Tour de France: Uitslag 2e Etappe

Icoon Tour de FranceRobbie McEwen heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. In de straten van Esch-sur-Alzette won de AustraliŽr in de massaspurt. Thor Hushovd heroverde de gele trui.

Een massasprint lag nochtans niet voor de hand in deze tocht van 228,5 kilometer, die het peloton van het Franse Obernai via de uitlopers van de Vogezen naar Esch-sur-Alzette in Luxemburg bracht.

Reeds vroeg in de etappe koos Aitor Hernandez al het hazenpad. Hij kreeg het gezelschap van David de la Fuente. Geleidelijk aan steeg de voorsprong van het Spaanse duo. Na een uur koers had het peloton al een achterstand van bijna tien minuten.

Achter de twee barstte ook de strijd om de gele trui en bonificatieseconden terug los. Proloogwinnaar Thor Hushovd kwam virtueel weer aan de leiding in het algemeen klassement, terwijl ook Tom Boonen goede zaken deed bij de tussenspurts.

Ondanks nog enkele pogingen van onderandere bolletjestrui Fabian Wegmann en Philippe Gilbert stoof het peloton af op de massasprint. Maar dat leek even buiten Matthias Kessler gerekend die in de laatste kilometers uit het peloton ontsnapte en er vandoor ging. De Duitser bouwde zijn voorsprong seconde per seconde uit maar viel op 2km stil. Desondanks kwam hij erg dichtbij. Pas op 100 meter van de streep werd hij voorbij gestormd door de sprinters, van wie Robbie McEwen de snelste bleek, voor wereldkampioen Boonen en Hushovd die door die derde plek ondanks het feit dat hij in volle massaspurt uit zijn pedaal schoot terug de gele trui neemt. Boonen en McEwen worden de nieuwe nr's 2 & 3 in de rangschikking.

Morgen trekt het peloton via BelgiŽ richting Nederland. De aankomst ligt in Valkenburg waar 2 km voor de finish nog de lastige Cauberg op de renners ligt te wachten. Afwachten dus of we een nieuwe massaspurt krijgen.


Uitslag 2e Etappe Obernai - Esch-sur-Alzette (228 km)

1. Robbie McEwen (Aus) 5.36.14
2. Tom Boonen (Bel) z.t.
3. Thor Hushovd (Noo) z.t.
4. Oscar Freire (Spa) z.t.
5. Daniele Bennati (Ita) z.t.

Stand na rit 2
1 Thor Hushovd (Nor) 9.54.19
2 Tom Boonen (Bel) 0.05
3 Robbie McEwen (Aus) 0.08
4 George Hincapie (USA) 0.10
5 David Zabriskie (USA) 0.16

Een uitgebreid verslag van de 2e etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!.

Murray onderuit, Hewitt wint

Ook na zeventig jaar krijgt Fred Perry geen opvolger. Vanmiddag verdween met Andrew Murray de laatste Brit op Wimbledon. De youngster verloor van generatiegenoot Marcos Baghdatis. Lleyton Hewitt plaatste zich wel voor de laatste acht.

Murray verloor met 3-6, 4-6 en 6-7 van Baghdatis, die na zijn finaleplaats in Melbourne opnieuw aan de weg timmert. De jonge Brit haalde nooit het niveau dat hem in staat stelde Andy Roddick uit te schakelen. Een dubbele fout stond aan de basis van de nederlaag in het eerste bedrijf en in de tweede set kwam Baghdatis terug van een 1-4 achterstand. De Cyprioot domineerde de derde set, maar sloeg pas in de tiebreak toe. ”Ik retourneerde ondermaats”, verklaarde Murray de nederlaag. ”Volgens mij miste ik nog nooit zoveel tweede services.”

Hewitt maakte opnieuw overuren, ditmaal tegen David Ferrer: 6-4, 6-4, 4-6 en 7-5. De kampioen van 2002 speelde slordig; hij beging teveel onnodige fouten. Pas in de elfde game van de vierde set drukte Hewitt door. Ook Jonas BjŲrkman en Radek Stepanek mogen zich kwartfinalist noemen. BjŲrkman toonde zich te sterk voor dubbelpartner Max Mirnyi (6-3, 7-6, 4-6, 2-6, 6-3), terwijl Stepanek de dappere Fernando Verdasco naar huis stuurde (6-7, 6-3, 4-6, 6-4, 6-2).

Lubbers ontvangt fractievoorzitters

Icoon Politiek Informateur Ruud Lubbers heeft vandaag alle fractievoorzitters van de partijen uit de Tweede Kamer ontvangen. Hij wil van hen weten welke besluiten het nieuwe kabinet-Balkenende III nog kan nemen, en welke niet. Lubbers streeft naar een missionair minderheidskabinet van CDA en VVD. Hij wil het kabinet binnen een week rond hebben.

Dit minderheidskabinet heeft wisselende meerderheden nodig tot aan de verkiezingen in november. D66 heeft al toegezegd de economische hervormingen te willen steunen. LPF wil het kabinet ook wel aan een meerderheid helpen, maar wil daar wel iets voor terug. LPF-fractievoorzitter Gerard van As heeft gezegd "realistische eisen" te hebben. Ook ChristenUnie en SGP zijn partijen die het kabinetsbeleid in grote lijnen kunnen gaan steunen.

CDA en VVD willen een missionair kabinet, omdat het kabinet dan een volwaardige begroting voor 2007 kan presenteren op prinsjesdag. Ook kan het nieuwe kabinet geheel verantwoordelijk worden gehouden voor de missie in Uruzgan, en kunnen controversiŽle besluiten genomen worden. Dezelfde ministersploeg als het kabinet-Balkenende II zal aanblijven, en voor de opgestapte D66-ministers zullen nieuwe CDA en VVD ministers gezocht worden.

De linkse oppositie van PvdA, GroenLinks en SP zagen minder in een missionair kabinet, maar zijn wel blij dat de verkiezingen waarschijnlijk op 22 november gehouden zullen worden. Ze waren bang dat CDA en VVD de verkiezingen wilden uitstellen tot mei volgend jaar.

De partijen zijn het niet eens over de thema's waar het volgende kabinet van Balkenende besluiten over mag nemen. Zo vindt de linkse oppositie dat het nieuwe kabinet geen controversiŽle besluiten mag doordrukken. Het gaat dan voornamelijk over de A6-A9 langs het Naardermeer, het verdere verloop van de JSF, extra lastenverlichting voor het bedrijfsleven, de verkoop van aandelen Schiphol, de tweede Maasvlakte, de huurliberalisatie, de nieuwe politiewetgeving en de plannen met het omroepbestel. CDA, VVD en LPF vinden dat het kabinet daar wel besluiten over moet kunnen nemen.

Nakata stopt met voetbal

Hidetoshi Nakata zet al op z’n 29e een punt achter zijn loopbaan. Het eerste Japanse exportproduct in het voetbal kondigt dat aan op zijn website.

”Een half jaar geleden heb ik besloten om na de wereldbeker te stoppen”, schrijft Nakata. ”Ik zal nooit meer op het veld staan als professioneel voetballer.” Nakata had een katalyserende werking voor het Japanse voetbal door in 1998 te verkassen naar de Serie A en furore te maken bij achtereenvolgens Perugia, AS Roma, Parma en Fiorentina. Zijn carriŤre eindigde niet in majeur, want afgelopen seizoen speelde de Beckham van AziŽ redelijk kleurloos bij Bolton Wanderers. Ook op het WK liet Nakata nauwelijks een glimp van zijn oude kunsten zien.

Drankprobleem

Ik heb een drankprobleem! Ik ben daar zo even achter gekomen en ik moet zeggen dat was een erg confronterend moment. In eerste instantie negeer je het gevoel en ga je nog in de verdediging.

Maar al snel besef je dat het echt de waarheid is en dat je het maar onder ogen moet zien. Ik heb gefaald!

Zo moeilijk leek het allemaal niet. Een paar flessen meer of minder, wat maakte het uit. Blijkbaar maakte het heel veel uit! Die 32 flessen deden mij uit eindelijk de das omÖ

FIFA legt Frings schorsing op

Torsten Frings mist het halve finaleduel tegen ItaliŽ. De FIFA heeft de Duitser geschorst wegens zijn betrokkenheid in de schermutselingen na afloop van de wedstrijd tegen ArgentiniŽ.

Frings kreeg een schorsing van twee wedstrijden, waarvan ťťn voorwaardelijk, opgelegd. Nadat Esteban Cambiasso de beslissende penalty miste, ontstond er een massale vechtpartij tussen de Duitse en Argentijnse spelers. Frings zou Julio Ricardo Cruz hebben geslagen. Aanvankelijk liet de tuchtcommissie van de FIFA weten geen onderzoek in te stellen, maar zondag keerde ze op haar schreden terug. Bondscoach Klinsmann zal waarschijnlijk Tim Borowski inzetten in plaats van de uitstekend in vorm zijnde Frings.

McEwen snelste in massasprint

Robbie McEwen heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. In de straten van Esch-sur-Alzette won de AustraliŽr in de massaspurt. Thor Hushovd heroverde de gele trui.

In tegenstelling tot de rit van gisteren, was het parcours van de tweede etappe op voorhand geen garantie voor een massasprint. Na een heuvelachtig begin met twee keer een col van de derde categorie en een vlak middenstuk, stonden er in de finale nog enkele lastige heuvels op het programma. Danilo di Luca kwam vandaag niet meer aan de start.

Het officiŽle startsein was nog maar twee minuten gegeven, of Aitor Hernandez koos al het hazenpad. David de la Fuente koos ook voor een vroege demarrage. Geleidelijk aan steeg de voorsprong van het Spaanse duo. Na een uur koers had het peloton al een achterstand van bijna tien minuten.

Aangekomen bij de heuvels van de derde categorie toonde de Euskaltel-renner Hernandez zich gemotiveerd om de punten te pakken, met als doel vanavond de bolletjestrui aan te mogen trekken. De la Fuente mocht de tussensprint winnen. Ondertussen was het vertrouwde beeld van de afgelopen zeven jaar in het peloton teruggekeerd: de Discovery-trein met daarin een Amerikaan in de gele trui. Later werd de taak van achtervolgen overgenomen door de sprintersploegen.

Het peloton ging professioneel te werk in de jacht op de vluchters, waar De la Fuente inmiddels Hernandez op een heuveltje had achter gelaten. Hierdoor nam eerstgenoemde de leiding in het bergklassement. De voorsprong van de Spanjaarden liep langzaam terug. De strijd om de gele trui en bonificatieseconden barstte ook los. Thor Hushovd kwam virtueel weer aan de leiding in het algemeen klassement, terwijl Tom Boonen ook goede zaken deed bij de tussenspurts.

Op de CŰte de Kanfen ging Fabian Wegmann ervandoor. Hij kreeg LefŤvre en Verdugo mee, die hij op de volgende col loste. Ook Philippe Gilbert waagde een poging. Milram nam het initiatief in het peloton en greep de strijdlustige Wegmann. De volgende die het probeerde was Calzati, wiens aanval werd gecounterd door Matthias Kessler. De Duitser bouwde zijn voorsprong seconde per seconde uit. Op 2 km viel Kessler stil. Desondanks kwam hij erg dichtbij. Pas op 100 meter van de streep werd hij voorbij gestormd door de sprinters, van wie Robbie McEwen de snelste bleek, voor Boonen en Hushovd.


Uitslag 2e Etappe Obernai – Esch-sur-Alzette (228 km)

#CoureurPloegTijd
1.Robbie McEwen (Aus)DAV5.36.14
2.Tom Boonen (Bel)QUIz.t.
3.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
4.Oscar Freire (Spa)RABz.t.
5.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
6.Luca Paolini (Ita)LIQz.t.
7.Stuart O'Grady (Aus)CSCz.t.
8.Bernhard Eisel (Oos)FDJz.t.
9.Erik Zabel (Dui)MILz.t.
10.Peter Wrolich (Oos)GERz.t.
11.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
12.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t.
13.Michael Albasini (Zwi)LIQz.t.
14.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t.
15.Philippe Gilbert (Bel)FDJz.t.
16.Michael Rogers (Aus)TMOz.t.
17.Andreas KlŲden (Dui)TMOz.t.
18.Cadel Evans (Aus)DAVz.t.
19.Alejandro Valverde (Spa)CDIz.t.
20.Yaroslav Popovych (Oek)DISz.t.

FIFA schorst Griekenland per direct

VoetbalGriekenland is met ingang van vandaag door wereldvoetbalbond FIFA voorlopig geschorst van deelname aan internationale toernooien. Dat betekent onder meer dat de regerend Europees kampioen niet aan de EK-kwalificatie kan deelnemen.

Verder mogen er geen Griekse teams meedoen aan de Europese bekertoernooien. De straf is door de wereldvoetbalbond opgelegd omdat de Griekse regering te veel invloed zou hebben op het reilen en zeilen van de competitie. In de statuten van de FIFA staat dat de nationale bonden volledige zeggenschap over de competities dienen te hebben.

De Grieken zijn meerdere keren gewaarschuwd dat ze de politieke invloed die er op de voetballerij wordt toegepast, moesten aanpassen; maar daar hebben ze geen gehoor aan gegeven.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport

Met dank aan Dark_Killah voor de submit.

Weer priester aangevallen in Turkije

AlgemeenVoor de derde maal dit jaar is in Turkije een priester aangevallen. Dit keer betrof het de 74-jarige Franse priester Pierre Brunissen die gisteren in de Turkse havenstad Samsun met een mes werd neergestoken. Brunissen werd geraakt in zijn been en is naar een ziekenhuis overgebracht.

De dader is reeds gearresteerd. Het betreft een 47-jarige man die geestelijke problemen zou hebben. Hij klaagde dat Brunissen zich actief inzette om mensen te bekeren tot het christendom. Dat laatste is in Turkije niet verboden, maar het wordt door veel Turken niet echt gewaardeerd.

In februari werd in Trabzon de biddende 60-jarige priester priester Andrea Santaro doodgeschoten door een 16-jarige student. Een paar weken later werd in Izmir een priester uit SloveniŽ bij de keel gegrepen en met de dood bedreigd.

El Moumni stopt als imam

Icoon BinnenlandsKhalil el Moumni, de imam die in opspraak kwam wegens zijn uitingen over homofielen, stopt na 46 jaar met preken. Nederlands bekendste imam wordt binnenkort 65 en gaat met pensioen omdat hij het werk niet meer aankan. "Het imamschap is zwaar. Het is tijd dat een ander, die meer energie heeft, het overneemt".

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn imams er niet alleen om voor te gaan in het gebed. "Het werk gaat ook buiten de moskee gewoon door. Mensen vragen telefonisch advies, je moet langs bij families om te bemiddelen of raad te geven. Je bent eigenlijk 24 uur aan het werk. Als je 65 wordt is het best wel moeilijk om dat vol te houden", legt hij uit.

Van zijn besluit om in 1991 naar Nederland te komen heeft El Moumni nooit spijt gehad. "Het was alsof je via een deur naar binnen ging en de andere deur eruit. Zo snel ging het". Vol trots vertelt hij dat in de 15 jaar dat hij hier preekte, hij bijna nooit problemen heeft gehad met Nederlanders of de overheid over de inhoud van zijn preken. "Er is in die tijd nooit iemand geweest die tegen me zei: waarom heb je dit gepreekt of dat? In Marokko ben ik diverse keren geschorst, omdat ik sprak over het onrecht in de samenleving. In Nederland voelde ik binnen de moskee ťchte vrijheid van meningsuiting".

Buiten de moskee was dat ťťn keer niet het geval. Bijna heel Nederland viel over hem heen toen hij in een uitzending van NOVA homoseksualiteit een ziekte voor de samenleving noemde. El Moumni praat er niet graag over. "Het is voorbij", zegt hij. Het enige wat hij er nog wel over kwijt wil, is dat hij destijds niemand heeft willen beledigen of discrimineren. "Voor mij zijn alle mensen hetzelfde. We stammen allemaal af van dezelfde vader en moeder".

"Ik heb de vragen [van NOVA] gewoon eerlijk beantwoord met de kennis die ik heb van de Koran en de Sunnah (overleveringen van profeet, red.). Vervolgens werd ik vervolgd. Maar gelukkig heeft de rechtvaardigheid in Nederland het laatste woord gehad." De rechter sprak El Moumni namelijk vrij. Islamitische landen zouden wat dat betreft een voorbeeld kunnen nemen aan Nederland, vindt hij. "Waren Arabische rechters maar ook zo onafhankelijk", zucht hij. In die moeilijke tijden kreeg hij veel steunbeteugingen van autochtone Nederlanders, christelijke docenten en kerken, benadrukt hij.

Met zijn vertrek laat hij vele stoere noord-afrikaanse moskeegangers in tranen achter. Hij had al eerder willen stoppen, maar het verzoek van de bezoekers van de Rotterdamse Anassr-moskee om toch aan te blijven had hij toen niet kunnen weigeren. "Maar nu is het echt genoeg geweest".


Nederlands beruchtste imam Khalil el Moumni

FIFA schorst Griekenland per direct

Europees kampioen Griekenland is door de wereldvoetbalbond FIFA per direct geschorst vanwege politieke inmenging in het nationale voetbal. Door de schorsing is de kans groot dat Griekenland ook niet kan deelnemen aan de EK-kwalificatie.

De FIFA verwijt de Griekse regering te veel invloed te hebben op het reilen en zeilen in de Griekse competitie. In de statuten van de wereldvoetbalbond staat dat de nationale voetbalbonden volledige zeggenschap dienen te hebben over de competities.

Maar Griekenland heeft, ondanks herhaalde waarschuwingen van de FIFA, zijn wetgeving aangaande de nationale competities niet aangepast. Hierdoor zijn ze nu voorlopig uitgesloten van alle internationale competities.

'Pornospam het meest succesvol'

Icoon Internet In een gemiddelde inbox kan je spamberichten vinden met uiteenlopende onderwerpen: Viagra, farmaceutische producten, goksites, vetverbranders, penisvergroters en leningen. Niet alle ontvangers van deze spamberichten verwijderen deze berichten meteen. Pornospam blijkt uit onderzoek van CipherTrust het meest succesvol.

5,8 procent van de ontvangers klikt op spam met pornografische inhoud. Dat is 280 keer meer dan spamberichten waarin farmaceutische producten worden aangeboden. 0,02 procent van de ontvangers klikt op spam met farmaceutische producten, die de tweede plaats inneemt. 0,0075 procent van de ontvangers klikt op spam over Rolex-horloges, die daarmee op de derde plek staat.

Het computerbedrijf Symantec denkt dat spam succesvol kan zijn door impulsaankopen. Spam over leningen en hypotheken hebben minder succes, omdat dat dingen zijn die niet impulsief gekocht worden. Porno en farmaceutische producten als Viagra worden sneller impulsief aangekocht.

Sinds april is het aantal spamberichten met veertig procent gestegen. Dat komt door grote zombienetwerken waar spammers over beschikken, en het feit dat ze steeds slimmer te werk gaan. Zo gebruiken veel spammers plaatjes om spamfilters te omzeilen.

Met dank aan NordicBlue voor de submit.

Hittegolf nu wel aanstaande

Het KNMI meldt dat er een hittegolf staat aan te komen. Dat meldde het weerinstituut ook al bij de warme periode rond 10 juni, maar toen werd dat net niet gehaald.

Voor een hittegolf moet het in De Bilt vijf aaneen gesloten dagen warmer zijn dan 25 graden, waarvan er op drie dagen minstens 30 graden moet worden genoteerd. Gisteren werd die 30 graden al gehaald en ook vandaag zal dat gebeuren. Ook dinsdag verwacht het KNMI dat die grens gehaald zal worden. De 25 gradengrens werd al vrijdag en zaterdag doorbroken. Een hittegolf eindigt als de temperatuur niet meer boven de 25 graden uitkomt.

Nederland kent niet zo heel vaak een hittegolf. Sinds 1901 is het 36 keer gebeurd. De langste was in 1975 en duurde 18 dagen: van 29 juli tot en met 15 augustus.Mooi weer om te ballen op het strand

Henin, Sharapova naar laatste acht

Justine Henin-Hardenne en Maria Sharapova staan in de kwartfinales van Wimbledon. Beide spelers haalden echter niet het niveau van de eerste week.

Henin was verantwoordelijk voor de eliminatie van Daniela Hantuchova: 6-3, 6-1. De Slowaakse behield slechts eenmaal haar opslag. Doordat ook Henin problemen had met de service kende de eerste set een vreemd karakter met breaks over en weer. Onder broeierige omstandigheden ontspon zich een duel vanaf de baseline. Nadat Hantuchova verzuimde een van haar drie breakpoints aan het begin van het tweede bedrijf te benutten, was het snel gebeurd. Henin speelt tegen de qualifier Severine Bremond om een plaats bij de laatste vier. De 26-jarige FranÁaise won met 7-6, 6-3 van Ai Sugiyama.

Waar Henin al niet op de toppen van haar kunnen speelde, gold dat des te meer voor Sharapova. De Siberische rekende pas na drie sets af met Flavia Pennetta: 7-6, 3-6, 6-3. Liefst 41 unforced errors en tien dubbele fouten markeerde het matige optreden van Sharapova. Met name haar forehand liep totaal niet. In de kwartfinales stuit de winnares van 2004 op Elena Dementieva, die de opmars van Shenay Perry een halt toeriep (6-2, 6-0).

RF Online krijgt grootse update

De sci-fi MMORPG RF Online heeft een gratis "Giga Update" gekregen. Codemasters en CCR hebben onder meer het PvP-systeem en de balans onder handen genomen. Ook is er een nieuwe Battle-Dungeon genaamd Dark Hole toegevoegd.

De volledige lijst met veranderingen lees je hieronder:


BATTLE DUNGEONS

Current Battle Dungeon Upgrade

-24 more Battle Dungeons added Ė the 2 old Battle Dungeons will stay ingame
-Boss ĎRaidí type of Battle Dungeon added
-All lvl 15 Ė 45 Normal and Ace monsters will drop the gate items, Cauldron Volcanic Area monsters and pit bosses will not
-The assassin series monsters in ether will also drop gate items
-The gates dropped will be relevant to the level of monster, i.e. lvl 15 Ė 20 gates will be dropped by lvl 15 Ė 20 monsters

The use of Battle dungeons has been changed

-You can now only enter Battle Dungeon gates via the Gate guide NPC located in the HQ of each Race
-All Gate items are now for parties
-It will be impossible for someone not on the group to use the gate
-Access to the gate is now limited to the levels described above
-Gates will only stay open for 15 mins

Battle Dungeon Modifications

-Using Shift Key, users can easily register gates
-Users can now ride MAU in Battle Dungeons
-Fixed transparent UI of gate
-Fixed vision decrease issue in the Battle Dungeons
-For the 24 added Battle Dungeons, the compensation has been increased

CRAFTING AND UPGRADING

Changes to Item upgrade rules

-Upgrade failure penalty for Grade A (purple) and grade B (intense) items: the probability of item destruction, and likelihood of losing previous successful upgrades has been reduced
-Grade A items will suffer no penalties until 3 complete upgrades
-Grade B items will suffer no penalties until 2 complete upgrades
-Normal items are unchanged at no penalties until 4 complete upgrades

Random Chance of crafting normal/Grade A/Grade B items

-Only Metal Smiths, Artists, Scientists and Battle Leaders whose original class was specialist can randomly obtain Grade A or Grade B items when crafting

New Ammo added and crafting information changed

-Ejector: Aqua, Wind, Terra elemental ammos added
-Gatling type weapons: Exploding Volcan Magazine added (Attack power 15% increase, Wide-area attack)
-Firearm type weapons: Ice Magazine added (Aqua element)
-Craftsman can craft Grenade Launcher Ammos.
-Materials required for ammo crafting has been changed
-Crafting list of Ammo items updated

GROUPS AND GUILDS

Party system Upgrade

-When a member of a party is attacked by a monster and receives defence PT, all other party members receive a small portion of defence PT as a party bonus

A New Guild Manager NPC added in the HQ of each race

-Guild manager NPC is in charge of guild related matters
-Guild creating option in race manager NPC is moved to Guild Manager NPC

Guild Master voting system introduced

-Grade 2+ guilds can vote the guild master
-Guild committee members can vote for a guild master amongst all the guild members
-One committee member can recommend a candidate for guild master, then the committee will vote on the recommendation
-If a committee member is a candidate, they cannot vote for themselves
-Committee members can always vote for a change in guild master through recommendations and votes
-The Guild master has a decision making right whilst he is Guild Master
-Guild masters are able to use the representative chat which is available to the Patriarch, vice patriarchs and other guild masters (see below)

New Representative chat system added

-An exclusive chat system for patriarch, vice patriarchs and Guild masters
-Chat is used via the /d command

CHANGES TO ITEMS/SKILLS/FORCES ETC

Upgrades and changes for skills and force

New Class Skills

-Berserker: Beast Eye = Attack 15 / Dodge 15 increase/ 240 seconds
-Armsmen: Perfect = Aiming ability 50 increase / 240 seconds
-Templar: Grace = Attack 15 / Aiming ability 30 increase / 240 seconds
-Punisher: Magnetic Arm = Attack 15 / Aiming Ability 30 increase / 240 seconds

Class Skill Adjustments

-Holy Chandra Recovery Circle: Delay reduced to 8 seconds, HP Recovery reduced to 80%, FP Cost increased to 120
-Chandra Heal Wind: Delay reduced to 6 seconds
-Guardian Quick Charge: Skill Attack power 10% increase added
-Some beneficial buff skill time will increase by 1.5 to 2 times

Force Adjustment

-Sacrifice: Delay 2 seconds, Max FP Recovery 30%
-Healing: Delay 2 seconds, Max HP Recovery 30%
-Self Area Type force (area attack type forces): Attack power 10% increase added

Other Adjustments

-FP Cost of Self Area Type skills/forces increased
-Element resist effect is stronger, so elemental attack damage is increased
-All ďanywhereĒ or ďMapĒ targeting skills/forces must have a monster or a player to target
-Force attack damage point colour changed from red to blue

Race Special Feature Adjustment

Bellato - MAU

-Aiming ability of Goliath and Catapult dramatically increased
-Catapult version Aiming ability is higher then Goliath version
-As the attacking enemy has higher attack power, Mauís defence power also gets higher respectively.
-Players will feel like Mauís defensive power is reduced when low-level players attack them, but they will feel Mauís defensive power being increased when players with high offence power attack them.
-Mau's will take more damage from Calliana series monsters

Cora Ė Animus

-The Ability rewards of Animus [Isis, Hecate, Paimon] by level up and Class up are increased by a large amount
-Animus ability rewards increase as the level and class of the animus increases, i.e. Isis - Attack power increase, Hecate - Critical Attack possibility increase, Paimon Ė Defence power and HP increase.

Accretia Ė Flamethrower

-Name is changed to Ejector
-Attack type is changed to Wide area type

Item effect and other adjustments

-Favour Talic: reduced elemental resist ability, elemental resist rate is Ė2 per each favour Talic in armour
-No elemental resist ability in shields
-Normal composed potion effect changed: aiming ability from 40 to 30, and can be bought from platform ticket NPC
-Lvl 31 and 33 armours can be purchased by Armour NPC in Outpost
-Each accessory items have letters from A to H in order to identify them by Elemental Resist info
-Dropped Weapon/Armour Item UI colour change by each class
-Normal item: As before will be white
-Grade A items: Purple
-Grade B items: Yellow

CHIP WARS

Chip War System Upgraded

-The Chip War Quest UI is upgraded
-A countdown appears in game 1 hour before the start of the chip war
-Clicking the B (Battle) button on screen will enable you to check stats on PvP points, No. Of other race kills and current situation
-Players will not lose EXP when they are killed by the Guard NPC near the chip, however they will from the Guard NPCís near the mine portals

Chip carrier changes

-Last hitter of chip cannot use teleport items for 10 minutes
-When the chip is safely delivered to the core ort the carrier fails, he can then use teleport items

Battle Mode system

-There will now be a Non-Battle mode and a Battle mode
-Non-Battle Mode: Weapons can be equipped but fighting not all allowed, and no limit on using return items or logging out
-Battle Mode Weapons equipped, able to attack and be attacked during which unable to log off or use return items

Limits on Battle Mode

-Unable to use all return items
-Unable to enter the battle dungeon
-Unable to exit the game or log off
-Unable to exit the game whilst riding MAU
-If players end the client by force, the game server will recognize the character info for a limited time after

Requirements to change between Non-battle and Battle Mode

-15 seconds after a playerís last attack on others and not being attacked
-10 seconds after being attacked and not retaliating

Additional Changes

Macro System

-Pressing the ĎYí button now brings up a macro system with 3 tabs
-Auto Action and Auto-Chat feature can be used in both the macro window or shortcut belt
-Auto Potion: Potions are automatically applied when a characters HP/FP/SP drops below the set amount
-Auto Action players can set up to 10 kinds of skills, forces and character actions in 3 different types
-Auto-Chat: players can set 2 different bundles of messages and each holds 5 sentences, the 2 bundles are separated so they can be used separately, only one bundle (5 sentences) can be used at each time, finally when using auto chat, 5 sentences are indefinitely repeated every 10 seconds and players can deactivate it by selecting the icon again

Ability Rewards of Pit boss/Guard monster adjustment

-Aiming ability of Pit bosses is slightly increased
-Pit boss monstersí attack power in HQ/Settlement/Cauldron maps have been slightly reduced
-HP recover delay of Calliana Queen, Brutal Rex, Blood Crawler Rex, Blood Vafer Rex, Blood Snatcher Rex and Varas has been reduced
-For all other Pit Bosses other than above, HP recover delay is reduced and recover amount has increased
-Guard monsters' HP, Aiming Ability and Dodge Ability has been increased by a small amount

Characters and Guilds Cash Holding

-One character can hold up to 3 billion Gold and 3 billion race currency
-Warehouse and Guild bank limit has been changed to 10billion Gold and 10 billion race currency

Chatting system

-When Chatting mode is closed from T- chatting mode, the height of the chatting window gets fixed
-Able to use the shortcut belt when chatting window and shortcut belt are overlapped

Quitting

-Alt + Q or selecting Quit using the option, will bring up a confirmation message box

Dark Hole [New Battle Dungeon] added.

-Able to move into the Battle Dungeon by using Dark Hole Gate item.
-Dark Hole Game item is dropped by all monsters in Coldron Volcanic Area and the Calliana series monsters in Ether. (No pit boss drops)
-Dark Hole is set up with a series of rooms that players must progress through. Each room be get progressively harder to complete as players battle their way through to the final area.
-Users have 3 seconds of extra Mission time limit after the timer shows "00:00", in order to move to next room to complete the mission.
-Able to ride MAU in Dark Hole.
-Party leader needs to register the Gate item after talking to Gate Info NPC.
-Battle Dungeon items are limited to use according to the level on the Tool tips of the Dark Hole items.

An additional change was also made to the delay's on both the 'Healing' and 'Sacrifice' abilities. Both abilities now have a delay of 2 seconds.

Additional Bug Fixes/Changes

-There are two types of XP recovery pills, which are, the 'basic type' and the 'upgrade type'.
- The basic type (Recovery Capsule A) can be purchased from Each races' Hero NPC but the 'Upgrade items'(recovery Capsules B~E) Ė which are the capsules with better effects Ė are dropped from higher level monsters.


-Added Ring Item to Pit Boss and Ace Monster loot table.
-Modified mouse mode while in Bellato Mech.
-New Elemental Sword Added.
-Various special effects added to different weapons/shields.
-Group chatting function added:
- Up to 5 users (including the player) can participate in the group chatting.
- The command is '/character name 1, character name 2, character name 3 message'
- If player A enters, '/B,C,D, message', then to B,C,D players, will see the name of the message sender first and other character names will follow in the message.
- The command should not have any spaces between the comma and the character name


-Modified monster spawn rates in Ether. Increased the amount of Assassin Builderís and reduced the revival time of the Chooties. Also reduced the amount of Calliana Atroc & Crue within the Calliana Archer area
-Thanks Giving event items added to drop table.
-The probability to obtain Talic items during processing is increased 3 fold, but the processing fee has increased.
-13 types of monster sound effects added to game.
-The time taken to revive Pit Boss monster has been changed.
-The short cut key [ ALT+0 ] to take screenshots is now changed to Print Screen key.
-Length of effect on certain potions displayed on the right hand side of the screen.
-Modified the XP recovery item so that they can be stacked.
-A change was made to the A grade long distance weapon items so that they are dropped by monsters.
-Player turrets will now attract aggro and receive damage from all monsters Ė especially Pit Bosses. This will make them far less effective as a farming tool.
-Turrets will now assist their builder in combat, and attack the player (of an opposite faction) that their builder is attacking - making them far more effective in PvP situations.
-Turrets will now attack any monsters their builder is attacking, even when the monsters aggro is not directed at the builder. This will make turrets far more effective in PvE combat.

De patch wordt automatisch gedownload als je het spel start.
Mocht je liever de 72 MB wegende patch los willen downloaden, dan kan dat via Gamespot.

"Portugal kan wereldkampioen worden"

Portugal werd gezien als outsider voor de titel toen het WK voetbal in Duitsland begon. Inmiddels is de ploeg tot de halve finales doorgedrongen en zitten er nog maar twee wedstrijden tussen nu en het kampioenschap.

In de halve finale stuit de ploeg op Frankrijk. Luis Felipe Scolari, bondscoach van Portugal, ziet nog voldoende perspectief om ook dit duel winnend af te sluiten. "Portugal kan wereldkampioen worden", zegt de Braziliaan over de naderende wedstrijd tegen de wereldkampioen van 1998. "Natuurlijk zal het heel moeilijk worden, maar als team hebben we slechts ťťn doel voor ogen. Met Frankrijk treffen we echter een zware tegenstander. In de groepsfase werd de ploeg nog volop bekritiseerd, maar wij hebben altijd veel respect voor dit elftal gehad."

Doordat de Portugese nationale ploeg inmiddels tot de laatste vier is doorgedrongen, heeft het land een prestatie geŽvenaard. In 1966 reikte Portugal namelijk ook tot de halve finale op een WK. In die tijd kwam Eusebio ook nog uit voor dit Zuid-Europese land. De ster van toen is erg blij met de zege op de Engelsen en de plaatsing voor de voorlaatste ronde op het WK: "Ik ben trots, heel trots. Deze plaats in de halve finale is een geschenk van God."

Veel doden na crash in Spaanse metro

Plaats van crash Bij een ongeluk in de metro van de Spaanse stad Valencia zijn zo'n dertig doden gevallen en ongeveer vijftien zwaar gewonden. Er worden meer doden verwacht. De hulpdiensten zouden alle zwaar gewonden uit de metrotunnel hebben gehaald. Het ongeluk gebeurde vlak nadat deze vertrokken was uit het metrostation Jesus.

Er gaan meerdere verhalen de ronde over de oorzaak van het ongeval. De eerste berichten melden dat de tunnelbuis van de metro ingestort zou zijn. Latere berichten melden dat een wiel van het toestel gebroken zou zijn, waardoor de trein ontspoorde en over de kop sloeg. Ook wordt er gemeld dat de metrotrein te snel gereden zou hebben. Er werd nadrukkelijk gemeld dat er geen sprake is van een aanslag.

De 150 mensen die met de metrotrein reisden, zijn geŽvacueerd vanuit de tunnel. Mensen die nog vastzitten bellen met hun mobiele telefoon vanuit de metrotrein om te vertellen waar ze vastzitten en hoe ze gered moeten worden.

Met dank aan Roel_Jewel en NordicBlue voor de submit.

WŁrth beŽindigt sponsorcontract

WŁrth, co-sponsor van de wielerploeg Astana-WŁrth, heeft het sponsorcontract met onmiddelijke ingang beŽindigd. Deze beslissing werd genomen nadat de ploeg van Aleksandr Vinokoerov niet deel mocht nemen aan de Ronde van Frankrijk.

Een aantal renners van Astana-WŁrth wordt in verband gebracht met het dopingschandaal dat Spanje in zijn greep houdt. Hierdoor werd ook besloten om de ploeg terug te trekken uit de Tour de France.

"Toen de eerste berichten naar buiten kwamen over een mogelijk onderzoek naar doping bij Astana-WŁrth, hebben we onmiddellijk gezegd dat we onze sponsoring zouden beŽindigen zodra de ploeg van een bepaalde wedstrijd werd geweerd", aldus een woordvoerder van WŁrth. "En dat is nu gebeurd."

Moerenhout langer bij Phonak

Koos Moerenhout (32) fietst in 2007 en 2008 voor iShares, een voortzetting van het huidige Phonak. Moerenhout koerst nu al voor het Zwitserse ProTourteam.

Moerenhout kwam afgelopen seizoen over van Davitamon-Lotto, waar hij schitterde in het najaar. In de Ronde van Spanje eindigde de uit Achthuizen afkomstige coureur zelfs als twaalfde. Ook op het WK liet hij zich van voren zien. Moerenhout begon zijn profcarriŤre in 1996 bij Rabobank om later uit te komen voor Farm Frites, Domo Farm Frites en Lotto-Domo. Vanwege zijn geringe capaciteiten als afmaker boekte Moerenhout slechts tien profzeges.

Schietpartij in Tilburg was liquidatie

MisdaadDe schietpartij van afgelopen donderdagnacht in Tilburg waarbij een man om het leven kwam, blijkt een liquidatie te zijn geweest. Het 48-jarige slachtoffer stond in criminele circuit bekend onder de bijnaam 'Karateci Hakki', of te wel 'Hakki de karatekid'.

De man werd onder vuur genomen toen hij zijn auto parkeerde in de Mahlerstraat. De daders zijn vermoedelijk twee Turkse mannen. Ze losten in totaal zeven schoten. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan de zaak.

De auto van 'Karateci Hakki'

Geen voetballers op dopinglijst

Het Spaanse sportministerie heeft aan de FIFA meegedeeld dat er geen voetballers zijn betrokken in de OperŠcion Puerto, de dopingzaak die voor veel deining zorgt in het wielrennen.

De FIFA wacht nog op een schriftelijke bevestiging van de verklaring van het ministerie. Op de lijst, die onder andere Jan Ullrich en Ivan Basso deelname aan de Tour de France kostten, zouden zich tweehonderd sporters bevinden. De afgelopen dagen gonsde het van de geruchten over de betrokkenen. Zo wist de Franse krant Journal du Dimanche te melden dat vijf spelers van Real Madrid behoorden tot de klanten van dokter Fuentes.

RKC verhuurt Peters aan de Graafschap

RKC Waalwijk verhuurt Tim Peters voor het komende seizoen aan De Graafschap. De 21-jarige vleugelaanvaller maakte het afgelopen seizoen zijn debuut bij de Brabantse club. Verder dan twee invalbeurten tegen Ajax en ADO Den Haag kwam hij echter niet.

Tegen de Amsterdammers wist hij wel te scoren. Tijdens het Intertoto-treffen tegen Vitessemocht Peters ook nog twee keer opdraven. Peters heeft nog een contract tot medio 2008 bij de Waalwijkers met een optie voor nog een seizoen.

Legendarisch weinig doelpunten knock-outfase

Nooit eerder werden er in de knock-outfase op een WK eindronde zo weinig doelpunten gemaakt. In de achtste finales en kwartfinales werd tot dusver slechts 21 keer het net gevonden. Dat is ťťn keer minder dan het afgelopen WK, in Japan en Zuid-Korea.
Tijdens het WK van 1986 in Mexico werd voor het eerst gespeeld volgens het huidige systeem met knock-outfases. Sindsdien werden in de eerste twee rondes minimaal twee doelpunten per wedstrijd gemaakt. Het huidige gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd is 1.75, een absoluut dieptepunt. In het gehele toernooi ligt het gemiddelde op 2.30 doelpunten per wedstrijd, alleen in 1990 werden nog minder doelpunten geteld. Het moyenne toen was 2.21 goals per wedstrijd.

Door het gebrek aan doelpunten is het nog niet voorgekomen dat dit WK een speler een hattrick produceerde. Mocht er, totdat het laatste fluitsignaal heeft geklonken, niemand in slagen drie doelpunten in ťťn wedstrijd te maken, dan is het voor het eerst dat dit gebeurt. In de gehele WK-historie was er altijd wel iemand die een hattrick wist te maken, vooral in de beginjaren was het vaak raak. 1938 en 1954 spannen wat dat betreft de kroon met beide zeven hattricks, in 1962, 1970 en 1990 wist slechts ťťn speler de drie benodigde doelpunten te maken.

WKAantal doelpuntenGemiddeldGemiddeld gehele toernooi
2006211,752,30
2002221,832,52
1990252,082,21
1998342,832,67
1986332,752,54
1994403,332,71

Ultimatum ontvoerders aan IsraŽl

Icoon IsraŽl/PalestinaPalestijnse ontvoerders van een 19-jarige IsraŽlische korporaal hebben een ultimatum gesteld. Dit hebben verschillende radicale groepen kenbaar gemaakt in een verklaring. "Geconfronteerd met de volharding van de zionistische vijand om militaire maatregelen en agressie te gebruiken, geven we een uitstel tot dinsdag 4 juli, 05.00 uur. Als de vijand niet instemt met onze humanitaire eisen, beschouwen wij deze zaak als gesloten en zijn de consequenties voor IsraŽl".

De 19-jarige korporaal Gilad Shalit werd 24 juni ontvoerd door militante Palestijnse groepen tijdens aanval op een legerpost bij Kerem Shalom. De Palestijnse ontvoerders eisen de vrijlating van duizend Palestijnse gevangenen in ruil voor de veilige terugkeer van de IsraŽlische soldaat. Premier Olmert is niet ingegaan op die eis. De Palestijnse Hamas-regering heeft te kennen gegeven de acties van de ontvoerders te steunen.

Het IsraŽlische leger heeft sinds vorige week woensdag, na een onvruchtbare bemiddelingspoging, een reeks operaties uitgevoerd om de soldaat te bevrijden. Vanochtend trok het IsraŽlische leger met 25 tanks het noorden van de Gazastrook binnen. Deze acties zouden, volgens bronnen bij het leger, niet het begin van de grote invasie zijn waarmee premier Olmert heeft gedreigd.

Rooney gaat Ronaldo slaan

"Voetbal is oorlog", zo zei de generaal in 1974. Hiermee bedoelde hij te zeggen dat binnen het voetbalveld alle middelen zijn geoorloofd om te winnen. Sommige voetballers lijken deze uitspraak iets te letterlijk te nemen. Een mooi voorbeeld hiervan is Wayne Rooney.

Het 20-jarige talent wil naar aanleiding van de wedstrijd Engeland - Portugal zijn ploeggenoot bij Manchester United, Cristiano Ronaldo, flink op zijn bek slaan. "Ik zal hem een pak rammel geven op de eerste training bij Manchester United. Ik denk niet dat ik ooit nog op een normale manier met hem kan spelen", aldus de getergde speler.

Tijdens de westrijd trapte Rooney, al dan niet bewust, op het geslachtsdeel van een Portugese speler. Op aandringen van Ronaldo gaf de scheidsrechter hem een rode kaart. Op camerabeelden was te zien dat Ronaldo na de rode kaart genieperig een knipoog gaf naar zijn trainer. Volgens Rooney had de Portugees aan het begin van de wedstrijd al gezegd dat hij hem een rode kaart zou aansmeren.

De Engelsman kan deze actie niet verkroppen, en wil de Portugees tijdens de volgende training daarvoor afstraffen. Volgens oud-international Alan Shearer is dat ook niet meer dan logisch. "Ik denk dat Wayne dat gewoon op het trainingsveld bij United moet doen."

Gisteren ontkende Cristiano Ronaldo nog dat hij ruzie had met Rooney. Op de website van hun club Manchester United ontkende de Portugese aanvaller ook dat hij de spits van Engeland een rode kaart had aangesmeerd.

Rooney gaat Ronaldo slaan

Icoon WK 2006"Voetbal is oorlog", zo zei Rinus Michels in 1974. Hiermee bedoelde hij te zeggen dat binnen het voetbalveld alle middelen zijn geoorloofd om te winnen. Sommige voetballers lijken deze uitspraak iets te letterlijk te nemen. Een mooi voorbeeld hiervan is Wayne Rooney.

Het 20-jarige talent wil naar aanleiding van de wedstrijd Engeland - Portugal zijn ploeggenoot bij Manchester United, Cristiano Ronaldo, flink voor zijn bek slaan. "Ik zal hem een pak rammel geven op de eerste training bij Manchester United. Ik denk niet dat ik ooit nog op een normale manier met hem kan spelen", aldus de getergde speler.

Tijdens de westrijd trapte Rooney, al dan niet bewust, op het geslachtsdeel van een Portugese speler. Op aandringen van Ronaldo gaf de scheidsrechter hem een rode kaart. Op camerabeelden was te zien dat Ronaldo na de rode kaart genieperig een knipoog gaf naar zijn trainer. Volgens Rooney had de Portugees aan het begin van de wedstrijd al gezegd dat hij hem een rode kaart zou aansmeren.

De Engelsman kan deze actie niet verkroppen, en wil de Portugees tijdens de volgende training daarvoor afstraffen. Volgens oud-international Alan Shearer is dat ook niet meer dan logisch. "Ik denk dat Wayne dat gewoon op het trainingsveld bij United moet doen."

Nederlandse homo's daarentegen zullen een gezichtsmetamorfose van de Portugees niet op prijs stellen. Hij is in zijn huidige vorm verkozen tot de mooiste, knapste en meeste sexy speler van het WK.


Rooney (L) en Ronaldo, gebroederlijk samen.


Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de WK-site van FOK!

Edgar Davids kraakt spel Oranje af

Edgar Davids heeft geen goed woord over voor de speelwijze van het Nederlands elftal in de WK-wedstrijd tegen Portugal vorige week zondag.

"Het is ironisch dat Oranje, dat onder leiding staat van een van de sierlijkste voetballers aller tijden, in staat is tot het maken van zulke grove overtredingen", aldus Davids.

Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst liepen in de wedstrijd tegen Portugal tegen een rode kaart op. Davids vindt dat het Nederlandse voetbal zijn onschuld heeft verloren. "Ondanks de provocaties van Portugese spelers is dit gedrag nooit goed te praten."

Ondanks dat de 33-jarige middenvelder zelf allesbehalve een lieverdje op het veld is, vindt hij toch dat hij recht van spreken heeft. "We kunnen allemaal wel eens van het veld worden gestuurd, ik kan daar over meepraten. Maar wat hier gebeurde, was van een andere orde."

Werkloze (21) voor zevende maal vader

OpmerkelijkDe 21-jarige werkloze Keith Macdonald uit Groot-BrittanniŽ wordt binnenkort vader van zijn zevende kind. Alle kinderen zijn bij verschillende moeders verwekt. Voor alle zes die tot nog toe geboren zijn, weigert Macdonald financiŽle steun te geven. Hij weigert ze zelfs te erkennen.

Keith Macdonald werd op zijn 15e voor de eerste keer vader. Meteen na de geboorte zocht hij een andere meid op wat resulteerde in nieuw levensgeluk. En zo ging hij vrolijk door. Van de vrouwen die hij moeders heeft gemaakt, trekt hij zich niets meer aan; zij moeten op de steun van ouders rekenen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Volgens MacDonald heeft hij sinds zijn 13e met 39 verschillende vrouwen het bed gedeeld. De zwangerschappen wijt hij aan 'falende' condooms. Met de aankomende geboorte van zijn jongste spruit toont hij zich overigens wel content.


Keith Macdonald (met dank aan user Evik voor het speurwerk naar de foto)

Day of Defeat Source Patch

Er is een patch verschenen voor Day of Defeat: Source. De patch zal automatisch gebruikt worden als Steam opnieuw opgestart wordt.

De wijzigingen die de patch met zich mee brengt:

quote
ē Added new Detonation game mode
ē Added two new Detonation maps: Jagd and Colmar
ē Added film grain and color correction cinematic effects while in spectator
ē Optimizations to the player animation blending system
ē Improved bullet and melee attack hit detection
ē Shortened the BAR reload time
ē Reduced recoil and fire delay on the Garand
ē Added CVAR cl_autorezoom - set to 0 to not rezoom sniper rifles and rocket weapons
ē Added new image-based texture blending shader
ē Added new light warping shader
ē Added new phong Shading/Rim Lighting on player models
ē Added support for bloom on DX8 video cards
ē Added vertex lighting to props
ē Fixed a case where players could get under terrain in Argentan
ē Made it more difficult for players to repeatedly block the same cap in order to rack up defend points
ē Fixed player being able to clear mg42 heat by undeploying and redeploying while reloading
ē Added blocking walls to enemy spawn entrances
ē Fixed stepping over window ledges in Avalanche

FIFA : "Bierhoff wordt niet bestraft"

De Duitse teammanager Olivier Bierhoff zal door de FIFA niet worden bestraft voor zijn aandeel in de vechtpartij die na afloop van de wedstrijd Duitsland - ArgentiniŽ ontstond.

De wereldvoetbalbond zegt dat Bierhoff de vechtersbazen alleen maar uit elkaar probeerde te halen, en was hij niet de aanstichter van de ruzie. "We hebben een brief van de FIFA gekregen waarin staat dat Bierhoff niet zal worden gestraft", aldus Harald Stenger, woordvoerder van de Duitse voetbalbond.

Gisteravond werd bekend dat er toch een onderzoek naar de misdragingen van de Duitser Torsten Frings komt na de wedstrijd tegen ArgentiniŽ. Daardoor mist hij mogelijk dinsdag de halve finale tegen ItaliŽ. Eerder liet de tuchtcommissie van de FIFA nog weten pas later een onderzoek in te stellen.

Ubisoft verkoopt meer, verdient minder

De Franse uitgever Ubisoft, bekend van onder meer de Splinter Cell- en Rayman-games, heeft zijn financiŽle resultaten bekend gemaakt voor het fiscale jaar dat 31 maart 2006 eindigde. Ondanks een kleine toename in verkopen, halveerde de daadwerkelijke winst.

Ubisoft had het afgelopen jaar een winst van 11.9 miljoen euro, vorig jaar was dat nog 24.7 miljoen euro. De gehele omzet steeg van 532.5 miljoen euro vorig jaar naar 547.1 miljoen euro, een toename van drie procent.

In een toelichting bij het jaarverslag gaf het bedrijf aan dat de toegenomen kosten voor next-gen onderzoek en ontwikkeling zijn toegenomen. Daarnaast is er meer reclame gemaakt voor de current-gen games wat ook een negatief effect heeft op de winst.

"During this period of high investment, Ubisoft has continued to improve its financial position and can therefore accelerate its growth and pursue its development," aldus Yves Guillemot, CEO van Ubisoft.

Volgens Guillemot kwam ongeveer dertig procent van de verkopen van het bedrijf door next-gen games, waaronder King Kong en Ghost Recon: Advanced Warfighter. Het bedrijf claimt een marktaandeel te hebben van twintig procent bij de Xbox 360.

Voor de komende jaren verwacht Guillemot positieve cijfers door Ubisofts bijdrage aan de next-gen consoles. "We forecast a sales growth of between five percent and 10 percent [for 2006-2007], despite a global market which should decrease by seven percent, thanks to the launch of five new high-potential brands... 2007-2008 will be a year of strong recovery for the sector and we should once again outperform the market, whose growth is expected to approach 17 percent for the year."

Titan Quest patch op komst

Titan Quest is pas net uit, maar de eerste patch is nu al onderweg. Hieronder details over wat de patch zal verhelpen.
quote
ē Improved auto-placement of inventory items
ē Fixed NPC dialogue windows closing when NPC moves to avoid other characters
ē Added character back-up functionality which will help prevent corrupted characters
ē Improved multiplayer stability and performance

De patch zal 5 juli online gaan, en iedereen zal zijn of haar exemplaar van Titan Quest dan kunnen patchen door simpelweg in het hoofdmenu de Check for updates optie aan te klikken.

Vriendin neemt Luikse verdachte in bescherming

De vriendin van de als een gevaarlijke psychopaat gekenschetste Abdallah Ait Oud, heeft gezegd dat ze hem al kaalschoor voor de verdwijning van de Luikse meisjes Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7). Ait Oud zit al twee weken in voorarrest op verdenking van moord op de twee meisjes. Justitie voert tegen de ontkennende verdachte onder meer aan dat hij zijn uiterlijk veranderde na de verdwijning van Nathalie en Stacy.

Ait Ouds vriendin Christelle Bertho, die als serveerster werkzaam was in het cafť van waaruit de meisje verdwenen, zegt: ''Ik heb hem altijd gekend met een kaalgeschoren hoofd. Het is absurd te zeggen dat hij zijn haar afschoor na de verdwijning. Ik schoor zijn haren af voordat we naar de braderij vertrokken.'' Ze zegt ook dat ze haar vriend in het cafť heeft gezien, maar beaamt dat ze hem niet de hele avond in de gaten heeft gehouden. Verder zegt Bertho dat ze nog steeds heel verliefd is op de tot twee keer toe veroordeelde kinderverkrachter.

In Luik is vanochtend de uitvaartplechtigheid gehouden voor Stacy Lemmens. Deze werd rechtstreeks uitgezonden op de Belgische tv. Kinderen van de school van Stacy, legden witte bloemen op de kist. Na de plechtigheid werd ze in besloten kring ter aarde besteld op het kerkhof. Haar stiefzusje Nathalie werd afgelopen vrijdag al begraven.

Studente kan alleen op zijn kop lezen

Icoon OpmerkelijkDe Britse studente Gemma Williams (17) heeft een hele andere kijk op lectuur dan haar medestudenten. Al vanaf haar derde kan Gemma namelijk alleen dingen achterstevoren en op zijn kop lezen.

Pas na een aantal jaren constateerden specialisten dat Gemma aan een zeer zeldzame vorm van dyslexie lijdt. Haar ziekte zorgde voor veel problemen. Zo moest ze de monitor van haar computer ondersteboven op haar bureau zetten om te kunnen begrijpen wat ze aan het typen was.

Gemma studeert momenteel in Middleton en gelukkig voor haar is er eindelijk een oplossing voor haar probleem gevonden: de kleur oranje. Als zij op oranje papier schrijft en leest door een oranje gekleurd filter, dan heeft zij geen problemen meer met 'gewoon' lezen.

Vanwege haar prestaties heeft Gemma dit jaar de Rochdale Childer Award gewonnen. Volgens haar docenten presteert de studente exceptioneel goed en is het zeer terecht dat zij de prijs in de wacht heeft gesleept. Gemma zelf is ook bijzonder blij met de prijs. "Vroeger was ik in de bus een enorme attractie, omdat ik rustig een boek ondersteboven aan het lezen was", aldus Gemma. "Toen ik hier kwam studeren is eindelijk de goede diagnose gesteld en nu kan ik normaal lezen. Waarschijnlijk kan ik met een oranje bril zelfs leren autorijden, want alleen dan kan ik de verkeersborden goed lezen".


Links: Gemma achter de PC | Rechts: Gemma Williams


Met dank aan MiVo voor de submit.

Geen zorgen voor Alonso

Ondanks zijn ietswat teleurstellende vijfde plaats bij de Grand Prix van de Verenigde Staten maakt Fernando Alonso zich weinig zorgen om zijn positie in het wereldkampioenschap.

Door de overwinning van Michael Schumacher is de voorsprong van de de Spanjaard op de Duitser teruggelopen van 25 naar 19 punten.

"We konden niet vechten met de Ferrari's, maar wij waren negen van de tien races sneller, terwijl zij dat slechts ťťn keer waren. Als die balans zo blijft, kunnen we tevreden zijn," aldus Alonso.

De Spanjaard verwacht dat tijdens de Grand Prix van Frankrijk de balans weer in zijn voordeel zal uitslaan. "Ik denk dat we in Frankrijk weer net zo sterk zijn als altijd. Het is een thuisrace voor het team en een belangrijke race voor ons. In afgelopen twee jaar hebben we hier sterke races gereden en iedereen bij Michelin en Renault F1 wil over twee weken terugslaan."

Kate Moss naar psycholoog voor foute mannen

Icoon ShowbizzKate Moss gaat een psycholoog bezoeken om uit te vinden waarom ze altijd op de verkeerde mannen valt. Het 32-jarige supermodel had eerder relaties met onder andere de verslaafde rocker Pete Doherty en ex-junk Russell Brand. Door deze relaties kreeg Moss onder andere gezondheids- en carriŤreproblemen.

De vriendin van Kate Moss, actrice Sadie Frost, heeft haar overgehaald om een "goede man" te zoeken. Het model is inmiddels van de drugsverslaving af en ook de alcohol kan ze inmiddels laten staan. Nu gaat ze dus ook in therapie om uit te zoeken waarom ze altijd op foute mannen valt. Moss zou dat wijten aan de scheiding van haar ouders, toen ze nog een tiener was.

D66 wilde al langer van Verdonk af

Volgens het prominente D66-Kamerlid Bert Bakker heeft zijn partij al in mei geprobeerd om minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken naar huis te sturen. Bakker zegt een en ander in een interview met De Telegraaf. Vice-premier Laurens Jan Brinkhorst maakte zich op 18 mei binnen het kabinet sterk voor het wegsturen van de VVD-bewindsvrouw.

Brinkhorst zegt in een reactie dat het verhaal van Bakker klopt. Hij wijst er wel op dat de Tweede Kamer op 16 mei zelf niet doorpakte tijdens het debat over de paspoortaffaire met Ayaan Hirsi Ali en dat er binnen de VVD onvoldoende draagvlak was om Verdonk af te zetten.

De D66-lobby om Verdonk al in mei te dumpen, werpt een nieuw licht op het debat van afgelopen week over de kwestie Hirsi Ali, die leidde tot de val van Balkenende II. ''Verdonk was eigenlijk kansloos'', wordt nu gezegd in CDA-kringen. De VVD is hoogst verbaasd over de gang van zaken: ''Verdonk moest schijnbaar weg. Maar Brinkhorst is in het kabinet met alles akkoord gegaan. Hoe legt hij dit uit?'', zo vraagt VVD-leider Mark Rutte zich af.

Bakker ontkent overigens dat zijn fractie vorige week op voorhand uit was op de val van Verdonk. Van tevoren was wel in nauw overleg met Alexander Pechtold, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en D66-lijsttrekker, de te volgen strategie tijdens het debat uitgestippeld.

Hoogopgeleiden zijn smeerlap met vaatdoek

Icoon BinnenlandsDe grootste smeerlappen, wat betreft het gebruik van de vaatdoek, zijn hoger opgeleiden. Ongeveer 35 procent van deze groep gebruikt de vaatdoek ook voor het schrobben van de vloer en andere zaken. Hiermee vergroot deze groep de kans om besmet te raken door bacteriŽn. Van de lageropgeleiden gebruikt slechts zeventien procent de vaatdoek voor andere zaken.

Het onderzoek naar het gebruik van de vaatdoek werd uitgevoerd in opdracht van het Voedingscentrum. In een zomercampagne wil het Voedingscentrum vooral de vieze vaatdoek aan pakken. Uit het onderzoek bleek onder meer ook dat zestig procent van de mensen niet dagelijks een schone vaatdoek uit de la haalt, terwijl dit eigenlijk wel zou moeten. Het gevolg is dat er extra veel bacteriŽn op het aanrecht terecht komen.

Op jaarbasis lopen ongeveer een half miljoen mensen een voedselvergiftiging op. Met name in de zomermaanden worden er veel mensen geveld door een dergelijke vergiftiging.

Bondscoach Portugal sprak met Ivanov

Vlak voor de wedstrijd Portugal - Nederland op het WK voetbal in Duitsland heeft bondscoach Marco van Basten nog een aanvaring gehad met de wereldvoetbalbond FIFA.

Toen het Nederlandse team namelijk het stadion in Neurenberg binnenkwam, zag Van Basten dat Portugal-coach Scolari bij de scheidsrechter in de kleedkamer zat. Volgens NOS-presentator Jack van Gelder werd hij daarop woest.

"De kleedkamer van de scheidsrechter zat vlaak naast die van de Nederlanders. De deur van de kleedkamer van de scheidsrechter stond open en zo kon Van Basten naar binnen kijken", zo zei Van Gelder gisteravond in het programma NOS Studio Sportzomer. "Er is toen een FIFA-waarnemer bijgehaald die ervoor koos de boel te sussen."

Volgens Van Gelder zeggen sommige mensen nu dat het Nederlands elftal hierdoor opgefokt op het veld is gekomen. Guud Hiddink, bondscoach van de AustraliŽrs tijdens het WK, zegt ook kwaad te zijn geworden als hij in de schoenen van Van Basten had gestaan. "Maar of de Nederlanders door dat gebeuren zo opgefokt zijn geraakt weet ik niet", zo zei hij.

Scheidsrechter Ivanov lag na de wedstrijd behoorlijk onder vuur. Hij trok er maar liefst twintig kaaren: zestien gele en vier rode.

Coach Portugal zat in kleedkamer scheidsrechter

Icoon WK 2006Vlak voor de wedstrijd Portugal - Nederland op het WK voetbal in Duitsland heeft bondscoach Marco van Basten nog een aanvaring gehad met de wereldvoetbalbond FIFA. Toen het Nederlandse team namelijk het stadion in Neurenberg binnenkwam, zag Van Basten dat Portugal-coach Scolari bij de scheidsrechter in de kleedkamer zat. Volgens NOS-presentator Jack van Gelder werd hij daarop woest.

"De kleedkamer van de scheidsrechter zat vlak naast die van de Nederlanders. De deur van de kleedkamer van de scheidsrechter stond open en zo kon Van Basten naar binnen kijken", zo zei Van Gelder gisteravond in het programma NOS Studio Sportzomer. "Er is toen een FIFA-waarnemer bijgehaald die ervoor koos de boel te sussen."

Volgens Van Gelder zeggen sommige mensen nu dat het Nederlands elftal hierdoor opgefokt op het veld is gekomen. Guus Hiddink, bondscoach van de AustraliŽrs tijdens het WK, zegt ook kwaad te zijn geworden als hij in de schoenen van Van Basten had gestaan. "Maar of de Nederlanders door dat gebeuren zo opgefokt zijn geraakt weet ik niet", zo zei hij.

Scheidsrechter Ivanov lag na de wedstrijd behoorlijk onder vuur. Hij trok er maar liefst twintig kaarten: zestien gele en vier rode.

Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de WK-site van FOK!

Opgave Danilo Di Luca

Danilo Di Luca is de eerste uitvaller in de Tour de France. De Italiaan van Liquigas heeft teveel last van een infectie aan de urinewegen en verscheen niet aan de start in Obernai.

Di Luca twijfelde zaterdag al om Łberhaupt van start te gaan. The Killer nam echter de gok, maar kwam de eerste dagen matig door. Zondag moest hij in de slotfase zelfs het peloton laten gaan. In het klassement stond Di Luca, die nooit triomfen vierde in de Tour de France, op de laatste plaats op 3’13” van George Hincapie. Liquigas heeft met Stefano Garzelli, Magnus Backstedt en Luca Paolini nog genoeg ijzers in het vuur.

'Amerika wreed, vulgair, arrogant en meer'

Icoon EnquÍte Britten zien de Amerikaanse maatschappij als wreed, vulgair en arrogant, gedreven door criminaliteit, geld en racisme. Bovendien is president George Bush een incompetente hypocriet. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat vandaag in de Britse krant The Daily Telegraph gepubliceerd is. Nog nooit was het oordeel van Britten over Amerikanen zo hard.

Slechts twaalf procent van de ondervraagden vertrouwt er op dat de Verenigde Staten een goede internationale politiek bedrijven. Dat percentage is zelfs twee keer kleiner dan vlak na de Vietnam-oorlog.

Tweederde van de ondervraagden omschreef de VS als een grootmacht die uit is op wereldheerschappij. Maar liefst 81 procent was het eens met de stelling dat Bush op een hypocriete manier de democratie gebruikt om de belangen van de VS veilig te stellen.

Een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Groot-BrittanniŽ heeft gezegd dat het onderzoek niet strookt met de onderzoeken die de ambassade zelf heeft uitgevoerd. "We vragen ons af of het oordeel van iedereen die denkt dat de wereld beter af was met de terreur van Saddam in Irak - en de dreiging voor landen in de omgeving - wel zo goed is."

Met dank aan 12345678910 voor de submit.

Marco Borsato een jaar op nummer 1

Icoon Muziek'Dromen Zijn Bedrog', 'Binnen' en 'Rood'. Een greep uit de nummer 1 hits van Marco Borsato. Deze week staat hij precies 52 weken op nummer 1 met al zijn nummer 1-hits. Daarmee is hij de eerste artiest die het voor elkaar krijgt een jaar op 1 te staan. Borsato zegt trots te zijn op de prestatie, al frustreert het hem dat zijn duet met Trijntje Oosterhuis, 'Wereld Zonder Jou' nooit nummer ťťn is geweest. "Al voelt het wel als een nummer ťťn", aldus Borsato.

Verder noemt Borsato zijn eerste hit 'Dromen Zijn Bedrog' gedateerd. "Ik schaam me er niet voor, zo is het ook niet, maar je moet het wel zien in dat tijdsbeeld. Het is pretentieloos. Na dit succes sloeg ik een andere weg in." Op het nummer 'Binnen' is hij het meest trots. "Daarvoor had ik een kleine dip waarbij ik ging twijfelen of ik het nog wel had. Met 'Binnen' kreeg ik een herbevestiging waarbij het weer klonk zoals het moest."

Met dank aan SunChaser voor de herschreven submit.

Stand MLB per 3 juli

Met het seizoen nagenoeg halverwege kan er begonnen worden met het wegstrepen van teams. Per league zullen slechts vier teams naar de playoffs doorgaan: naast de divisiewinnaars een zogeheten Wild Card team. Titelverdedigers Chicago White Sox en de nieuwe 'Big Red Machine' uit Cincinnati hebben daarvoor momenteel de beste papieren.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox795029.6339-1W2
New York Yankees794633.5827-3W1
Toronto Blue Jays814635.5687-3L1
Baltimore Orioles833845.4585-5L1
Tampa Bay Devil Rays823547.4274-6L2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers825626.6838-2W1
Chicago White Sox815328.6547-3L1
Minnesota Twins804535.56310-0W10
Cleveland Indians803743.4635-5W2
Kansas City Royals802753.3386-4L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics814239.5194-6L3
Seattle Mariners834241.5066-4L1
Texas Rangers824141.5003-7L2
Los Angeles Angels813744.4576-4W2
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets814833.5934-6L1
Philadelphia Phillies813744.4572-8W1
Florida Marlins783543.4495-5L2
Atlanta Braves823547.4275-5W1
Washington Nationals833548.4223-7W2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals804436.5502-8W1
Cincinnati Reds824438.5375-5L2
Houston Astros824042.4883-7W2
Milwaukee Brewers834043.4824-6L3
Chicago Cubs813051.3702-8W1
Pittsburgh Pirates832855.3372-8L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres824339.5245-5L2
Colorado Rockies814239.5196-4W1
San Francisco Giants824240.5126-4W2
Los Angeles Dodgers814140.5065-5L2
Arizona Diamondbacks824042.4884-6W3

FOK!s eindredacteur columns op de radio

Icoon ShowbizzFOK!s eigen eindredacteur columns Sander (Alpeko) zal vanavond te horen zijn in het programma 'Wacht u voor de hond' op CAZ!radio. Hij zal hier tussen 21:30 en 22:00 een kersverse column over de val van het kabinet voordragen.

Nadat hij deze column heeft voorgelezen, kunnen luisteraars stemmen of hij terug mag komen om nogmaals een column voor te dragen. Wanneer je vanavond op Sander wil stemmen, kun je Sander ON of Sander OFF sms'en naar het nummer 4242. Wanneer er meer mensen Sander ON dan Sander OFF hebben ingestuurd, komt hij morgen terug met een nieuwe column waar weer op gestemd kan worden.

Wil je meer columns van Sander lezen, zoals zijn hilarische reeks over het binnenhofklasje? Druk dan snel op de volgende link!

Eriksson: 'Don't kill Rooney'

Voordat Sven-GŲran Eriksson definitief afscheid nam van Engeland waarschuwde hij de media en de fans van de nationale ploeg: 'Don't kill your golden boy'.

Met deze woorden hoopt hij dat Wayne Rooney meer gespaard wordt dan David Beckham. De middenvelder van Real Madrid kreeg in 1998 ook de rode kaart, wat later ook de uitschakeling op het WK in Frankrijk betekende. De speler maakte een domme overtreding op de Italiaan Diego Simeone en moest het maandenlang ontgelden bij de Engelse fans en media.

"Ik denk dat jullie, meer dan ik, Wayne Rooney nodig hebben. Hij is The Golden Boy van het Engelse voetbal. Dus, vermoord hem niet", waren de waarschuwende woorden van Eriksson. "Of hij het opzettelijk deed of niet, laat het rusten. Jullie hebben hem nodig voor de kwalificatieduels en om EURO 2008 te winnen."

Zaterdag, tijdens het duel tussen Engeland en Portugal, moest Rooney met een rode kaart van het veld. Aanleiding hiervoor was een overtreding op Ricardo Carvalho. De ster van Manchester United gaf hem namelijk een trap in zijn edele delen. De Engelsen verloren het duel uiteindelijk nadat Portugal de strafschoppen beter nam.

"Ik sprak na afloop met Wayne en het was niet zijn bedoeling het te doen", ging de Zweed verder. "Ik sprak met de scheidsrechter en die was honderd procent zeker dat het rood was. Hij vertelde me dat hij hem had geraakt en waar, dus ik kan er niet over klagen."

Ook Beckham kwam op voor zijn ploeggenoot in het nationale elftal van Engeland. "Zal hij net zo worden behandeld als ik? Wie weet. Maar ik hoop van niet. Wayne is de toekomst van de ploeg."

Auto rijdt in op WK publiek

Afgelopen zondag is een auto met twee inzittenden in Berlijn ingereden op een mensenmassa. Dit gebeurde op een afgesloten gedeelte van de zogenaamde WK-boulevard. Volgens de Duitse politie raakten 20 mensen gewond. Onder deze personen was ook een Nederlander.

Veel gewonden vielen door rondslingerend ijzer. Dit was afkomstig van de auto en van de afscherming rond de boulevard. Het is nog onduidelijk waarom de 33-jarige automobilist het publiek is ingereden. De bestuurder en zijn 55-jarige passagiere zijn beiden opgepakt voor nader verhoor.

Men mag van geluk spreken dat het zondag een rustdag was op het wereldkampioenschap voetbal. Tijdens een WK-wedstrijd staan op de boulevard namelijk grote schermen. Bovendien is het op dit soort dagen erg druk.

Terugblik WK: De groepsfase #2

In het tweede deel van de terugblik op het WK in Duitsland komen nu de overige groepen aan bod. Gisteren waren de groepen A t/m E na te lezen. Vandaag is het de beurt aan de groepen E t/m H.

In deze poule waren TsjechiŽ en ItaliŽ de favoriet voor de volgende ronde. Vooral de Tsjechen lieten dit in de eerste wedstrijd ook blijken. In de eerste helft werd de wedstrijd al beslist door treffers van Jan Koller en TomŠs Rosicky. In de tweede helft werd de score uitgebouwd door een goal van wederom Rosicky. Ook ItaliŽ liet zien waarom het een kanshebber voor de achtste finale was. In een hard, maar aantrekkelijk duel, werd Ghana met 2-0 verslagen.

In de tweede ronde was er voor de eerder genoemde landen een bittere pil te slikken. De grootste verrassing was de overwinning van Ghana op TsjechiŽ. De Europeanen gingen met 2-0 de boot in door doelpunten van Asamoah Gyan en Sulley Ali Muntari. ItaliŽ speelden gelijk tegen de Verenigde Staten (1-1). Dit duel werd overigens ontsierd door drie rode kaarten. Na 90 minuten stonden er namelijk nog tien Italianen en negen Amerikanen op het veld.

In de laatste wedstrijden van deze poule won Ghana wederom zijn wedstrijd, deze keer van Amerika. Ghana kreeg overigens de hulp van arbiter Markus Merk die een onterechte strafschop aan het Afrikaanse land gaf. Team USA kreeg na rust voldoende kansen, maar wist deze niet te verzilveren. De Azzuri deed wat het moest doen, winnen van TsjechiŽ. Dit resulteerde in een verrassende eindstand: ItaliŽ en Ghana door, TsjechiŽ naar huis.

BraziliŽ was torenhoge favoriet om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Helaas was dit in de eerste wedstrijd van de Goddelijke Kanaries niet echt te zien. Na het doelpunt van de Brazilianen, via KakŠ, ging tegenstander KroatiŽ op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze werd niet gemaakt. Zodoende stond er na 90 minuten als eindstand 1-0 op het scorebord. In een aantrekkelijke wedstrijd wist AustraliŽ te winnen van Japan. Het duel werd pas in de laatste tien minuten beslist. In de eerste helft blunderde de keeper van de Soccerroos, maar dit werd in de tweede helft weer recht gezet.

In de tweede speelronde wist BraziliŽ zich, zonder te imponeren, te kwalificeren voor het vervolg van het toernooi. AustraliŽ bood goed tegenstand maar scoorde niet waardoor ze het zichzelf lastig maakten. De twee treffers vielen in de tweede helft van de wedstrijd. Door een gelijkspel tussen KroatiŽ en Japan (0-0) maakten de overige drie landen nog kans op plaatsing voor de volgende ronde.

De Brazilianen wonnen ook hun laatste wedstrijd, deze keer van Japan. Laatstgenoemd land opende overigens wel de score, maar de Zuid-Amerikanen stelden daarna snel orde op zaken en wonnen met 4-1]/wk2006/nieuws/26013]wonnen met 4-1. Ook AustraliŽ slaagde er in om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het was niet altijd mooi wat de ploeg tegen KroatiŽ liet zien, maar het was wel effectief. Beide ploegen hadden vrede met een gelijkspel.

De eerste speelronde van deze groep kende een verrassend verloop. In een saaie wedstrijd speelde Frankrijk doelpuntloos gelijk tegen Zwitserland. Zuid-Korea wist wel te winnen. Tegen Togo werd het 2-1, nadat de Afrikaanse ploeg met de rust nog wel voor stond. In de tweede helft werden de rollen omgedraaid en ging de ploeg van Dick Advocaat alsnog met de punten aan de haal.

Ook in de tweede speelronde wist Frankrijk niet te winnen. Les Bleus speelde deze keer gelijk tegen Zuid-Korea, dat hierdoor een riant uitzicht had op de volgende ronde. De Fransen kwamen nog wel op voorsprong, maar in de laatste tien minuten werd dit door de Koreanen ongedaan gemaakt. Zwitserland hield uitzicht op de achtste finales door te winnen van Togo. Na een kwartier spelen lag de bal al in het net van de Togolese ploeg. In de staart van het duel werd de score nog uitgebreid.

Frankrijk wist zijn laatste wedstrijd wel in winst om te zetten. Dankzij treffers van Thierry Henry en Patrick Viera, beiden in de tweede helft, konden de Fransen in de groepsfase toch nog drie punten pakken. Doordat Zwitserland met 2-0 wist te winnen van Zuid-Korea kon de Aziatische ploeg van Advocaat ook naar huis.

In deze groep hadden Spanje en OekraÔne de meeste kans om door te gaan naar de achtste finales. De Spanjaarden begonnen in ieder geval sterk aan het WK door met 4-0 van de OekraÔnse formatie te winnen. De gevierde man aan de zijde van Spanje was David Villa met twee doelpunten. TunesiŽ en Saudi-ArabiŽ begonnen mat aan hun confrontatie. In de eerste helft gebeurde niet veel, maar dit werd in de tweede helft ruimschoots goedgemaakt doorspatiemiddel van vier doelpunten. De eindstand was uiteindelijk 2-2.

In de tweede speelronde was het OekraÔne dat met 4-0 wist te winnen. Slachtoffer was het zwakspelende Saudi-ArabiŽ. Deze ploeg had vrijwel niks in te brengen tegen het spel van de tegenstander. Spanje kwam in zijn tweede wedstrijd, tegen TunesiŽ, al vroeg op achterstand. Er was echter geen man overboord. In de tweede helft werd de voorsprong van de Afrikanen te niet gedaan door drie doelpunten van de Spanjaarden.

In de laatste groepswedstrijd voor TunesiŽ en OekraÔne was er totaal geen spanning en actie waar te nemen. Pas laat in de wedstrijd kon OekraÔne tegen tien TunesiŽrs de 1-0 scoren. Opvallend was dat dit aan de hand van een strafschop gebeurde. Bij dat ene doelpunt bleef het, waardoor OekraÔne zich plaatste voor de achtste finales. Spanje won ook zijn laatste wedstrijd, deze keer van Saudi-ArabiŽ. Het enige doelpunt, gemaakt door Juanito, viel voor rust. In de tweede helft bloedde het duel langzaam dood.

Een terugblik op de groepen A t/m D vind je hier.

Feyenoord haalt huurling Holman terug

Na vier jaar komt er voor Brett Holman een einde aan zijn verblijf bij Excelsior. Feyenoord heeft Holman teruggehaald naar de Kuip.

Excelsior had de 22-jarige Holman graag ook voor een vijfde seizoen op huurbasis willen hebben. Maar Feyenoord zal de AustraliŽr komend seizoen toevoegen aan de selectie van Jong Feyenoord.

De AustraliŽr, die in 2002 neerstreek in Rotterdam, hoeft nog geen definitief afscheid te nemen van Excelsior. Want op eigen verzoek mag hij de eerste twee weken nog meetrainen bij zijn oude club, daarna zal hij zich gaan melden bij Jong Feyenoord.

Extreem lange files rond Utrecht

Icoon FileDoor wegwerkzaamheden hebben er vanochtend erg lange files gestaan rond Utrecht. Op de A2, de A27 en de A12 naar Utrecht toe stonden lange files. Rond 09.30 uur stonden op de A27 en A2 richting Utrecht files van meer dan 20 kilometer. Op de A12 richting Utrecht stond zelfs 27 kilometer.

Doordat er bij Hagestein aan de weg gewerkt wordt, gingen veel mensen omrijden. Hierdoor ontstond ook file op de A12. Rond 10.30 uur waren de files vrijwel opgelost. Alleen op de A2 stonden vanaf Zaltbommel nog 'plukjes' file met een totale lengte van 12 kilometer.

'Gezinstraditie uit de mode'

Icoon BinnenlandsHet gezin is 'uit' aan het raken. Dat zegt professor Jan Latten, demograaf in dienst van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag in Trouw. Hij maakt zich zorgen over veel huidige ontwikkelingen in het gezinsleven. Volgens hem zal in 2050 een derde van de paren ongetrouwd zijn. Nu is dat nog maar 18 procent. Mede hierdoor zal het ook steeds vaker voorkomen dat een gezin bestaat uit een paar en kinderen van hun beiden ťn kinderen uit eerdere relaties: het 'patchworkgezin'.

Een oorzaak die Latten noemt, is de verregaande onafhankelijkheid die mensen tegenwoordig hebben. Was het vroeger nog zo dat een man niet in staat was om zijn eigen eten te koken en een vrouw niet in staat was om haar brood te verdienen, tegenwoordig kan iedereen zijn eigen leven leiden. Ook is er geen maatschappelijke eis meer om getrouwd te zijn. Relaties zijn nu een doel op zich, in plaats van een middel. En ieders wensen zijn nou eenmaal anders.

Op allerlei gebieden zijn er problemen te zien. Ouders die het na een scheiding niet meer lukt om contact te houden met hun kinderen, gezinnen die combinaties zijn van zo veel verschillende mensen dat er problemen zijn in de omgang en niet onbelangrijk: de levenslange zoektocht naar de "ideale partner". Degene met wie je het eerste trouwt, is nu immers niet meer vanzelfsprekend degene met wie je oud wordt. Doordat mensen alleen geen tijd hebben om op zoek te gaan naar een partner, wordt dit vaak uitbesteed aan relatiebureaus. "Dat past in onze drukke, gehaaste cultuur," aldus Latten.

En dan is er nog de ontwikkeling om helemŠŠl geen kinderen meer te krijgen. Vooral zij "lopen risico om als hoogbejaarde eenzaam achter te blijven - er komen immers zovťťl ouderen. Wie zal hen bezoeken?"

Eriksson verdedigt keuze Walcott

Sven-GŲran Eriksson staat nog steeds achter het oproepen van Theo Walcott. Het talent kreeg geen seconde speeltijd in Duitsland, ondanks de blessures van Michael Owen en Wayne Rooney.

In Engeland barste na de uitschakeling door Portugal de kritiek los op bondscoach Eriksson. Een van de punten betrof het oproepen van de zeventienjarige Walcott, die de voorkeur kreeg boven gevestigde namen als Shaun Wright-Phillips en Jermain Defoe. Verrassend, want de Arsenal-jongeling speelde nog geen enkele wedstrijd in de Premier League. ”Ik ben er zeker van dat ik de goede spelers heb gekozen”, blikt Eriksson terug. ”Voor Walcott was dit een goede ervaring. Het zal hem helpen in de rest van zijn loopbaan.”

Eriksson vindt niet dat Defoe een logischere optie zou zijn geweest: ”Anders had ik hem wel opgeroepen. Ik heb hem vijftien tot twintig keer bekeken dit seizoen en ik moet de spelers meenemen waarvan ik denk dat die het beste functioneren, ook naar de toekomst toe.” Eriksson heeft een hoge pet op van zijn opvolger Steve McClaren: ”Hij is erg goed. Geef hťm niet de schuld van de uitschakeling.” Op weg naar EURO 2008 strijdt Engeland met onder andere KroatiŽ, IsraŽl en Rusland om twee tickets.

Kritiek na aanranding in Big Brother AustraliŽ

Icoon Televisie De Australische versie van Big Brother heeft een grote lading kritiek over zich heen gekregen na een incident dat live op internet werd uitgezonden. Een mannelijke bewoner van het huis hield zaterdag een vrouwelijke bewoner vast, terwijl een andere man met zijn geslachtsdeel over haar gezicht wreef. Zelfs de Australische premier John Howard heeft zich er mee bemoeid.

De twee betrokken mannen zijn het huis uitgezet, en de politie heeft een onderzoek naar de vermeende aanranding ingelast. Er komt echter volgens een woordvoerder van de politie geen aanklacht.

Voor premier Howard gaan de maatregelen niet ver genoeg. "Ik vind het gewoon een kwestie van goed fatsoen", aldus de premier. "Dit is een mooie kans voor Channel Ten om dit domme programma uit de lucht te halen."

Het is niet voor het eerst dat de Australische Big Brother kritiek over zich heen krijgt. Er wordt regelmatig geklaagd over het vele bloot en het lage moraal van de bewoners van het huis.


Eťn van de mannen hield de vrouw vast, waarna de andere zijn kruis in haar gezicht duwde. Een filmpje is hier te zien!

Inzetbaarheid Camoranesi twijfelachtig

Mauro Camoranesi mist waarschijnlijk het halve finaleduel tegen Duitsland. De middenvelder liet wegens een beenblessure de laatste twee trainingen schieten.

Camoranesi liep zijn kwetsuur op tijdens de confrontatie van afgelopen vrijdag tegen OekraÔne (3-0). De speler van Juventus ondergaat vandaag intensieve behandelingen. Mocht Camoranesi de race tegen de klok verliezen, dan zal bonscoach Marcello Lippi een beroep doen op Massimo Oddo. ItaliŽ treedt in ieder geval aan zonder Alessandro Nesta, die kampt met een dijbeenblessure.

FC Utrecht test Amuneke

FC Utrecht zal vanaf aanstaande woensdag de Nigeriaan Onyekachi Amuneke testen. De linkerspits zal twee weken lang meetrainen bij de selectie van coach Foeke Booy.

Amuneke speelde in het verleden in de jeugd van Benfica en Porto. De afgelopen twee seizoenen was hij actief voor Landskrona BoIS uit Zweden.

"Ik wil hem uitgebreid aan het werk zien en testen. Nu we in het buitenland zoeken, gaan we niet af op een mooi dvd’tje, maar willen we zelf tijdens een stage tot een goed oordeel kunnen komen. Pas als dat positief uitvalt, kan het tot een contract komen", aldus FC Utrecht-trainer Foeke Booy.

Davitamon-Lotto aast op Van Heeswijk

De Belgische wielerploeg Davitamon - Lotto hoopt op korte termijn Max van Heeswijk in te lijven. De Limburgse sprinter komt nu nog uit voor Discovery Channel PCT.

Daar werd de Nederlander, tot zijn grote frustratie, gepasseerd voor de Tour de France. Davitamon moet de ploeg versterken voor de Vlaamse klassiekers, nadat Peter van Petegem en Leon van Bon beiden hebben aangegeven te vertrekken.

De manager van Davitamon-Lotto, Marc Sergeant, heeft inmiddels een gesprek gehad met de zaakwaarnemer van Van Heeswijk en hoopt dat het contract op zeer korte termijn kan worden ondertekend.

JuanfrŠn naar Real Zaragoza

JuanfrŠn heeft een nieuwe club gevonden, de Spaanse linksback heeft een driejarig contract getekend bij Real Zaragoza.

Het afgelopen seizoen speelde hij voor Ajax, maar daar kon hij geen potten breken. De Amsterdammers huurde JuanfrŠn van het Turkse Besiktas en zag er vanaf om de ervaren linksback te kopen. JuanfrŠn kwam in zijn vaderland eerder uit voor Levante, Valencia en Celta de Vigo.

Papieren Sonic

Niet zo heel erg lang geleden is Sonic (Ja, die blauwe egel) 15 jaar oud geworden. Dit is in het nerderige game wereldje natuurlijk rijkelijk gevierd. Jijzelf kan het natuurlijk hartelijk vieren door De flash versie van Sonic te spelen. Je kan ook je oude sega megadrive of 8bit uit de kast halen om een paar rondjes over heuveltjes te rennen.

Heb je echter geen zin in spelen en heb je wel een kleurenprinter en een hoop tijd over...
Dan heb ik hier een pdfje met daarin de hele eerste level van Sonic. Een beetje vouwen en een beetje creatief zijn.
Mocht je het echt gaan bouwen, maak dan AUB foto's en mail die naar weblog@fok.nl zodat we ze hier kunnen showen
Met dank aan blackmage voor de submit.

Beckham zes weken aan de kant

David Beckham zal zes weken uit de roulatie zijn. Afgelopen zaterdag viel de Engelse middenvelder in de kwartfinale tegen Portugal geblesseerd uit. Hij kampt met een blessure aan zijn knie.

Kort na rust moest de 31-jarige middenvelder worden vervangen door de jonge Aaron Lennon. Gisteren maakte de speler van Real Madrid bekend dat hij geen aanvoerder meer wil zijn van het Engelse nationale team. Wel blijft hij nog beschikbaar als international.

Telefoon- en tv-verbod voor Haantjes

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft, om de euforie rond zijn ploeg een beetje in toom te houden, een opmerkelijke maatregel genomen.

Vanaf gisteren moet zijn team zich volledig afsluiten van de jubelende buitenwereld. "Ik heb mijn mobiele telefoon uit gezet en mijn spelers moeten hetzelfde doen. Ook mogen ze niet meer naar Franse televisieprogramma's kijken. Alles gaat toch over ons. Het mag dan in Frankrijk een gekkenhuis zijn, wij moeten met beide benen op de grond blijven staan," aldus de bondscoach.

Monteiro boos op Sato

Tiago Monteiro is alles behalve blij met Takuma Sato. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten op Indianapolis kwam de Portugees zondag in botsing met de coureur van Super Aguri F1. Beide coureurs geven elkaar de schuld van het incident.

"Ik was erg blij dat ik zonder problemen uit de eerste bocht was gekomen. Ik zag dat er een gat tussen Sato en mij zat, en reed op de negende plaats. Ik maakte me geen zorgen, maar zag ineens dat Sato de race weer probeerde te winnen in de eerste ronde en hij raakte me," aldus een boze Monteiro.

"Er waren nog 70 ronden te gaan en je moet aan de hele race denken. Het is niet de eerste keer dat Super Aguri dit doet en het begint irritant te worden. We hadden punten kunnen scoren, dus dit is erg jammer."

[F3] Van der Garde pakt punten in Formule 3-race

De Nederlandse aurocoureur Giedo van der Garde heeft zijn eerste punten in het Britse formule 3-kampioenschap behaald. Zaterdag eindigde de Van der Garde als derde op het circuit van Brands Hatch in zijn Dallara F305 Mercedes.

In de race van gisteren was de Nederlander minder gelukkig. Vanwege een te vroege start kreeg hij een drive through-penalty. Uiteindelijk eindigde hij als negentiende. Yelmer Buurman werd zaterdag tiende en eindigde gisteren als negende.

DVD: Boss'n Up

Op de muziekzenders op tv is het schering en inslag: halfnaakte vrouwen krioelen over het scherm ter vermaak van zij die naar Hip Hop en R&B luisteren. Rapper Snoop Dogg heeft het genre goed in zijn vingers en hij lijkt in zijn clips een echte womanizer, een player en speelt misschien wel een beetje de pimp. In zijn nieuwste film Boss'n Up is het niet anders, want ook hier speelt hij de pooier en lijkt het alsof het pooierbestaan een beetje wordt verheerlijkt. Een kritische, wellicht satirische, blik op zijn eigen genre of een verlengde van wat hij in zijn videoclips laat zien?

[Voorbeschouwing TdF] 2e etappe

Vandaag staat de op ťťn na langste etappe in de Tour de France op de rol. Tussen Obernai en het Luxemburgse Esch-sur-Alzette legt het peloton liefst 228 kilometer af.

Vermoedelijk kunnen we ons tussen 17.00 uur en 17.30 uur opnieuw opmaken voor een duel tussen Tom Boonen, Robbie McEwen en, waarom niet, Jimmy Casper. Waar zondag een massasprint echter onontkoombaar was, is dat nu geenszins het geval. In de laatste vijftien kilometer liggen twee hellingen van de vierde categorie. De stijgingspercentages boezemen weliswaar geen ontzag in, na een lange dag onder zware omstandigheden tellen dat soort cijfers niet.

Wie weet profiteert Frank Schleck van zijn parcourskennis om op eigen bodem Luxemburg weer eens etappewinst te bezorgen. Of spaart Schleck zijn benen voor Valkenburg? Hoe dan ook, de CSC-man is de enige coureur van Luxemburgse afkomst in het 176-koppige peloton, nadat Kim Kirchen door T-Mobile niet werd geÔnviteerd. Normaal gesproken moet de finale geen probleem vormen voor de sprinters, al is het afwachten hoe Boonen en Hushovd eraan toe zijn na de incidentrijke finale van zondag.

De etappe van vandaag is trouwens ook interessant in de strijd om de bolletjestrui. Met vijf hellinkjes, waarvan twee van de derde categorie, liggen er aardig wat punten te rapen. Het klassement om de bollen komt na Valkenburg in een plooi voor zeker anderhalve week, zodat kapers op de kust zich moeten tonen. Nog interessanter is de strijd om de gele trui. De bonificatiesprints zullen allicht toebehoren aan een groepje vluchters; de aankomstvolgorde in Esch is dus cruciaal. Vooral Boonen en Hushovd azen op de positie van George Hincapie.


Bonificatiesprints:
107 kilometer – Marimont-les-Benestroff
170 kilometer – Remelfang
198 kilometer – Yutz

Passages Bergklassement:
35 kilometer – Col des Pandours (3e categorie)
50 kilometer – Col de Valsberg (3e categorie)
187 kilometer - CŰte de Kťdange-sur-Canner (4e categorie)
212 kilometer - CŰte de Kanfen (4e categorie)
215 kilometer - CŰte de Volmerange-les-Mines (4e categorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.

TV-tijden Maandag 3 juli

De kwartfinales zijn achter de rug, vandaag is er geen wedstrijd. Natuurlijk zijn er toch genoeg WK-programma's op televisie, een overzicht hiervan vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-8.00WK gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport9.30-10.00World Cup Season Legends
Eurosport10.30-11.00World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
ARD12.15-12.45Persconferentie
Sport 1.112.30-13.15WK gisteren
ARD17.50-18.30WK 2006 extra
RTL719.30-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.00-20.30WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
Talpa22.50-0.00Villa BvD
Nederland 222.50-23.40Studio Sportzomer
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
RTL0.00-0.30Der WM-Tag
Talpa1.00-2.00Villa BvD (hh)

Archundia fluit Duitsland - ItaliŽ

De halve finale tussen Duitsland en ItaliŽ wordt morgen geleid door Benito Archundia. Het duel vindt plaats in Dortmund.

Archundia floot dit WK al vier wedstrijden: ItaliŽ-TsjechiŽ, BraziliŽ-KroatiŽ, Zuid-Korea-Frankrijk en Zwitserland-OekraÔne.

Na de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Frankrijk kreeg Archundia een flinke lading kritiek over zich heen. De Mexicaanse arbiter en zijn grensrechter gingen in de fout door een kopbal van Patrick Vieira niet als doelpunt toe te kennen. Hierdoor bleef het 1-0, waarna de Koreanen in de slotfase nog langszij kwamen.

Calderůn nieuwe voorzitter Real Madrid

De nieuwe voorzitter van Real Madrid heet Ramůn Calderůn. Hij volgt interim-president Fernando Martin op.

Calderůn haalde 8.344 van de uitgebrachte 27.998 stemmen. Daarmee bleef hij Juan Palacios (8.098) en Juan Miguel Villar Mir (6.702) voor. Oud-voorzitter Lorenzo Sanz kreeg slechts de steun van 2.377 socios. Calderůn zal voormalig sterspeler Pedrag Mijatovic aanstellen als technisch directeur. In zijn verkiezingscampagne beloofde hij Arjen Robben en KakŠ naar Madrid te halen.

Kijk uit voor Smog

Pas op! Kijk uit!
Veel bewegen is met dit weer niet echt iets wat je wil doen. Iedere beweging buiten de veiligheid van de airco levert een zweetpartij op die je oksels laten klotsen. Om zweetplekken op je mooie T-shirt te voorkomen beweeg je dus zo min mogelijk. Logisch, dat doet iedereen die de temperatuur voelt. Echter zijn er situaties te bedenken dat je er een excuus voor nodig hebt. Dan komt het mooi uit dat het "Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu"(RIVM) een smogwaarschuwing heeft uitgegegeven.

Op teletekst kan je de staat van de smog nakijken om zeker te weten dat je niet in gevaar bent. Ik probeerde direct te linken naar pagina 711, maar dat staan ze niet toe. Je zal toch zelf even 711 op moeten zoeken op http://teletekst.nos.nl

Part klopt Barney in finale Las Vegas

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd het prestigieuze Las Vegas Desert Classic te winnen. De Hagenaar verloor van John Part in de finale: 3-6.

Van Barneveld rekende zaterdag nog af met zijn grote rivaal Phil Taylor, maar wist dat niveau in de eindstrijd niet te halen. Zijn gemiddelde van 92.86 sprak boekdelen. Barney kende nochtans een uitstekend begin; met enkele 180’s en een dertiendarter pakte hij razendsnel de eerste set. De drie volgende sets verloor hij echter steeds nipt met 2-3, ondanks kansen. Van Barneveld kwam nog terug tot 3-3, maar daarna was het Part die heerste. Enkele gemiste dubbels braken onze landgenoot op. Met name dubbel 18 liep voor geen meter.

Tour weert 'gadgets' in finale

De Tourorganisatie heeft besloten ‘gadgets’ te weren in de finale van etappes. Aanleiding zijn de incidenten in de massasprint in Straatsburg.

Thor Hushovd liep een lelijke snijwonde op na een aanraking met een kartonnen PMU-handschoen. Niet alleen de handschoenen, ook de andere ‘hebbedingetjes’ zullen in de slotkilometers niet meer worden uitgedeeld door de reclamekaravaan. De Tourorganisatie gaat vanaf nu ook dagelijks voorzorgsmaatregelen meedelen aan de fans. Op die manier hoopt men bijvoorbeeld te voorkomen dat renners een fototoestel tegen hun arm krijgen, hetgeen Tom Boonen overkwam.

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.