Eriksson: 'Don't kill Rooney'

Voordat Sven-Göran Eriksson definitief afscheid nam van Engeland waarschuwde hij de media en de fans van de nationale ploeg: 'Don't kill your golden boy'.

Met deze woorden hoopt hij dat Wayne Rooney meer gespaard wordt dan David Beckham. De middenvelder van Real Madrid kreeg in 1998 ook de rode kaart, wat later ook de uitschakeling op het WK in Frankrijk betekende. De speler maakte een domme overtreding op de Italiaan Diego Simeone en moest het maandenlang ontgelden bij de Engelse fans en media.

"Ik denk dat jullie, meer dan ik, Wayne Rooney nodig hebben. Hij is The Golden Boy van het Engelse voetbal. Dus, vermoord hem niet", waren de waarschuwende woorden van Eriksson. "Of hij het opzettelijk deed of niet, laat het rusten. Jullie hebben hem nodig voor de kwalificatieduels en om EURO 2008 te winnen."

Zaterdag, tijdens het duel tussen Engeland en Portugal, moest Rooney met een rode kaart van het veld. Aanleiding hiervoor was een overtreding op Ricardo Carvalho. De ster van Manchester United gaf hem namelijk een trap in zijn edele delen. De Engelsen verloren het duel uiteindelijk nadat Portugal de strafschoppen beter nam.

"Ik sprak na afloop met Wayne en het was niet zijn bedoeling het te doen", ging de Zweed verder. "Ik sprak met de scheidsrechter en die was honderd procent zeker dat het rood was. Hij vertelde me dat hij hem had geraakt en waar, dus ik kan er niet over klagen."

Ook Beckham kwam op voor zijn ploeggenoot in het nationale elftal van Engeland. "Zal hij net zo worden behandeld als ik? Wie weet. Maar ik hoop van niet. Wayne is de toekomst van de ploeg."