Eriksson verdedigt keuze Walcott

Sven-Göran Eriksson staat nog steeds achter het oproepen van Theo Walcott. Het talent kreeg geen seconde speeltijd in Duitsland, ondanks de blessures van Michael Owen en Wayne Rooney.

In Engeland barste na de uitschakeling door Portugal de kritiek los op bondscoach Eriksson. Een van de punten betrof het oproepen van de zeventienjarige Walcott, die de voorkeur kreeg boven gevestigde namen als Shaun Wright-Phillips en Jermain Defoe. Verrassend, want de Arsenal-jongeling speelde nog geen enkele wedstrijd in de Premier League. ”Ik ben er zeker van dat ik de goede spelers heb gekozen”, blikt Eriksson terug. ”Voor Walcott was dit een goede ervaring. Het zal hem helpen in de rest van zijn loopbaan.”

Eriksson vindt niet dat Defoe een logischere optie zou zijn geweest: ”Anders had ik hem wel opgeroepen. Ik heb hem vijftien tot twintig keer bekeken dit seizoen en ik moet de spelers meenemen waarvan ik denk dat die het beste functioneren, ook naar de toekomst toe.” Eriksson heeft een hoge pet op van zijn opvolger Steve McClaren: ”Hij is erg goed. Geef hém niet de schuld van de uitschakeling.” Op weg naar EURO 2008 strijdt Engeland met onder andere Kroatiė, Israėl en Rusland om twee tickets.