Rooney gaat Ronaldo slaan

Icoon WK 2006"Voetbal is oorlog", zo zei Rinus Michels in 1974. Hiermee bedoelde hij te zeggen dat binnen het voetbalveld alle middelen zijn geoorloofd om te winnen. Sommige voetballers lijken deze uitspraak iets te letterlijk te nemen. Een mooi voorbeeld hiervan is Wayne Rooney.

Het 20-jarige talent wil naar aanleiding van de wedstrijd Engeland - Portugal zijn ploeggenoot bij Manchester United, Cristiano Ronaldo, flink voor zijn bek slaan. "Ik zal hem een pak rammel geven op de eerste training bij Manchester United. Ik denk niet dat ik ooit nog op een normale manier met hem kan spelen", aldus de getergde speler.

Tijdens de westrijd trapte Rooney, al dan niet bewust, op het geslachtsdeel van een Portugese speler. Op aandringen van Ronaldo gaf de scheidsrechter hem een rode kaart. Op camerabeelden was te zien dat Ronaldo na de rode kaart genieperig een knipoog gaf naar zijn trainer. Volgens Rooney had de Portugees aan het begin van de wedstrijd al gezegd dat hij hem een rode kaart zou aansmeren.

De Engelsman kan deze actie niet verkroppen, en wil de Portugees tijdens de volgende training daarvoor afstraffen. Volgens oud-international Alan Shearer is dat ook niet meer dan logisch. "Ik denk dat Wayne dat gewoon op het trainingsveld bij United moet doen."

Nederlandse homo's daarentegen zullen een gezichtsmetamorfose van de Portugees niet op prijs stellen. Hij is in zijn huidige vorm verkozen tot de mooiste, knapste en meeste sexy speler van het WK.


Rooney (L) en Ronaldo, gebroederlijk samen.


Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de WK-site van FOK!