Morgen verkeersproblemen verwacht

Icoon File De ANWB verwacht morgen grote verkeersproblemen. Zo zullen er files komen op de snelwegen rond Utrecht door wegwerkzaamheden. Ook moet er rekening gehouden worden met files op de A2, de A76 en de N79. Daarbij zal er een enorme drukte in Zuid-Limburg zijn, en zijn daar wegen afgesloten.

Er worden weginspecteurs langs de weg ingeschakeld om het verkeer zoveel mogelijk rijdende te houden. Op de A2 wordt op sommige plaatsen slechts één rijstrook open gehouden om het verkeer rond Utrecht te ontlasten. De ANWB is sceptisch over deze maatregelen. "De werkzaamheden zijn te vroeg begonnen, namelijk nog voor de grote vakantie-uittocht. Verder is het openhouden van één rijstrook onvoldoende, liever hadden wij gezien dat snelwegen geheel worden afgesloten. Dan weet de automobilist tenminste waar hij aan toe is". Het openhouden van slechts één rijstrook zal waarschijnlijk leiden tot grote files.

Zuid-Limburg zal morgen zeer moeilijk bereikbaar zijn met de auto. Dat komt doordat de Tour de France morgen finisht in Valkenburg. Door de tour zullen tal van wegen, waaronder provinciale doorvoerwegen en afritten van snelwegen afgesloten worden. Er wordt een enorme drukte op de weg verwacht van bezoekers uit Nederland, België en Duitsland. Tourbezoekers worden aangeraden om met het openbaar vervoer te reizen. Er zullen extra lange treinen en pendeltreinen ingezet worden vanaf station Maastricht naar station Valkenburg.

In Friesland zijn er problemen met bruggen. De tropische temperaturen zorgen ervoor dat veel bruggen soms niet open of dicht gaan, en soms werken de slagbomen niet. Brugwachters proberen de 51 probleembruggen morgen zoveel mogelijk koel te houden.

De afgelopen dagen waren er veel problemen aan het spoor. Door de hitte kunnen sporen uitzetten, waardoor treinen kunnen ontsporen. Er zijn werkzaamheden op station Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI. De dienstregeling is aangepast en er rijden geen treinen tussen deze stations. Ook stoppen veel treinen bij station Den Haag HS. Hou dus rekening met mogelijke vertragingen bij het treinreizen morgen.