Henin, Sharapova naar laatste acht

Justine Henin-Hardenne en Maria Sharapova staan in de kwartfinales van Wimbledon. Beide spelers haalden echter niet het niveau van de eerste week.

Henin was verantwoordelijk voor de eliminatie van Daniela Hantuchova: 6-3, 6-1. De Slowaakse behield slechts eenmaal haar opslag. Doordat ook Henin problemen had met de service kende de eerste set een vreemd karakter met breaks over en weer. Onder broeierige omstandigheden ontspon zich een duel vanaf de baseline. Nadat Hantuchova verzuimde een van haar drie breakpoints aan het begin van het tweede bedrijf te benutten, was het snel gebeurd. Henin speelt tegen de qualifier Severine Bremond om een plaats bij de laatste vier. De 26-jarige Française won met 7-6, 6-3 van Ai Sugiyama.

Waar Henin al niet op de toppen van haar kunnen speelde, gold dat des te meer voor Sharapova. De Siberische rekende pas na drie sets af met Flavia Pennetta: 7-6, 3-6, 6-3. Liefst 41 unforced errors en tien dubbele fouten markeerde het matige optreden van Sharapova. Met name haar forehand liep totaal niet. In de kwartfinales stuit de winnares van 2004 op Elena Dementieva, die de opmars van Shenay Perry een halt toeriep (6-2, 6-0).