"Portugal kan wereldkampioen worden"

Sjors (Sj0rSz)
Portugal werd gezien als outsider voor de titel toen het WK voetbal in Duitsland begon. Inmiddels is de ploeg tot de halve finales doorgedrongen en zitten er nog maar twee wedstrijden tussen nu en het kampioenschap.

In de halve finale stuit de ploeg op Frankrijk. Luis Felipe Scolari, bondscoach van Portugal, ziet nog voldoende perspectief om ook dit duel winnend af te sluiten. "Portugal kan wereldkampioen worden", zegt de Braziliaan over de naderende wedstrijd tegen de wereldkampioen van 1998. "Natuurlijk zal het heel moeilijk worden, maar als team hebben we slechts één doel voor ogen. Met Frankrijk treffen we echter een zware tegenstander. In de groepsfase werd de ploeg nog volop bekritiseerd, maar wij hebben altijd veel respect voor dit elftal gehad."

Doordat de Portugese nationale ploeg inmiddels tot de laatste vier is doorgedrongen, heeft het land een prestatie geëvenaard. In 1966 reikte Portugal namelijk ook tot de halve finale op een WK. In die tijd kwam Eusebio ook nog uit voor dit Zuid-Europese land. De ster van toen is erg blij met de zege op de Engelsen en de plaatsing voor de voorlaatste ronde op het WK: "Ik ben trots, heel trots. Deze plaats in de halve finale is een geschenk van God."